What to wear???

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
alica.k

#2751 Re: What to wear???

Post by alica.k »

Not My Idea wrote:da je i meni pocet s tim asosom
pocni, ev imaju 70% snizenje.
Not My Idea

#2752 Re: What to wear???

Post by Not My Idea »

ama ne znam ni kako to fercera...pretpostavljam da treba racun u banci, sto ja nemam..
nekako bih najvise voljela da je moguce placat pri preuzimanju :roll:
alica.k

#2753 Re: What to wear???

Post by alica.k »

e nemre...ma kupicu ti ja, samo mi reci sta ti treba. javi se na pp.

mada fakat, nije uopste problem izvadit debitnu karticu i povezat je uz paypal racun. ne treba ti nikakav racun u banci, mada ja kad uplacujem na karticu broj tog "racuna" mi je broj kartice...
Not My Idea

#2754 Re: What to wear???

Post by Not My Idea »

hvala ti alice, ako mi sta bude jako zapelo za oko, kontaktirat cu te :)
al cu se probat natjerat da rijesim to s karticom
hana_montana

#2755 Re: What to wear???

Post by hana_montana »

alica.k wrote:Image

samo da ih pokazem. ko ne voli haltere a voli izgled.
ta ti je ovo alice?hulahopkice jel?mene malo srklet hvata od njih :D e meni trebaju bež il njezno roze halteri,ne mora bit cipka samo da je ta boja i da su finiiii :) ...ne bih da narucujem,volim ćejfit uzivo :D
Rimljanka

#2756 Re: What to wear???

Post by Rimljanka »

Cure koje narucujete preko asos.com, mozete li mi pomoci koju velicinu da uzmem za mantilic L velicine?

Kako ide s carinom i postarinom? je li vi ovdje objedinjujete narudzbe pa skupa placate troskove ili?
alica.k

#2757 Re: What to wear???

Post by alica.k »

hana_montana wrote:
alica.k wrote:Image

samo da ih pokazem. ko ne voli haltere a voli izgled.
ta ti je ovo alice?hulahopkice jel?mene malo srklet hvata od njih :D e meni trebaju bež il njezno roze halteri,ne mora bit cipka samo da je ta boja i da su finiiii :) ...ne bih da narucujem,volim ćejfit uzivo :D
nema, trazila sam i ja bez.

a to su house of holland najlonke. ja najlonke ne nosim uopste, al eto ima cura koje da :D.
alica.k

#2758 Re: What to wear???

Post by alica.k »

Rimljanka wrote:Cure koje narucujete preko asos.com, mozete li mi pomoci koju velicinu da uzmem za mantilic L velicine?

Kako ide s carinom i postarinom? je li vi ovdje objedinjujete narudzbe pa skupa placate troskove ili?
postarina je besplatna, L bi ti mogao bit 12 a moze bit i veci :S ne znam koji broj kod nas nosis (broj, a ne slovo). 12 je 40, 14 je 42.

carinu ces platit na bilo sta preko 50KM vrijednosti (mada mozda te i masi).
Nadinka

#2759 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

Jutro jutro dame, šta danas nosite? JA predlažem neku veselu kombinaciju boja: http://malezensketeme.com/post/8270
Gospoda Ministarka

#2760 Re: What to wear???

Post by Gospoda Ministarka »

alica.k wrote:
Rimljanka wrote:Cure koje narucujete preko asos.com, mozete li mi pomoci koju velicinu da uzmem za mantilic L velicine?

postarina je besplatna, L bi ti mogao bit 12 a moze bit i veci :S ne znam koji broj kod nas nosis (broj, a ne slovo). 12 je 40, 14 je 42.

carinu ces platit na bilo sta preko 50KM vrijednosti (mada mozda te i masi).
Alica,ja imam jednu nedoumicu takoder oko UK velicina. Nosim vel. S kod nas, pretpostavljala sam da je to 8 UK, medutim jucer obukoh jednu zimsku suknjicu "Marks and Spencer" i vidjeh da je UK 12, a savrseno mi pristaje. Kad budem narucivala robu da ja ipak narucim UK 10?
alica.k

#2761 Re: What to wear???

Post by alica.k »

ministarko, sve zavisi. mada stvarno, to S meni nista ne znaci, S je kod svakoga meni drugaciji :S ja nosim neke stvari XS iz npr H&M a iz manga mi je sve M. itd itd.

nosim 38, uzimam 10. ako se ne razvlaci ipak uzmem 12 :D i to je to :) mada sam sad gledala, i par stvari koje sam kupila UK10, a tamo pise da je S.
Michun

#2762 Re: What to wear???

Post by Michun »

alica.k wrote:ministarko, sve zavisi. mada stvarno, to S meni nista ne znaci, S je kod svakoga meni drugaciji :S ja nosim neke stvari XS iz npr H&M a iz manga mi je sve M. itd itd.

nosim 38, uzimam 10. ako se ne razvlaci ipak uzmem 12 :D i to je to :) mada sam sad gledala, i par stvari koje sam kupila UK10, a tamo pise da je S.
jes vala...njemacki brojevi veci, talijanski manji (ja u 38 nisam mogla ni pod razno), s ili xs :?
Gospoda Ministarka

#2763 Re: What to wear???

Post by Gospoda Ministarka »

alica.k wrote:ministarko, sve zavisi. mada stvarno, to S meni nista ne znaci, S je kod svakoga meni drugaciji :S ja nosim neke stvari XS iz npr H&M a iz manga mi je sve M. itd itd.

Ja cu na sigurno pa kupovati UK 10, bolje i da je veliko nego da je malo i preusko.
Zelena Carapa

#2764 Re: What to wear???

Post by Zelena Carapa »

Gospoda Ministarka wrote:

Ja cu na sigurno pa kupovati UK 10, bolje i da je veliko nego da je malo i preusko.
Moj ti je prijedlog da, u zavisnosti od firme u kojoj kupujes, odes na njihov size chart i izmjeris se prateci instrukcije. Velicine se mjenjaju u zavisnosti od prodavnice u kojoj kupujes a ponekad ces i u istoj vidjeti komentare da neki odjevni predmet nije true to its size.
Osim toga u engleskoj je drustvo potrosaca dokazalo da se velicine mjenjaju kako im nacija postaje krupnija pa je ono sto je bilo size 10 prije 15 godina sada size 6 i slicno. Oni znaju da zene radije kupuju male brojeve pa se marketniski prilagodjavaju trzistu. Meni su neke haljine sa asosa u velicini 10 ogromne a jedna mi je knap. Zato se izmjeri i memorisi velicine za svaku online prodavnicu s koje kupujes.

Ja koliko znam talijanski 42 je nesto kao nas nekadasnji 38, francuski 38 je najslicniji nasem, a njemacki 36 ili cak 34 je nas 38. Medjutim i u momm ormaru ima svega. Ove velicine mi sluze samo kao smjernice kad tek probam (ako sam na licu mjesta).
Zelena Carapa

#2765 Re: What to wear???

Post by Zelena Carapa »

Zelena Carapa wrote:
Gospoda Ministarka wrote:

Moj ti je prijedlog da, u zavisnosti od firme u kojoj kupujes, odes na njihov size chart i izmjeris se prateci instrukcije. Velicine se mjenjaju u zavisnosti od prodavnice u kojoj kupujes a ponekad ces i u istoj vidjeti komentare da neki odjevni predmet nije true to its size.
Osim toga u engleskoj je drustvo potrosaca dokazalo da se velicine mjenjaju kako im nacija postaje krupnija pa je ono sto je bilo size 10 prije 15 godina sada size 6 i slicno. Oni znaju da zene radije kupuju male brojeve pa se marketniski prilagodjavaju trzistu. Meni su neke haljine sa asosa u velicini 10 ogromne a jedna mi je knap. Zato se izmjeri i memorisi velicine za svaku online prodavnicu s koje kupujes.

Ja koliko znam talijanski 42 je nesto kao nas nekadasnji 38, francuski 38 je najslicniji nasem, a njemacki 36 ili cak 34 je nas 38. Medjutim i u momm ormaru ima svega. Ove velicine mi sluze samo kao smjernice kad tek probam (ako sam na licu mjesta).
I jos nesto, soanjolke (zara, mango) i turkinje (waikiki, koton i slicno) su sitnije od nas pa je njihov M nesto kao nas S. Mada meni nekad moze M a nekad S.
zamzija

#2766 Re: What to wear???

Post by zamzija »

aaaaaaaa hoću ovoooo:

Isprobavanje odeće je prošlost
Pronađite idealne farmerke uz pomoć 3D skenera

Dosadno isprobavanje farmerki u garderobama u kojima ni ogledala nisu dobra pa ne možete videti kako vam stoje, postaje prošlost nakon izuma 3D skenera tela koji će vam pomoći u odabiru.

Kupci u radnji "Nju Luk" u Vestfild Stratfordu od nedavno imaju priliku da pomoću skenera tela odrede da li su im noge kratke, kukovi široki ili im treba "pušap" model farmerki.

Skener funkcioniše tako što stanete na površinu u vešu, dok infracrveno svetlo skenira preko 300.000 tačaka na vašem telu za 7 sekundi, određuje kakve su vam obline i kakav par farmerki će vam najbolje stajati.

Ovaj izum nije nov. Naime, 2001. godine napravljena je prva verzija skenera ali sada je po prvi put korišten u radnji, a isprobalo ga je već oko 15.000 žena.
Irm@

#2767 Re: What to wear???

Post by Irm@ »

meni je ona reklama za always (ili neke druge dnevne uloske) preeeedobra..to ja zelim..da kliknes i obuces..pa onda smanjis ako ti je veliko :-D :D :D
Ma.Le.Na

#2768 Re: What to wear???

Post by Ma.Le.Na »

zamzija wrote:aaaaaaaa hoću ovoooo:

Dosadno isprobavanje farmerki u garderobama u kojima ni ogledala nisu dobra pa ne možete videti kako vam stoje, postaje prošlost nakon izuma 3D skenera tela koji će vam pomoći u odabiru.

Kupci u radnji "Nju Luk" u Vestfild Stratfordu od nedavno imaju priliku da pomoću skenera tela odrede da li su im noge kratke, kukovi široki ili im treba "pušap" model farmerki.

Skener funkcioniše tako što stanete na površinu u vešu, dok infracrveno svetlo skenira preko 300.000 tačaka na vašem telu za 7 sekundi, određuje kakve su vam obline i kakav par farmerki će vam najbolje stajati.

Ovaj izum nije nov. Naime, 2001. godine napravljena je prva verzija skenera ali sada je po prvi put korišten u radnji, a isprobalo ga je već oko 15.000 žena.
ovo je divno :cry:

a ja kakve sam srece..aparat bi poceo pistat i na kraju bi se zapusio..
kao onaj vic sa super kompjuterom i mujom "Sta ima.." :cry:
Nadinka

#2769 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

Pa jeste li gledale nekadonu Cisco rekalmu za neku njihovu tehnologiju onog isprobavanja virtuelnog, stojis ispred ogledala i samo klikas :d odlicna
mislim da je ovo ne mogu pogledtai sad: www.youtube.com/watch?v=jDi0FNcaock

a neko je trazio kombinacije uz PONČO: http://malezensketeme.com/post/7868
wewa

#2770 Re: What to wear???

Post by wewa »

Ma.Le.Na wrote:
zamzija wrote:aaaaaaaa hoću ovoooo:

ovo je divno :cry:

a ja kakve sam srece..aparat bi poceo pistat i na kraju bi se zapusio..
kao onaj vic sa super kompjuterom i mujom "Sta ima.." :cry:
to ti je problem s nama zenstvenim zenama :lol: :lol: :lol:
alica.k

#2771 Re: What to wear???

Post by alica.k »

do nedjelje na asosu dodatnih 10% popusta na kod BONUS10. radi kod na vec snizenoj odjeci.
boracha

#2772 Re: What to wear???

Post by boracha »

na asosu je UK 10 kod nekih firmi M, kod nekih S, nekad uz broj pise i slovo, a nekad i samo slovo...ja imam jednu asos haljinu S koja je 34/36, a na stranici nije pisao broj uz nju pa sam tad uzela S a inace uzimam 10..mislim da nekome ko je 36/38 najbolje odgovara desetka, ove kratke haljine su im bas kratke
alica.k

#2773 Re: What to wear???

Post by alica.k »

moram rec da ja uopste nisam tolko luda za tim vintage stvarima...
mislim, naravno da bih nosila al ima cura koje su zaludjene time.
alica.k

#2774 Re: What to wear???

Post by alica.k »

Image

8)
Zelena Carapa

#2775 Re: What to wear???

Post by Zelena Carapa »

da su joj cizmice na nogama bila bi jos bolja :D
Post Reply