iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
iSwagga

#2751 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

Qler wrote:
iSwagga wrote:Pratio sam ja nego si ti inace sklon 'provokacijama' pa reko da nije nesto (nepotrebno) u tom fazoni.. sorry :thumbup:
ccc, pa ne provociram ja bezveze :) ja samo iznosim cinjenice :D
hahaha.. ova ti je na nivou :thumbup:
iSwagga

#2752 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

Jaguar84 wrote:pa kontam na 4.1 da idem onda jel sve radi kako treba na 3g?
Ili da idem na stari dobri 3.1.2...............joj vise i zajeban*ija sa ovim[
Trebalo bi ti i na 4.2.1 sve da radi.. nemam puno iskustva sa 3g poslije 3.1.3 jer sam ga prodao tad.. ali radi brzine bi ti 3.1.3 preporucio (mada onda gubis multitasking, folders, itd..)
Qler

#2753 Re: iPhone - All about

Post by Qler »

iSwagga wrote:
Jaguar84 wrote:pa kontam na 4.1 da idem onda jel sve radi kako treba na 3g?
Ili da idem na stari dobri 3.1.2...............joj vise i zajeban*ija sa ovim[
Trebalo bi ti i na 4.2.1 sve da radi.. nemam puno iskustva sa 3g poslije 3.1.3 jer sam ga prodao tad.. ali radi brzine bi ti 3.1.3 preporucio (mada onda gubis multitasking, folders, itd..)
gubis sve sto jedan smartphone cini smartphone-om :D al' hebo to :D samo nek je jabucica :D :run:
iSwagga

#2754 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

nije to samo obicna jabucica.. to je jabucica sa grizom :dance:
shin

#2755 Re: iPhone - All about

Post by shin »

Kakav ba 3g i os4, samo bezveze patis sebe i telefon, os4 radi lose i na 3gs modelima, kamo li na prastarom 3g.
Lady Saray

#2756 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

ma nidje veze.. meni je 3g bolji sa 4.2 nego svi do sad skupa ios..
Last edited by Lady Saray on 22/03/2011 10:54, edited 1 time in total.
shin

#2757 Re: iPhone - All about

Post by shin »

Lady Saray wrote:ma nidje veze.. meni je 3g bolji nego svi do sad skupa..
Volio bih da nam ovo pojasnis kako?

3g je je prepakovani 2g sa podrskom za 3g mrezu i navigaciju, da ne spominjem da svakom pukne oklop.
Lady Saray

#2758 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

pa nemam sta pojasnit tel mi je bolji.. baterija mi je bar 3x bolja, ne koci mi ne zapinje, ne rusi se a zadnja masdka nema nikakve veze sa ios
3g sa 4.2 ios
Lady Saray

#2759 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

Jaguar84 wrote:Radi on odlicno i nije spor,cak je i baterija bolja i wi fi ali nece da rade push notifikacije i gps kako treba....opet molim za pouzdan link za downgrade na 4.1(ako sve radi na njemu kako treba,iskustva?)i jailbreak uz unlock...ili jbg onda na 3.1.3....
Hvala dobri ljudi!
ja sam s 4.1 vratila na 3.1.3 jer mi je 4.1 bio najgori od svih.. koliko je bio spor i rusio se lakse mi bilo zvat s govornice..
shin

#2760 Re: iPhone - All about

Post by shin »

iOS 4 nije uposte namjenjen za 3g model, to je hackirana verzija, 3gs ima 200mhz brzi procesor i opet trza sa zadnjim os-om. Zato apple nije izbacio ios4 za starije modele jer jednostavno ne rade kako treba.
Last edited by shin on 22/03/2011 11:04, edited 1 time in total.
Lady Saray

#2761 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

meni radi :lol: :lol: :roll:
iSwagga

#2762 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

Jaguar84 wrote:
Jaguar84 wrote:
Lady Saray wrote:meni radi :lol: :lol: :roll:
i meni i fakat je bolja baterija i wi fi ali da li tebi radi push i gps kako treba?to mi je malo bezze kazu da ce popraviti ali mi se ne ceka!Znaci nista 4.1?Da li si probala 4.0?Ili da se vracam na 3.1.3?
Hvala!
Sada je problem sto ne mogu da nadjem pouzdan link kako da vratim na 3.1.3 i odradim jailbreak i unlock...a jojjj
http://klix.com/5surcw6
Lady Saray

#2763 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

shin wrote:iOS 4 nije uposte namjenjen za 3g model, to je hackirana verzija, 3gs ima 200mhz brzi procesor i opet trza sa zadnjim os-om. Zato apple nije izbacio ios4 za starije modele jer jednostavno ne rade kako treba.
da nije namijenjen za starije modele napravili bi oni u itunesu da s obzirom da prepozna model kaze izasao je 4.2 ios ali ti imas 3g nije to za tebe, kupi noviji iphone a ne ovako moze upgrade ko hoce.. nije njima to problem tako da ta prica nije namijenjen ne pije vode...
cinjenica jeste da multitask nije za 3g kao za i4 i ipada jer mu procesor ne moze sve to izdrzati ali to se moze iskljuciti, sve ostalo pa cak i folderi rade sasvim ok a i sa starijim ios verzijama je bilo problema pa nekom ne radi wifi a nekom gprs na istom modelu sa istim ios.. ocito je sve od telefona do telefona i nacina na koji se odradi jb i otkljucavanje ili ako je ko kod mene tel fabricki otkljucan sve bude ok..
Lady Saray

#2764 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

u kom smislu je li pouzdano? uradis prema objasnjenju i vidis kako ti se tel ponasa.. lako je kasnije opet uraditi upgrade ili downgrade dok ne budes zadovoljan
Duge

#2765 Re: iPhone - All about

Post by Duge »

Jaguar84 wrote:
Lady Saray wrote:u kom smislu je li pouzdano? uradis prema objasnjenju i vidis kako ti se tel ponasa.. lako je kasnije opet uraditi upgrade ili downgrade dok ne budes zadovoljan
Ma ovaj downgrade je nekako zaje*an cini mi se :D te neki recboot pa ovo pa ono nemam pojma sto nemoze jednostavno da ga downgrade pa fino jailbreak i unlock i cica mica gotova prica vazda neke komplikacije...... :D
Moze ako napravis custom firmware sa ultrasn0w.
mirzzza

#2766 Re: iPhone - All about

Post by mirzzza »

Pozzz svima... imam strasan problem sa Iphonom... Inace je 3G sa verzijom softvera 3.1.2 na sebi...

Naime juce su mi se iznenada izgubili media fajlovi (audio i video), uopste nisu prikazivani ni na telefonu ni u itunesu, stoga sam ga resetovao... ono u opcijama reset (varijanta erese all media and settings)... Iphone je uradio taj delete... medjutim sada nakon sto ga upalim zaledi na jabuci...

Sta mi je ciniti???

Unaprijed zahvalan ;)))
DYD666

#2767 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Trebao si provjeriti da nisi slucajno multimediu disableovao preko "restrictions" opcije.

To sad sto si uradio je belaj žešci, obrisao si komplet OS, nepovratno si zijanio sve zivo na telefonu :(

Moras ga nanovo restore preko iTunesa (ne znam kako radi onaj njegov defaultni backup, nisam ga nikad koristio, disableovan mi je, a mozda ti to pomogne) valjda ce neko ko je radio taj backup opisati kako ide, ali ti svejedno ne gine poslije otkljucavanje itd :cry:
mirzzza

#2768 Re: iPhone - All about

Post by mirzzza »

DYD666 wrote:Trebao si provjeriti da nisi slucajno multimediu disableovao preko "restrictions" opcije.

To sad sto si uradio je belaj žešci, obrisao si komplet OS, nepovratno si zijanio sve zivo na telefonu :(
Znaci... zaribao sam stvar debelo... :S
DYD666 wrote:Moras ga nanovo restore preko iTunesa (ne znam kako radi onaj njegov defaultni backup, nisam ga nikad koristio, disableovan mi je, a mozda ti to pomogne)
Ma odradio bi ja restore... al mi je frka sto ce mi uraditi na zadnju verziju OS a to ne bi prvo sto je moj ajfon 3G preslab kolko sam citao za svaku verziju preko cetri... a drugo ne znam ni da li je zadnja i otkljucana uopste...
DYD666 wrote:valjda ce neko ko je radio taj backup opisati kako ide, ali ti svejedno ne gine poslije otkljucavanje itd :cry:
Valjalo bi mi pravo kad bi neko ovo step by step objasnio... a i za ovo otkljucavanje i dzeilbrejk ce trebati pomoc... laik sam poprilicno... :S a i kokuz trenutno... da platim da mi ovo sve neko drugi napravi... :P :P
taxi_driver

#2769 Re: iPhone - All about

Post by taxi_driver »

mirzzza, cini mi se da sam isti problem nekad imao,ali da se rijesiti.Na pc-u imas sve pohranjeno,svaki app,video i muziku.Barem je meni kod iMac-a tako a sigurno i na windowsima.znaci prvo moras naci verziju 3.1.2 za 3G. Tu nebi trebalo boiti problema jer sve je na netu samo koristi google.kad stavis tu verziju na iphone onda potrazis gdje su ti fajl itunes na pc-u ili mac-u.kad ih nadjes,prije nego sto startas itunes kliknes na alt(mac os) , za windowse potrazi koja je tipka, i onda tek pokreni itunes.pojavit ce ti se prozor na kojem ce te pitati koju itunes mapu da koristis.izaberi onu koju si vec koristio. i sve sto si imao na itunes-u, ponovo ce ti se pojaviti.onda bi trebao samo da ga sinhronizujes. za jailbreak ,isto imas na netu objasnjenje kako i sta.nije tesko ni za laika.
mislim da ce ti ovo pomoci.
dinao

#2770 Re: iPhone - All about

Post by dinao »

mirzzza wrote:
DYD666 wrote:Trebao si provjeriti da nisi slucajno multimediu disableovao preko "restrictions" opcije.

Znaci... zaribao sam stvar debelo... :S
DYD666 wrote:Moras ga nanovo restore preko iTunesa (ne znam kako radi onaj njegov defaultni backup, nisam ga nikad koristio, disableovan mi je, a mozda ti to pomogne)
Ma odradio bi ja restore... al mi je frka sto ce mi uraditi na zadnju verziju OS a to ne bi prvo sto je moj ajfon 3G preslab kolko sam citao za svaku verziju preko cetri... a drugo ne znam ni da li je zadnja i otkljucana uopste...
DYD666 wrote:valjda ce neko ko je radio taj backup opisati kako ide, ali ti svejedno ne gine poslije otkljucavanje itd :cry:
Valjalo bi mi pravo kad bi neko ovo step by step objasnio... a i za ovo otkljucavanje i dzeilbrejk ce trebati pomoc... laik sam poprilicno... :S a i kokuz trenutno... da platim da mi ovo sve neko drugi napravi... :P :P

evo ti druze link, sa uputama na našem jeziku, pazi samo da ti se ne update-a i baseband, jer onda nećeš moći otključati phone...

http://www.omizio.com/apple/iphone/jail ... owbreez-2/
mirzzza

#2771 Re: iPhone - All about

Post by mirzzza »

Ljudi hvala vam svima na pomoci... sve je sredjeno ;)))
mirzzza

#2772 Re: iPhone - All about

Post by mirzzza »

E ljudovi opet mi treba mala pomoc... Iako sam dzeilbrejkovao telefon ne mogu da ubacim aplikacije preko itunesa kako sam to ranije radio... na kraju instalacije mi izbaci neki error... a sto je najtuznije u cydia-i mi nema installousa... dakle ne mogu da ga instaliram pa da preko njega skidam??? Sta je ciniti???
dinao

#2773 Re: iPhone - All about

Post by dinao »

mirzzza wrote:E ljudovi opet mi treba mala pomoc... Iako sam dzeilbrejkovao telefon ne mogu da ubacim aplikacije preko itunesa kako sam to ranije radio... na kraju instalacije mi izbaci neki error... a sto je najtuznije u cydia-i mi nema installousa... dakle ne mogu da ga instaliram pa da preko njega skidam??? Sta je ciniti???
moras u cydii dodati repo.. pod manage>sources>edit>add http://cydia.hackulo.us
tu ces naci i installous i appsync..koji ti je potreban da bi syncao aplikacije :!:
..valjda je to u pitanju :roll:
mirzzza

#2774 Re: iPhone - All about

Post by mirzzza »

dinao wrote:
mirzzza wrote:E ljudovi opet mi treba mala pomoc... Iako sam dzeilbrejkovao telefon ne mogu da ubacim aplikacije preko itunesa kako sam to ranije radio... na kraju instalacije mi izbaci neki error... a sto je najtuznije u cydia-i mi nema installousa... dakle ne mogu da ga instaliram pa da preko njega skidam??? Sta je ciniti???
moras u cydii dodati repo.. pod manage>sources>edit>add http://cydia.hackulo.us
tu ces naci i installous i appsync..koji ti je potreban da bi syncao aplikacije :!:
..valjda je to u pitanju :roll:
To je to... Hvala puno... ;)))
iSwagga

#2775 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

Izasla nova verzija cydia-e :)
Post Reply