Naime znao sam da i mi sami sebi mozemo nesto popraviti, stoga, po netu sam jutros do 04h šnjuho nebil sta nagodio i isplatilo se. Gejmeri, nadam se da ce vam ovo upaliti i da necete cupati sami sebi kosu kao sto sam ja to nekad radio s Telemahom (joj kad se sjetim
Idemo.
U browseru kucate IP adresu, nisam vam na ovoj slici oznacio, ako bude potrebe, dodati cemo.

Na ovo "username" i "password" unosite rijeci "admin" i u jedno i u drugo polje. Klikom na "OK" pristupate podesavanjima modema.
Sljedeci korak je da kliknete na ovo "Advance" (oznaceno zelenom bojom).

Kada smo kliknuli na "Advance" trebali bi dobiti nesto slicno ovome:

U "WAN" kartici imamo ponudjenu "ADSL" podkarticu, naravno, kliknete na to i dobiti ce te ono sto trazimo.

Znaci, ukoliko zelite ping onda samo oznacite ovo "G.Lite", sve ostalo iskljucite.
Nakon svega toga potrebno je jos samo da to potvrdite.

Odmah poslije klika na "Submit" dolazi vam sljedeci korak.

Samo na "OK" kliknete
Eh, dalje sta ce se desavati. Modem ce vam se saam iskljuciti (resetovati). Nemojte ga vi rucno resetovati, on ce saam. Pricekajte malo dok se upali ADSL lampica i onda se konektujete. Provjerite ping i izbacite rezultate ovdje.
Ovo je za Paradigm modem, ne znam kako je kod ostalih, ali vjerujem da je slicno i mislim da nece biti problema da i vi ostali ovako ili slicno podesite ove parametre.
Dalje, ovo sto sam vam pokazao to je iskljucivo za gejmere (jeeeeeeee
Evo, to bi bila ta brzina u mene.

A ping, evo i ping.

(Rezultati pinga su ocjenjeni kao "B", ali to je sve do ovih paketa koji se kod mene nemogu izmjeriti, ali nije do neta. Ovo provjereno radi, jutros u 04:30 sam igrao na serveru, a na kojem nikad nisam mogao, plus, CS:S je u pitanju)
Pokusao sam pronaci i najbolju kombinaciju za ove sto zele da ostvare najvece brzine, pa sam im ovo sklepao.

Izaberete ove dvije zadnje opcije, "ADSL2" i "ADSL2+". Testirao sam brzinu poslije ovoga i zaista dostizala je maksimum, nemam sada nikakav rezultat da vam pokazem sem ovog koji sam ja podesio iskljucivo za ping.
Eto, to je to.