Bundesliga

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
BHF_Manijak

#2751 Re: Bundesliga

Post by BHF_Manijak »

Bayern dobio dozvolu za povecanje kapaciteta stadiona, u nacionalnom prvesntu Allianz ce primati 71.000 a na internacionalnim mecevima 68.000.
zlajapravaraja

#2752 Re: Bundesliga

Post by zlajapravaraja »

odesveuhonduras wrote:Martinez službeno u Bayernu
Koji bezvezan transfer. Pored mnogih drugih ociglednih razloga, takodjer mislim da ce se decko u Minhenu osjecati haman ko krme u Teheranu - Bayern naime nema niti jednog drugog igraca u ekipi kojem je spanski maternji.

Recimo Magath uvijek pazi kad dovodi nekog "egzoticnog" igraca da mu dovede jos nekoga u ekipu s kim covjek moze pricati. Kad je dovodio Raula u Schalke, doveo je jos i Jurada i Metzeldera (a i Escudera) da mu prave drustvo.

Bas me zanima na sta ce to liciti i kako ce se covjek tamo snaci. Uglavnom, ovo nije za potcjenjivanje, pogotovo kad su Spanci u pitanju.

No, zivo mi se jebe za njih. Procitah danas da ce Schalke dovesti Affelaya iz Barce :thumbup:
simonese

#2753 Re: Bundesliga

Post by simonese »

zlajapravaraja wrote:
odesveuhonduras wrote:Martinez službeno u Bayernu
Koji bezvezan transfer. Pored mnogih drugih ociglednih razloga, takodjer mislim da ce se decko u Minhenu osjecati haman ko krme u Teheranu - Bayern naime nema niti jednog drugog igraca u ekipi kojem je spanski maternji.

Recimo Magath uvijek pazi kad dovodi nekog "egzoticnog" igraca da mu dovede jos nekoga u ekipu s kim covjek moze pricati. Kad je dovodio Raula u Schalke, doveo je jos i Jurada i Metzeldera (a i Escudera) da mu prave drustvo.

Bas me zanima na sta ce to liciti i kako ce se covjek tamo snaci. Uglavnom, ovo nije za potcjenjivanje, pogotovo kad su Spanci u pitanju.

No, zivo mi se jebe za njih. Procitah danas da ce Schalke dovesti Affelaya iz Barce :thumbup:
http://www.bild.de/sport/fussball/trans ... .bild.html

Gomez capri spanski

doveli ga :thumbup:
Basler

#2754 Re: Bundesliga

Post by Basler »

Magath? Ma taj je davno izgubio kompas. On i trensferi i "glumljenje" glavnokomandujuceg, trenera i menadzera...
Salke se jos ne moze rijesiti govana koje je on nakamarao, u Wolfsima se ponovo isprsio i sam ne zna sta redi i sta hoce. Sad mu Diego drag. :-D
Jiraceka prodao, Dejagah leti u London. Jos nekoliko igraca sjedi na spakovanim koferima.

Jupp H. zna spanjolski, trenirao je Baskijce, prati Javija godinama...
U ekipi Bayerna ima par Brazilaca, slican im je jezik, mogu pomoci.
Ima Gomeza (polu Spanca) i uostalom svi se manje-vise sluze engleskim jezikom.
zlajapravaraja

#2755 Re: Bundesliga

Post by zlajapravaraja »

Basler wrote:Magath? Ma taj je davno izgubio kompas. On i trensferi i "glumljenje" glavnokomandujuceg, trenera i menadzera...
To ti mislis - a i ja sam tako mislio jedno vrijeme :) Ali frajer koga god dovede, i proda ga kasnije za minimum iste pare za koje ga je i kupio, ako ne i duplo vise :wink:

Evo gledajuci sta je uradio u Schalkeu (da i ne spominjem Raula i marketinski efekat):

-Huntelaar 13 Mil. €, cijena sada preko 25 M.
-Papadopoulos 2,5 Mil €, cijena sada preko 20 M.
-Uchida 2 Mil. €, cijena sada oko 10 M.

itd, itd.

Uglavnom, da ne duljim: Felix apsolutno zna sta radi :wink:
simonese

#2756 Re: Bundesliga

Post by simonese »

vratia se Sime
da spasi HSV
http://www.bild.de/sport/fussball/rafae ... .bild.html

ugovor do 2015 samo ne znam da li vrijedi i za Zweitu
ultima_palabra

#2757 Re: Bundesliga

Post by ultima_palabra »

simonese wrote:vratia se Sime
da spasi HSV

:shock: Svašta... nisam stekao utisak da ga Spursi ne žele.
zlajapravaraja

#2758 Re: Bundesliga

Post by zlajapravaraja »

simonese wrote:vratia se Sime
da spasi HSV

Koji idioti - i on i HSV :lol:
pirmin

#2759 Re: Bundesliga

Post by pirmin »

HSV do dana danasnjeg nije podnio odlazak Sergeja iz svojih redova. :D
veella

#2760 Re: Bundesliga

Post by veella »

pirmin wrote:HSV do dana danasnjeg nije podnio odlazak Sergeja iz svojih redova. :D
100% :thumbup:
Malik Urcic

#2761 Re: Bundesliga

Post by Malik Urcic »

missko

#2762 Re: Bundesliga

Post by missko »

Malik Urcic wrote:Afellay na posudbi u Schalke-u .
http://www.guardian.co.uk/football/feedarticle/10417098
Zemljak Huntelar ga nagovorio, Salke kao ima pravo prvootkupa.
zlajapravaraja

#2763 Re: Bundesliga

Post by zlajapravaraja »

Schalke ce biti strasan ove sezone !!!
Malik Urcic

#2764 Re: Bundesliga

Post by Malik Urcic »

zlajapravaraja wrote:Schalke ce biti strasan ove sezone !!!
Toliko strasan da ce se opet boriti za trecu poziciju sa BMG, Stuttgartom i Werderom mozda.
Basler

#2765 Re: Bundesliga

Post by Basler »

moguce @zlaja, moguce. ali da je tvrdoglav do bola i da lako ne odstupa od svojih zamisli, to stoji. elem, ptica selica se skrasila u vukojebini :D tu para nece faliti, svoje zahtjeve moze ispuniti...
koliko dugo? ne previse, rekao bih. mocni spoznor ce pumpati novac, ali zauzvrat ce traziti nesto vise nego sto su prikazali u prethodne 2 sezone. sam magath je toga svjestan pa lagano ciljeve primice tamo gdje im je mjesto. u sami vrh bundeslige.
odlutacemo daleko, o njemu se moze dugo pricati jer je karizmatican lik, koji je mnogo toga napravio u ligi. sto kao igrac i sada kao trener/menadzer (jedini u ligi). nece mi nikad biti mrzak iz razloga sto je pomogao da Hasan ispliva.

veceras furthaneri pokazali zasto su godinama bili u vrhu cvajte. ono protiv bayerna nije pravi pokazatelj.
prva pobjeda u bl, protiv tuchelovog mainza.
simonese

#2766 Re: Bundesliga

Post by simonese »

Hoffenheim ako ovako nastavi ne gine im Zweite
zlajapravaraja

#2767 Re: Bundesliga

Post by zlajapravaraja »

simonese wrote:Hoffenheim ako ovako nastavi ne gine im Zweite
Ko kakvi juniori ba :shock: :?
zlajapravaraja

#2768 Re: Bundesliga

Post by zlajapravaraja »

Salihovic 2 zuta za 3 minute provedene u igri :mrgreen:

RASPAD SISTEMA - Hoffenheim pozelio drugu ligu :lol:
groove

#2769 Re: Bundesliga

Post by groove »

jos jedan poraz i babbel konacno ide. a mozda i ranije... :thumbup:
missko

#2770 Re: Bundesliga

Post by missko »

Koja drkadjijada u Nirnbergu, ali to je ta kontraska ekipa samo ceka ko ce ih napast, nikad nisu lezali BvB-u pa je zato bod solidan. U BL nema nekih iznenadjenja kad su u pitanju zadnje 3 pozicije odmah nakon 2 kola se moze prognozirati zadnja trojka. Hofenhajm i Augsburg ili Frajburg direkt u drugu a HSV u relegaciju.
Basler

#2771 Re: Bundesliga

Post by Basler »

missko wrote:Koja drkadjijada u Nirnbergu, ali to je ta kontraska ekipa samo ceka ko ce ih napast, nikad nisu lezali BvB-u pa je zato bod solidan. U BL nema nekih iznenadjenja kad su u pitanju zadnje 3 pozicije odmah nakon 2 kola se moze prognozirati zadnja trojka. Hofenhajm i Augsburg ili Frajburg direkt u drugu a HSV u relegaciju.
sto se tice nurnberga i njihovog omjera protiv borusije pa ne moze se bas reci da im nisu lezali. zadnjih 6 susreta je bvb rijesio u svoju korist. kako su dolazili do tih pobjeda je drugi par cipela.
uskoro ce se vidjeti kako ce dortmundu svaki mec biti TEZAK. igrati protiv prvaka (ne slucajnog, ne nezasluzenog - odigrali su rekordno proslu sezonu) je magnet za ove malo manje klubove tipa fcn i sl. u nedostatku kvalitete oni ce uvijek primjenjivati strogo defanzivnu taktiku i ici malo grublje u igru (ne bi li sacuvali zivu glavu :-D ).

bayern se stim godinama bori i njima je vazda oktoberfest ako se neka ekipa otvori i pokusa grati fudbal. :D

rano je, vrlo rano govoriti ko bi mogao ispasti. vidimo sta eintracht radi a znamo kako su ispali i da u cvajti nisu bili bogzna sta.
zlajapravaraja

#2772 Re: Bundesliga

Post by zlajapravaraja »

Bayern - Stuttgart, Stuttgart dominira, Vedo pogodio precku u 2. minuti :mrgreen:
studeni76

#2773 Re: Bundesliga

Post by studeni76 »

zlajapravaraja wrote:Bayern - Stuttgart, Stuttgart dominira, Vedo pogodio precku u 2. minuti :mrgreen:
Zar nije onaj austrijanac pogodio. biće vatre ovdje
zlajapravaraja

#2774 Re: Bundesliga

Post by zlajapravaraja »

studeni76 wrote:
zlajapravaraja wrote:Bayern - Stuttgart, Stuttgart dominira, Vedo pogodio precku u 2. minuti :mrgreen:
Zar nije onaj austrijanac pogodio. biće vatre ovdje
Ono je Vedo bio, 99% sam siguran...stream i nije neki :mrgreen:

EDIT: Ipak Harnik
Revoltage

#2775 Re: Bundesliga

Post by Revoltage »

Sve je bilo super i prošle sezone do 8. kola, sve neke ekipice osrednje pri vrhu, dok nije krenulo kako je trebal :D o krenuti
Post Reply