Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
john smith

#2751 Re: Asim Sarajlic optuzuje Radoncica da planira pokrasti izbore

Post by john smith »

bahtony wrote:Zamjenika predsjednika SDA Asim Bajric optuzuje Fahrudina Radoncica predsjednika opozicione partije, koji ima i novac i nacin da to uradi, optuzi da planira pokrasti izbore.
Ko ovde koga optužuje? Ko ima novac da to uradi? Ujedno ima i način??? Stvarno nisam siguran da li Asim optužuje Fahrudina, optuži da planira pokrasti izbore? :-)
Corto Maltese

#2752 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Corto Maltese »

Imamopobjednika wrote:Na forumu neformalna koalicija SDA pulena i SDP pionira. Panika pred oktobar.
Moraš biti pravo gadan pa da se SDA i SDP udruže protiv tebe.
Nekako s proljeća

#2753 Re: Asim Sarajlic optuzuje Radoncica da planira pokrasti izbore

Post by Nekako s proljeća »

:)

Ja mislim da bi se moglo blagovemeno poraditi po pitanju ovakvih naslova tema.Jedan od načina je i jedna tema naslova tipa '' Izbori 2010'' ili '' Članci iz novina''... i sve buduće materijale ove vrste postirati ili premještati u nju. Sredina bi bila manje kontaminirana svim onim smećem i prljavštinama koje će biti plasirane. A da im je interes da budu i ovdje prisutne, ne sumnjam...
Zana.

#2754 Re: Asim Sarajlic optuzuje Radoncica da planira pokrasti izbore

Post by Zana. »

Halo lektori, nisam vas prepoznala!
Nije ni čudo što nam je ovakvo stanje u državi, kad se većina bavi trivijalnim stvarima!!!

Ljudi probudite seeeeeeeeeeeeeeeee, jasno je i pticama na grani ko koga optužuje, ko je kriv, ko nije, dosta više zatvaranja očiju i ignorisanja problema!!!
realna do boli

#2755 Re: Asim Sarajlic optuzuje Radoncica da planira pokrasti izbore

Post by realna do boli »

Kako je ovo zanimljivo. Godinama uljuljkuju ljude i betoniraju ih u proslosti a sada ih bude.....pa hajde ljudi probudite se :D
ari_selfsufficient

#2756 Re: Asim Sarajlic optuzuje Radoncica da planira pokrasti izbore

Post by ari_selfsufficient »

liliac wrote:Asim Sarajlic, potpredsjednik SDA

Sprema se krađa

Sta SDA zna o kriminalnim pripremama za laziranje izbora? Ko je pripremio napad na zgradu Vlade FBiH? Cija su boracka udruzenja?
Razgovarala: Vildana SELIMBEGOVIC

Zastupnik SDA u Parlamentu BiH Halid Genjac je u srijedu, naza sjedanju Pred stavnickog doma, zatrazio od Centralne izborne komisije potpunu informaciju o provodjenju tenderske procedure zastampanje glasaskih listica. Zasto?

Bit cu iskren: SDA je i prije nego je Oslobodjenje, cini mi se u ponedjeljak, objavilo informaciju o žalbi CPU na provodjenje tenderske procedure, imala odredjena saznanja da ce neki pojedinci pokusati ne birajuci sredstva da dodju do tog posla kako bi u procesu izbora mogli mijenjati izborni re zultat. Naravno, na nezakonit i kriminalan nacin.

Potvrđene sumnje

Kada je Oslobodjenje objavilo žalbu CPU-a i tvrdnje njihovog direktora o manipulacijama i kradji, nase sumnje su, nazalost, potvrdjene. Zato je gospodin Genjac, koji je predsjednik Glavnog odbora SDA, i koji je takodjer kao i nas nekolicina iz vrha stranke imao i ranija saznanja o planiranoj zloupotrebi, iskoristio priliku da legalnim putem zatrazimo ovu informaciju, da na taj nacin i upozorimo javnost da se rade odredjene pripreme kako bi se zloupotrijebili mozda najvazniji izbori u nasoj zemlji poslije Daytona.

Na koga sumnjate? Za koga SDA ima sa znanja da zeli organizirati kradju glasova na izborima u oktobru 2010?

Vidite, i po pitanju demonstracija pred Vladom FBiH i po ovom pitanju, SDA cijeni da je kreator isti takozvani Savez za bolju buducnost i njegov vlasnik ocito ne prezaju ni od cega da obmanuju javnost, da dezavuišu javnost i iskoriste sva sredstva da dodju do cilja. SDA ce naravno ucini ti sve da Bosnu i Hercegovinu i sve njene građane upozori na takve postupke i naravno SDA nece dozvoliti da neko na kriminalan nacin posegne za glasovima.

čak i u ovakvoj zemlji nije moguće bez posljedica optužiti nekoga da želi pokrasti izbore. poslije ovoga ili će policija pokrenuti istragu - zlatko miletić je na temelju mnogo lohotnijih navoda pokretao istrage - ili će sarajlić pred sud zbog laži ili će radončić u zatvor zato što je planirao pokrasti izbore.
Ja bih da se obistini ovo zadnje,ali obzirom na ukupnu situaciju,male su šanse...Meni nikada nece biti jasno kako vise niko ne stane u kraju ovom čovjeku.Svima je vec jasnije ko je mister R.,njegovo klupko kriminala ogromnih razmjera se razmotava,jos se i zna da je bio finansijer ratnim zločincima Arkanu,Miloševicu i Šešelju i opet ljudi dozvole da im jedan ovakav tip,ma i pomisli voditi državu...UŽAS!! :x
ri0

#2757 Re: Asim Sarajlic optuzuje Radoncica da planira pokrasti izbore

Post by ri0 »

Zasto Fahru brane likovi koji imaju uglavnom po 3-4 posta.... :-) :-) :-) kakva "slucajnost" da su im prvi postovi na ovakvoj i slicnim temama....
realna do boli

#2758 Re: Asim Sarajlic optuzuje Radoncica da planira pokrasti izbore

Post by realna do boli »

A da otvorite temu..Rat SDA=SBB ..pa dok vi pljujete jedni po drugima da mi "neutralni " ( u ovom dvoboju), navijamo i samo pratimo nastajanje novih likova i nikova na forumu.
ari_selfsufficient

#2759 Re: Asim Sarajlic optuzuje Radoncica da planira pokrasti izbore

Post by ari_selfsufficient »

Zanemarimo moj negativan stav prema bilo kojem političaru...Zanima me samo zna li se zasto niko ne reagira na ove ozbiljne optuzbe iznesene javno? Kako to da se niko od nadležnih nije probudio po ovom pitanju? Šta se to mucka?
Noddle

#2760 Re: Asim Sarajlic optuzuje Radoncica da planira pokrasti izbore

Post by Noddle »

spreca wrote:
bahtony wrote:Zamjenika predsjednika SDA Asim Bajric optuzuje Fahrudina Radoncica predsjednika opozicione partije, koji ima i novac i nacin da to uradi, optuzi da planira pokrasti izbore.

Tebi je koga ovdje zao ? .....
Odgovor na tvoje pitanje, predpostavljam da bi bio:

Zao mu je naroda koji ce biti izmanipulisan i koji ce na nedemokratski i neljudski naci dobiti novu vlas, nimalo bolju od ove sad jer kradja izbora je u rangu veleizdaje ili kapitulacije.
TarikSA

#2761 Re: Asim Sarajlic optuzuje Radoncica da planira pokrasti izbore

Post by TarikSA »

I jedni i drugi su sad u g.vnima...meni je ovo prestrasno sebi dozvoliti tako javno optuziti nekoga i ne odgovarati za to...jos manje mi je jasno kako Radoncic suti na sve ovo...iskreno daleko sam ja i od jedne i od druge stranke, kod jednih me nervira jedno kod ovih novih drugo stoga meni su isto smece...znaci realno gledajuci nebitno je na cijoj sam strani, al se ne smiju ovakve stvari desavati, igra se previse prljavo i to mi je odron, odrona.

SDA: vidjeli smo njihove rezultate zadnjih godina su se pokazali krasno pa nemam puno ni reci...iskren da budem...moj Tihi nije narod lud vise...

SBB (ili kako vec): prica o ekonomiji, radnim mjestima na sav glas, a ljudi kod njega sto rade i nisu bas presretni platama i uslovima, ima jedna sacica ljudi koji imaju odlicne plate i gro onih koji imaju mizerne plate za danasnji zivot, a ne rade bas tako retardirane poslove, e sad ako on konta svima dati i napraviti mizerna mjesta za rad, plata kao kod njega onda ne mora se truditi uopste tako razvijati zemlju. Moj Rado sve se sazna.
elim

#2762 Re: Asim Sarajlic optuzuje Radoncica da planira pokrasti izbore

Post by elim »

Nije najveca kradja osnovati firmu pa prati novac i utajivati porez? Najbolej se krade akda se dodje na vlast,zato doticni gospodin ce iskoristii svaku mogucnost da pobjedi,a laziranje nije najgore,mogla bi pasti i mrtva glava od ovakvih osoba !
Noddle

#2763 Re: Asim Sarajlic optuzuje Radoncica da planira pokrasti izbore

Post by Noddle »

I izbori na rasprodaji
Pi še: Vildana SELIMBEGOVIĆ

Prošle sedmice Oslobođenje se bavilo žalbom CPU-a upućenoj Centralnoj izbornoj komisiji BiH, a zbog eklatantne krađe prilikom izbora najboljeg ponuđača za štampanje glasačkih listića za predstojeće izbore. Direktor CPU-a Ferid Jašarević je, između ostalog, CIK-u predočio dokaze iz tenderske procedure koji nedvojbeno pokazuju da je programer Mersad Huskić koji je CIK-ovoj tenderskoj komisiji prezentirao program za pakovanje u Amos Grafu - uposlenik CPU-a; također je prezentirao dokaze da je CPU-ov program za pakovanje listića zaštićen pa je CIK-ova komisija pristala da joj baš taj program i baš taj Huskić prezentira u AmosGrafu.
CIK-ovoj komisiji Jašarević zamjera i tri obilaska AmosGrafa za razliku od ostalih ponuđača, a Jašarević je javno ustvrdio i da je sam dobijao upozorenja da treba blagovremeno podmazati CIKovu predsjednicu tenderske komisije Elviru Bundalo?! CIK je, kao što se zna, CPU-u toplo preporučio da se za krađu obrati policiji i tužiteljstvu(?!), ne osvrćući se na vlastitu zakonsku obavezu da tendersku proceduru provede pod jednakim uvjetima za sve. Čak i ne provjeravajući kod svoje predsjednice komisije otkud kod jednog ponuđača tri puta, CIK je manirom nedodirljivog odbio baviti se takvim tehničkim sitnicama kakva je otimačina oko štampanja glasačkih listića. Može mu se, objasnio mi je je dan od ponuđača na istom tendru: CIK zna da OHR neće reagirati, ako se slučajno uključi, poslat će im izvještaj o tehničkim procesima, sličan onome kakav su poslali nakon čitavog niza dojava OHR-ovom antikorupcionom timu da CIK trguje sukobom interesa?! Te da je, svjedoči ovaj poznavalac prilika u CIK-u, OHR za tražio službenu zabilješku zahtijevajuć i od CIK-a odgovore na dva pitanja - prvo se ticalo tendera koji je gospođa Bundalona štelila svome zetu, a drugo slučajeva sukoba intere sa koji umjesto u proceduri završavaju u ladicama.
Pa, je su li poslali, pitam ja novinarski naivno. Je su, kaže on, no prethodno su se dogovori li da popeglaju priču i to tako da je zet dobitnik tendera skupa sa predsjednicom Bundalo vraćao pare, što je OHR-u očito bilo dovoljno da ne ta la sa i ne do vo di u pitanje svojpro jekt izgradnje državne institucije?! [to se tiče slučajeva, ne budi dijete – kaže on meni - trgovina procesuiranjasukoba intere sa već odavno ima i svoj cje no vnik, i to ne - ma veze s gospođomBundalo, to ra de sami članovi CIK-a?!
Moram priznati, odlučila sam ostati dijete: ne mogu da povjerujem da su, recimo, Suad Arnautović ili Branko Petrić potkuplji vi, kažem ja, na šta mi on uzvrati grohotom: raspitaj se, veli on meni, ko je Arnautoviću platio put u Maleziju, za što mu je Federacija BiH platila štampanje knjige i koje sve institucije kupuju te njegove knjige?! Raspitala sam se: Federa cija je zaista platila štampanje Arnautovićeve knjige, a nemali je i broj institucija koje Arnautovićevo spisateljsko djelo cijene toliko da ga u velikim količinama drže u svojim skladištima – skoro pa kao robne rezerve. No, raspitujući se tako, saznala sam još koješta: i ko je s kim unutar struktura CIK-a u bliskim, poslovnim i ostalim vezama, i šta jedni o drugima znaju a neće da kažu, tek toliko da svako može i dalje raditi svoj posao, a i saznala da je izvjesni Zvorničanin uredno inkasirao pozamasnu sumu konvertibilnih maraka kako bi njegov slučaj sukoba interesa ostao zaboravljen uprkos prijavi?! Kako je raslo moje iznenađenje saznanjima o CIK-u iznutra, tako je i splašnjavala moja nevjerica zbog bezobrazlu ka s kojim je CIK odbio da se bavi vlastitim skandalom prilikom izbora ponuđača za štampanje glasačkih listića. Računica je jasna, poučiše me moji dobro obaviješteni izvori: ovogodišnji izbori koštaju najviše do sada, no najveća dobit nije u para ma koje će se zaraditi na poslu, već u krađi glasova. Ponuda Jašareviću da na vrijeme podmaže gospođu Bundalo bila je zapravo probni balon valjalo je ustanoviti koliko je direktor CPU-a spreman na kompromis (to je najmodernije ime
na ovim prostori ma, koje se koristi za prljave poslove na institucionalnom nivou). Kada je odbio da potkupljuje komisiju, bilo je jasno da će istrajati na vlastitoj profesionalnosti, što znači da nije naročito pogodan za mešetarenje listićima. Računica je, kažu, vrlo jednostavna, na 130 tona 70-gram skog papira, samo na razlici težine se može ukrasti nekih 160.000 glasačkih listića?! Svjedoci tvrde da se upravo tim povodom Dragan Čović susreo s Fahrudinom Radončićem, inače najozbiljnijim poslovnim partnerom Amos Grafa: Čoviću je navodno ponuđeno nekoliko desetina hiljada glasova da se HDZBiH ne zainteresira za skandal sa listićima, ali i partnerstvo štamparije po njegovom izboru s Amos Grafom?! Za Dodika Čović ne treba da brine on je zadovoljan pogodbom da lokalne izbore 2012. godine ekskluzivno odštampa njegova štampari ja iz Banje Luke?!
Zvuči dovoljno nevjerovatno da bi moglo biti realizirano. U svakom slučaju, radi se o trojki dobro poznatoj domaćem pravosuđu: Čovićevo potucanje po sudskim klupama već je i vrapcima znano, a prije neku večer, u emisiji „Pošteno“ FTVa, kao i dan poslije na stranicama ovog dnevnika, glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Milorad Barašin potvrdio je da su i protiv Dodika i protiv Radončića vrlo aktivne istrage u ovoj instituciji. Doduše, to tek demantira jučerašnji propagandno-politički nastup Radončića na OBN-u: nisu, kao što tvrdi, ni Tihiću, ni Silajdžiću ni Lagumdžiji ovi izbori pitanje golog opstanka, već upravo njemu i njegovim političkim partnerima. Jeste Radončić zahvaljujući Ramizu Džaferoviću ponovo uspio prolongirati otplatu svojih kredita Razvojnoj banci, no to i dalje ne znači da je bilo ko od spomenute trojke i dobio 22 miliona od Džaferovića, kao što naravno Tužiteljstvo BiH i ne ispituje Tihićeve tajne račune po Lihtenštajnu, već upravo njegove. Tihić će se, što bi rekao Radončić, kad-tad vratiti u svoj čamac, a njega ni u Gusinju ni u Plavu ne čeka selamet. Istraga je, na ime, međunarodnog karaktera.

Evo jos nesto o kradji izbora!
Last edited by Noddle on 17/05/2010 13:15, edited 3 times in total.
Alfa_Ze

#2764 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Alfa_Ze »

Imamopobjednika wrote:Na forumu neformalna koalicija SDA pulena i SDP pionira. Panika pred oktobar.
Mislim da se Fahro Berluskoni dobro preracunao. Nas narod brzo pamti, ali zato jos brze zaboravlja.

Berluskoni je krenuo ofanzivno, da ofanzivnije ne moze biti. SDA, SBiH i SDP za sada blago reaguju, jer je ostalo jos 4 mjeseca do izbora. Sigurno je da su odredili tajming kad ce ''napasti'' Berluskonija iz svih raspolozivih ''oruzja'', dok ce Berluskoni u samoj z a v r s n i c i ispucati sve svoje adute i ostati bez ''municije'' !!

Taktika je veoma bitan segment svake strategije !!
Nekako s proljeća

#2765 Re: Asim Sarajlic optuzuje Radoncica da planira pokrasti izbore

Post by Nekako s proljeća »

:-)

Št a se je ov o razv uklo ...
realna do boli

#2766 Re: Asim Sarajlic optuzuje Radoncica da planira pokrasti izbore

Post by realna do boli »

Covjece... sta ovo bi..ko ovo pokusa napisati ili prepisati..jesi li ti to na normi..pa kucas i sta ispadne.
Hajde prevedi ili fino napisi.
ultima_palabra

#2767 Re: Asim Sarajlic optuzuje Radoncica da planira pokrasti izbore

Post by ultima_palabra »

Ovo je pokušaj copy-paste iz pdf-formata :-D
Bolje uslikaj i postavi na imageshack, pa postavi link ;-)
TarikSA

#2768 Re: Asim Sarajlic optuzuje Radoncica da planira pokrasti izbore

Post by TarikSA »

Haj ti ziv/ziva bio/bila slozi ovaj text pa ponovo post, jer ovo je prestrasno pratiti sta je pisac htio da kaze :run:
elim

#2769 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by elim »

Ima i dobrih strana,ako nista postacemo najveca praonica novca na svijetu :D :D
Fair Life

#2770 Re: Asim Sarajlic optuzuje Radoncica da planira pokrasti izbore

Post by Fair Life »

ultima_palabra wrote:Ovo je pokušaj copy-paste iz pdf-formata :-D
Bolje uslikaj i postavi na imageshack, pa postavi link ;-)
Image

Image
Noddle

#2771 Re: Asim Sarajlic optuzuje Radoncica da planira pokrasti izbore

Post by Noddle »

Noddle wrote:I izbori na rasprodaji
Pi še: Vildana SELIMBEGOVIĆ

Prošle sedmice Oslobođenje se bavilo žalbom CPU-a upućenoj Centralnoj izbornoj komisiji BiH, a zbog eklatantne krađe prilikom izbora najboljeg ponuđača za štampanje glasačkih listića za predstojeće izbore. Direktor CPU-a Ferid Jašarević je, između ostalog, CIK-u predočio dokaze iz tenderske procedure koji nedvojbeno pokazuju da je programer Mersad Huskić koji je CIK-ovoj tenderskoj komisiji prezentirao program za pakovanje u Amos Grafu - uposlenik CPU-a; također je prezentirao dokaze da je CPU-ov program za pakovanje listića zaštićen pa je CIK-ova komisija pristala da joj baš taj program i baš taj Huskić prezentira u AmosGrafu.
CIK-ovoj komisiji Jašarević zamjera i tri obilaska AmosGrafa za razliku od ostalih ponuđača, a Jašarević je javno ustvrdio i da je sam dobijao upozorenja da treba blagovremeno podmazati CIKovu predsjednicu tenderske komisije Elviru Bundalo?! CIK je, kao što se zna, CPU-u toplo preporučio da se za krađu obrati policiji i tužiteljstvu(?!), ne osvrćući se na vlastitu zakonsku obavezu da tendersku proceduru provede pod jednakim uvjetima za sve. Čak i ne provjeravajući kod svoje predsjednice komisije otkud kod jednog ponuđača tri puta, CIK je manirom nedodirljivog odbio baviti se takvim tehničkim sitnicama kakva je otimačina oko štampanja glasačkih listića. Može mu se, objasnio mi je je dan od ponuđača na istom tendru: CIK zna da OHR neće reagirati, ako se slučajno uključi, poslat će im izvještaj o tehničkim procesima, sličan onome kakav su poslali nakon čitavog niza dojava OHR-ovom antikorupcionom timu da CIK trguje sukobom interesa?! Te da je, svjedoči ovaj poznavalac prilika u CIK-u, OHR za tražio službenu zabilješku zahtijevajuć i od CIK-a odgovore na dva pitanja - prvo se ticalo tendera koji je gospođa Bundalona štelila svome zetu, a drugo slučajeva sukoba intere sa koji umjesto u proceduri završavaju u ladicama.
Pa, je su li poslali, pitam ja novinarski naivno. Je su, kaže on, no prethodno su se dogovori li da popeglaju priču i to tako da je zet dobitnik tendera skupa sa predsjednicom Bundalo vraćao pare, što je OHR-u očito bilo dovoljno da ne ta la sa i ne do vo di u pitanje svojpro jekt izgradnje državne institucije?! [to se tiče slučajeva, ne budi dijete – kaže on meni - trgovina procesuiranjasukoba intere sa već odavno ima i svoj cje no vnik, i to ne - ma veze s gospođomBundalo, to ra de sami članovi CIK-a?!
Moram priznati, odlučila sam ostati dijete: ne mogu da povjerujem da su, recimo, Suad Arnautović ili Branko Petrić potkuplji vi, kažem ja, na šta mi on uzvrati grohotom: raspitaj se, veli on meni, ko je Arnautoviću platio put u Maleziju, za što mu je Federacija BiH platila štampanje knjige i koje sve institucije kupuju te njegove knjige?! Raspitala sam se: Federa cija je zaista platila štampanje Arnautovićeve knjige, a nemali je i broj institucija koje Arnautovićevo spisateljsko djelo cijene toliko da ga u velikim količinama drže u svojim skladištima – skoro pa kao robne rezerve. No, raspitujući se tako, saznala sam još koješta: i ko je s kim unutar struktura CIK-a u bliskim, poslovnim i ostalim vezama, i šta jedni o drugima znaju a neće da kažu, tek toliko da svako može i dalje raditi svoj posao, a i saznala da je izvjesni Zvorničanin uredno inkasirao pozamasnu sumu konvertibilnih maraka kako bi njegov slučaj sukoba interesa ostao zaboravljen uprkos prijavi?! Kako je raslo moje iznenađenje saznanjima o CIK-u iznutra, tako je i splašnjavala moja nevjerica zbog bezobrazlu ka s kojim je CIK odbio da se bavi vlastitim skandalom prilikom izbora ponuđača za štampanje glasačkih listića. Računica je jasna, poučiše me moji dobro obaviješteni izvori: ovogodišnji izbori koštaju najviše do sada, no najveća dobit nije u para ma koje će se zaraditi na poslu, već u krađi glasova. Ponuda Jašareviću da na vrijeme podmaže gospođu Bundalo bila je zapravo probni balon valjalo je ustanoviti koliko je direktor CPU-a spreman na kompromis (to je najmodernije ime
na ovim prostori ma, koje se koristi za prljave poslove na institucionalnom nivou). Kada je odbio da potkupljuje komisiju, bilo je jasno da će istrajati na vlastitoj profesionalnosti, što znači da nije naročito pogodan za mešetarenje listićima. Računica je, kažu, vrlo jednostavna, na 130 tona 70-gram skog papira, samo na razlici težine se može ukrasti nekih 160.000 glasačkih listića?! Svjedoci tvrde da se upravo tim povodom Dragan Čović susreo s Fahrudinom Radončićem, inače najozbiljnijim poslovnim partnerom Amos Grafa: Čoviću je navodno ponuđeno nekoliko desetina hiljada glasova da se HDZBiH ne zainteresira za skandal sa listićima, ali i partnerstvo štamparije po njegovom izboru s Amos Grafom?! Za Dodika Čović ne treba da brine on je zadovoljan pogodbom da lokalne izbore 2012. godine ekskluzivno odštampa njegova štampari ja iz Banje Luke?!
Zvuči dovoljno nevjerovatno da bi moglo biti realizirano. U svakom slučaju, radi se o trojki dobro poznatoj domaćem pravosuđu: Čovićevo potucanje po sudskim klupama već je i vrapcima znano, a prije neku večer, u emisiji „Pošteno“ FTVa, kao i dan poslije na stranicama ovog dnevnika, glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Milorad Barašin potvrdio je da su i protiv Dodika i protiv Radončića vrlo aktivne istrage u ovoj instituciji. Doduše, to tek demantira jučerašnji propagandno-politički nastup Radončića na OBN-u: nisu, kao što tvrdi, ni Tihiću, ni Silajdžiću ni Lagumdžiji ovi izbori pitanje golog opstanka, već upravo njemu i njegovim političkim partnerima. Jeste Radončić zahvaljujući Ramizu Džaferoviću ponovo uspio prolongirati otplatu svojih kredita Razvojnoj banci, no to i dalje ne znači da je bilo ko od spomenute trojke i dobio 22 miliona od Džaferovića, kao što naravno Tužiteljstvo BiH i ne ispituje Tihićeve tajne račune po Lihtenštajnu, već upravo njegove. Tihić će se, što bi rekao Radončić, kad-tad vratiti u svoj čamac, a njega ni u Gusinju ni u Plavu ne čeka selamet. Istraga je, na ime, međunarodnog karaktera.

Evo jos nesto o kradji izbora!
MrMaliJoe

#2772 Re: Asim Sarajlic optuzuje Radoncica da planira pokrasti izbore

Post by MrMaliJoe »

Ako iko ima para za takvo nešto onda je to Fahro!!!!
bingov buraz

#2773 Re: Asim Sarajlic optuzuje Radoncica da planira pokrasti izbore

Post by bingov buraz »

realna do boli wrote:A da otvorite temu..Rat SDA=SBB ..pa dok vi pljujete jedni po drugima da mi "neutralni " ( u ovom dvoboju), navijamo i samo pratimo nastajanje novih likova i nikova na forumu.
:thumbup: :mrgreen:
bogoljub

#2774 Re: Asim Sarajlic optuzuje Radoncica da planira pokrasti izbore

Post by bogoljub »

Sta je SDA ovci su se vec prepali!

Pa šta će biti kad podje prava kampanja!?
Murisno1

#2775 Re: Asim Sarajlic optuzuje Radoncica da planira pokrasti izbore

Post by Murisno1 »

da se unaprijed nađe opravdanje za pušenje na izborima ..
čime se to, bolan, bavi ;)

umjesto da kažu konkretno šta su uradili, šta će uraditi, šta im valja, koje su im prednosti ;) oni se bave, ponovo, drugima, a ne sobom. .. 8) pa gdje je to dostojanstvo :run:
Post Reply