U Kulinom Dvoru bolje plate imaju konobari.sime_cipol wrote:Uvijek su kuhari imali bolje plate od konobara.
Sankeri takodje. I to osjetno. Ali baksis je uvijek bio od konobara.
Ako ih gazda sviju drzi na istim platama i dijeli baksis po svom nahodjenju, jebat ga.
Najbolji restoran u Sarajevu
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2751 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
- Banksy
#2752 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Ok, razumijem. Odvela sam i goste jednom, pa su drugi put rekli, bez puno objašnjavanja, da ne bi tamo ponovo. Ukusi su različiti, poštujem tuđe, ali meni nije leglo.The 51st State wrote:ok, tvoja impresija, moguce da je i do ocekivanje bilo, sigurno nije restoran za "slijedove", no meni pase jer znam ono sto nude je uredno spremljeno i naplaceno bez pretjerivanja.Banksy wrote:Nisam pitala ko je taj, već šta je držao ranije.The 51st State wrote:izvini ali kako tako mozes reci kad si sama pitala ko je taj, otidji pa daj sud. moze se kulo pod svasta svrstati ali pod drumsku kafanu sigurno ne, reci tako nesto je tesko podcjenjivanje da ne kazem snobizam. nije miselinova zvjezdica ali za nase prilike vise nego ok.
Bila nekoliko puta, jela razne stvari, i sve mi je ili odron ili teži prosjek. Možda jer sam očekivala previše, jer su ga nahvalili.
Brajlović je bio odličan, srozao se sad i on.
Nisam snob, ni blizu.
- Banksy
#2753 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
sad si već i naporan. a nimalo duhovit.Ned071 wrote:sa puno bijelog luka, naravno... ako joj je kulina koljenica odron il teletina zesci prosjek, onda ne znam sta dama jede
- Ned071
#2754 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
dusa draga osjetljiva...
-
The 51st State
#2755 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
hapa je jedna od onih stvari gdje i covjek ko pojedinac mjenja misljenje kako mu padne, a kamo li da se neki konsenzus moze uspostaviti. ono sto se moze uraditi da se uooblici neki stav su neki generalni uslovi za ocjenjivanje kroz evaluaciju prostora, cijene, usluge, higijene, ponude, lokacije i sta vec se moze na to dodati, a i ovo donekle spada pod subjektivne dozivljaje i okolnosti, tako da jedino sto covjek moze da bude koliko toliko fer da ne bi beze opro nekoga, a da isti nije zasluzio svojim trudom i radom.
Last edited by The 51st State on 02/10/2019 11:34, edited 1 time in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2756 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Nema tog restorana koji se svakom sviđa, šta sad, bitno je da ima izbor i da svako ide gdje mu je ćejf.
- Banksy
#2757 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
To moram probatitempuser wrote:Ne namecem da ce se svakome svidjeti, onako prilicno gusta, zacinjena i poljuta meni je odlicna. S obzirom da je dobijes sa porcijom hljeba meni solidan obrok! Osim toga nude naravno i pastrmku, uzgojena kalifornijka iz njihovog ribnjaka, prilog pomfri, krompir salata, nista novo, ali je bar svjeze i ukusno.nova_ja wrote:Svaki put kada prodjem razmisljam ima li svrhe svratiti...tempuser wrote:Neki dan mlatnih opet riblju corbu u Vidikovcu, potez Jablanica - Mostar, kod skretanja za Dreznicu.
Od okostene pastrmke, na fol brudeta, jaka i malo ljuta, meni odlicna.
Hvala ti
Iako je sezona na izmaku, za one koji znaju, je li ovo blizu?
kupalište Donja Drežnica, rijeka Drežanka
https://i.postimg.cc/81FHxjzy/Joao-Pereira.jpg
- DaffyDuck
#2758 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Vidis da je tacno. Racun se ne izdaje na zahtjev, vec uvijekstrong69 wrote:Ovo nije tacno. Iako mrzim ici tamo, vecina gostiju i saradnika izraze zelju ici tamo. Svaki put dobijem fiskalni racun jer ga trazim. A kasu ima odmah na ulazu i tu sjedi i naplacuje jedan od sinova.duga puska wrote:Ne prima ni Sejo Brajlovic kartice, a maksimum pisanog traga sta platiti je konobarski blok.Ko zna ima li kasu uopste
Prerovili su pola grada zbog fiskalnih kasa, a gospodinu koji javno novinaru kaze da gostima porucuje da kartice provlace zenama kroz guzicu nisu otisli.
-
tempuser
#2759 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
POS terminal nije zakonska obaveza nego izbor prodavaca i banka korisniku POS-a uzima proviziju. Meni su u nekoj knjizari htjeli naplatiti kertridz za printer 10% skuplje jer ga placam karticom. Odmah zvao banku ciji je POS koristio da prijavim marifetlukDaffyDuck wrote: Vidis da je tacno. Racun se ne izdaje na zahtjev, vec uvijek![]()
Prerovili su pola grada zbog fiskalnih kasa, a gospodinu koji javno novinaru kaze da gostima porucuje da kartice provlace zenama kroz guzicu nisu otisli.
S druge strane ljudi puno vise kupuju ono sto mogu platiti odmah umjesto da namjenski nose gotovinu ili moraju 2 x dolaziti (cesto se puta i predomisle oko kupovine u medjuvremenu) tako da se trgovcima u konacnici isplati.
Isplati li se Brajlovicu imati goste koji namjenski pripreme gutu i dodju kod njega umjesto onih koji ce neplanirano tu svratiti na rucaka sa karticom u dzepu to samo on zna.
- DaffyDuck
#2760 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Radi se o tome da je njemu milion (ali milion) puta lakse kontrolisati marifetluke i prijavljeni promet ako radi samo sa kesom. Nema to nikakve veze sa POS terminalima i bankama.tempuser wrote:POS terminal nije zakonska obaveza nego izbor prodavaca i banka korisniku POS-a uzima proviziju. Meni su u nekoj knjizari htjeli naplatiti kertridz za printer 10% skuplje jer ga placam karticom. Odmah zvao banku ciji je POS koristio da prijavim marifetlukDaffyDuck wrote: Vidis da je tacno. Racun se ne izdaje na zahtjev, vec uvijek![]()
S druge strane ljudi puno vise kupuju ono sto mogu platiti odmah umjesto da namjenski nose gotovinu ili moraju 2 x dolaziti (cesto se puta i predomisle oko kupovine u medjuvremenu) tako da se trgovcima u konacnici isplati.
Isplati li se Brajlovicu imati goste koji namjenski pripreme gutu i dodju kod njega umjesto onih koji ce neplanirano tu svratiti na rucaka sa karticom u dzepu to samo on zna.
-
tempuser
#2761 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Jasno je meni to, ali je pitanje kolika mu je dobit u marifetlicucma i odnosu na to koliko gistiju gubi jer ne mogu platiti karticom.DaffyDuck wrote: Radi se o tome da je njemu milion (ali milion) puta lakse kontrolisati marifetluke i prijavljeni promet ako radi samo sa kesom. Nema to nikakve veze sa POS terminalima i bankama.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2762 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Pa dobit ispod tezge je čista dobit, ne plaćaš državi, dakle jasno da te u tom slučaju boli za one sa karticom.
- DaffyDuck
#2763 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Bas tako.Tomahawk11 wrote:Pa dobit ispod tezge je čista dobit, ne plaćaš državi, dakle jasno da te u tom slučaju boli za one sa karticom.
- shape of despair
#2764 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
MOstarlić ne preporučujem. Može se pojesti s vremena na vrijeme ali im je kvalitet hrane poprilično loš, i tamo sam prestao da jedem.
Prvo trovanje koje im je jednom bilo, drugi put nešto je u pljeskavici bilo gorko, treći put su mi donijeli živo meso skroz, četvrti put piletina sa karijem preslana, jednom ćevapi ko da su sad iz zamrzivača u tavi na ulju ispženi, pa onda, šnicla u natur sosu(u zapršci) je gorčina jer im je očito brašno staro
Prvo trovanje koje im je jednom bilo, drugi put nešto je u pljeskavici bilo gorko, treći put su mi donijeli živo meso skroz, četvrti put piletina sa karijem preslana, jednom ćevapi ko da su sad iz zamrzivača u tavi na ulju ispženi, pa onda, šnicla u natur sosu(u zapršci) je gorčina jer im je očito brašno staro
-
julisiz es grant
#2765 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Samo prođi pored restorana u vremenu od 17 do 23 h, svaki dan od maja do novembra, pa ćeš vidjet da li mu se isplati.tempuser wrote:POS terminal nije zakonska obaveza nego izbor prodavaca i banka korisniku POS-a uzima proviziju. Meni su u nekoj knjizari htjeli naplatiti kertridz za printer 10% skuplje jer ga placam karticom. Odmah zvao banku ciji je POS koristio da prijavim marifetlukDaffyDuck wrote: Vidis da je tacno. Racun se ne izdaje na zahtjev, vec uvijek![]()
Inače neki dan je bio zatvoren 5 dana, pisalo zbog kolektivnog odmora, iako oni bolje upućeni tvrde da je drugi razlog bio, jer nikada nije davao odmor, ponajmanje kolektivni.
-
Naslovnica
#2766 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Ja sam Mostarlića prekrižio kada mi je meščini prošle godine prodao kilu ćevapa koje na kraju ni kerovi nisu htjeli, nego su onako njuškali okolo, "ko bi li - ne bi li". Nikada ništa gore i odvratnije u životu se nije peklo na mom roštilju. FUJ!shape of despair wrote:MOstarlić ne preporučujem. Može se pojesti s vremena na vrijeme ali im je kvalitet hrane poprilično loš, i tamo sam prestao da jedem.
Doduše, prije nekoliko godina jeo brizle, bile solidne.
-
SD7
#2767 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Neuk covjek negativnu kritiku posmatra kao negativnost, a ne nesto sto bi trebao razmotriti i mozda korigovati. Interesantno je da je to svojstveno, opet , zapadno balkanskim narodima...citali smo citavo ljeto o raznim slucajevima sa hrvatskog primorja gdje gazde sami sebi u stomak skacu javno reagujuci poput hajvana na i najmanju negativnu kritiku.Hajvan wrote:ovaj sd7 je bas ogorcena neka osoba…
niti jedan mu upis nisam jos procitao a da je afirmativan, samo stroga negativnost
sto li je razlog tomu?
skromne mogucnosti u raskolu sa velikim ocekivanjima i prohtjevima, mozda??
ta ja na
Sto se tice ovog drugog dijela tvog posta, ja ti sine najiskrenije zelim da u zivotu ostvaris sto sam ja. Ne tvrdim da ce te to uciniti sretnim, ali hoce potpunijim, otvorenijim prema kritikama i spremnijim na korekcije.
- Hajvan
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#2769 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
ja sam tu jeo pljeskavicu i kuhana jela,pljeska 2x bila nepecena i vise je nisam jeo,u zadnjoj godini kuhana jela bas opao kvalitet.Naslovnica wrote: Ja sam Mostarlića prekrižio kada mi je meščini prošle godine prodao kilu ćevapa koje na kraju ni kerovi nisu htjeli, nego su onako njuškali okolo, "ko bi li - ne bi li". Nikada ništa gore i odvratnije u životu se nije peklo na mom roštilju. FUJ!
Doduše, prije nekoliko godina jeo brizle, bile solidne.
pa i u grahu ne mozes nac graha....
- VenomousV
#2770 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Sta vam ima u tom Kulinom dvoru? Jel' samo mesina i domaca bosanska kuhinja?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#2771 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Oto sve imade....VenomousV wrote:Sta vam ima u tom Kulinom dvoru? Jel' samo mesina i domaca bosanska kuhinja?
- VenomousV
#2772 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Ja to ne volim pa zato pitam jel samo tokonektovan wrote:Oto sve imade....VenomousV wrote:Sta vam ima u tom Kulinom dvoru? Jel' samo mesina i domaca bosanska kuhinja?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#2773 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Uglavnom Bosanska kuhinja, ali jako kvalitetna.VenomousV wrote:Ja to ne volim pa zato pitam jel samo tokonektovan wrote:Oto sve imade....VenomousV wrote:Sta vam ima u tom Kulinom dvoru? Jel' samo mesina i domaca bosanska kuhinja?![]()
- vjeshalica
#2774 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Ti moras jos barem 50x otici kod Mostarlica da skontas da ne trebas icishape of despair wrote:MOstarlić ne preporučujem. Može se pojesti s vremena na vrijeme ali im je kvalitet hrane poprilično loš, i tamo sam prestao da jedem.
- dobar osjecaj
#2775 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Pričala mi prijateljica da joj se dopala hrana i živopisni kuhar/vlasnik restoran BistroNomie na Ciglanama, pa mi pade na pamet da bi tebe možda zanimalo da probaš nešto tamo.Banksy wrote:To moram probati![]()