Trudnjače i porodilje online

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
nova_korisnica

#2751 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by nova_korisnica »

otherside wrote:
radenska wrote:Ima vala bas ove godine krastavica. A sve se meni zadrzava :lol: :lol: :lol: ne samo voda
nemoj jesti slatkise, to ti bebe ne vole :lol:
a sta ako mame vole :D
ja na pocetku nisam imala apetit na bilo sto...imala sam strasne mucnine i povracala i opet se udebljala! jela sam samo suh hljeb, dvopek, krekere itd...znaci one jednostavne ugljikohidrate i manje se kretala...kako me to proslo, hvala Bogu, mogu normalno da jedem: voce, povrce, salatu, integralne proizvode, mlijecne proizvode...mogu da idem na plivanje, da setam itd...naravno da se i dalje debljam...ali eto doktorica kaze da nije alarmantno (mada meni jeste! 27.sedmica, a u plusu sam 11 kg :( ) ali su i zato nalazi krvi kao u skolskoj knjizi :) uzimam i dalje jod, folnu kiselinu i od juce magnezij (imam grceve u nogama kad plivam i kad spavam)
jedem krastavac i dinju kako sam ovdje to procitala, ali ne znam ima li kakvog efekta :) ne smeta mi svakako :D
otherside

#2752 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

u cetvrtak ako Bog da ulazimo u 8.mjesec. tezina + 8kg :D
ja zadovoljna :-)
ne znam za bebu :D nesto se puno sutira, vajda je i njoj vruce :roll:
CherryLips

#2753 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by CherryLips »

Nas je beba odlucila da drzi jos malo u neizvjesnosti,nije dala da dr vidi je li decko ili cura:) ali meni je glavno da je sve ok,samo sam to dr pitala,ja happy,happy,happy :) :)
otherside

#2754 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

CherryLips wrote:Nas je beba odlucila da drzi jos malo u neizvjesnosti,nije dala da dr vidi je li decko ili cura:) ali meni je glavno da je sve ok,samo sam to dr pitala,ja happy,happy,happy :) :)
:-) :-D
safran

#2755 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by safran »

Hehe, tako se i moj beban stidio do samog kraja. Nego sam ja imala drugi problem - stariji sin je žarko želio brata ali ko eto, curica ne bi baš bila katastrofa - mogao bi podnijeti. Ali da sam rekla da je brat a iz bolnice donijela sestru e to bi već bio problem. Ovako sam ga ubijedila da se to nikako ne može znati dok se beba ne rodi.
nova_korisnica

#2756 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by nova_korisnica »

safran wrote:Hehe, tako se i moj beban stidio do samog kraja. Nego sam ja imala drugi problem - stariji sin je žarko želio brata ali ko eto, curica ne bi baš bila katastrofa - mogao bi podnijeti. Ali da sam rekla da je brat a iz bolnice donijela sestru e to bi već bio problem. Ovako sam ga ubijedila da se to nikako ne može znati dok se beba ne rodi.
Sjetih se jedne scene kad je mala rodica dobila brata...dosli roditelji kuci i donijeli bebu...ona gleda bebu, posmatra i pita sto joj je plava majca...kad je mama rekla da je braco, ona mrtva hladna: vrati ti to nazad i donesi mi seku...ne mogu se ja snjim igrati lutkica i sminkati :) mi smo se pukli od smjeha...imala je cca 3,5 god :)
otherside

#2757 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

nova_korisnica wrote:
safran wrote:Hehe, tako se i moj beban stidio do samog kraja. Nego sam ja imala drugi problem - stariji sin je žarko želio brata ali ko eto, curica ne bi baš bila katastrofa - mogao bi podnijeti. Ali da sam rekla da je brat a iz bolnice donijela sestru e to bi već bio problem. Ovako sam ga ubijedila da se to nikako ne može znati dok se beba ne rodi.
Sjetih se jedne scene kad je mala rodica dobila brata...dosli roditelji kuci i donijeli bebu...ona gleda bebu, posmatra i pita sto joj je plava majca...kad je mama rekla da je braco, ona mrtva hladna: vrati ti to nazad i donesi mi seku...ne mogu se ja snjim igrati lutkica i sminkati :) mi smo se pukli od smjeha...imala je cca 3,5 god :)
:lol: :lol: :lol:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2758 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by PipiDugaDevetka »

otherside wrote:
nova_korisnica wrote:
Eh, radosti i sreće.
:sax:
PeekABoo

#2759 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by PeekABoo »

Ima li trudnica koje su na početku trudnoće osjećale slabost, mantanje?
radenska

#2760 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by radenska »

Imala sam ja sigurno cijeli mjesec dana. To nekad doktori objasnjavaju kao simptom trudnoce, ali poslije ako imas mucnine i slabo jedes trebala bi provjeriti krvnu sliku.
Ja sam drugi mjesec imala konstantrno nizak pritisak, glavobolje, mantanje i doktor mi je rekao da je to sve sto sam zivjela na smokiju vise od mjesec dana. Sad kako jedem mnogo cvekle, bobicastog voca, brusnicu, pomalo meso osjecam se puuuuuuuuna energije :D :D
duboka_misao

#2761 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by duboka_misao »

kod nas je sad 100% potvrdjeno da je curica, a meni svejedno samo neka je zivo i zdravo, ali kada je doktor potvrdio samo mi je jedna glupa misao prosla kroz glavu: hvala Bogu necu je morati sunetiti :lol: :lol:
otherside

#2762 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

duboka_misao wrote:kod nas je sad 100% potvrdjeno da je curica, a meni svejedno samo neka je zivo i zdravo, ali kada je doktor potvrdio samo mi je jedna glupa misao prosla kroz glavu: hvala Bogu necu je morati sunetiti :lol: :lol:
isto sam pomislila :D
jos mi je pride proslo kroz glavu kako kod muskih beba treba paziti na chunu :D te parafimoza, te upale, jos i sunecenje :D
ma nek' su zivi i zdravi :-D
radenska

#2763 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by radenska »

Ja ponovo bila u bolnici tri dana :roll: Nikad da pocnem uzivati :roll:
safran

#2764 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by safran »

otherside wrote:
duboka_misao wrote:kod nas je sad 100% potvrdjeno da je curica, a meni svejedno samo neka je zivo i zdravo, ali kada je doktor potvrdio samo mi je jedna glupa misao prosla kroz glavu: hvala Bogu necu je morati sunetiti :lol: :lol:
jos mi je pride proslo kroz glavu kako kod muskih beba treba paziti na chunu :D te parafimoza, te upale, jos i sunecenje :D
Da, da, a meni je prvo prošlo kroz glavu - o ne opet frizeraj!
nova_korisnica

#2765 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by nova_korisnica »

safran wrote:
otherside wrote:
Da, da, a meni je prvo prošlo kroz glavu - o ne opet frizeraj!
Dobro je pa nisam jedina :mrgreen:
Ali nadamo se da ce biti i jedan djecak :) mora neko sestru (sestre) cuvati kad porastu :)

Radenska, sto si bila u bolnici?
LieToMe

#2766 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LieToMe »

radenska wrote:Ja ponovo bila u bolnici tri dana :roll: Nikad da pocnem uzivati :roll:
:sad: tebe bas krenulo ali bice sve ok, samo lagano :thumbup:
CherryLips

#2767 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by CherryLips »

Je li koja trudnjaca isla skoro na 3d-4d ultrazvuk? Malo sam citala po netu,uglavnom se spominju Mehmedbasic i Agram,ima li neko iskustvo sa prvim ili drugim? I kako procitah,prvi je za 100 KM skuplji od drugog,ako je tacno sto zene pisu? Zbog izvikanog imena ili je nesto drugo u pitanju? Navodno je najbolje ici u 20,21 sedmici,pa se nesto razmisljam da odem,cisto zbog detaljnog pregleda bebana....ne znam ni sama...
radenska

#2768 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by radenska »

Meni su na Jezeru svaki pregled ukljucivali taj ultrazvuk, ali kako je kod mene bebac jos uvijek mala trunkica i mnogo se vrtio nisam bas uspjela osim guze nista jasno da vidim. Naravno, besplatno. I kontrole i dok sam bila u bolnici. Jedino ti hoces mozda snimak na cd-u :D
LaCici

#2769 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LaCici »

CherryLips wrote:Je li koja trudnjaca isla skoro na 3d-4d ultrazvuk? Malo sam citala po netu,uglavnom se spominju Mehmedbasic i Agram,ima li neko iskustvo sa prvim ili drugim? I kako procitah,prvi je za 100 KM skuplji od drugog,ako je tacno sto zene pisu? Zbog izvikanog imena ili je nesto drugo u pitanju? Navodno je najbolje ici u 20,21 sedmici,pa se nesto razmisljam da odem,cisto zbog detaljnog pregleda bebana....ne znam ni sama...
Bila sam ja u Suncu, platila 100 KM, dobijes CD sa snimcima u vidu filma. Radila sam u 24. i u 32. sedmici, tako su mi rekli u Suncu da je najbolje. Prvi snimak je fantastican, sve se vidjelo, imam bas lijepe slike a ovaj u 32. sedmici sto je radjen je bez veze jer je beba tada vec bila krupna da bi se fino vidjelo, ali tada se najbolje vidi protok krvi i organi.
CherryLips

#2770 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by CherryLips »

A-ha,ma gledala na stranici Mehmedb. pa tamo pise da je oko 20 sedmice najbolje raditi taj UZ,detaljnije malo nego inace,i placentu i dotok krvi do bebe i sl pa zato pitam....a nije zgoreg imati i koju slicicu,vidjeu jos :) hvala Cici :)
LaCici

#2772 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LaCici »

CherryLips wrote:A-ha,ma gledala na stranici Mehmedb. pa tamo pise da je oko 20 sedmice najbolje raditi taj UZ,detaljnije malo nego inace,i placentu i dotok krvi do bebe i sl pa zato pitam....a nije zgoreg imati i koju slicicu,vidjeu jos :) hvala Cici :)
Sve ti to gledaju detaljno i u Suncu. Ja sam bas bila zadovoljna pregledom, a velika je razlika u cijeni. Sto bi jednom otisla kod Mehmedbasica mozes 2 puta u Sunce.
CherryLips

#2773 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by CherryLips »

Jesu vas u trudnoci bolila stopala? Mene zadnjih 10-ak dana lijevo pravo boli,vise kad nekako nezgodno stanem,a pogotovo ujutro kad tek ustanem,sva taban trni....boli vanjski dio pete prema clanku,posebno na dodir...uzas..
niko_niko_kao_ja

#2774 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by niko_niko_kao_ja »

CherryLips wrote:Jesu vas u trudnoci bolila stopala? Mene zadnjih 10-ak dana lijevo pravo boli,vise kad nekako nezgodno stanem,a pogotovo ujutro kad tek ustanem,sva taban trni....boli vanjski dio pete prema clanku,posebno na dodir...uzas..

da te utjesim mene i danas nakon 5 mjeseci od poroda jos bole :-) :D
otherside

#2775 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

niko_niko_kao_ja wrote:
CherryLips wrote:Jesu vas u trudnoci bolila stopala? Mene zadnjih 10-ak dana lijevo pravo boli,vise kad nekako nezgodno stanem,a pogotovo ujutro kad tek ustanem,sva taban trni....boli vanjski dio pete prema clanku,posebno na dodir...uzas..

da te utjesim mene i danas nakon 5 mjeseci od poroda jos bole :-) :D
:lol: sto je utjesi :lol:
btw, meni su u obje trudnoce povremeno trnula stopala, cesce kad lezim, tokom noci.
Post Reply