Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
arzuhal

#2751 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by arzuhal »

_BataZiv_0809 wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Euroherc? :run: :fazlija: Evo mog slučaja. Uzmem uz redovno auto osiguranje i osiguranje u slučaju da mi auto stane u inostranstvu. I tako prije 7 dana na A1 u HR na Scenicu mi se upali poruka na board computeru "engine fauilure hazard", sjebo se k'o grlica, šta sada. :? Stanem otvorim haubu ali ništa, auto radi normlano, vuče normalno samo što stoji ta poruka. Sjetim se Euroherca i tog dodatnog osiguranja koje sam uzeo, javlja se operator sa tečnim hrvatskim naglaskom. Traži broj police, reko nemam pri ruci može li po imenu i prezimenu ili po registraciji auta da provjerite. Kaže ne može mora broj police i tu me odmah upale. :oops: Nazovem ovog lika preko kojeg sam uzeo policu osiguranja u Eurohercu...kaže on pa bolan imaš na zelenom kartonu...kako ti nije rekao operator. :shock: Nazovem opet taj broj Euroherca i pitam kako da ne znate da se broj police nalazi na zelenom karotnu...on odgovora nešto nesuvislo kako sistem ne radi baš najbolje. Elem na kraju ispade da i pored tog osiguranja ja bih morao da platim šlepanje do servisa ili u Sarajevo po nekoj basnoslovnoj cijeni. Pa reko za koji kurac plaćam onda to dodatno osiguranje samo zato da mogu nazvati vas u roamingu koji plaćam i da mi uzmete još brdo para. Nazovem HAK, ljudi dođu za 15 minuta, čovjek skonta da je puklo malo crijevo između senzora protoka zraka. Zamjeni za 15 minuta, greška se ugasi, platim 340kn i nastavim dalje.

Zaključak: Sve je do ljudi i sistema organoizacije a ne do nacionalnog predznaka firme i ljudi koji rade u njoj. Kako sam deset godina radio u prodaji prije nego sam se počeo baviti turizmom to znam vrlo dobro.
Da se hvale "bosnjacke" firme onda bi bilo do nacionalnog predznaka, jelde Drvosjeca :P

Salim se naravno, jeste sve do konkretne firme i ko je vodi, ko organizuje posao i ko taj posao implementira. Navedoh iskljucivo svoje zapazanje da mi je saradnja sa "hrvatskim" firmama uvijek bila laksa. I evo kako vidis nisam jedini. Niti sam nesto aman zaman sretan i odusevljen radi toga.

Samo konstatujem.
To je sve samo dokaz da je kapital tito, i ako hoćeš da uspiješ moraš se lijepo ophooditi prema kapitalu, a ne moraš ako nećeš da uspiješ. I da kapital voli sve nacije, etničke skupine, vjere, nevjere...
Drvosjeca iz Dejcica

#2752 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

_BataZiv_0809 wrote:
Euroherc? :run: :fazlija: Evo mog slučaja. Uzmem uz redovno auto osiguranje i osiguranje u slučaju da mi auto stane u inostranstvu. I tako prije 7 dana na A1 u HR na Scenicu mi se upali poruka na board computeru "engine fauilure hazard", sjebo se k'o grlica, šta sada. :? Stanem otvorim haubu ali ništa, auto radi normlano, vuče normalno samo što stoji ta poruka. Sjetim se Euroherca i tog dodatnog osiguranja koje sam uzeo, javlja se operator sa tečnim hrvatskim naglaskom. Traži broj police, reko nemam pri ruci može li po imenu i prezimenu ili po registraciji auta da provjerite. Kaže ne može mora broj police i tu me odmah upale. :oops: Nazovem ovog lika preko kojeg sam uzeo policu osiguranja u Eurohercu...kaže on pa bolan imaš na zelenom kartonu...kako ti nije rekao operator. :shock: Nazovem opet taj broj Euroherca i pitam kako da ne znate da se broj police nalazi na zelenom karotnu...on odgovora nešto nesuvislo kako sistem ne radi baš najbolje. Elem na kraju ispade da i pored tog osiguranja ja bih morao da platim šlepanje do servisa ili u Sarajevo po nekoj basnoslovnoj cijeni. Pa reko za koji kurac plaćam onda to dodatno osiguranje samo zato da mogu nazvati vas u roamingu koji plaćam i da mi uzmete još brdo para. Nazovem HAK, ljudi dođu za 15 minuta, čovjek skonta da je puklo malo crijevo između senzora protoka zraka. Zamjeni za 15 minuta, greška se ugasi, platim 340kn i nastavim dalje.

Zaključak: Sve je do ljudi i sistema organoizacije a ne do nacionalnog predznaka firme i ljudi koji rade u njoj. Kako sam deset godina radio u prodaji prije nego sam se počeo baviti turizmom to znam vrlo dobro.
Da se hvale "bosnjacke" firme onda bi bilo do nacionalnog predznaka, jelde Drvosjeca :P

Salim se naravno, jeste sve do konkretne firme i ko je vodi, ko organizuje posao i ko taj posao implementira. Navedoh iskljucivo svoje zapazanje da mi je saradnja sa "hrvatskim" firmama uvijek bila laksa. I evo kako vidis nisam jedini. Niti sam nesto aman zaman sretan i odusevljen radi toga.

Samo konstatujem.
Rekoh da sam u prethodnih 10 godina rada u prodaji nagledao svega i svačega. Možda najpozitivniji primjer se desio sa firmom sa Pala koja je razbila sve moje glupe predrasude do tada. Euroherc je također "hrvatska" firma ali je očito da se u BiH na mom primjeru nisu proslavili. HAK-u skidam kapu ali to je firma koja posluje izvan BiH pa ne možemo direktno napraviti komparaciju. Ja firme dijelim na loše i dobre ali se nekad i u Rimu moraš ponašati kao Rimljanin da bi forumaši shvatili poentu.
Banksy

#2753 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Banksy »

Banksy wrote:
_BataZiv_0809 wrote: Ali je cinjenica da su "hrvatske" firme daleko profesionalnije i lakse za saradnju. U to sam se emprijski uvjerio bezbroj puta.
Sigurno. Ažurni, brzi, poslovni, sve može i ništa nije teško.
Sve zavisi na koga naletiš, imaš i negativnih primjera kao ja sa Eurohercom. Meni su Nijemci fascinantni, nazoveš advokata u Njemačku iz BiH oni kažu mi ćemo Vas pozvati...i nazovu za tri minute. :shock: E to je poslovnost.

Firme u BiH manje više u pet deka, ima i pozitivnih izuzetaka ali i negativnih, sve je do ljudi a ne nacionalnosti.
Nije baš tako, da je samo do ljudi i da je sve u pet deka. Mogla bih sad nabrojati stotinu primjera gdje mi je u Sarajevu, jer tamo, logično prvo sve tražim, ne može, nema, ne znam, nemamo običaj, šlamperaj, fušeraj, dok u hrvatskim, privatnim, može, ima, odmah, danas, važi, štima, sve ok, pod konac, do slanja robe unaprijed, trče i ugađaju. Ptičjeg mlijeka sam tražila s kraja svijeta, stiglo je za 48 sati. Znam da zvuči grubo, ali to je moje svakodnevno iskustvo, nek misli šta god ko hoće.
Banksy

#2754 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Banksy »

SkyLimit wrote:Ono što nije za zanemariti, ja u BiH u nekim običnim, ličnim kontaktima sa Srbima nikad nisam imao problema. Ako ne pričamo o ratu i teškim temama, ma ko dva brata'. Sa Hrvatima je drugačije, hladnije, primjetim puno više međusobne antipatije na tom nivou običnog malog čovjeka.

Opet u njihovim maticama je suprotno, u Hrvatskoj mi stvarno nikad niko nije ni ružan pogled nije uputio, dok sam sa Srbijancima imao negativnih iskustava radi toga jer sam Bošnjak.

Opet, to su naravno samo lična iskustva.
Da, to je istina. Imam ista iskustva.
Pilaw_Pavlaka

#2755 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Pilaw_Pavlaka »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:
Modernu privredu ne pravi Alija Sirotanovic i ugalj. Sad je potrebno malo vise od lopate i rude da bi se drzao korak s ostatkom Evrope. Potrebni su ljudi, kadar, trziste... Fulas doktore cijeli fudbal, pardon nogomet.
Aha. Znači Alija Sirotanović, lopata, ugalj, ljudi, kadar, tržište i korak s ostatkom Europe . I šta dobijemo na kraju:

Image

Bolje je ipak sitnije firme, turizam, Medjugorje, hava, nešto ljekovitog bilja, folovi i nekako se preživi. Još dođu odozgor ovamo oni što slabo lopataju da zarade koju dnevnicu.

Image
Zasto onda vecina vas odlazi u Irsku ili Njemacku ako se moze ziviti od ljekovitog bilja? Postali ste manjina u BiH za samo 25 godina.
Drvosjeca iz Dejcica

#2756 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Banksy wrote: Nije baš tako, da je samo do ljudi i da je sve u pet deka. Mogla bih sad nabrojati stotinu primjera gdje mi je u Sarajevu, jer tamo, logično prvo sve tražim, ne može, nema, ne znam, nemamo običaj, šlamperaj, fušeraj, dok u hrvatskim, privatnim, može, ima, odmah, danas, važi, štima, sve ok, pod konac, do slanja robe unaprijed, trče i ugađaju. Ptičjeg mlijeka sam tražila s kraja svijeta, stiglo je za 48 sati. Znam da zvuči grubo, ali to je moje svakodnevno iskustvo, nek misli šta god ko hoće.
OK, ti misliš da je to zbog nacionalnosti ljudi koji rade u njoj ja imam iskustvo da nije tako već da je do organizacije, edukacije uposlenika i samog menadžmenta firme. Nacionalnost, vjerska pripadnost, seksualna orjentacija su tu irelevantne. :oops:

P.S Sarajevo je relativno veliko tržište i tu mnoge firme rade selekciju. Npr. edukacija kroz koju sam prošao u bivšoj firmi, Austrijanci su tada bili vlasnici, da se po zaprimljenom zahtjevu treba analizirati ispltivost korištenja resursa firme u cilju obezbjeđenja usluge krosniku, odnosno da se određeni zahtjevi odbijaju jer obim angažovanja ljudstva i resursa firme su preveliki u odnosu na buduću zaradu. Plastičan primjer bi bio da ti ili ja od štamparije u Sarajevu tražimo da nam uradi štampu npr. 2000 kalendara i oni nas odbiju. Obratimo se nekom manjoj štampariji i ona to uradi objeručke još dobijemo rabat 10%. Naš subjektivni zaključak bi bio da je štamparija u Sarajevu neprofesionalna dok je ova manja recimo iz Čapljine odlična, poslovna, ljubazna...itd. Istina u svemu je da nas je firma iz Sarajeva odbila jer je dobila tender da štampa, lupam sada, milion primjeraka rokovnika za državne insititucije i angažovanje resursa za štampu 2000 kalendara bi bilo neopravdano skupo za firmu ali i za korisnika.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 01/02/2017 11:59, edited 1 time in total.
Banksy

#2757 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Banksy »

Banksy wrote: Nije baš tako, da je samo do ljudi i da je sve u pet deka. Mogla bih sad nabrojati stotinu primjera gdje mi je u Sarajevu, jer tamo, logično prvo sve tražim, ne može, nema, ne znam, nemamo običaj, šlamperaj, fušeraj, dok u hrvatskim, privatnim, može, ima, odmah, danas, važi, štima, sve ok, pod konac, do slanja robe unaprijed, trče i ugađaju. Ptičjeg mlijeka sam tražila s kraja svijeta, stiglo je za 48 sati. Znam da zvuči grubo, ali to je moje svakodnevno iskustvo, nek misli šta god ko hoće.
OK, ti misliš da je to zbog nacionalnosti ljudi koji rade u njoj ja imam iskustvo da nije tako već da je do organizacije, edukacije uposlenika i samog menadžmenta firme. Nacionalnost, vjerska pripadnost, seksualna orjentacija su tu irelevantne. :oops:
Nacionalnost ili: mentalitet, radne navike, strog crkveni odgoj, škrt okoliš i siromaštvo koji proizvode veću odgovornost i disciplinu i jače potiču na rad, iskustvo s teškim radom vani u Titovo doba, itd, zovi to kako hoćeš, ja govorim o privatnim firmama u Sarajevu i onim u Zapadnoj Hercegovini, i stojim iza napisanog.
Drvosjeca iz Dejcica

#2758 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Banksy wrote:
Nacionalnost ili: mentalitet, radne navike, strog crkveni odgoj, škrt okoliš i siromaštvo koji proizvode veću odgovornost i disciplinu i jače potiču na rad, iskustvo s teškim radom vani u Titovo doba, itd, zovi to kako hoćeš, ja govorim o privatnim firmama u Sarajevu i onim u Zapadnoj Hercegovini, i stojim iza napisanog.
Sarajevo je relativno veliko tržište i tu mnoge firme rade selekciju. Npr. edukacija kroz koju sam prošao u bivšoj firmi, Austrijanci su tada bili vlasnici, da se po zaprimljenom zahtjevu treba analizirati ispltivost korištenja resursa firme u cilju obezbjeđenja usluge krosniku, odnosno da se određeni zahtjevi odbijaju jer obim angažovanja ljudstva i resursa firme su preveliki u odnosu na buduću zaradu. Plastičan primjer bi bio da ti ili ja od štamparije u Sarajevu tražimo da nam uradi štampu npr. 2000 kalendara i oni nas odbiju. Obratimo se nekom manjoj štampariji i ona to uradi objeručke još dobijemo rabat 10%. Naš subjektivni zaključak bi bio da je štamparija u Sarajevu neprofesionalna dok je ova manja recimo iz Čapljine odlična, poslovna, ljubazna...itd. Istina u svemu je da nas je firma iz Sarajeva odbila jer je dobila tender da štampa, lupam sada, milion primjeraka rokovnika za državne insititucije i angažovanje resursa za štampu 2000 kalendara bi bilo neopravdano skupo za firmu ali i za korisnika.

P.S strog crkven odgoj? Zajebavaš! :oops: Da je do toga onda bi muslimani bili organizovaniji od Švicaraca jer islam je vrlo strog, krut, 5 puta na dan valja se moliti plus sve durge obaveze u islamu. Mislim da fulaš poentu i opet ti kažem nema to veza sa tim.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 01/02/2017 12:02, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#2759 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:
Modernu privredu ne pravi Alija Sirotanovic i ugalj. Sad je potrebno malo vise od lopate i rude da bi se drzao korak s ostatkom Evrope. Potrebni su ljudi, kadar, trziste... Fulas doktore cijeli fudbal, pardon nogomet.
Aha. Znači Alija Sirotanović, lopata, ugalj, ljudi, kadar, tržište i korak s ostatkom Europe . I šta dobijemo na kraju:

Image

Bolje je ipak sitnije firme, turizam, Medjugorje, hava, nešto ljekovitog bilja, folovi i nekako se preživi. Još dođu odozgor ovamo oni što slabo lopataju da zarade koju dnevnicu.
S tim da ovo na slici nije Tuzla.

No dobro, vec smo ustanovili da su cinjenice relativne, pa hajmo reci da jeste. :)

Sitnije firme, turizam? Koliko puta vise putnika ima aerodrom Tuzla spram Mostara? A te "sitne" firme su haman tako sitne da svake godine uplacuju sve manje i manje poreza, unazad tri godine... I nisu sitne radi ekologije moj doktore, vec zato sto nemate kadra za nesto vece i komplikovanije.

Ono sto je valjalo, odavno nije u Hercegovini.

Ali evo mi smo pomogli - kod nas u firmi rade dvojica Hercegovaca, strahota strucnjaci. Da ne rade, vjerovatno bi odavno bili u ZG ili ST, a ovako privredjuju i unose novac u nasu zemlju... E sad... U sestrinskoj firmi u Hrvatskoj radi vise Hercegovaca nego kod nas - zato jer su se davno isfurali, za razliku od ovih malo mladjih koji su kod nas (i po svemu sudeci nece ici preko grane, jer bi imali ista primanja uz vece troskove zivota (dobro mozda neko ode cisto radi kulture ili nekih drugih sadrzaja, ali ne iz ekonomske potrebe). Slicno vazi i za BL, a tu imamo i par ljudi koji zive u BG, ali se vode da su i dalje u BL (duga prica).

I ta dvojica Hercegovaca nisu studirala na tvom sveucilistu, vec u Zagrebu. I ovi iz BL su studirali u BG. Zapravo sav kadar u firmi nam je ili studirao vani, ili u Sarajevu, ZG, BG... I jedan sa UNTZ. S mostarskog univerziteta i sveucilista nemamo nikog. Jebiga sorry, meritokracija - ovi sto su zanat ispekli u ZG ili SA su jednostavno bolji, a mi zaposljavamo samo vrhunski kadar. Nema zajebancije, stele i gledanja kroz prste - samo cifre i cinjenice.

Nacionalnu strukturu zaposlenih nikad nismo gledali, ali siguran sam da bi te interesirala... Jer bi omjer trebao biti 3:2:1 za B:S:H, tako bi se dalo pretpostaviti da se zanemari kvalitet i fokusira na kvantitet. Medjutim, trenutni omjer je otprilike 6:2:2. Ne zato jer mi krezubi baustelci necemo da rade sa Srbima i Hrvatima, vec zato sto su kvalifikovani Srbi i Hrvati s druge strane granice. A kakve se kvalifikacije traze? Kakvi su standardi? Pa recimo da uslove zadovolji 1 od 20 osoba... Od onih koje pristupe invervjuu, a skontaj koliko ih otpadne prije no sto dodju blizu te faze.

Ponvaljam, sreca nasa pa nas tako vidite. U suprotnom bi se mozda nekad i zabrinuli, ali jebiga, ovako ste samo simpaticni.
Drvosjeca iz Dejcica

#2760 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:

Image

S tim da ovo na slici nije Tuzla.

No dobro, vec smo ustanovili da su cinjenice relativne, pa hajmo reci da jeste. :)

Sitnije firme, turizam? Koliko puta vise putnika ima aerodrom Tuzla spram Mostara? A te "sitne" firme su haman tako sitne da svake godine uplacuju sve manje i manje poreza, unazad tri godine... I nisu sitne radi ekologije moj doktore, vec zato sto nemate kadra za nesto vece i komplikovanije.

Ali evo mi smo pomogli - kod nas u firmi rade dvojica Hercegovaca, strahota strucnjaci. Da ne rade, vjerovatno bi odavno bili u ZG ili ST, a ovako privredjuju i unose novac u nasu zemlju... E sad... U sestrinskoj firmi u Hrvatskoj radi vise Hercegovaca nego kod nas - zato jer su se davno isfurali, za razliku od ovih malo mladjih koji su kod nas (i po svemu sudeci nece ici preko grane, jer bi imali ista primanja uz vece troskove zivota (dobro mozda neko ode cisto radi kulture ili nekih drugih sadrzaja, ali ne iz ekonomske potrebe). Slicno vazi i za BL, a tu imamo i par ljudi koji zive u BG, ali se vode da su i dalje u BL (duga prica).

I ta dvojica Hercegovaca nisu studirala na tvom sveucilistu, vec u Zagrebu. I ovi iz BL su studirali u BG. Zapravo sav kadar u firmi nam je ili studirao vani, ili u Sarajevu, ZG, BG... I jedan sa UNTZ. S mostarskog univerziteta i sveucilista nemamo nikog. Jebiga sorry, meritokracija - ovi sto su zanat ispekli u ZG ili SA su jednostavno bolji, a mi zaposljavamo samo vrhunski kadar. Nema zajebancije, stele i gledanja kroz prste - samo cifre i cinjenice.

Nacionalnu strukturu zaposlenih nikad nismo gledali, ali siguran sam da bi te interesirala... Jer bi omjer trebao biti 3:2:1 za B:S:H, tako bi se dalo pretpostaviti da se zanemari kvalitet i fokusira na kvantitet. Medjutim, trenutni omjer je otprilike 6:2:2. Ne zato jer mi krezubi baustelci necemo da rade sa Srbima i Hrvatima, vec zato sto su kvalifikovani Srbi i Hrvati s druge strane granice. A kakve se kvalifikacije traze? Kakvi su standardi? Pa recimo da uslove zadovolji 1 od 20 osoba... Od onih koje pristupe invervjuu, a skontaj koliko ih otpadne prije no sto dodju blizu te faze.

Ponvaljam, sreca nasa pa nas tako vidite. U suprotnom bi se mozda nekad i zabrinuli, ali jebiga, ovako ste samo simpaticni.
Iako se nekad ne slažem sa tvojim stavovima ovdje zaista pogađaš suštinu. :thumbup:
512MB

#2761 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 512MB »

A imatel Mandarina vi tamo u Tuzli ha? :D
Alfons Kauders

#2762 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

512MB wrote:A imatel Mandarina vi tamo u Tuzli ha? :D
Imamo frisko iz Hercegovine - kila u Bignu 0.85KM...

Wirtschaftswunder!
Banksy

#2763 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Banksy »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Mislim da fulaš poentu i opet ti kažem nema to veza sa tim.
Iznosim svoja iskustva, oko uzroka nagađam, OK. :)
Banksy

#2765 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Banksy »

Alfons Kauders wrote:
nemate kadra za nesto vece i komplikovanije.
trenutni omjer je otprilike 6:2:2. Ne zato jer mi krezubi baustelci necemo da rade sa Srbima i Hrvatima, vec zato sto su kvalifikovani Srbi i Hrvati s druge strane granice.
Tačno.
Banksy

#2766 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Banksy »

Pilaw_Pavlaka wrote:Image

:lol:
Pa to je super slika. Polje puno nekih kupusa i salata, i baba, očito u dubokoj starosti, ali zdrava i aktivna, radi na njivi, ne sjedi pred TV-om i ispija kafe, već radi i vjerovatno i zarađuje. Šta je tu loše ili za ismijavanje?
Pilaw_Pavlaka

#2767 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Pilaw_Pavlaka »

Banksy wrote:

Pa to je super slika. Polje puno nekih kupusa i salata, i baba, očito u dubokoj starosti, ali zdrava i aktivna, radi na njivi, ne sjedi pred TV-om i ispija kafe, već radi i vjerovatno i zarađuje. Šta je tu loše ili za ismijavanje?
Lose je sto je ovo jedina hercegovacka privreda pored fabrike toalet papira... :D

Baba je prosjecni hercegovac... u duboj starosti. Unucadi su vec decenijama u Zagrebu, Njemackoj, Australiji, Novom Zelandu, Irskoj. :)
Last edited by Pilaw_Pavlaka on 01/02/2017 12:37, edited 1 time in total.
animus

#2768 Re: RE: Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by animus »

Kolinda wrote:
hizo ramidovic wrote:
Kolinda wrote: Ajmo razbiti još jednu mantru o razlici među Hrvatima Hercegovine,S.Bosne,Posavine.... Svi izbori do sad su pokazali da isto glasaju oni u Širokom,Vitezu,Orašju, Žepču . Čak povremeno HDZ dobije više u postotku u Žepču i Orašju nego u Širokom ili Mostaru ....Ali standardno pokušava se ponavljanjem laži doći do svoje istine...
a ti si onaj poznati razbijac mantri i mitova iz citluka...
e, izvini, nismo te odmah prepoznali
U Čitluk na tromeđi su razbijači zidova i kopači njiva ,berači grožđa i to svi dolaze iznad tunela na Ivanu ... Baš će mi trebati jedan ovih dana ,drva došla kraju ,jebena zima...
Zajebi ti to. Kako su maline postale popularne ne mozes vise nikog pronaci za bilo kakav rad. Pocela bukvalbo otimacina za radnike. Kako sve vise ljudi odlazi vani nece biti ljudi ni za maline dovoljno. Jos kad dodas ovo povecanje zaposlenosti trebat ce nam uvoz kineza za bilo kakav rad.
statixx

#2769 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by statixx »

Iz federalizacije u feudalizaciju BiH

http://neznase.ba/iz-federalizacije-u-f ... aciju-bih/
palermo

#2770 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by palermo »

Iako se nekad ne slažem sa tvojim stavovima ovdje zaista pogađaš suštinu. :thumbup:
Ma ne pogađa, al eto Hafizagi je odgovarao, pa ja to više shvatam kao međusobno podjebavanje nego što su ozbiljni postovi
Hafis

#2771 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Jebat ga. tko je naučio raditi, raditi će uvijek, pa čak i u dubokoj starosti. JPogotovo i kad ga zdravlje još služi. Pa ima li išta ljepše i slađe od povrća iz svoje bašte, još kad su podneblje i klima više nego povoljni.

S druge strane, recimo, ove urbane gradske bake više vole kupus i prasu iz BiMga i športske aktivnosti u vodi.

Image

Inače, čestitke na onoj gore slici. Stvarno ti sve govori. Samo ti to ne možeš skontati u toj turkofilskoj glavi
Last edited by Hafis on 01/02/2017 12:54, edited 1 time in total.
Hafis

#2772 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Pilaw_Pavlaka wrote:
Zasto onda vecina vas odlazi u Irsku ili Njemacku ako se moze ziviti od ljekovitog bilja? Postali ste manjina u BiH za samo 25 godina.
Ne znam za tu novost o manjini, ali handrimo kao da smo u punom sastavu.
Mlad si ti još, a i nije vam hodža u mejtefu predavao o 5. ofanzivi i Ljubinom grobu.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2773 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Chmoljo »

đe nesta Hafisova odmjerenost? ccc :D

jesu ove đihatlije... konzervans bi pokvarile.
Hafis

#2774 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Chmoljo wrote:đe nesta Hafisova odmjerenost? ccc :D

jesu ove đihatlije... konzervans bi pokvarile.
Brate vam se osuo kadar na forumu politika. Ovo što je ostalo k'o da je poplava izbacila. Katastrofa. Kad bih upitao da mi odgovore bez googla tko je bio npr. Miloš Crnjanski, 90% bi ih reklo desni bek u Radničkom iz Niša :D
dulekrele

#2775 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by dulekrele »

Pilaw_Pavlaka wrote:
Banksy wrote:

Lose je sto je ovo jedina hercegovacka privreda pored fabrike toalet papira... :D

Baba je prosjecni hercegovac... u duboj starosti. Unucadi su vec decenijama u Zagrebu, Njemackoj, Australiji, Novom Zelandu, Irskoj. :)
A gdje joj je homladina da pripomogne. ispijaju kapucinere na trgu bana jelacica :D
Post Reply