Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
_Reds_ wrote:
Znam ja dobro u cemu se sta mjeri, i ti si lijepo onapisao slovo "b" koji je oznaka za bite, a ne slovo B, koji se oznaka za bajte !
8b= 1B !
Da bi slusao mp3, tebi treba konekcija nista vece od 320kbps, posto tu ima i neki kontrolnih bita, hajde dici cemo je na 400kbps, dakle ne treba tebi nikakva 10 puta veca konekcija.
I de reci mi sta je bit rate ?? hajde objasni, da nije nsita drugo nego kolicina podataka zapisanih u 1 sekundu mp3.
Pa ti kad slusas tu istu mp3 od kuce, ne radis nista drugo nego vrsis steaming te mp3, dakle vrsis prenos saobaracaj. Za taj prenos ti treba nesto vise od samog bit rate mp3tice posto se koriste kontrolni prilikom streaminga, tj. razni protokoli ubacjau svoje kontrolne bite tipa SNMP ! Ali i dalje je 400kbps sasvim dovoljno
bespotrebna polemika, ko je htio razumjeti post razumio je, a to je da je vjerovatno mislio na 4-5 Mbit/s, znači oko 500-600 kbps.
Ja ne znam sta je on mislio, ali za slusanje mp3 muzike nije potreba brzina od 4-5 Mbps, nego je sasvim dovoljan i 10 puta manja.
Pa SD kanal je oko 2-3 Mbps! HD je vec na 8 !
Izvini, sada te ne razumijem.
Dakle ako je on mislio na 5 Mbit/s to je oko 600 kbps. 320 kbps je pola od toga. Dakle kako bi onda 10 puta manje bilo dovoljno? 10 puta manje bi bilo oko 60 kbps? Ili te ne razumijem šta hoćeš da kažeš?
dakle rijec je o bitima, i nema tu byte-a. Da je stavio i jedno i drugo u byte-ima to bi bilo nesto drugo, ali oboje je u bitima. Da je stavio u bytime, onda bi konekcija bila 500-600kBps, a rate MP3 bi bio 40KB!
helem nesje u konekciji od 4-5 MBps mozes u isto vrijeme streamati 10tak mp3trica !
Pa to je upravo što sam i napisao. Uvaženi kolega Eborg je rekao da 3G konekcija nije dovoljna za streamanje mp3 pjesama, a ja sam samo rekao da jeste jer je čak i za mp3 320-ke dovoljna konekcija od oko 4 megabita što je sasvim u granicama 3G brzina. Ne znam druže zašto si me napao i ako sam negdje fulio veliko, malo slovo to je zato što sam odgovarao sa mobitela pa se potkrala greška. Gray me je razumio od prve
I evo sad kad pogledam napisao sam Mbps tj. megabits per second umjesto Mbit/s. Koristio englesku varijantu umjesto naše.
BadBoy wrote:Pa to je upravo što sam i napisao. Uvaženi kolega Eborg je rekao da 3G konekcija nije dovoljna za streamanje mp3 pjesama, a ja sam samo rekao da jeste jer je čak i za mp3 320-ke dovoljna konekcija od oko 4 megabita što je sasvim u granicama 3G brzina. Ne znam druže zašto si me napao i ako sam negdje fulio veliko, malo slovo to je zato što sam odgovarao sa mobitela pa se potkrala greška. Gray me je razumio od prve
I evo sad kad pogledam napisao sam Mbps tj. megabits per second umjesto Mbit/s. Koristio englesku varijantu umjesto naše.
Hehe, izvini ako sam te napadao. Nego bit svega sto sam je rekao,. jeste da se u tu jednu kvalitetnu 3G konekciju moze streamati 10tak MP3 u isto vrijeme, i da je mnogo manja brzina potrebna za to
Nisam vidio taj Eborg-ov komentar, ali ako je napisao, onda je on napravio lapusus !
Gledam ovaj Samsung Galaxy Ace 2. Koja bi mu mogla biti cijena kad dodje?
Planiram uskoro uzeti mtel Smart L tarifu ... 100 poruka,100 minuta i 500MB mobilnog interneta brzinom od 3,6Mb/s a kad se potrosi tih 500MB imas kao neogranicen internet al ti je brzina 64kb/s...
stevan2712 wrote:Gledam ovaj Samsung Galaxy Ace 2. Koja bi mu mogla biti cijena kad dodje?
Planiram uskoro uzeti mtel Smart L tarifu ... 100 poruka,100 minuta i 500MB mobilnog interneta brzinom od 3,6Mb/s a kad se potrosi tih 500MB imas kao neogranicen internet al ti je brzina 64kb/s...
stevan2712 wrote:Gledam ovaj Samsung Galaxy Ace 2. Koja bi mu mogla biti cijena kad dodje?
Koliko para ta tarifa?
Mobitel bi vjerovatno bio negdje oko 400-450 KM.
25KM plus pdv.. znaci 30 ima mojih par drugova i zaista u kombinaciji sa androidom vrh
Koliko para ta tarifa?
Mobitel bi vjerovatno bio negdje oko 400-450 KM.
25KM plus pdv.. znaci 30 ima mojih par drugova i zaista u kombinaciji sa androidom vrh
Skupo to onda dodje ... na bh telecomu je 1 Gb 10 KM, iskreno to mi je dovoljno za mobitel za jedan mjesec.
došao do koraka kada trebam pokrenuti mobitel u fastboot-u, međutim imam problem isključim mobitel i usb držim tipku "menu" i uštekam usb i dalje držim tipku menu samo se upali punjenje nema sa strane one plave lampice u čemu griješim ?
Sta mi treba da gledam filmove preko mobilnog.. znaci da normala kopiram film na SD karticu i udjem u mobitel i gledam ii jel se mogu nekako titlovi ucitavat?
adis.p wrote:Sta mi treba da gledam filmove preko mobilnog.. znaci da normala kopiram film na SD karticu i udjem u mobitel i gledam ii jel se mogu nekako titlovi ucitavat?
nista to, samo aries i rom u one package, i opleti nakon sto to uradis, kad upalis telefon, odradis hard reset ili ti factory reset ( kucaj *2767*3855#) i ne zaboravi izvadit memorijsku, a sim karticu ne moras
Quaresma wrote:nista to, samo aries i rom u one package, i opleti nakon sto to uradis, kad upalis telefon, odradis hard reset ili ti factory reset ( kucaj *2767*3855#) i ne zaboravi izvadit memorijsku, a sim karticu ne moras
zahvaljujuci tebi sada na sgs plus ima face unlock.