a kakvo je ovo inace, osim boje, jel dobro drzi kad se stavi, jel se stavi iznad vrata, ispod svoje kose?delirium.sa wrote:recite mi da se ove mogu farbati
http://www.ebay.com/itm/new-womens-long ... 3f0ed7c065
Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Moderator: anex
-
boracha
#2751 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
-
Lounge Act
#2752 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
evo sta sam ja danas napravila, nesto kao pletenica, ali sam dodavala samo s jedne strane (ne volim kad se vidi linija gdje pocinje, a tanka mi kosa pa ne bude lijepo pogledat)

-
delirium.sa
#2753 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Kako preci iz crvene u smedju? 
- rinna0304
-
foxy13
#2755 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Super ti je frizura! Svaka čast. Ja sam ponovo pokušala (bez pletenica). Recimo da nije loše
al nije ni sjajno
Praksa i samo praksa 
- kinderlada
#2756 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Drage Sarajke!!!
Potreban mi je savjet za frizerski salon da uradim plave pramenove na vec farbanu plavkastu kosu.
Znam da ovdje gdje ja zivim, nema frizerke koja ce to uraditi da pramenovi ne budu zuti ciganski, nego lijepo skroz svijetli plavi.
Zato vas molim za provjere salone da mi preporucite, ne smijem upropastiti kosu, a jako mi je vazno da uradim te pramenove, imam pooooosebnu priliku koja to zahtijeva
Vjerujem vasim savjetima pa izvolite!
Maksuz dolazim u Sarajevo na frizuru
Potreban mi je savjet za frizerski salon da uradim plave pramenove na vec farbanu plavkastu kosu.
Znam da ovdje gdje ja zivim, nema frizerke koja ce to uraditi da pramenovi ne budu zuti ciganski, nego lijepo skroz svijetli plavi.
Zato vas molim za provjere salone da mi preporucite, ne smijem upropastiti kosu, a jako mi je vazno da uradim te pramenove, imam pooooosebnu priliku koja to zahtijeva
- Cholina_Lokica
#2757 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Meni je Riki radio takve pramenove koji su predobri bilikinderlada wrote:Drage Sarajke!!!
Zato vas molim za provjere salone da mi preporucite, ne smijem upropastiti kosu, a jako mi je vazno da uradim te pramenove, imam pooooosebnu priliku koja to zahtijeva![]()
- kinderlada
#2758 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Meni Riki a zalost nista ne govori? Ko je to? Gdje se nalazi? Imas li neki kontakt?
- Cholina_Lokica
#2759 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Odlican frizer, salon mu je poslije papagajke kad se ide prema trgu austrije sa desne strane. Nazalost nemam broj telefona, mozda ima neka zena sa foruma pa da ti proslijedi. Covjek zna znanje
- rinna0304
#2760 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
jel ko uzimao ovo macadamia ulje u Cm-u vidjeh danas mala bocica 22km pa da provjerim ovdje jel ko koristio , za sta sluzi i tako ti detalji ... isplatil se za ovu bocicu od 20 ml dati 22 km

- Nisrin
#2761 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Cholina_Lokica wrote:Do mene
Odlican frizer, salon mu je poslije papagajke kad se ide prema trgu austrije sa desne strane. Nazalost nemam broj telefona, mozda ima neka zena sa foruma pa da ti proslijedi. Covjek zna znanje
Adresa: Hamdije KreŠevljakovića 92; Kontakt Informacije: 033 204 400- RIKI
-
Lounge Act
#2762 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
evo slika frizurice moje male pahuljice 

rado bih i sebi jednu ovakvu, ali sebi znam samo s prednje strane dokle vidim, na ogledalima se ne mogu snac

rado bih i sebi jednu ovakvu, ali sebi znam samo s prednje strane dokle vidim, na ogledalima se ne mogu snac
-
MADMalice
#2763 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Iz crvene je tesko preci u bilo koju boju! To je ubjedljivo najjaci pigment. Ja se, recimo, crvenog pigmena nisam rijesila sve dok tu farbanu kosu nisam potpuno osisala. Cak sam bila i crna, a ta crna pod suncem je opet isla na crveno.delirium.sa wrote:Kako preci iz crvene u smedju?
Savijet ti je ili blans (imaju sad oni neki na biljnoj bazi sto ne unistavaju bas skroz kosu) ili farbanje u plavu ili smedju sa sivim(zelenim) notama. Kod Keune farbe znam da su takvi svi brojevi koji zavrsavaju na 1. Mozda nakon nekoliko farbanja ti uspiju prekriti crveni pigment ali opet postoji opasnost da ce se taj pigment opet pojaviti kada se ta boja ispere...zato ako nisi prirodno crvenokosa...pusti da ti izraste tvoja prirodna, a kada postignes dobru duzinu, sisaj se!
-
foxy13
#2764 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Imate li neki savjet za suhu kosu? Znam za maslinovo ulje, stavljala sam ga, istina ne predugo, 3-4 sedmice po 2x sedmicno, samo masl. ulje, i držala po par sati prije pranja. Sutra se idem šišati, skinuti vrhove koji su skroz suhi i ispucali, ali ne mogu pola kose skratiti
Od naredne sedmice počinjem sa Polibevitom (prije sam ga pila, uglavnom zbog apetita). Farbam se svaka 3 (nekad i 4) mjeseca, baš da što manje štetim kosu. Čime bih je mogla "nahraniti"?
- Nisrin
#2765 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Otidji u salon da ti SKINU boju i onda se farbaj...MADMalice wrote:Iz crvene je tesko preci u bilo koju boju! To je ubjedljivo najjaci pigment. Ja se, recimo, crvenog pigmena nisam rijesila sve dok tu farbanu kosu nisam potpuno osisala. Cak sam bila i crna, a ta crna pod suncem je opet isla na crveno.delirium.sa wrote:Kako preci iz crvene u smedju?
Savijet ti je ili blans (imaju sad oni neki na biljnoj bazi sto ne unistavaju bas skroz kosu) ili farbanje u plavu ili smedju sa sivim(zelenim) notama. Kod Keune farbe znam da su takvi svi brojevi koji zavrsavaju na 1. Mozda nakon nekoliko farbanja ti uspiju prekriti crveni pigment ali opet postoji opasnost da ce se taj pigment opet pojaviti kada se ta boja ispere...zato ako nisi prirodno crvenokosa...pusti da ti izraste tvoja prirodna, a kada postignes dobru duzinu, sisaj se!
inace, taj crveni pigment izbija iz svake boje...
-
Lounge Act
#2766 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
kod mene je nestao crveni pigment prelaskom u pepeljasto plavu boju, eh sad iz crvene u smedju ne znam bas, mislim da bi izbijao ako se prethodno ta crvena ne skine blansom ili necim. jesi li pitala kojeg frizera?
-
nera18
#2767 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
kako si iz crvene postala pepeljasto plava? 
- anoush
- Location: A Eruchîn, ú-dano i faelas a hyn, an uben tanatha le faelas.
#2768 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
nije ti dobro držati masku od ulja, bilo kojeg, satima na kosifoxy13 wrote:Imate li neki savjet za suhu kosu? Znam za maslinovo ulje, stavljala sam ga, istina ne predugo, 3-4 sedmice po 2x sedmicno, samo masl. ulje, i držala po par sati prije pranja. Sutra se idem šišati, skinuti vrhove koji su skroz suhi i ispucali, ali ne mogu pola kose skratitiOd naredne sedmice počinjem sa Polibevitom (prije sam ga pila, uglavnom zbog apetita). Farbam se svaka 3 (nekad i 4) mjeseca, baš da što manje štetim kosu. Čime bih je mogla "nahraniti"?
jesi li probala silikon ili kristale koji se stavljaju samo na vrhove?
-
foxy13
#2769 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Kristale sam prije koristila, silikon nisam. Danas sam pitala frizerku, kaže ricinusovo ulje i žumance pomiješati i staviti, omotati folijom (nije rekla kojom, al valjda plastičnom, kojom drugo
), staviti kesu, pa debeli peškir i dobro dobro ugrijati fenom i držati sat-sat i pol. Pokušaću i to, pa javim rezultate
.
Zašto kažeš da nije dobro dugo držati ulje?
- anoush
- Location: A Eruchîn, ú-dano i faelas a hyn, an uben tanatha le faelas.
#2770 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
zato što možeš preumastiti tjeme, pa ćeš onda imati problem s masnom kosom...foxy13 wrote:Kristale sam prije koristila, silikon nisam. Danas sam pitala frizerku, kaže ricinusovo ulje i žumance pomiješati i staviti, omotati folijom (nije rekla kojom, al valjda plastičnom, kojom drugo), staviti kesu, pa debeli peškir i dobro dobro ugrijati fenom i držati sat-sat i pol. Pokušaću i to, pa javim rezultate
.
a što će ti i plastična folija i kesa? Obmotaj samo dobro samoljepljivom (plastičnom) folijom i toplim peškirom
probaj silikon, ima ih dobrih, od Avonovog do DM-ovog, meni Klasov nije odgovarao, ali ja baš i nisam mjerodavna šta nije dobro budući da mi je dječiji šampon izazvao perut
-
foxy13
#2771 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Hehe dobro
Hvala na savjetu, pokušaću i s tim 
-
MADMalice
#2772 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
ne bih preporucila silikone zato sto na dugorocno imaju stetno dejstvo. sve sto ima neke veze sa hemijom ti takodjer ne bih preporucila. to ukljucuje sve silne regeneratore i maske koj se mogu kupiti u radnjma ali i apotekama. ono sto definitivno 100% provjereno pomaze su prirodne maske, a jedna od najboljih podrazumijeva zumanjce od jajeta, maslinovo ulje ili ulje od jojobe i malo alkohola (konjak recimo). Ja sam imala izuzetno ostecenu kosu i koristila ovu masku svako drugo pranje i samo prirodni sampon koji sam kupila u RITALS (neki sa rizom bez parabena), a moja drugarica je prala kosu kabasem. Vec nakon prvog nanosenja maske kosa se vec vidno oporavila i dobila na tezini, a nakon mjesec dana je ko nova. 
silikoni obavijaju dlaku i nakon nekog vremena koristenja se samo slazu na njoj i ne dozvoljavaju joj da dise. ona unutar silikona bukvalno trune.
a inace sam pobornik home made kozmetike jer sam se nakon novaca i novaca bacenih na svakojke proizvede uvjerila da ono sto su nase bake koristile i imale prelijepu kosu i put se krije u kuhinji.
za sjajnu kosu ponekada je isperi pivom, a dok ti se ne oporavim u posljednjoj vodi uvijek sircetom.
silikoni obavijaju dlaku i nakon nekog vremena koristenja se samo slazu na njoj i ne dozvoljavaju joj da dise. ona unutar silikona bukvalno trune.
a inace sam pobornik home made kozmetike jer sam se nakon novaca i novaca bacenih na svakojke proizvede uvjerila da ono sto su nase bake koristile i imale prelijepu kosu i put se krije u kuhinji.
za sjajnu kosu ponekada je isperi pivom, a dok ti se ne oporavim u posljednjoj vodi uvijek sircetom.
-
foxy13
#2773 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
I mene iskreno više zanima home-made pomoć, jer svakako se svaka maska zasniva na nečemu što možemo naći u kuhinji. Reci mi kako izapereš sirćetom? Malo izapereš, držiš par minuta pa onda čistom vodom, ili u vodu kojom izapiraš staviš malo sirćeta? Je li obično, alkoholno sirće?
-
MADMalice
#2774 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Ja sam koristila jabukovo sirce. Malo razblazis u vodi (pola sirce, pola voda) i posljednje ispiranje napravis sircetom. Ne moras poslije jos vodom ispirati jer dok isfeniras kosu ili dok se prirodno osushi,sirce ce vec ispariti.foxy13 wrote:I mene iskreno više zanima home-made pomoć, jer svakako se svaka maska zasniva na nečemu što možemo naći u kuhinji. Reci mi kako izapereš sirćetom? Malo izapereš, držiš par minuta pa onda čistom vodom, ili u vodu kojom izapiraš staviš malo sirćeta? Je li obično, alkoholno sirće?
Inace ako ti se kosa puno masti gledaj da masku (iz prethodnog posta) ne nanosis na tjeme vec samo ostecene vrhove, a ako imas perut ponekad i kosa ti se mnogo ne masti onda ti je vjerojatno tjeme suho, pa onda utrljaj malo i u tjeme.
I pokusaj prirodno susiti kosu, ako nista korjen osusi, a vrhove (vecu polovinu duzine kose) ostavi da se sami osuse. Izbjegavaj uvijace i pegle i odaberi dobru cetku, pa makar je i vise platila jer od dobre cetke ovisi trajnost zdrave kose. Ne bih ti znala reci koja je to jer sam i ja u potrazi ali evo ako netko zna ili ima preporuku?!
-
foxy13
#2775 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Ne masti se, zapravo je dosta suha. Što se tiče četke, čula sam da (valjda) trebaju dlačice na četki biti "prirodne", ne plastika ili šta već stavljaju. A gdje je naći ni ja još nisam otkrila.