BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Sasvim_Obican

#2751 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Sasvim_Obican »

lord blackadder wrote:Gledao sam samo drugo poluvrijeme. Impresivan nastup Begovica. Postoji visi interes, od raznih licnih nesporazuma i sujeta, stoga se Asmir mora vratiti. I to kao jedinica na golu.

Bez grananja, molim. Jeste, ima svacije krivice, ali treba se to zakopat pod zemlju.
Tačno tako... Ne razumijem selektora kojem je, neodazivanje na glupu prijateljsku utakmicu, razlog da otjera ponajboljeg i najperspektivnijeg golmana Premiershipa, i tako opasno ugrozi šanse da odemo na EP ! Svaka čast Hasagiću za angžaman i odanost, ali brate, usporedi Istambul BB i Stoke City, usporedi vrijeme koje Begović provede na terenu, a koje Keno provede igrajući..
SeleneY

#2752 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by SeleneY »

begovic je extra golman,al sve dok neko gura hasagica u reprezentaciji,on nema sansi!
Gdje ce ovakav golman da grije klupu u nasoj reprezentaciji!Pa jbte i ja bi se posvadjao sa trenerom!Vecina vas ga je psovala nakon onog!Nek on lijepo pravi karijeru u engleskoj,ovdje nek brane nakvi sehici,i avdukici,iz amaterske lige bh!
kokuz_sa

#2753 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by kokuz_sa »

Sasvim_Obican wrote:
lord blackadder wrote:Gledao sam samo drugo poluvrijeme. Impresivan nastup Begovica. Postoji visi interes, od raznih licnih nesporazuma i sujeta, stoga se Asmir mora vratiti. I to kao jedinica na golu.

Bez grananja, molim. Jeste, ima svacije krivice, ali treba se to zakopat pod zemlju.
Tačno tako... Ne razumijem selektora kojem je, neodazivanje na glupu prijateljsku utakmicu, razlog da otjera ponajboljeg i najperspektivnijeg golmana Premiershipa, i tako opasno ugrozi šanse da odemo na EP ! Svaka čast Hasagiću za angžaman i odanost, ali brate, usporedi Istambul BB i Stoke City, usporedi vrijeme koje Begović provede na terenu, a koje Keno provede igrajući..
http://www.index.hr/sport/clanak/bilic- ... 66090.aspx

vidis sta prijateljske tekme cine

sto se tice Asmira..ja da sam n anjegovom mjestu ne bih se vracao sve dok mi ne bi kazali da cu biti golman br 1..a ne trenutna gospoda koja ima problema s ledjima zbog kojih nekada se ne moze pomaknuti
ili mali seha koji izleti na 35metara a ni on ne zna sto
jos brane u turskoj gdje liga nije ni pocela radi namjestanja tekmi..tj hasagic i ne brani redovno..a ne trenira haman nikako radi ledja :-) :cry:
cyprus

#2754 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by cyprus »

Here we go again... :roll: :roll:
palermo

#2755 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by palermo »

cyprus wrote:Here we go again... :roll: :roll:
Jebi ga.....tako je kad je neko dobar.

Ja sam inače, veliki zagovarattelj prakse da je reprezentacija veća od bilo kojeg igrača, i općenito sam na Sušićevoj strani kad se govori o Begoviću, al ipak sam pod dojmom njegovih današnjih odbrana. Ipak je to jedan drugi nivo koji nijednoj reprezentaciji nije lako naći. Zamisli, u vrhu napada svjetska klasa, na golu svjetska klasa, i onda da opet pričamo o tome da smo prosječna reprezentacija.....

Nevolja je što mi zapravo ne znamo šta se desilo, ako je u pitanju Sušićev ego, onda bi ga on trebao razmotriti (al nikako da se to odrazi na njegovukupni autoritet) al ako je u pitanju Begovićevo neuklapanje u reprezentaciju....onda je to teži slučaj...
cyprus

#2756 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by cyprus »

palermo wrote:
cyprus wrote:Here we go again... :roll: :roll:
Jebi ga.....tako je kad je neko dobar.

Ja sam inače, veliki zagovarattelj prakse da je reprezentacija veća od bilo kojeg igrača, i općenito sam na Sušićevoj strani kad se govori o Begoviću, al ipak sam pod dojmom njegovih današnjih odbrana. Ipak je to jedan drugi nivo koji nijednoj reprezentaciji nije lako naći. Zamisli, u vrhu napada svjetska klasa, na golu svjetska klasa, i onda da opet pričamo o tome da smo prosječna reprezentacija.....

Nevolja je što mi zapravo ne znamo šta se desilo, ako je u pitanju Sušićev ego, onda bi ga on trebao razmotriti (al nikako da se to odrazi na njegovukupni autoritet) al ako je u pitanju Begovićevo neuklapanje u reprezentaciju....onda je to teži slučaj...
Meni priča o Begoviću nije jasna prvenstveno iz razloga jer nam je golmanska pozicija mislim i najmanji problem u reprezentaciju. Već dugi niz godina odbrana nam je rak-rana, vezni red ima veliki potencijal, ali po sistemu toplo-hladno, ne izgleda to nikako uštimano, a napad ovisi isključivo o volji i formi Džeke. Ja bih reko da je jedina konstanta u našoj selekciji koji gotovo bez izuzetka solidno obavlja svoj poso. Ovo što mu se ovdje po forumu zamjera je više traženje dlake u jajte, nego što su neki stvarni Kenini kiksevi...

Dakle, i pored odličnih partija u Engleskoj, ja uopšte nisam uvjeren da bi Asmir primao manje golova od Kenana. To jeste dilema ŠBB KBB, ali svoj stav gradim na činjenici da nam golmanska pozcija uopšte nije deficitarna. Da, po logici stvari Begović bi trebao biti br. 1, ali on to nije prvenstveno zahvaljujući svoj ponašanju. I šta sad treba, tolerisati njegove gluposti, i to radi pozicije na kojoj nam stanje nije čak ni kritično? :-) :-)
buzzer

#2757 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by buzzer »

tako je majstore! a tuzni pogled kojim je neupitni ispratio durinu loptu u mrezu (a koja bi nas mogla kostati kvalifikacija) nije kiks. valjda je vremenska nepogoda ucinila svoje.

a asmir... papak iz trebinja, majmun, kanadjanin, stoka i kakogasvenezvase vrli navijaci... ma jebo njega. ko da ima neke razlike u osjecaju sigurnosti i smirenosti odbrane ako znaju da im je iza ledja povremeni golman istambula ili jedan od najboljih golmana evrope.
luckylaka

#2758 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by luckylaka »

buzzer wrote:tako je majstore! a tuzni pogled kojim je neupitni ispratio durinu loptu u mrezu (a koja bi nas mogla kostati kvalifikacija) nije kiks. valjda je vremenska nepogoda ucinila svoje.

a asmir... papak iz trebinja, majmun, kanadjanin, stoka i kakogasvenezvase vrli navijaci... ma jebo njega. ko da ima neke razlike u osjecaju sigurnosti i smirenosti odbrane ako znaju da im je iza ledja povremeni golman istambula ili jedan od najboljih golmana evrope.
,,jedan od najboljih golmana evrope,,ne brani u prosjecnom engleskom ligasu nego se nalazi na goluBarse,Reala,Mu,MC,Milana,Juventusa,Intera,Arsenala...Sarajeva...Toliko o jednom od najboljih
Sasvim_Obican

#2759 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Sasvim_Obican »

Ma hajte, molim vas. Svi znamo kakav je status Kenana Hasagića u reprezentaciji. Onje sveta krava i da mu, Petar Cheh dođe, sjedio bi na klupi. Uzroci i motivi takvog ponašanja i položaju su manje-više, poznati. Inače bi i Ibričić ( hajdučko srce otišlo na revijalnu utakmicu Hajduka ) i još neki igrači koji su se "oglušili na poziv" dobili pedalu iz reprezentacije. Očigledno je problem što Asmir Begović nema neophodnu logistiku u savezu koja će ga, na sva vrata, gurati na gol kao što to rade neki.

Onog bole leđa i osumnjičen je za namještanje utakmica, onaj je siguran u sebe ko i u mene, pa svako malo neke eskapade radi. Primamo glupe golove i gubimo šansu da se kvalifikujemo na prvenstvo. Zašto ? Jer je Asmir Begović odbio igrati u prijateljskoj utakmici zbog užasnog položaja i stalnog grijanja klupe !
jutarnji

#2760 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by jutarnji »

Kako ga Zeba zavuce, k`o Maradona englezima...pape da ima mozga k`o sto nema momak bio poceo sa wannabe
rusima, taman da ih iznenadimo taktikom " ko je sad ovaj u pm". to vazda upali, vidi primjer supica i turske :D
jeza u ledja

#2761 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by jeza u ledja »

Begovic nece da se odazove Susicu, kraj price.
sinuhe

#2762 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by sinuhe »

A vala mogao bi i Jeremija da se ne odazove. :D
vernes81

#2763 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by vernes81 »

Eh kad bi Pape popu... velikom golmanu makar radi alternativnih selektora sa foruma da se uvjere koliko god ga mi idealizirali da skontaju da nas lik ne je... ni za suhu sljivu
Sasvim_Obican

#2764 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Sasvim_Obican »

jeza u ledja wrote:Begovic nece da se odazove Susicu, kraj price.
A Sušić, sasvim logično, neće ni da zove ?!
Baudelaire

#2765 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Baudelaire »

Sasvim_Obican wrote:
A Sušić, sasvim logično, neće ni da zove ?!
Nakon odbijanja dva puta uzastopno, ne bih ni ja zvao. Uostalom, imate temu o golmanu pa raspredajte, ovo nije ta tema.
buzzer

#2766 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by buzzer »

nit je kraj price, nit je istina.
ti o pozadini price o sukobu stratega i golmana znas onoliko koliko i svi drugi posjetioci ovog foruma, dakle vrlo malo. no, to te ne sprijecava da slijepo stanes na stranu siledzije koji je (dokumentirano) rekao da na poziciji golmana ne smije biti konkurencije, sto je najidiotskija izjava sto jedan selektor moze prevaliti preko labrnje. takodje, strateg nakon debakla protiv rumunije, proglasava neupitnog voltaren-golmana najboljim igracem, a istina je da je isti bio rumunski dvanaesti igrac, odnosno najveca opstrukcija bilo kakvoj igri nase reprezentacije, jer je lopte poklanjao direktno rumunskim stoperima, bojkotujuci nasih pet veznih igraca.
primjera ima more, ali ova dva detalja su sasvim dovoljna za skepsu prema selektorovoj strani u ovom sukobu. ali ne i onima koji rado staju na stranu jaceg. meni to lici na kompleks nedoraslih wanabe zestokih momaka koji bi da discipliniraju nejakog, pa makar kroz podrsku treneru strogoce. medjutim, koliko god to vama tesko padalo, asmir begovic je ne samo neuporedivo bolji golman od neupitnog, nego je i puuuuno bolji, realiziraniji i dokazaniji golman nego je susic trener.
uz to je i samouvjeren, uspjesan, mlad, zgodan i sretan, sto mu mnogi nece nikad oprostiti. jebiga, malo nas je, al' smo .....

http://sportsport.ba/ino_fudbal/asmir-b ... mice/62536
bosnianidiot

#2767 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by bosnianidiot »

Vidjet cete kako ce Asmir carobno "oprostiti selektoru i preci preko svega", ako se plasiramo na euro...
jeza u ledja

#2768 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by jeza u ledja »

buzzer wrote: a asmir... papak iz trebinja, majmun, kanadjanin, stoka i kakogasvenezvase vrli navijaci....
buzzer wrote:
ti o pozadini price o sukobu stratega i golmana znas onoliko koliko i svi drugi posjetioci ovog foruma, dakle vrlo malo. no, to te ne sprijecava da slijepo stanes na stranu siledzije koji je (dokumentirano) rekao da na poziciji golmana ne smije biti konkurencije, sto je najidiotskija izjava sto jedan selektor moze prevaliti preko labrnje. takodje, strateg nakon debakla protiv rumunije, proglasava neupitnog voltaren-golmana najboljim igracem, a istina je da je isti bio rumunski dvanaesti igrac, odnosno najveca opstrukcija bilo kakvoj igri nase reprezentacije, jer je lopte poklanjao direktno rumunskim stoperima, bojkotujuci nasih pet veznih igraca.
primjera ima more, ali ova dva detalja su sasvim dovoljna za skepsu prema selektorovoj strani u ovom sukobu. ali ne i onima koji rado staju na stranu jaceg. meni to lici na kompleks nedoraslih wanabe zestokih momaka koji bi da discipliniraju nejakog, pa makar kroz podrsku treneru strogoce. medjutim, koliko god to vama tesko padalo, asmir begovic je ne samo neuporedivo bolji golman od neupitnog, nego je i puuuuno bolji, realiziraniji i dokazaniji golman nego je susic trener.
uz to je i samouvjeren, uspjesan, mlad, zgodan i sretan, sto mu mnogi nece nikad oprostiti. jebiga, malo nas je, al' smo .....
Problem je sto Begovica neko vrijedja, ali nije problem sto ti vrijedjas Hasagica i Susica? :|
buzzer wrote:
Istina je. Begovic je pozvan vise puta - nije se odazvao. Begovic je sam izjavio da se nece vise odazivati dok je Susic selektor. Dakle - istina je - Begovic nece da se odaziva na utakmice reprezentacije.

Stoga, apsolutno je nebitno kako je dobro branio danas, jer sto se nas tice, on nije reprezentativac BiH.
Rookie

#2769 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Rookie »

Gledao sam pregled utakmice Stoke - Chelsea i tek jedna jedina dobra odbrana Begovića. Apsolutno ništa više. A i taj je šut išao direktno u njega. Znam da je inače linijaš, a i prema tom videu, još uvijek je. Jednu loptu loše bio postavljen i morao da čupa lob od prečku. Više greška, nego za pohvalu. Ostalo ništa vrijedno pomena.
Arma-Sarma

#2770 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Arma-Sarma »

Dok zbog Kene ne počnemo gubiti bodove nema potrebe ni da se pomišlja tjerati nekog da igra za reprezentaciju.
buzzer

#2771 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by buzzer »

@jeza

kuckam s mobitela u kadi :-) pa ti ne mogu lijepo odgovorigi, secirati, citirati i replicirati. :-)

u svakom slucaju, potpuno je jasno da je matrica zbog koje je hasan napustio reprezentaciju, zbog koje rahimic u najboljim godinama nije igrao, takodje i papac, zbog koje smo izgubili hejbet dobrih igraca po dijaspori jer ih niko nije jabavao ni za suhu sljivu, te sto smo sad (privremeno, ali nedajboze i fatalno) izgubili begovica, ista. nezdravi odnosi, tjeranje inata, treniranje strogoce i povrhsvega ogromni razulareni primitivizam. a kad pogledas zrtve svih tih ujdurmi, sve fini momci i izvrsni sportisti. pa ti nastavi slijepo vjerovati strategu...
vernes81

#2772 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by vernes81 »

buzzer wrote:@jeza

kuckam s mobitela u kadi :-) pa ti ne mogu lijepo odgovorigi, secirati, citirati i replicirati. :-)

u svakom slucaju, potpuno je jasno da je matrica zbog koje je hasan napustio reprezentaciju, zbog koje rahimic u najboljim godinama nije igrao, takodje i papac, zbog koje smo izgubili hejbet dobrih igraca po dijaspori jer ih niko nije jabavao ni za suhu sljivu, te sto smo sad (privremeno, ali nedajboze i fatalno) izgubili begovica, ista. nezdravi odnosi, tjeranje inata, treniranje strogoce i povrhsvega ogromni razulareni primitivizam. a kad pogledas zrtve svih tih ujdurmi, sve fini momci i izvrsni sportisti. pa ti nastavi slijepo vjerovati strategu...
Bolan sta ti pises jadan i ne bio idi se kupaj jel ove oznacene Pape otjerao :-)
vernes81

#2773 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by vernes81 »

I Rahimic i Papac sad igraju kod Papeta a sto Begovic nece glupo je opste prebacivati Papetu, coek jednostavno bira utakmice koje ce igrati a to nigdje na svijetu ne prolazi. Malo je potcjenio ovu drzavu i narod.
jeza u ledja

#2774 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by jeza u ledja »

buzzer wrote:pa ti nastavi slijepo vjerovati strategu...
Nista ja ne moram vjerovati (niti vjerujem nesto specijalno) Susicu. Ja samo vjerujem u ono sto znam i sto niko, ukljucujuci i aktere, ne porice - to je da Begovic nije, a i dalje ne zeli da se odaziva Susicu na njegove pozive. Prije je to radio na konkretnim primjerima, u medjuvremenu je i sam izjavio ovo, a sada kako vidim vise ga se i ne poziva.
Koji su detalji u pitanju - me ne zanima. Valjda je jasno da je frajeru krivo sto nije u prvom timu.

E sad, mozemo mi raspravljati da li on treba biti prvi golman ili ne, odnosno ko je trenutno kvalitetniji golman, itd. U stvari nema tu puno rasprave, tu je jasno ko je bolji. No Susic ima vise povjerenja u Hasagica, zbog XYZ, apsolutno nebitno. TI NE MOZES KAO IGRAC BOJKOTOVATI REPREZENTACIJU ZATO STO SE NE SLAZES S ODLUKAMA SELEKTORA. TACKA!

A ta prica o "primitivnim manirima" Susica zato sto favorizuje jednog umjesto drugog igraca je nidje veze.
buzzer

#2775 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by buzzer »

jeza u ledja wrote: TI NE MOZES KAO IGRAC BOJKOTOVATI REPREZENTACIJU ZATO STO SE NE SLAZES S ODLUKAMA SELEKTORA. TACKA!

A ta prica o "primitivnim manirima" Susica zato sto favorizuje jednog umjesto drugog igraca je nidje veze.
OCIGLEDNO SE MOZE! SAMO JE PITANJE KO GUBI? pored sto mladi golman gubi jer se nada zajebavati, sto znaci da je i spreman na taj gubitak, najveci gubitnik je reprezentacija. susic ne gubi, boli ga qraz. on ce uvjek moci naci posao za 5000 eura, zato sto plata u svijetu ozbiljnih trenera i ne moze biti manja, sto govori o vrijednosti pomenutog.

primitivni maniri, hm... nema to veze sa favoriziranjem jednog umjesto drugog, to ti je kad selektor stavi bolesnika pod tabletama u prvi tim, a boljeg i zdravog ostavi na klupi, kako bi ga ponizio i uvrijedio, a sebe prikazao kao strogog i zajebanog. dobar dio bosanskih insana pozdravlja takav pristup, "ko mu jebe mater i treba mu (bilo, ne bilo razloga) pokazati ko kosi, a ko vodu nosi." ja ne. a vrijeme ce svakako pokazati ko je u pravu.
Post Reply