BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
insomnia78

#2751 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by insomnia78 »

Kol'ko si mislila uzeti bure?
Sto ne uzmes u tal s nekim :)

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
kox

#2752 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by kox »

magi87 wrote:je li ko probao ove sokove? da mi je kupit ovaj od kruske, al bojim se da ne bacim pare. inace, ne pijem nikakve kupovne sokove jer su puni secera, pa bi mi ovo super doslo- za ponekad! :)

Image
Postoje mala pakovanja (mislim 2 dcl) ovih sokova u staklenim flašicama, ne znam koliko koštaju u tržnim centrima ali vjerovatno nisu skupi pa možda da probaš prvo to. U kafićima su čini mi se 3km, i vrlo su ukusni.
VenomousV

#2753 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by VenomousV »

jel jos neko primjetio crvice u violetinom toalet papiru? :D
karanana

#2754 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by karanana »

ne kupujem violetu.
da vidimo sliku.
magi87

#2755 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by magi87 »

super, potrazit cu ta mala pakovanja! :thumbup:
magi87

#2756 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by magi87 »

ovo dvoje sam neki dan probala - odlicno! 1,5KM - 100g

Image

Image
dalmatinka

#2757 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by dalmatinka »

strong69 wrote:Prije svega se zelim izviniti svim dobronamjernim ljudima koji su pomagali i pomazu i mozda cu zlouptrijebiti forum i mozda tome nije mjesto ovdje.

Sa svojim prijateljima i rodacima ucestvovao sam u pomoci koje su organizovane prvi put za Olovo i Maglaj. Prikupili smo finansijsku pomoc i hranu, higijenske potrepstine i druge namirnice. No, ja sam nebitan. Svi mi to cinimo da pomognemo ljudima i meni promocija ne treba.

Ono sto sam cinio cinio sam cista srca. U svemu tome donosio sam odluku da kupujem domace proizvode i insistirali smo svi na tome, odnosno nas 20-ak. Strogi sam protivnik Konzuma jer znam iz razgovora sa svojim prijateljima i poslovnim saradnicima da imaju los odnos prema svojim dobavljacima, da placaju u roku od 90 do 150 dana i da to placanje obicno zavrsi kompenzacijom jer ljudi pritisnuti na tu opciju nemaju vise kud.

Medutim, cujem na radiju da pomazu i oni i odlucim im dati podrsku i otici kupiti kod njih namirnice. Dodjem do vode kad tamo samo Jana. Pitam momka koji radi na vodama sta je ovo a on slijeze ramenima i kaze nestalo ali bice sutra. Ja kupujem onu tesanjsku "Oazu" inace. Hajde dobro, dodem opet nakon 2 dana i on kaze da imaju neku novu domacu vodu. Sjecam se da se puni iz nekog izvorista ispod Igmana, fino sve pise ime izvorista, dubina itd... Voda se uglavnom zove "Ella", fin dizajn, mene podsjeca malo na Evian. Punionica u sarajevskoj mljekari Milkos - odjeljenju za proizvodnju sokova. I super, kupim ja te vode. Dodem nakon 3 dana i trazim OPET "ELLU" kazu nema i nece je ni biti. Konzum je naredio hitno povlacenje vode "Ella" iz prodaje i nece se ni nabavljati vise...

Dakle, osim ovih poplava i nesrece koje su donijele izaslo je jos jedno lice i pala je maska Konzuma koji nas je danima uvjeravao da domacih voda nema jer ih proizvodaci ne mogu isporuciti zbog losih kapaciteta. Pod pritiskom javnosti ulistali su neke domace vode i onda ih ponovo izbacili kad se sve stisalo. Ja sam jos nekoliko puta u raznim Konzumima i u Merkatoru trazio ovu vodu "Ella" i nisam je nasao.

Zbog toga sto zelim upoznati sve one kojima je stalo gdje i sta kupuju napisacu ovo i u temama koje se bave ovim problemom. Hvala na paznji.
Kad ti neki trgovački lanac hitno sa police povuče neki proizvod budi uvjeren da za to postoji opravdan razlog. U 99 % slučajeva je zbog zdravstvene ispravnosti proizvoda i netko iz labaratorija za kakvoću to prenese trgovcima.
Kad je Konzum kriv kako to da nigdje više nisi našao tu vodu? Nemaš ti pojma što se sve hitno povlačilo s polica pa i od svjetskih renomiranih proizvođača. Tebi sretno u pronalasku vode. 8-)
karanana

#2758 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by karanana »

kada se nesto povlaci sa polica zbog zdravstvenih neispravnosti proizvoda, to se objelodani. imali smo slucaj konzum rial tunjevine za koju smo znali javno a ne samo zato jer je nije bilo na policama. onda slucaj sa mlijekom od prije mozda godinu ili vise....a vako da se nesto tek tako povuce a da mi ne znamo sta se desava.....cak i da je istina da je u pitanju problem kvalitete, nije fer to na taj nacin raditi.
Heller

#2759 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Heller »

Ella ima u Bingu i Dramaru al brate kopirali su Janu kolko su mogli :mrgreen:
nikimostar

#2760 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by nikimostar »

Heller wrote:Ella ima u Bingu i Dramaru al brate kopirali su Janu kolko su mogli :mrgreen:

max i ofirno su je kopirali :D
spreca

#2761 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by spreca »

VenomousV wrote:jel jos neko primjetio crvice u violetinom toalet papiru? :D
a ja mislio sta me ono po guzici scipa :lol:
dalmatinka

#2762 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by dalmatinka »

karanana wrote:kada se nesto povlaci sa polica zbog zdravstvenih neispravnosti proizvoda, to se objelodani. imali smo slucaj konzum rial tunjevine za koju smo znali javno a ne samo zato jer je nije bilo na policama. onda slucaj sa mlijekom od prije mozda godinu ili vise....a vako da se nesto tek tako povuce a da mi ne znamo sta se desava.....cak i da je istina da je u pitanju problem kvalitete, nije fer to na taj nacin raditi.
Jesi li siguran da se baš sve objavi? :D Koliko sam primjetila, možda 10% dospije u javnost. Inače onaj 1 % povučene robe ide na nepotpune ili lažne deklaracije na proizvodu ili sl. :roll:
StupskaBitanga

#2763 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by StupskaBitanga »

a čija je Ella? i kako izgleda
VenomousV

#2764 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by VenomousV »

karanana wrote:ne kupujem violetu.
da vidimo sliku.
nisam od onih koji nose mobitel u toalet sa sobom tako da nema slika :D

spreca wrote:
VenomousV wrote:jel jos neko primjetio crvice u violetinom toalet papiru? :D
a ja mislio sta me ono po guzici scipa :lol:
sretan rodjendan :D :D
karanana

#2765 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by karanana »

dalmatinka wrote:
karanana wrote:kada se nesto povlaci sa polica zbog zdravstvenih neispravnosti proizvoda, to se objelodani. imali smo slucaj konzum rial tunjevine za koju smo znali javno a ne samo zato jer je nije bilo na policama. onda slucaj sa mlijekom od prije mozda godinu ili vise....a vako da se nesto tek tako povuce a da mi ne znamo sta se desava.....cak i da je istina da je u pitanju problem kvalitete, nije fer to na taj nacin raditi.
Jesi li siguran da se baš sve objavi? :D Koliko sam primjetila, možda 10% dospije u javnost. Inače onaj 1 % povučene robe ide na nepotpune ili lažne deklaracije na proizvodu ili sl. :roll:
znaci strucnjaci i laboranti uposleni u konzumu (ako takvi postoje), nadju nepravilnosti sa ella vodom. u vodi nadju fekalije. zovnu gazdu i kazu gazdi tako je i tako i gazda kaze: povucite ella vodu sa polica konzuma a neka ta ista voda ostane svugdje drugo, u svim drugim trgovackim lancima i prodavnicama neka se ljudi potruju. ali znamo da tu vodu nece kupiti u konzumu. da li je ovo ispravno uraditi sve i da je taacno kako sam gore napisao? ko odlucuje o tome da li je proizvod neispravan? mozda on ne zadovoljava neke standarde trgovackog lanca, ali ako govorimo o tome da skodi zdravlju ljudi i da se povlaci sa police zbog toga a ta se informacija ne objelodanjuje kako bi i ostali prodavci ucinili isto, onda, izvini ali gori mi je konzum u tom slucaju nego u slucaju da samo hoce da gura hrvatsku janu.
StupskaBitanga

#2766 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by StupskaBitanga »

ja violeta totalet papir nikad više neću kupiti. Ovaj novi fol Brazil 3slojni je KATASTROFA
Tražim preporuku za novi
dalmatinka

#2767 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by dalmatinka »

karanana

znaci strucnjaci i laboranti uposleni u konzumu (ako takvi postoje), nadju nepravilnosti sa ella vodom. u vodi nadju fekalije. zovnu gazdu i kazu gazdi tako je i tako i gazda kaze: povucite ella vodu sa polica konzuma a neka ta ista voda ostane svugdje drugo, u svim drugim trgovackim lancima i prodavnicama neka se ljudi potruju. ali znamo da tu vodu nece kupiti u konzumu. da li je ovo ispravno uraditi sve i da je taacno kako sam gore napisao? ko odlucuje o tome da li je proizvod neispravan? mozda on ne zadovoljava neke standarde trgovackog lanca, ali ako govorimo o tome da skodi zdravlju ljudi i da se povlaci sa police zbog toga a ta se informacija ne objelodanjuje kako bi i ostali prodavci ucinili isto, onda, izvini ali gori mi je konzum u tom slucaju nego u slucaju da samo hoce da gura hrvatsku janu.
Ajme karanana nema Konzum labaratorij. Konzum kao i sve druge trgovine povlače proizvode temeljem nalaza državnog ovlaštenog labaratorija. Ne mora značiti da je razlog povlačenja higijenska neispravnost, rekla sam da se u većini slučajeva proizvodi zbog toga povlače. Jednom smo prije puno godina hitno povukli kompletnu količinu soli vodećeg proizvođača jer nije bila dovoljno jodirana. Sad kad sam vidjela tu Ellu kako izgleda, onda mi je jasno zašto je povučena. :D Vlasnik trgovine ima pravo odlučiti što će prodavati a što ne kao i ti da li ćeš uopće kročiti u takvu trgovinu. :D
StupskaBitanga

#2768 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by StupskaBitanga »

opet pitam ima li slika te kopije Jane i čije je to?
dalmatinka

#2769 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by dalmatinka »

StupskaBitanga wrote:ja violeta totalet papir nikad više neću kupiti. Ovaj novi fol Brazil 3slojni je KATASTROFA
Tražim preporuku za novi
DM - njihov 3-slojni ili 4- slojni ili Lidl 3-slojni ili 4-slojni. :thumbup:
strong69

#2770 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by strong69 »

StupskaBitanga wrote:a čija je Ella? i kako izgleda
Postavio sam sliku na temi o kupovini domace izvorske vode. Neki ovdje kazu da je ista "Jana". Meni ne lici. Ja doduse nisam mjerodavan. Prije bih rekao da me podsjeca na Evian.

http://www.klix.ba/forum/kupujmo-domacu ... #p10107843
StupskaBitanga

#2771 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by StupskaBitanga »

a ko je vlasnik?
karanana

#2772 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by karanana »

ista jana.
ok sad mi je jasno zasto je konzum izbacio. nema to nikakve veze sa kvalitetom niti zadovoljavanjem standarda kvalitete. ljuti su jer kopira njihovu vodu. ali kako li su je pustili uopste da udje?
StupskaBitanga

#2773 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by StupskaBitanga »

Jel se ovo proizvodi gdje je bila Kap?
kox

#2774 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by kox »

karanana wrote:ista jana.
ok sad mi je jasno zasto je konzum izbacio. nema to nikakve veze sa kvalitetom niti zadovoljavanjem standarda kvalitete. ljuti su jer kopira njihovu vodu. ali kako li su je pustili uopste da udje?
Pa nije ni Jana baš izmislila onakav dizajn. Neko gore napisa, a i meni prvi pade na pamet Evian.
Koliko vidjeh ovu Ella vodu proizvodi Milkos.
StupskaBitanga

#2775 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by StupskaBitanga »

Koliko vidjeh ovu Ella vodu proizvodi Milkos.
e ako je Milkos-Teloptic ima da uzmem
Baš im je još samo voda trebala
Post Reply