Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
VenomousV

#2751 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by VenomousV »

znam, znam :D

kol'ko sam ja litara antibiotika svojim zivotinjama tokom godina nadavala :D
luna09

#2752 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by luna09 »

alkalna_baterija wrote:
mefistofilis wrote:pa moram ti reci da jeste (no hard feelings :D ). macke su ionako pravo znatizeljne pa ce naravno htjeti izaci.
s druge strane, na m.dvoru sam vidio sredovjecnog gospodina kako vodi macku na uzici...
još mi samo treba da nas oboje napadnu :lol:

u svakom slučaju, moj oglas i dalje stoji, a snalazićemo se kad je izlazak u pitanju :D
Imaš opciju da uzmeš malecko mače i da ga nikako ne ispuštaš vani, vremenom će navići da je stan njegov životni prostor. A što se tiče povoca ja imam dvije mace i izvodim ih na povocu. Oko zgrade patrolira 5 velikih pasa i vremenom su se mace i oni na neki način sprijateljili .....ne diraju jedni druge. Mali pozdrav njuškicama i svak za svojim poslom. Istina mace šetaju i parku oko moje i par susjednih zgrada ne vodam ih po čaršiji :D .A ako ne nađeš mače javi se. Na jednoj pijaci su dvije/dva vragolana jedno crno drugo mislim sivo. Stari su oko 3 mjeseca, sami su jer im je mamu ubilo auto. Odnesem im hrane al svaki put strahujem hoću li ih zateći jer ih pijačari ne vole :(
alkalna_baterija

#2753 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by alkalna_baterija »

luna09 wrote:
alkalna_baterija wrote:
mefistofilis wrote:pa moram ti reci da jeste (no hard feelings :D ). macke su ionako pravo znatizeljne pa ce naravno htjeti izaci.
s druge strane, na m.dvoru sam vidio sredovjecnog gospodina kako vodi macku na uzici...
još mi samo treba da nas oboje napadnu :lol:

u svakom slučaju, moj oglas i dalje stoji, a snalazićemo se kad je izlazak u pitanju :D
Imaš opciju da uzmeš malecko mače i da ga nikako ne ispuštaš vani, vremenom će navići da je stan njegov životni prostor. A što se tiče povoca ja imam dvije mace i izvodim ih na povocu. Oko zgrade patrolira 5 velikih pasa i vremenom su se mace i oni na neki način sprijateljili .....ne diraju jedni druge. Mali pozdrav njuškicama i svak za svojim poslom. Istina mace šetaju i parku oko moje i par susjednih zgrada ne vodam ih po čaršiji :D .A ako ne nađeš mače javi se. Na jednoj pijaci su dvije/dva vragolana jedno crno drugo mislim sivo. Stari su oko 3 mjeseca, sami su jer im je mamu ubilo auto. Odnesem im hrane al svaki put strahujem hoću li ih zateći jer ih pijačari ne vole :(
i mislila sam da uzmem maleno mače, možda čak i mlađe od 2 mjeseca da bih ga naučila isključivo na stan, jer je ova paščad bijesna :twisted: :cry:
e sad ne znam je li mi to grehota, tako malog ga odvojiti od majke
jasmind

#2754 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by jasmind »

Idealno bi bilo kad prestane dojiti, ali tad su oni vec veliki. Dva mjeseca je sasvim ok.
eluna

#2755 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by eluna »

alkalna_baterija wrote:Ako neko od vas bude imao mačiće, ali isključivo kućne, jer ga i ja planiram držati u kući, pa me strah da mi ne šmugne vani ako je već izlazilo, oko zgrade uvijek patrolira paščad :twisted: nek mi ostavi ono najmanje, najmršavije, najružnije, ja ću puuuuuuno da ga volim :-D <3
imam macu koja je još mače, nije kstrirana jer je prerano, pa ako u februaru bude balaja, javim ti ... naravno - i moja je u stanu, čak je i ne vodamo vani baš zato što me strah cuka - od cuka sam je i spasila, ali se vidjelo da je kućno mače - sama je tražila pijesak

kako noga, usput ... ljubim te
htcxone

#2756 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by htcxone »

meni jutros dosla maca,, ima mozda 4 mjseca, neko je ostavio ovdje kod mene ispred kuce, vjerovatnoi je primjetio moje mace...
ali ja stvarno nemam mjesta ni novca da je drzim i ovako do svojih usta odvajam da ih nahranim ... ona bi bila četvrta...uz to, ove dvije male mace je "ne vole" i tjeraju je... mogu misliti sta ce biti kada stara maca dođe... ako neko ima da bi je uzeo...
Prelijep aje, narandžasta sa zelenim okama :)
alkalna_baterija

#2757 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by alkalna_baterija »

eluna wrote:
alkalna_baterija wrote:Ako neko od vas bude imao mačiće, ali isključivo kućne, jer ga i ja planiram držati u kući, pa me strah da mi ne šmugne vani ako je već izlazilo, oko zgrade uvijek patrolira paščad :twisted: nek mi ostavi ono najmanje, najmršavije, najružnije, ja ću puuuuuuno da ga volim :-D <3
imam macu koja je još mače, nije kstrirana jer je prerano, pa ako u februaru bude balaja, javim ti ... naravno - i moja je u stanu, čak je i ne vodamo vani baš zato što me strah cuka - od cuka sam je i spasila, ali se vidjelo da je kućno mače - sama je tražila pijesak

kako noga, usput ... ljubim te
javim ti se na fb
Maystor

#2758 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Maystor »

Ima li neko da bi htio udomiti ove prelijepe mačiće

Image

Image
mefistofilis

#2759 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by mefistofilis »

ljudi, imam jedno pitanje: koliko je normalno da macka povraca hranu. dakle ne dlake i to nego bas hranu.
prije dva tri dana je povratio malo (ali bas malo) a evo maloprije izgleda citav zeludac istovario.
jede i piletine i macje hrane. prije se ovo nije desavalo ili ja nisam vidjao.
ono sto sam jos primjetio je da je oba puta povratio odmah nakon sto sam mu dao one stapice male iz DM-a.
oba puta je povratio u roku od minute nakon konzumiranja tih stapica.
sad, da li je do stapica, da li su pokvareni, da li se on nahladio, koliko ozbiljno moze biti... :cry:
:sax:
Amazonka27

#2760 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Amazonka27 »

Skloni svu hranu i ostavi joj samo vodu. Nemoj joj nista davati do sutra da vidis hoce li nastaviti povracati. Sutra joj skuhaj malo pilecih prsa na vodi i tako i rizu. Nista ne soli i ne masti. Ako se stanje ne smiri - nosi je veterinaru.
(ps. Ovo su savjeti koje je meni veterinar dao kada je ova moja povratila 2-3 puta zaredom)
mefistofilis

#2761 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by mefistofilis »

ma evo njega veseo, valja se i lize. i fakat nije vise puta odjednom povracao vec eto ta dva puta.
samo me je zabrinulo sto je izbacio bas svu hranu
VenomousV

#2762 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by VenomousV »

vjerovatno je povratio jer je halapljivo jeo... imala sam jednog takvog :-)
Nogatrans

#2763 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Nogatrans »

Ljudi imam dva macica koje su vise vani nego u kuci majka ih je dovela odnekud i eto meni ih zao bilo ja im kucicu napravio ipred kuce gdje osim macaka bas ne moze niko doci pa ni cuke. Odprilike su tu ca 4 mjeseca mislim da su toliko i stari i neku noc pogledam kad ovaj jedna macic jos uvijek doji :-) Zar je moguce da jos uvijek doji ??
DancingKing

#2764 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by DancingKing »

Ima li neko iskustva sa situacijom kada mačka ima nagon za mokrenjem, ali ništa ne izlazi, odnosno u nemogućnosti je da mokri?

Da obrazložim situaciju: maca je prije neke 2 godine bila prehlađena i mokrila je svako malo i to svuda (mokraća je sadržavala tragove krvi). To smo liječili tabletama i oporavila se za 2-3 dana. Jučer je uskočila u lavabo, popiškila se momački, a nakon toga je desetak puta ulazila u svoju kutiju s pijeskom i pokušala da mokri, ali ili bezuspješno ili skroz malo. Inače je raspoloženjem ok, može jesti, nije letargična i tako to. Trebam li joj dati neki diuretik?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2765 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by pici »

Nogatrans wrote:Ljudi imam dva macica koje su vise vani nego u kuci majka ih je dovela odnekud i eto meni ih zao bilo ja im kucicu napravio ipred kuce gdje osim macaka bas ne moze niko doci pa ni cuke. Odprilike su tu ca 4 mjeseca mislim da su toliko i stari i neku noc pogledam kad ovaj jedna macic jos uvijek doji :-) Zar je moguce da jos uvijek doji ??

ako mu majka dopušta onda može ako ne onda ne može tako jednostavno...sve je do majke...
pici

#2766 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by pici »

DancingKing wrote:Ima li neko iskustva sa situacijom kada mačka ima nagon za mokrenjem, ali ništa ne izlazi, odnosno u nemogućnosti je da mokri?

Da obrazložim situaciju: maca je prije neke 2 godine bila prehlađena i mokrila je svako malo i to svuda (mokraća je sadržavala tragove krvi). To smo liječili tabletama i oporavila se za 2-3 dana. Jučer je uskočila u lavabo, popiškila se momački, a nakon toga je desetak puta ulazila u svoju kutiju s pijeskom i pokušala da mokri, ali ili bezuspješno ili skroz malo. Inače je raspoloženjem ok, može jesti, nije letargična i tako to. Trebam li joj dati neki diuretik?
odvedi veterinaru ništa na svoju ruku, možeš samo pogoršat...neka je upala...
Nogatrans

#2767 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Nogatrans »

Kakve se krecu cijene veterinara pregleda i koji je za preporuku? u piatanju je macka od nekih 4-5 mjeseci . Jel najbolje na fakultet otici?
pici

#2768 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by pici »

ja svoje mace nosim na VS Slatina iza pionirske doline...pitao za cijenu da sterilišem mačka, cijena 40-50 KM...valjda zavisi od veliČine :mrgreen: šHala mala...rekli mi da ga ne dovodim don ne navrši 6-7 mjeseci radi razvoja, još uvjek kad mjaukne isto ko malo mače tako da neću dok ne bude malo snažniji i razvije se u mačora...ženku sterilisao prije dvije godine...cijena 50 KM.
Ne bi ga sterilisao al mi žao da ode i kerovi ga rastrgaju, jednog mačka sam već tako izgubio.

http://veterinarska.ba/web/
Chuckie

#2769 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Chuckie »

Mrgud Sivko. :D

Image
azurna_obala

#2770 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by azurna_obala »

kako je divan!!!

i nešto plaho ljut :oops:
Chuckie

#2771 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Chuckie »

Maza velika, ali kad mu dosadim, onda ostavlja brazde po rukama. :D
azurna_obala

#2772 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by azurna_obala »

vidim da je spreman za grebanje :D
htcxone

#2773 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by htcxone »

Maca 3 mjeseca stara.... mužijak, vakcinisan, uz njega dobije se grebalica velika, kućica sa pijeskom... maca je naucena na stan, sve radi po PS-u ... ljudi se sele u manji stan i nemaaju mjesta za nju, pa ako je neko ne usvoji morat ce na ulicu :(

ako ima neko da bi volio da ima macu, koja je bas kucna maca, vesela, moze se javiti na pp :)
Uskoro postavim slike
htcxone

#2774 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by htcxone »

Eurosa wrote:
htcxone wrote:Maca 3 mjeseca stara.... mužijak, vakcinisan, uz njega dobije se grebalica velika, kućica sa pijeskom... maca je naucena na stan, sve radi po PS-u ... ljudi se sele u manji stan i nemaaju mjesta za nju, pa ako je neko ne usvoji morat ce na ulicu :(

ako ima neko da bi volio da ima macu, koja je bas kucna maca, vesela, moze se javiti na pp :)
Uskoro postavim slike

Javi se alkalnoj, ona je govorila da bi htjela macu.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: hvala
htcxone

#2775 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by htcxone »

maca našla svoju KUĆU! :D
hvala alkalnaaaaa :vozdra:
Post Reply