MMA (Mixed Martial Arts)
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- medjutim
#2751 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Sudiju licno poznajem, decko je jako jako dobar momak i jedini problem je sto je neiskusan. On je dugo u MMA i siguran sam da poznaje pravila odlicno, samo jbg tesko je sve to kad je covjek pod pritiskom i kad je on taj koji odlucuje. Lako je naprdjivati nama sad sta je trebalo i kako je trebalo, a totalno je druga stvar biti u takvoj situaciji i morati donijeti odluku u sekundama. Glavni posao sudije u ringu je da zastiti borca, on je donio takvu odluku, jer je smatrao da je u toj situaciji to ispravno. Borba je proglasena za NC, a Ismar je javno napisao da je pogrijesio i da je napravio veliku stetu, priznati svoju gresku u ovakvim momentima kad te sa svih strana napadaju je za svako postovanje.
- kritichar
#2752 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
šta je Denisu sa lijevom rukom, jesu samo neki tikovi ili nije ulegla najbolje?
ali moram pohvaliti i Denisa, imao je jedan dobar potez, na kraju na parteru kada ga je Rodriguez držao s leđa, pa ga Denis majstorski povukao i oborio i onda je uslijedilo ono što je okončalo meč
ali moram pohvaliti i Denisa, imao je jedan dobar potez, na kraju na parteru kada ga je Rodriguez držao s leđa, pa ga Denis majstorski povukao i oborio i onda je uslijedilo ono što je okončalo meč
-
Saka
#2753 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Ne razumijem se puno u MMA pravila pa nek mi neko objasni kako je moguce da sudija bude iz zemlje gdje se borba odrzava i odakle je jedan od boraca. Mislim u boxu to ne moze niti fudbalu, ako nije prijateljska.
-
miki.ba
#2754 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Bar su se na kraju malo oprali.
- medjutim
#2755 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
U principu ne bi trebalo to tako biti, ali desavalo se i u UFC-u slicna stvar. U MMA je tesko da sudija silji za domaceg, kao sto je to recimo slucaj u fudbalu.Saka wrote:Ne razumijem se puno u MMA pravila pa nek mi neko objasni kako je moguce da sudija bude iz zemlje gdje se borba odrzava i odakle je jedan od boraca. Mislim u boxu to ne moze niti fudbalu, ako nije prijateljska.
U boksu imamo primjer Klicka i Povjetkina posljednja borba gdje je sudija katastrofalno vodio mec, ali to niko nije toliko pominjao...
- Cracked
#2756 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
medjutim wrote:Sudiju licno poznajem, decko je jako jako dobar momak i jedini problem je sto je neiskusan. On je dugo u MMA i siguran sam da poznaje pravila odlicno, samo jbg tesko je sve to kad je covjek pod pritiskom i kad je on taj koji odlucuje. Lako je naprdjivati nama sad sta je trebalo i kako je trebalo, a totalno je druga stvar biti u takvoj situaciji i morati donijeti odluku u sekundama. Glavni posao sudije u ringu je da zastiti borca, on je donio takvu odluku, jer je smatrao da je u toj situaciji to ispravno. Borba je proglasena za NC, a Ismar je javno napisao da je pogrijesio i da je napravio veliku stetu, priznati svoju gresku u ovakvim momentima kad te sa svih strana napadaju je za svako postovanje.
Pa da je iole iskusan ono nebi trebao prekinuti. Ono nema ni pocetak za nesto sto bi eventualno moglo uslijediti kao prekid. Svako ko prati mma to zna. A da ne govorim o nekome ko i sudi takvim borbama. Nije to bila prva MMA borba koju je prerano prekinuo. Bile su jos dvije koje je mogao bez dvojbe jos dosta pustiti da idu. Samo sto je ova zadnja bas sramotna odluka. Nije imao nikakvog povoda za prekid, ni blizu.
A svi koji krivite denisa. Denis dobro zna da mu ovakva pobjeda znaci koliko i poraz...apsolutno nista osim korak dalje od njegovog cilja. Bolje bi prosao da je izgubio nego ovako pobjedio. A to denis dobro zna tako da ne vjerujem da je njegovo maslo.
- medjutim
#2757 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
@Cracked
Obojica se slazemo da je odluka pogresna, samo ja kazem da se velika frka digla, a svakome se greska mogla desiti i svako grijesi. Da je pustio te dvije borbe koje pominjes duze, bilo bi sto je pustao jel treba neko da nastrada u ringu itd. U svakom slucaju ono sto je bitno je da je borba NC i da ce biti revans.
Obojica se slazemo da je odluka pogresna, samo ja kazem da se velika frka digla, a svakome se greska mogla desiti i svako grijesi. Da je pustio te dvije borbe koje pominjes duze, bilo bi sto je pustao jel treba neko da nastrada u ringu itd. U svakom slucaju ono sto je bitno je da je borba NC i da ce biti revans.
-
The BEN10
#2758 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Koje prosipanje Cro Cop-a. Nije mi jasno zašto ne okači rukavice o klin. Čovjek radi kojeg je čitav region ustajao u 4 ujutro je spao na takve grane da ga dobiju tipovi koji saznaju za borbu 10 dana ranije...
- medjutim
#2759 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Steta, po mom misljenju poceo je da rasprodaje krvavo steceni ugled. Bukvalno kazem rasprodaje, jer onaj stari Mirko nikada poslije borbe nece izaci u javnost i reci:" Sta je tu je, izgubio sam idemo dalje..." , to samo govori da mu vise nije stalo do toga, nego samo da pokupi lovu. Necu komentarisati ekipu s kojom trenira, ali cu samo reci da covjek njegovih fizickih predispozicija, da je zelio istinski da bude veliki sampion, to je mogao, medjutim sa treninzima u podrumu svoje kuce, to se moze posticki samo u filmu. Sve ovo sto je napravio svaka mu cast, to je covjek koji je jednom u zivotu posjetio neki kamp i trenirao sa ozbiljnim ljudima i trenerima koji su mu bili autoritet. Mirku je ipak 39 godina, puno povreda, operacija je iza njega, zasicenost i drugo. Iskreno ja ga puno postujem, ali iskreno se nadam da ce prestati uskoro u suprotnom ce postati kao Bob Sapp ili Ricco Rodriguez.The BEN10 wrote:Koje prosipanje Cro Cop-a. Nije mi jasno zašto ne okači rukavice o klin. Čovjek radi kojeg je čitav region ustajao u 4 ujutro je spao na takve grane da ga dobiju tipovi koji saznaju za borbu 10 dana ranije...
-
The BEN10
#2760 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Gledam šta je napisao na FB - mislim, ono, njegov izbor je nj. pravo. Al', bez mene - ne pada mi na pamet gledat cirkus od nj nastupa protiv boraca ŽNJ kvaliteta. Kao što rekoh, ustajao sam radi nj. u 4 ujutro i znojio se - više neću radi ovog cirkusa koji radi. Što je najgore, Mirko je izuzetno bistar i pametan, nije panj kao što su mnogi u toj vrsti sporta. Međutim, nj ego mu neda priznati da je vrijeme za neke novce klince...
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#2761 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Prodje nekako u sjeni Mirka i Denisa UFC fight night ... ja gledam sa curom snimak i govorim joj, "ovaj ciko ima 45 godina i zamisli nikada ali nikada u svojoj karijeri nije bio nokautiran " ...nisam ja to ni zavrsio kad BAM i pita me " jeli ovo ssada prvi put" ..."jeste sreco jeste" 
-
mefistofilis
#2762 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
ko ti bolan nije bio nokautiran??? Mirko?? jesi li ga gledao protiv minotaura, protiv mcdonalda cak i ne znam nija, da ne nabrajam, ima josUnscarD wrote:Prodje nekako u sjeni Mirka i Denisa UFC fight night ... ja gledam sa curom snimak i govorim joj, "ovaj ciko ima 45 godina i zamisli nikada ali nikada u svojoj karijeri nije bio nokautiran " ...nisam ja to ni zavrsio kad BAM i pita me " jeli ovo ssada prvi put" ..."jeste sreco jeste"
- bingov buraz
#2763 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Ma i Hendo se trebao oprostiti prije 2-3godine ali ocigledno dostojanstven odlazak je nepoznat pojam u MMA
- bingov buraz
#2764 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
O Hendersonu je rijec.atorniji putnik wrote:ko ti bolan nije bio nokautiran??? Mirko?? jesi li ga gledao protiv minotaura, protiv mcdonalda cak i ne znam nija, da ne nabrajam, ima josUnscarD wrote:Prodje nekako u sjeni Mirka i Denisa UFC fight night ... ja gledam sa curom snimak i govorim joj, "ovaj ciko ima 45 godina i zamisli nikada ali nikada u svojoj karijeri nije bio nokautiran " ...nisam ja to ni zavrsio kad BAM i pita me " jeli ovo ssada prvi put" ..."jeste sreco jeste"
-
UnscarD
#2766 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Faat ...evo pokusaam barem jednog veceg imena da se sjetim, ali ne mogu . Mozda jedino Bas Rutten.bingov buraz wrote:Ma i Hendo se trebao oprostiti prije 2-3godine ali ocigledno dostojanstven odlazak je nepoznat pojam u MMA
- medjutim
#2767 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Kad je Minotaur nokautiro Mirka?atorniji putnik wrote:ko ti bolan nije bio nokautiran??? Mirko?? jesi li ga gledao protiv minotaura, protiv mcdonalda cak i ne znam nija, da ne nabrajam, ima jos
- medjutim
#2768 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Pa i Fedor je relativno na vrijeme otisao, meni je zaista fascinantno da MMA jos uvijek kod pojedinih ljudi izaziva gadjenje, a realno to je sport koji je najvise napredovao u svim segmentima. Prije par dana sam gledao neke od prvih UFC-a, to je za plakanjeUnscarD wrote:Faat ...evo pokusaam barem jednog veceg imena da se sjetim, ali ne mogu . Mozda jedino Bas Rutten.bingov buraz wrote:Ma i Hendo se trebao oprostiti prije 2-3godine ali ocigledno dostojanstven odlazak je nepoznat pojam u MMA
-
mefistofilis
#2769 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
nije ga nokautirao, ali jeste pobijedio, izvinjavam...mislio sam na gonzagumedjutim wrote:Kad je Minotaur nokautiro Mirka?atorniji putnik wrote:ko ti bolan nije bio nokautiran??? Mirko?? jesi li ga gledao protiv minotaura, protiv mcdonalda cak i ne znam nija, da ne nabrajam, ima jos
-
UnscarD
#2770 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Jasta je ... kolike su to razlike bile ...doduse i trudili su se na tim eventima da kombinuju sto je moguce vise razlicite stilove.medjutim wrote:Pa i Fedor je relativno na vrijeme otisao, meni je zaista fascinantno da MMA jos uvijek kod pojedinih ljudi izaziva gadjenje, a realno to je sport koji je najvise napredovao u svim segmentima. Prije par dana sam gledao neke od prvih UFC-a, to je za plakanjeUnscarD wrote:Faat ...evo pokusaam barem jednog veceg imena da se sjetim, ali ne mogu . Mozda jedino Bas Rutten.bingov buraz wrote:Ma i Hendo se trebao oprostiti prije 2-3godine ali ocigledno dostojanstven odlazak je nepoznat pojam u MMA.
Dobro je ako naletite negdje, VALE TUDO turniri u Brazilu ... to je Wand stekao slavu ...ima par VHS snimaka moze se naci.
Dozvoljeno i glavom udarati i nema nikakvih rukavica ...da vidis tog partera ... koljeno u glavu, glava u glavu ...strasno ..
- medjutim
#2771 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
UnscarD wrote:Jasta je ... kolike su to razlike bile ...doduse i trudili su se na tim eventima da kombinuju sto je moguce vise razlicite stilove.
Dobro je ako naletite negdje, VALE TUDO turniri u Brazilu ... to je Wand stekao slavu ...ima par VHS snimaka moze se naci.
Dozvoljeno i glavom udarati i nema nikakvih rukavica ...da vidis tog partera ... koljeno u glavu, glava u glavu ...strasno ..
mislis na ovo?
-
mefistofilis
#2772 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
upravo pregledao ufc 166 kakav slugfest. najbrutalniji mi je bio onaj adlan amagov, uspavao lika do daljnjeg, jos na kraju kaze elhamdulilah
dabogda da ga opet zovnu 
-
UnscarD
#2773 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
E to ...izmedju ostalog ... tacno se vidi koliko je hrvacima lakse u UFC-u jer nema koljena na parteru u glavu, nema sutiranja, stompova itd itd ...medjutim wrote:UnscarD wrote:Jasta je ... kolike su to razlike bile ...doduse i trudili su se na tim eventima da kombinuju sto je moguce vise razlicite stilove.
mislis na ovo?
-
The BEN10
#2774 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
UnscarD wrote:E to ...izmedju ostalog ... tacno se vidi koliko je hrvacima lakse u UFC-u jer nema koljena na parteru u glavu, nema sutiranja, stompova itd itd ...
Tačno. UFC pravila, za razliku od onih iz PRIDE-a, izuzetno pogoduju hrvačima. Ovamo hrvač i ako ne uspije oboriti protivnika ne rizikuje mnogo, dok je u PRIDE-u bilo ohoho gaženja. Također, ona natezanja uz kavez su bezveze - tu hrvači love svoju priliku do besvijesti. Jest da ni ring nije savršen jer svako malo borci izađu iz ringa, pa ih sudija vraća na sredinu. Po meni su puno bolja pravila iz PRIDE-a, ali UFC ne može uvesti takva pravila još uvijek, zbog publike a mislim da ima i nekih zakonskih ograničenja.
- kritichar
#2775 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
večeras 167 u 4h, po našem
draga su mi obojica, mislim na glavnu borbu, vjerujem da će biti dobar meč
draga su mi obojica, mislim na glavnu borbu, vjerujem da će biti dobar meč