Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Obuca9

#2751 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Dobio si odgovor na oba pitanja, tvoj problem što ne čitaš ili ne želiš da čitaš.

Odgovor na prvo pitanje ćeš morati potražiti kod samog Sušića, a odgovor na drugo pitanje je NE, takodjer imas detaljno objašnjeno i zašto ne može. Jel' ti duša na mjestu?
veljaca

#2752 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

hz__semir wrote:Dobio si odgovor na oba pitanja, tvoj problem što ne čitaš ili ne želiš da čitaš.

Odgovor na prvo pitanje ćeš morati potražiti kod samog Sušića, a odgovor na drugo pitanje je NE, takodjer imas detaljno objašnjeno i zašto ne može. Jel' ti duša na mjestu?
Opet ti u prvom dijelu iznosis insinuacije i svoje konstrukcije ....

O drugom dijelu - buduci da nisam u situaciji da licno kontaktiram selektora - zelio sam dobiti odgovor od nekoga ko ima pouzdan podatak - ide li ili ne na finale SP ...
Za tvoj odgovor na moje drugo pitanje - to je tvoje misljenje. Ja se nadam i volio bih da selektor moze utjecati i da se nesto pita u N/FSBiH ...U svezi ovoga - ne treba zanemariti ni utjecaj navijaca ....
Obuca9

#2753 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

veljaca wrote:
hz__semir wrote:Dobio si odgovor na oba pitanja, tvoj problem što ne čitaš ili ne želiš da čitaš.

O drugom dijelu - buduci da nisam u situaciji da licno kontaktiram selektora - zelio sam dobiti odgovor od nekoga ko ima pouzdan podatak - ide li ili ne na finale SP ...
Za tvoj odgovor na moje drugo pitanje - to je tvoje misljenje. Ja se nadam i volio bih da selektor moze utjecati i da se nesto pita u N/FSBiH ...U svezi ovoga - ne treba zanemariti ni utjecaj navijaca ....
Nisu to nikakve insinuacije, niti moje konstrukcije, nego činjenice. Odgovore na oba pitanja si dobio, vrati se, prelistaj par postova i vidjećeš da imaju odgovori, a nemaju insinuacije.

Za pitanja, evo ti opet odgovor. Koliko ja znam, Pape nije registrovan na forum ili ako jeste ne javlja se (osim ako se ne krije iza nicka našeg moderatora :D), također niko od ljudi iz Saveza se ne javlja ovdje, pa ti sto posto tačnu informaciju niko ne može dati. Budući da su do finala ostalo još samo 3 dana, te da se nigdje u medijima ne spominje priča o njegovom odlasku dole, očito je da do istog neće doći. Što i nije neka šteta, a bilo bi i potpuno bespotrebno, po meni bi puno korisnije bilo da taj 11. juli presjedi u kući pakujući kofere za Tel Aviv ili Baku pa da dva dana kasnije na licu mjesta pogleda jednu od ove dvije utakmice Lige prvaka u kojoj igraju bh. fudbaleri i potencijalni reprezentativci.

Što se tiče drugog pitanja, Sušić kao selektor ne može nikako utjecati na odluku IO, a koja se ne tiče reprezentacije (tiče se indirektno, ne direktno), niti je to mogoa bilo koji selektor prije njega, niti poslije njega, to bi valjda trebalo biti jasno i logično. To što bi ti i ja voljeli da se i sam Pape nešto pita to je druga stvar, ali jedine dvije strane koje se nešto pitaju su IO koji treba usvojiti ili ne taj predloženi Statut, te gospođa UEFA, tačnije njen predstavnik Benz koji treba reagovati u slučaju da ovi prvi ne usvoje Statut. Zaboli Dominkovića, Čeku i Čolakovića dupe i za Papetom i za Džekom i za Spahom, oni ako ne prepoznaju svoj interes u ukidanju Predsjedništva njih ni Bog ne može uvjeriti da prihvate Statut.

Eto nadam se da si sad zadovoljan odgovorima ;)
veljaca

#2754 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

hz__semir wrote:
veljaca wrote:

Nisu to nikakve insinuacije, niti moje konstrukcije, nego činjenice. Odgovore na oba pitanja si dobio, vrati se, prelistaj par postova i vidjećeš da imaju odgovori, a nemaju insinuacije.

Za pitanja, evo ti opet odgovor. Koliko ja znam, Pape nije registrovan na forum ili ako jeste ne javlja se (osim ako se ne krije iza nicka našeg moderatora :D), također niko od ljudi iz Saveza se ne javlja ovdje, pa ti sto posto tačnu informaciju niko ne može dati. Budući da su do finala ostalo još samo 3 dana, te da se nigdje u medijima ne spominje priča o njegovom odlasku dole, očito je da do istog neće doći. Što i nije neka šteta, a bilo bi i potpuno bespotrebno, po meni bi puno korisnije bilo da taj 11. juli presjedi u kući pakujući kofere za Tel Aviv ili Baku pa da dva dana kasnije na licu mjesta pogleda jednu od ove dvije utakmice Lige prvaka u kojoj igraju bh. fudbaleri i potencijalni reprezentativci.

Što se tiče drugog pitanja, Sušić kao selektor ne može nikako utjecati na odluku IO, a koja se ne tiče reprezentacije (tiče se indirektno, ne direktno), niti je to mogoa bilo koji selektor prije njega, niti poslije njega, to bi valjda trebalo biti jasno i logično. To što bi ti i ja voljeli da se i sam Pape nešto pita to je druga stvar, ali jedine dvije strane koje se nešto pitaju su IO koji treba usvojiti ili ne taj predloženi Statut, te gospođa UEFA, tačnije njen predstavnik Benz koji treba reagovati u slučaju da ovi prvi ne usvoje Statut. Zaboli Dominkovića, Čeku i Čolakovića dupe i za Papetom i za Džekom i za Spahom, oni ako ne prepoznaju svoj interes u ukidanju Predsjedništva njih ni Bog ne može uvjeriti da prihvate Statut.

Eto nadam se da si sad zadovoljan odgovorima ;)
Moglo se ovako odmah da zavrsi .... :thumbup:
Obuca9

#2755 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Ali ne bi bilo ovako interesantno :D
veljaca

#2756 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

hz__semir wrote:Ali ne bi bilo ovako interesantno :D
Ima i ta mjesta - sto jednostavno kada moze komplikovano .... :D
mikogoago

#2757 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

burek_in_space wrote:
mikogoago wrote:Ljudi moji manite se suple ovo u vezi saveza i suspenzije postaje ozbiljno.Meni se cini da od nasih kvalifikacija nece biti nista.IOpet se nadam da nece stisnuti na generalnoj skupstini i glasati za troclano predsjednistvo.Jadna im majka onda.Nema tre rupe na svijetu gdje se mogu sakriti. :x
Ma shta ce se to desiti?!
Da im nece neko dlaku s glave skinuti?! :lol:
E moj burece,kad bi ja sada tebi rekao sta ce se desiti ti bi meni odvalio ban za neprimjerne poruke prjeteceg sadrzaja.
Nego ima ona narodna mozeskako hoces,ali i ne dokle hoces.ja se jedino nadam da ce se dozvati pameti i usvojiti taj statut sto UEFA trazi od njih,jer budemo li suspendovani to je garant raspad saveza+ sankcije+nema para za lopove iz saveza.Ipak mislim da nisu toliko glupi.Ukoliko ovo sve dolazi iz FSRS onda je jasno kao dan sta zele,ali u tom slucaju treba sankcionisati njih zbog petljanja politike u fudbal i zabranu dati njihovim klubovima da nastupaju bilo gdje kao i suspendirati njihov savez.Stvar je jasna.
mikogoago

#2758 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

Mada ja mislim da je Francuska i Rumunija vidjele realnu opasnost od naseg mladog tima i zele nas eleminisati prije kvaligfikacija.Svima je jasno i znano kao dan kakva je situacija kod nas i kakav je kriminal u fudbalskom savezu.Znaju da je skoro nemoguca misija uraditi to sto traze od nas,pa ce da okrpe po nacionalnom timu,umjesto da kazne i sankcionisu one koji stvaraju ovu situaciju.Ali kako god okrenete sve se vrti oko ove bagre iz saveza kojima je odavno mjesto u zatvoru ,a ne tu gdje jesu.
Obuca9

#2759 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Hoćete li prestati sa tim teorijama zavjere?

Još 2006. godine, to jeste 4 godine nakon spajanja Saveza u jedan zajednički, ova se suspenzija trebala desiti, kada nije bilo ni na vidiku Francuske i kvalifikacija, tada su iz Saveza tražili dodatni rok da usaglase Statut, pravdajući se da su bili zauzeti dovođenjem zajedničke Lige u normalu, te da nisu imali dovoljno vremena, ljudi iz UEFA-e su im to dozvolili i kao rok im dali još 4 godine, to jeste do 2010. godine, ali kao posljednji rok nakon kojeg se neće praštati zajebavanje i kriminal. Taj rok je istekao, Statut ne namjeravaju usvojiti i logično suspenzija slijedi. I ne samo to, nego su đubrad dovoljno hrabra da su tražili od Benza da im se daju još 4 godine, te da će do 2014. sigurno usvojiti taj novi Statut, što naravno ovi nisu pristali. Što je previše, previše je.

Kakva CIA, kakvi masoni, kakvi bakrači... Najlakše je problem tražiti u nekom drugom.
Bosanski_kralj

#2760 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

Corola wrote: Ti ko da si u srodstvu sa Staljinom ili ovim koso-okim predsjednicima.
Pa postavljas pitanja,zakone o odgovoru,ko smije odgovoriti i kako.I da li uopste smije odgovoriti.
I onda kad otvoris oci,skontas niti imas ista sa Staljinom,niti si ko-so-ok :D ,niti imas ikakvu moc kao ovi da postavljas uslove kako ce ko odgovoriti na pitanja.I kome ce odgovoriti . :dance:
Da mi se dočepati vlasti, bio bih gori od navedenih. :D

Ne postavljam ja nikakve zakone i pravila, već jednostavno kažem da se ti ne bi trebao javljati na moj post u kojem spominjem one kojima su zasmetala pitanja @valjace, pošto tebi ta njegova pitanja nisu zasmetala.

U vezi ovog 2. njegovog pitanja, Sušić ne može ništa učiniti osim da eventualno porazgovara sa članovima IO, da ih posavjetuje. Sad koliko bi to kod njih pilo vode, pitanje je.
Corola

#2761 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

Ma manje vise,nego evo kako javise jos jedna ''dobra vijest'' za kruticare Papeta. :D
Kosevo ce naime biti osposobljeno sa 17 ''tisuca'' :-) novih stolica i drugih hepekova koje ulaze u taj sistem.
Taman do tekme protiv Francuske.To jest UEFA je odobrila da se mec protiv Francuske moze igrati na Kosevu,kad ovi ispune svoja obecanja o postavljanju tih stolica.
Kod Cirkana i ostalih ,najveci stadion nam je propadao a u BP nikad nista konkretno vec krpljenje.
Dok cemo od sad pa nadalje i ubuduce,pa haman imati dva normalna stadiona.
Safete samo sredinom,za lijevu i desnu stranu ko je ebe. :thumbup:
elSaik

#2762 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by elSaik »

Nakon ovoga što sam gledao večeras mogu slobodno reći da bilo ko kaže da je HNL daleko kvalitetnija liga od BHPL da je budala i bezobrazan. Pa ono je žalosno. Ljudi tamo treći bili, a nisu se dva puta s loptom sastavili.
Officer Crabtree

#2763 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Officer Crabtree »

Ljudi tamo treći bili
... i onda rasprodali tim.
glade

#2764 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by glade »

mikogoago wrote: E moj burece,kad bi ja sada tebi rekao sta ce se desiti ti bi meni odvalio ban za neprimjerne poruke prjeteceg sadrzaja.
Nego ima ona narodna mozeskako hoces,ali i ne dokle hoces.ja se jedino nadam da ce se dozvati pameti i usvojiti taj statut sto UEFA trazi od njih,jer budemo li suspendovani to je garant raspad saveza+ sankcije+nema para za lopove iz saveza.Ipak mislim da nisu toliko glupi.Ukoliko ovo sve dolazi iz FSRS onda je jasno kao dan sta zele,ali u tom slucaju treba sankcionisati njih zbog petljanja politike u fudbal i zabranu dati njihovim klubovima da nastupaju bilo gdje kao i suspendirati njihov savez.Stvar je jasna.
dobro te covjek pitao... sve se vidjelo na posljednjim protestima protiv saveza... necemo imenovati grupe ali zna se koje su, u neku ruku, izazvale incident pa pobjegle... a koje su dvije ostale... svi su jaki na rijecima, a jako malo je jako na djelima...

otvori oci i skontaces da oni mogu raditi sta god zele jer nema dovoljne mase da im se suprotstavi... nece im se nista dogoditi pa makar izasli pred kamere i rekli "krademo i krascemo, sta hocete je.bemo vam majku"...
Corola

#2765 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

Sta je ovo,vec dva tri dana proslo.
A niko nikakvih ''pitanja'' na ovu temu da postavi. :D :-)
luckylaka

#2766 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

Kad se ono igraju one prijateljske utakmice i ko su protivnici.Jedna je na Grbavici,jedna na Bilinom.
Corola

#2767 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

luckylaka wrote:Kad se ono igraju one prijateljske utakmice i ko su protivnici.Jedna je na Grbavici,jedna na Bilinom.
Malo falilo,da ne promasis temu. :-) :roll:
luckylaka

#2768 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

Corola wrote:
luckylaka wrote:Kad se ono igraju one prijateljske utakmice i ko su protivnici.Jedna je na Grbavici,jedna na Bilinom.
Sto.Jel nije vise tema Pape i repka(odoh ja provjeriti)ili ti ne znas i da igramo s nekim.Ko zna nek se javi.Kada,gdje s kim
BSn

#2769 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BSn »

luckylaka wrote:
Corola wrote:
Sto.Jel nije vise tema Pape i repka(odoh ja provjeriti)ili ti ne znas i da igramo s nekim.Ko zna nek se javi.Kada,gdje s kim

mozda bi neko i znao da nisi ful'o temu. ;-)
kamen spoticanja

#2770 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by kamen spoticanja »

ne bih da vam kvarim igranku ali samo da vas podsjetim da sutra u 20h na tvsa ide novi dokumentarni film o genocidu u Srebrenici "Daleko je Tuzla"...ne propustite
Stoner

#2771 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Stoner »

kamen spoticanja wrote:ne bih da vam kvarim igranku ali samo da vas podsjetim da sutra u 20h na tvsa ide novi dokumentarni film o genocidu u Srebrenici "Daleko je Tuzla"...ne propustite
Bravo. :thumbup: Iznad svega ...

Trebali bi sad sa Qatarom igrati... premjestili smo se na Kosevo...ak neko nezna. :)
Obuca9

#2772 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Image

„Među ekipama koje mogu do trona je Brazil. Zašto? Zato što je Brazil uvijek Brazil i uvijek je favorit. Odmah poslije njih su Španci. Aktuelni su prvaci Evrope, imaju izuzetno kalitetnu ekipu, sa fenomenalnim pojedincima. Oni, jednostavnom mogu pobijediti svakog na svijetu. U najozbiljnije kandidate svrstao bih i Holandiju. Kvalifikacije su odigrali bez greške, upisali su sve pobjede i sigurno će konkurirati za sami vrh. Uz to, dugo godina nisu osvojili niti jedno veliko takmičenje i ovo će im biti prilika da pokušaju ispraviti propuste iz prošlosti."

:wink:
elSaik

#2773 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by elSaik »

Uz Holandiju, tu su Brazil, Španija, Engleska, Italija, Argentina, Njemačka... 8-)
Obuca9

#2774 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

elSaik wrote:Uz Holandiju, tu su Brazil, Španija, Engleska, Italija, Argentina, Njemačka... 8-)
Pogledaj prve tri nabrojane. Baš me zanima da li je iko drugi slično nešto predvidio i od tri glavna favorita koja je naveo, da su dva u finalu.

Ah da jeste Barbarez, rekao je da je Njemačka nikad lošija i da neće ništa napraviti.
Dialer

#2775 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dialer »

Amar je reko da su nijemci bez shansi na sp-u 8-) 8-)
Locked