vidi,i ti kazes da je mozda nekom palo na pamet da se ispentra i ispuca koji metak..agent_zero wrote:Hajmo redom...
@gorane
Po čemu sam isključiv? Eno imaš moj post u kojem sam napisao da se "ne sjećam" krana, nisam nigdje napisao da nije bilo krana. A i ti si napisao da se ne sjećaš krana. Što se tiče ukrajinca, konstatovali smo na kraju da se slažemo u kom pravcu gleda i ne vidim razlog da toliko potežeš taj detalj.
@chile
Nisam nekulturan, ali poslije toliko godina jednostavno ne mogu da na neke stvari ne reagujem, možda i previše burno ponekad. Neću reći da neka budala nije mogla da se popenje na taj kran i opuca, ali da je to bilo neko leglo koje se koristilo za snajpersko djelovanje jednostavno nije istina. I šta mogu reći na to, nego da je glupost i nebuloza. Imao sam djevojku u tim zgradama ispod raskrsnice, također neke dalje rodbine i nikad niko nije spomenuo to da se s bilo kojeg krana pucalo niti da je nakakv zaostali srpski snajperista pucao odatle. A bukvalno cijelom gradu je taj dio bio putna komunikacija, i niko normalan ne bi se penjao na otvoreni kran da puca na raskrsnicu koja je od tog istog krana udaljena 15tak metara. Imalo to ikakve logike, molim te? Dalje, pričaš nešto što je tebi neko pričao, a ne što si ti vidio ili doživio. Pa onda da ne znaš koji kran, jeli taj kran ili neki drugi, treći.... I onda se nađeš pričati o argumentima.
Na tu lokaciju se djelovalo iz kasarne maršal tito do iseljenja u junu, zatim sa bijelih nebodera u ex lenjinovoj na grbavici, te sa područja oko spomen parka vraca i okolnih kuća. I to je jedina prava istina. Više vjerujem sebi, svojim očima i doživljajima, kao i ljudima koji su tu proveli čitav rat, nego nekom ko priča nekakve lovačke priče. Bez uvrede i bez namjere da budem nekulturan! A ti shvati kako želiš.
opet,mozda je neki drugi kran,udaljeniji ali da ipak pripads tom nekom rejonu hajmo reci,i tu ne bi bilo tih 20m udaljenosti..
razumijem ja tebe,nevjerovanje i to,ali nije mi ovo pricao komsija,neki lik,jaran od jarana i sl..ispricala mi je bliska veoma osoba?uzi clan porodice i koji je bio tu u ratu(citav rat tu,jedan clan porodice blizak poginuo,nekoliko ih ranjeno) tako da nemam bas toliko skeptizicma o tome da je to suplja prica,vjerovatno bih imao i podosta da mi je neko lijevi pricao..