Cipelice, cipelice..

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Deep red

#2751 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Deep red »

Ima li ih kod nas :shock:
Image
Irm@

#2752 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Irm@ »

ili Mercator..
ja ih gledam vec mjesec dana..ali peta mi je niska..mada sve ih cesce gledam u posljednje vrijeme tako da je moguce da cu ih kupiti :-D :D
rinna0304

#2753 Re: Cipelice, cipelice..

Post by rinna0304 »

slicne ovim crvenim lakovanim imaju u retru al je punoo veca peta :D
Deep red

#2754 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Deep red »

Irm@ wrote:ili Mercator..
ja ih gledam vec mjesec dana..ali peta mi je niska..mada sve ih cesce gledam u posljednje vrijeme tako da je moguce da cu ih kupiti :-D :D
Koliko niska? Volim neku srednju petu (8 cm) za svaki dan, a sve preko toga samo za izlazak.
Znaci stigle su kod nas, bas cu otici da ih pogledam :thumbup:
Irm@

#2755 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Irm@ »

rinna0304 wrote:slicne ovim crvenim lakovanim imaju u retru al je punoo veca peta :D
i vishe su za seksualnih igrica nego za obuci van :-D :D
@deep red: pa tako nekako od 6-8 cm su...samo sto ja obicno volim ovakvu petu koja nije igla ali da je min 10 cm :) uh zovu me na grijeh :-D :D
rinna0304

#2756 Re: Cipelice, cipelice..

Post by rinna0304 »

Irm@ wrote:
rinna0304 wrote:slicne ovim crvenim lakovanim imaju u retru al je punoo veca peta :D
i vishe su za seksualnih igrica nego za obuci van :-D :D
@deep red: pa tako nekako od 6-8 cm su...samo sto ja obicno volim ovakvu petu koja nije igla ali da je min 10 cm :) uh zovu me na grijeh :-D :D
hahahah :$ ja cijeli grad prerovila da nadjem bilo kakve crvene stikle 10+ pete i jedino te u retru nasla al nije bilo broja xD tako da sam i dalje u potrazi al do nekih 80KM cijena max :lol:
alica.k

#2757 Re: Cipelice, cipelice..

Post by alica.k »

ja iznad 8cm ne znam hodat u stiklama. na platformama i nekako, al ovo...jok.
Irm@

#2758 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Irm@ »

ja s druge strane volim baletanke ali mi nanose bol..kad ih obucem preko dana navecer ne mogu spavati koliko me noge i kicma bole..ja sam vjerovatno stiklama potpuno deformisala nogu tako da kad sam na visokim petama mogu preci i 10 km dnevno :-D
mirnisan

#2759 Re: Cipelice, cipelice..

Post by mirnisan »

ima li negdje kupiti pele broj 42 :D
ne salim se,treba mi taj broj.
minjonja

#2760 Re: Cipelice, cipelice..

Post by minjonja »

mirnisan wrote:ima li negdje kupiti pele broj 42 :D
ako je moj brat 49 naso naci ces i ti.
swirl

#2761 Re: Cipelice, cipelice..

Post by swirl »

gladna sam wrote:Image

Nalozila sam da mi se ove donesu iz Zare medjutim peta je 12,7
mescini da sam pretjerala :( :lol:
Imam osjecaj da nije ukusno biti zemska od 190 ali prosto nisam si moglapomoc :cry:
Samo da znas da izgledaju super extra uzivo, ja sam gledala i probavala crne, ali mi je peta zaista bila previsoka :-D
mirnisan

#2762 Re: Cipelice, cipelice..

Post by mirnisan »

minjonja wrote:
mirnisan wrote:ima li negdje kupiti pele broj 42 :D
ako je moj brat 49 naso naci ces i ti.
al smo nogati :lol:
Deep red

#2763 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Deep red »

Irm@ wrote:@deep red: pa tako nekako od 6-8 cm su...samo sto ja obicno volim ovakvu petu koja nije igla ali da je min 10 cm :) uh zovu me na grijeh :-D :D
Probala ih maloprije, ustvari bež i nisu lakovane, al taj model. Tako su udobne, bas za svaki dan :thumbup: U mojoj zgradi ima Planika, pa svratih maloprije, ali nemaju crvene.
rinna0304

#2764 Re: Cipelice, cipelice..

Post by rinna0304 »

nove :$ samo sam cudno nogu podigla xD al ajd :D bitno je da imaju crveno :D
Image
vjesticanametli

#2765 Re: Cipelice, cipelice..

Post by vjesticanametli »

http://www.zalando.de/dolly-do-pumps-li ... 6-401.html hocuuuuuuuuuuuuuuuuuuu oveeeeeeeeeee
nestace dok ja dodem po njih ojjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj :( :cry: :| :-? :( :sad:
Digla_da_kreci

#2766 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Digla_da_kreci »

vjesticanametli wrote:http://www.zalando.de/dolly-do-pumps-li ... 6-401.html hocuuuuuuuuuuuuuuuuuuu oveeeeeeeeeee
nestace dok ja dodem po njih ojjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj :( :cry: :| :-? :( :sad:
Jesu lijepe, podsjetise me na irregular choice http://www.irregularchoice.com/shop/wom ... /shoes-59/ :)
gladna sam

#2767 Re: Cipelice, cipelice..

Post by gladna sam »

swirl wrote:
gladna sam wrote:Image

Nalozila sam da mi se ove donesu iz Zare medjutim peta je 12,7
mescini da sam pretjerala :( :lol:
Imam osjecaj da nije ukusno biti zemska od 190 ali prosto nisam si moglapomoc :cry:
Samo da znas da izgledaju super extra uzivo, ja sam gledala i probavala crne, ali mi je peta zaista bila previsoka :-D
Stigle su, divne, krasne ali i ja sam nebu pod oblake s njima :lol:
Last edited by gladna sam on 06/03/2012 12:37, edited 1 time in total.
Irm@

#2768 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Irm@ »

Deep red wrote:
Irm@ wrote:@deep red: pa tako nekako od 6-8 cm su...samo sto ja obicno volim ovakvu petu koja nije igla ali da je min 10 cm :) uh zovu me na grijeh :-D :D
Probala ih maloprije, ustvari bež i nisu lakovane, al taj model. Tako su udobne, bas za svaki dan :thumbup: U mojoj zgradi ima Planika, pa svratih maloprije, ali nemaju crvene.
eh probala sam i ja sinoc crvene :D dragi me nagovorio :-D (a i tesku ribu u vodu) :-D bez su mi jako lijepe ali je neka cudna bez-siva boja...
ugl crvene..hmmm pa cudna je crvena malo baca na narandzastu...i morala bih kupiti 36 i malo iskrvariti noge..jer mi 37 imaju malo lufta i bojim se kad se rasire belaj...helem skontala sam da moram doci sa crvenom torbom jer ne bi bio prvi put da kupim cipele da idu uz neku torbu a kad dodjem kuci boje nebo i zemlja :D
Deep red

#2769 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Deep red »

A meni su 37 knap, a 38 imaju malo lufta, duzina dobra, ali siroke. Kaze ona teta sto prodaje pa velike su vam te cipele :D Bile bi mi dobre sa nekim debljim uloscima. A tako su udobne, cini mi se da bih mogla preci u njima 10km.
zamzija

#2770 Re: Cipelice, cipelice..

Post by zamzija »

Irm@ wrote:...helem skontala sam da moram doci sa crvenom torbom jer ne bi bio prvi put da kupim cipele da idu uz neku torbu a kad dodjem kuci boje nebo i zemlja :D
Zar još postoje ljudi koji striktno nose u istoj boji cipele i torbu. :-D
Znam da se to slaže, ali zar to nije staro staro pravilo :)
Danas se sve više igra s tim stvarima, pa se cipele spajaju uz boje kaputa, mantila, suknje, pantalona...Ili budu skroz različite od ostatka garderobe ...
Ja odavno nisam nosila i tražila da kupim iste boje cipele i torbu, doduše gledam da budu u komplementarnim tonovima, ili da se slažu sa ostatkom izgleda...ali što da ne nositi crvene cipele uz neke osnovne neutralne boje poput bež, crne, sive, smeđe...čak i tamno plave....
hocunecu

#2771 Re: Cipelice, cipelice..

Post by hocunecu »

zene, jel kja vidjela gdje cipele boja kafe (u narodu poznata kafena boja :D ), na petu ali za svaki dan do 8 cm
sto jednostavnije to bolje
Michun

#2772 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Michun »

zamzija wrote:
Irm@ wrote:...helem skontala sam da moram doci sa crvenom torbom jer ne bi bio prvi put da kupim cipele da idu uz neku torbu a kad dodjem kuci boje nebo i zemlja :D
Zar još postoje ljudi koji striktno nose u istoj boji cipele i torbu. :-D
Znam da se to slaže, ali zar to nije staro staro pravilo :)
Danas se sve više igra s tim stvarima, pa se cipele spajaju uz boje kaputa, mantila, suknje, pantalona...Ili budu skroz različite od ostatka garderobe ...
Ja odavno nisam nosila i tražila da kupim iste boje cipele i torbu, doduše gledam da budu u komplementarnim tonovima, ili da se slažu sa ostatkom izgleda...ali što da ne nositi crvene cipele uz neke osnovne neutralne boje poput bež, crne, sive, smeđe...čak i tamno plave....
zamzi, ti si u pravu.
zadnjih nekoliko godina se ne nose iste cipele i tasna, setovi - bez rukava + onaj neki blejzer odozgo...ima jos primjera. iz razloga sto cine izgled starijim, old fashioned.
6.april

#2773 Re: Cipelice, cipelice..

Post by 6.april »

hocunecu wrote:zene, jel kja vidjela gdje cipele boja kafe (u narodu poznata kafena boja :D ), na petu ali za svaki dan do 8 cm
http://www.officeshoes.ba/model/cipele/kitten/2244
amiria

#2774 Re: Cipelice, cipelice..

Post by amiria »

6.april wrote:
hocunecu wrote:zene, jel kja vidjela gdje cipele boja kafe (u narodu poznata kafena boja :D ), na petu ali za svaki dan do 8 cm
http://www.officeshoes.ba/model/cipele/kitten/2244
Ja sam vidjela nesto slicno u Planici, Tamaris koliko se sjecam, peta je malo vece nego sto imaju ove na slici, cjena 105 KM.
Ove Image
Michun

#2775 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Michun »

vidjeh u inozemstvu, bijahu 230 KM, malo mi puno bilo da dam. uvela prijateljicu i rekla ako na snizenju bude 39, kupi :D
Image
Post Reply