Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Chagalj wrote:analiza razlicitih religija i zasto je islam jedina ispravna vjera
U svijetu je poznati oko šest hiljada različitih bogova i svako tvrdi da je njegov pravi. Ja mogu sutra izmisliti nekog svoga, nabacati mu atributa i reći moj bog je jači od tvog. To ti je ono kao moj tata je jači od tvog tate.
Dozer wrote:Moze jedno jednostavno pitanje - koja je ili sta je uopste svrha religije/vjere?
Razdvajanje ljudi, strah i kontrola.
Ne, nego zblizavanje ljudi! Srz shvatanja drustvenih fenomena kao sto je religija je razlikovati jedinku od grupe. S druge strane, strah utemeljen na saznanju svoje konacnosti i nepovjerenju ka vangrupnim jedinkama, kao i spontanoscu ka horizontalnoj hijerarhiji i uslovljenoj teznji ka autoritetu ima itekako udjela u religijskom ustroju, dapace, njen je uslov.
Chagalj wrote:analiza razlicitih religija i zasto je islam jedina ispravna vjera
U svijetu je poznati oko šest hiljada različitih bogova i svako tvrdi da je njegov pravi. Ja mogu sutra izmisliti nekog svoga, nabacati mu atributa i reći moj bog je jači od tvog. To ti je ono kao moj tata je jači od tvog tate.
nije to bas tako kao sto mislis
kad se kaze islam je jedina ispravna vjera onda se to moze dokazati argumentima i dokazima, dok za druge vjere se nemoze reci.
a to moj tata jaci od tvog tate jedino prolazi ako argumentovano dokazemo, moj tata crni pojas u karate, dize tegove, nabildan, dok tvoj tata mozda kost i koza, muhu nebi nagazio, onda sa pravom mozemo reci ciji je tata jaci
nije to bas tako kao sto mislis
kad se kaze islam je jedina ispravna vjera onda se to moze dokazati argumentima i dokazima, dok za druge vjere se nemoze reci.
a to moj tata jaci od tvog tate jedino prolazi ako argumentovano dokazemo, moj tata crni pojas u karate, dize tegove, nabildan, dok tvoj tata mozda kost i koza, muhu nebi nagazio, onda sa pravom mozemo reci ciji je tata jaci
Argumentima i dokazima ? Ima istine u tome da je Musa razgovarao sa gorećim grmom, da su meleci došli Muhammedu, da je on prepolovio Mjesec, da je Nur potrpao sve životinje svijeta u svoju arku, da je Musa razdvojio Crveno More ?
Mogao sam ja vjerovati i u X - Mene da su me to učili od malena. Toliko te ubijeđuju u ovakve stvari da sam sebe počinješ lagati, zato i jest opasna religija.
VCorp wrote:
Argumentima i dokazima ? Ima istine u tome da je Musa razgovarao sa gorećim grmom, da su meleci došli Muhammedu, da je on prepolovio Mjesec, da je Nur potrpao sve životinje svijeta u svoju arku, da je Musa razdvojio Crveno More ?
Mogao sam ja vjerovati i u X - Mene da su me to učili od malena. Toliko te ubijeđuju u ovakve stvari da sam sebe počinješ lagati, zato i jest opasna religija.
Ima istine u tome da je Musa razgovarao sa gorećim grmom,
to se nikad nije desilo, to pitaj zagovornike biblije
da su meleci došli Muhammedu,
imamo ocevidce iz njegovog vremena koji potvrdjivaju to
a ako nevjerujemo u te ocevidce, onda se vracamo na kuran koji potvrdjiva to, a to po automatizm uzahtjeva dokaz da je Kuran od Boga kako bi mogli povjerovati da je istina ono sto kuran kaze.
da je on prepolovio Mjesec,
prepolovljenje mjeseca je bozije cudo, a effekte tog cijepabnja mjeseca mozemo vidjeti i sada
uspravan zid na mjesecu, vjerovatno nastao prilikom cijepanja mjeseca
a imamo isto ulegnuca u mjesecu kako kaze ovaj naucnik sto se desilo nekad u proslosti zbog neke jake aktivnosti na mjesecu, nagadja se kad je to moglo biit, moja teorija je da se desilo za vrijeme poslanika muhammeda
da je Nur potrpao sve životinje svijeta u svoju arku,
nije se desilo tako, nego je bila poplava lokalnog karaktera i pokupio je samo lokalne zivotinje, kao kokosi, komje, kamile, ovce, krave itd
a to krscanskog biblijsko uvelicavanje nema veze sa realnoscu.
da je Musa razdvojio Crveno More ?
ovo se samo moze Kuran potvrditi, ako kuran govori o tome, kao sto govori, a onda imamo dokaze da je Kuran od boga, onda mozemo da zakljucimo, ako je Kuran od boga zaista, onda je i istinit dogadjaj.
VCorp wrote:
Ima istine u tome da je Musa razgovarao sa gorećim grmom,
to se nikad nije desilo, to pitaj zagovornike biblije
da su meleci došli Muhammedu,
imamo ocevidce iz njegovog vremena koji potvrdjivaju to
a ako nevjerujemo u te ocevidce, onda se vracamo na kuran koji potvrdjiva to, a to po automatizm uzahtjeva dokaz da je Kuran od Boga kako bi mogli povjerovati da je istina ono sto kuran kaze.
da je on prepolovio Mjesec,
prepolovljenje mjeseca je bozije cudo, a effekte tog cijepabnja mjeseca mozemo vidjeti i sada
uspravan zid na mjesecu, vjerovatno nastao prilikom cijepanja mjeseca
a imamo isto ulegnuca u mjesecu kako kaze ovaj naucnik sto se desilo nekad u proslosti zbog neke jake aktivnosti na mjesecu, nagadja se kad je to moglo biit, moja teorija je da se desilo za vrijeme poslanika muhammeda
da je Nur potrpao sve životinje svijeta u svoju arku,
nije se desilo tako, nego je bila poplava lokalnog karaktera i pokupio je samo lokalne zivotinje, kao kokosi, komje, kamile, ovce, krave itd
a to krscanskog biblijsko uvelicavanje nema veze sa realnoscu.
da je Musa razdvojio Crveno More ?
ovo se samo moze Kuran potvrditi, ako kuran govori o tome, kao sto govori, a onda imamo dokaze da je Kuran od boga, onda mozemo da zakljucimo, ako je Kuran od boga zaista, onda je i istinit dogadjaj.
Ovaj za mjesec kaže: "... could be... could be... that means..."
Ti ili nemas poimao zivotu ili ovdje pod maskom vjernika pises,a najveci ateist.mrs
Chagalj wrote:moji argumenti da je Kuran od Boga su sledeci
1. Naucna cuda u Kuranu sto nije niko mogao znati u periodu kad se Kuran objavljivao
2. Nagovjestaji buducih dogadja koji se obistinjuju pred nasim ocima, kao predznaci sudnjeg dana
3. Matematicka cuda Kurana, nemogucnost od ljudi da se programira Kuran matematicki kakvog imamo danas
4. Lingvisticka cuda Kurana
5. Ljekovita moc Kurana
ovih pet tacaka uzimam kao dokaz da je Kuran od Boga, jer sam analizirajuci ih se uvjerio da Kuran moze biti samo od Boga niotkog drugog.
1. A šta je sa stvarima iz Kur'ana koje nemaju veze s naukom i ne mogu se potvrditi ?
2. Koji nagovjestaji ? Da svijet ide u kurac i da se ljudske sudbine i priče ponavljaju ? To imas u stotinama knjiga i prije i poslije Muhammeda.
3. Matematicka cuda ? Arapi su uvijek bili znani po matematici, upravo smo i ja i ti koristili njihove brojeve. Ne cini ti se da je to neko mogao programirati sve a ne Allah ?
4. Lingvistička čuda ? Necu ni komentarisati.
5.Ljekovita moć knjiga Moguće. Ali ima boljih. Drazi mi je doktor koji me liječi jer zna Anatomiju čovjeka nego Kur'an.
Chagalj wrote:moji argumenti da je Kuran od Boga su sledeci
1. Naucna cuda u Kuranu sto nije niko mogao znati u periodu kad se Kuran objavljivao
2. Nagovjestaji buducih dogadja koji se obistinjuju pred nasim ocima, kao predznaci sudnjeg dana
3. Matematicka cuda Kurana, nemogucnost od ljudi da se programira Kuran matematicki kakvog imamo danas
4. Lingvisticka cuda Kurana
5. Ljekovita moc Kurana
ovih pet tacaka uzimam kao dokaz da je Kuran od Boga, jer sam analizirajuci ih se uvjerio da Kuran moze biti samo od Boga niotkog drugog.
1. A šta je sa stvarima iz Kur'ana koje nemaju veze s naukom i ne mogu se potvrditi ?
2. Koji nagovjestaji ? Da svijet ide u kurac i da se ljudske sudbine i priče ponavljaju ? To imas u stotinama knjiga i prije i poslije Muhammeda.
3. Matematicka cuda ? Arapi su uvijek bili znani po matematici, upravo smo i ja i ti koristili njihove brojeve. Ne cini ti se da je to neko mogao programirati sve a ne Allah ?
4. Lingvistička čuda ? Necu ni komentarisati.
5.Ljekovita moć knjiga Moguće. Ali ima boljih. Drazi mi je doktor koji me liječi jer zna Anatomiju čovjeka nego Kur'an.
Kur'an nije od boga, napisao ga je Muhammed.
kad diskutujes moras da navodis primjere a ne na suho tako
kao na primjer?
ne ima tu i drugih stvari, nemas takve detalje koji se desavaju pred tvojim ocima
evo ocit primjer, Poslanik Muhammed je nagovijestio da ce u buducnosti izmedju ostalog i obuca govoriti.
a to se obisitinilo zadnjih godina kad su uradili obucu goja govori, kao google talking shoe.
nerazumijes o cemu pricati, nisi upucen
to se radi o brojevima koje obicni digitron nemoze izracunati nego moras imati specijalne digitrone da bi dosao do rezultata.
druga stvar, kako je neko mogao programirati poziciju slova nekih rijeci iz buducnosti da budu bas na tacnim pozicijama, kao recimo Neutron, konsonanti jedno do drugog slova neutron (NTRN) samo na jednom mjestu u orginalnom Kuranu na arapskom i to u ajetu 18:39 , a nautron je tezi od elektrona 1.839 puta
zar to nije cudno da, imamo
1. poredana slova po redu, NTRN , a ne TRNN, ili NRTN itd
2. na samo jednom mjestu u Kuranu od 6236 ajeta
3. i da se poklopi ajet 18:39 sa omjerom tezine neutrona u odnosu na elektron, 1.839
4. neutron je tek pronadjen 1932 od James CHadwicka, a onaj od koga dolazi Kuran poznaje i buducnost i sadasnjost i proslost, i znao je da ce biti nazvano kao neutron, pa se te info postavljaju u Kuranu.
evo ocit primjer, Poslanik Muhammed je nagovijestio da ce u buducnosti izmedju ostalog i obuca govoriti.
Ma potvrđeno je ovo Muhamedovo proročanstvo i ranije:
profet level 9999
Govor obuce
Poslanik Muhammed (a.s.) kaze:„To je jedan od predznaka Sudnjeg dana, i uskoro će doći vrijeme da će čovjek izaći iz svoje kuće, pa prije nego se vrati kući, njegova obuća i njegov bič će ga obavijestiti o tome šta su njegovi ukućani poslije njega uradili.” (Ahmed)
Google uradio obucu koja govori
Prijevod teksta na bosanski:
“Bilo je hladno i maglovito poslijepodne kada su Nike patike Ulrike Krotscheck po prvi put razgovarale sa njom. Gospođica Krotscheck, studentica na Univerzitetu Stanford, trčala je kroz Golden Gate (Zlatna kapija) – park u San Francisku, oko 40 minuta i nakon toga je htjela vidjeti koliko je pretrčala. Pritisnula je dugme na svom iPod Nano uređaju, uređaj je odmah poslao bežični elektronski zahtjev senzoru u đonu njene lijeve patike. Senzor je potom reagovao otpremajući željenu informacije digitalnom glasom kroz njen iPod: 5,2 milje.
Gospođica Krotscheck jedva da je mogla povjerovati svojim slušalicama.
“Imala sam naviku računanja udaljenosti u svojoj glavi”, rekla je. “Činjenica da to sad moje patike rade za mene izgleda zaista nevjerojatno.”
Govor obuce
Poslanik Muhammed (a.s.) kaze:„To je jedan od predznaka Sudnjeg dana, i uskoro će doći vrijeme da će čovjek izaći iz svoje kuće, pa prije nego se vrati kući, njegova obuća i njegov bič će ga obavijestiti o tome šta su njegovi ukućani poslije njega uradili.” (Ahmed)
A šta bi sa bičem?? , kako on nije doslovno progovorio kao što su Nike doslovno progovorile??
Al' dobro zna ovaj svet kako bič govori , bič kaže :"Švić" , a bičevani kaže "Jaoo kuku meni" , taj jezik znaju svi vernici u onoga boga sa bliskog istoka , a još bolje ga znaju oni koji nisu vernici njihovog boga u tri varijante.
Govor obuce
A šta bi sa bičem?? , kako on nije doslovno progovorio kao što su Nike doslovno progovorile??
Al' dobro zna ovaj svet kako bič govori , bič kaže :"Švić" , a bičevani kaže "Jaoo kuku meni" , taj jezik znaju svi vernici u onoga boga sa bliskog istoka , a još bolje ga znaju oni koji nisu vernici njihovog boga u tri varijante.
I ja htio isto pitat, al kontam da naš obaviješteni Čagalj ima primjer i za to, samo neće da rovi po tim, neuzubilah, perverznim stranicama, đe se eksponiraju ti prljavi predmeti.
@Chagalj
Vanzemaljci ti nisu pali na pamet?
Zrakni na YT ( a imas i ranije na ovoj temi) video 'UFO Next the Sun'. Mozda ti stosta postane jasnije o bogu. Ili cijeloj plejadi bogova kroz ljudsku istoriju. Ili, zasto se ljudi mole prema nebu. Ili, onome iz Kur'ana kako oko Sunca zive dzini, itd.itd.
Govor obuce
i bic je progovorio samo neznate povezati sa cinjenicama
pa da vidimo ilustrativno taj bic
reciom da je Muhammedu pokazani buduci dogadjaji, sta on moze objasniti narodu kako funkcionise jedan mobil, nego vidi samo (kablove= biceve) u njegovim ocima, jer to jedino sto bi mogao da opise na tom instrumentu.
zamisli se vidi covjeka sa slusalicama u usima prikopcanim za mobil
on vidi samo slusalice u usima, to je za njega bic, nezna kako drugo da bi ih opisao, i cuje da dobiva informacije preko tih slusalica dok prica sa familijom
i njegov bič će ga obavijestiti o tome šta su njegovi ukućani poslije njega uradili
tako ja to tumacim, sad jeli pogresno, samo bog zna
I bog je siguran da grešiš veruj mi , a što se tiče ljudi sa malo soli u glavi oni nemaju dilemu po tom pitanju.
Ali moraš objasniti nedoslednosti u ovom tvojem citiranom o brbljivim patikama i pričljivom biču.
Znači ako su se radio stanice pojavile još pre 100 godina a govoruće patike tek nedavno , onda pitanje je šta su patike čekale do današnjice kad nedvosmisleno u citatu kaže da će Muhameda cipele i bič obavestiti šta mu je porodica radila , znači u isto vreme cipele i bič se njemu obraćaju a ne sa 100 godina razlike.
A drugo , ako već znaš šta bi Muhamed pomislio kad bi video punjač od mobilnog telefona ili kabel od slušalica , onda verovatno znaš šta bi pomislio kad bi video same aparate jer kao što znamo kablovi(bičevi) ne služe ničemu ako nema aparate tj.same svrhe.
A ustoalom zašto bi Muhamed baš obraćao pažnju najviše na kablove(bičeve) , ja verujem da ih ne bi primetio već bi odmah oči u uperio u aparat tj.dispej ili u same svužnike odakle dolazi zvuk jer oni su svrha a ne obični provodnici.