šHo bi rekli stari Hindustanci "Ako ih nemreš pobijediti, ondakan im se nametni"
Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#2751 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
šHo bi rekli stari Hindustanci "Ako ih nemreš pobijediti, ondakan im se nametni"
-
hercegovac_pravi
#2752 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
ne ciljam ja na bilo što. Dovoljno je pogledati sliku i "ciljanje" se jasno vidi. To što ste "vi" zaključili je bezpotrebno zaključivanje jer je slika sasvim jasna. Ko ima oči vidjet će.radostan dan wrote:Aha, aha, sad sam skontao da ciljaš na ovog potpuno leđima okrenutog. Ne, mi smo zaključili da je ovaj drugi neko od 17 leta, nismo tužibabe, samo komentarisali između sebe, glavna došla i obrisala.
Ostali dio posta se slažem sa tobom, mada da ti pravo kažem, znam milion ljudi različitih nacija koji tako reaguju kad su u situaciji u kojoj se nalaze ovi sa slike.
edit - uz sav specifikum karaktera tih ljudi tamo, ne u smislu kako ti kažeš servilnosti, nego... jbg, ne mogu ja čitavo Balkansko poluostrvo od par hiljada strana Jovana Cvijića zbiti u dvije rečenice. Nadam se da si razumio šta sam htio reći.
Ti znaš milion ljudi koji se savijaju da ljube ruke nekom ambasadoru? Eto ja ne znam niti jednog čovjeka koji je voljan odreći se svoga dostojanstva na tako primitivan način. Obično slugarenje. Ništa ni više ni manje od toga.
Ko je uopšte govorio o svim ljudima na Balkanskom poluostrvu? ja sigurno nisam. Jer da jesam onda bi stavio sliku ljudi sa Balkanskog poluostrva koji se savijaju i u svome seervilnom zanosu ljube ruku ruskom ambasadoru. Ili bi stavio sliku hiljada ljudi koji nosaju Putinovu sliku i u svome slugarenju mole za Putinovu pomoć "braCkom narodu". Pa bar mi za to treba manje od minuta i pristup googl-u.
edit.... pogodi na koje slike mislim
-
radostan dan
#2753 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
Očito gledamo drugim očima.hercegovac_pravi wrote: ... jer je slika sasvim jasna. Ko ima oči vidjet će.
...Eto ja ne znam niti jednog čovjeka koji je voljan odreći se svoga dostojanstva na tako primitivan način. Obično slugarenje. Ništa ni više ni manje od toga.
Jesi li siguran da ne znaš?
- Erzsebet
#2754 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
Sorry, moja greška, ali i dalje ostajem pri svome. Srbi ne znaju albanski u ogromnoj većini slučajeva, i to nema veze s godinama.tbv wrote:@Erzsebet - ne zelim biti sudija izmedju tebe i psydelija, ali pogresno citas...
Erzsebet wrote:Pogledaj svoja posljednja dva posta, pa možda i shvatiš da si kontradiktoran. Kažeš meni da nove generacije ne znaju jezik ovih drugih, a gore tvrdiš da od 1990. godine uče albanski kao obavezan predmet.psydelija wrote:tih 97 % se odnosi na period kada je kosovska zajednica (srbi, albanci i ostali) bila koliko toliko homogena... nealbanska deca su na kosovu ucila albanski jezik do pocetka 90tih , a albanska srpski jezik kao obavezan predmet.
- tbv
#2755 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
a sta ako su Kosovari albanizirani SrbiErzsebet wrote:Sorry, moja greška, ali i dalje ostajem pri svome. Srbi ne znaju albanski u ogromnoj većini slučajeva, i to nema veze s godinama.
- psydelija
#2756 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
Erzsebet wrote:Pogledaj svoja posljednja dva posta, pa možda i shvatiš da si kontradiktoran. Kažeš meni da nove generacije ne znaju jezik ovih drugih, a gore tvrdiš da od 1990. godine uče albanski kao obavezan predmet.
Moji sagovornici su ljudi od 25 - 30 - 40 - 50 godina i više... Albanci uglavnom znaju naš jezik, dok obrnuto nije tako. Nema potrebe za potcjenjivanjem, btw.
@tbv, jako ljubazno... hvala.
ja ne znam srbina sa kosova (a poznajem ih od severa do krajnjeg juga) da ne zna albanski jezik!
u vojsci sam imao popa iz prizrenske bogoslovije, lik je bio iz krusevca koji je govorio albanskim... nemam namere stobom da se hakam, ali ponavljam, srbi sa kosova koji su stariji od 30 godina, a da nisu iz leska i leposavica, vrlo dobro se manje vise SVI sluze albanskim jezikom.
ponavljam, albanski j. je srbima, kao i srpski j. albancima do ranih 90tih bio obavezan od II razreda osnovne skole.
druga je stvar ta sto albanski jezik kod srba sa kosova (narocito sa severa) vec duze je nepodoban jezik, jezik kojim govore "teroristi, separatisti i neprijatelji", tj. sluzi kao personifikacija za "non grata"...
da ga znaju, znaju ga, da ga ne govore rado, ne govore ga!
- Bosnolog
#2757 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
Srbija ne ratuje sa naoruzanim protivnikom,samo sa golorukim,to znamo Tacicu jer tada nastupa olujna bjezanija....Dačić: "Thaci nam vojno osvaja zemlju, zar bi mi to trebali prešutjeti kako bismo ušli u EU?"
03. 10. 2011. • 21:59 A. K.
Na summitu Srbija-EU, koji se održava u Beogradu, došlo do zanimljivog "obračuna" austrijskog državnog sekretara za politička pitanja Wolfganga Waldnera i srpskog ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića.
Waldner je u izlaganju kazao da bi Srbija trebala dobiti status zemlje kandidata za članstvo u EU, ali da prethodno nužno mora riješiti teritorijalni konflikt s Kosova. Zatim je prilično direktno Srbe na sjeveru Kosova označio kao krivce za nastale probleme, istakavši kako je nezavisnost Kosova realnost te da podjela nije opcija, što znači da treba naći neku drugu formulu za rješenje problema.
Dačić je žestoko odgovorio. "Vi govorite o realnosti i stvarnosti nezavisnog Kosova i da podjela nije opcija. Podsjećam vas da je prvo Srbija podijeljena, pa se onda došlo do stava da nema podjela. Da su prvo granice Srbije promijenjene, pa se onda reklo da nema više promjena granica. Od cijelog komunističkog, Titovog naslijeđa, vi ste jedino sačuvali granice", kazao je Dačić, prenosi Index.
![]()
"Albanci nisu željeli živjeti u Srbiji i ja im priznajem to pravo, ali ni Srbi ne žele živjeti na nezavisnom Kosovu. Ja očekujem da im Vi, kao demokrat, priznate to isto pravo. Realnost je da postoje dva Kosova - jedno srpsko i jedno albansko", kazao je ministar.
Podsjetio je i kako nijedna zemlja na putu prema EU nije morala pregovarati o pitanju dijela svog teritorija. "Mi smo spremni pregovarati i o tome. Vi kažete da su za nasilje na sjeveru Kosova krivi kriminalci, ali kriminal na sjeveru Kosova je dječja igra u odnosu na kriminal u Prištini. Ako Thaci vojno osvoji sjever Kosova, zar mi trebamo to prešutjeti kako bi ušli u EU?", upitao je Dačić.
"Hoćemo li sada neki novi rat? Mi to nećemo!![]()
![]()
Važno je riješiti status Kosova uz suglasnost zemlje od koje se odcjepljuje, a to je korisno i za sve vas, jer svako od vas ima svoje Kosovo. Samo je pitanje kada ćete doći na red. Ko to ne shvaća, snosi odgovornost za nastavak sukoba", zaključio je.
Kasno Tacic na Kosovo stize,Zali se Zlobi svom sefu koji je mogao mnogo vise izvuco od toga sto ti sada trazis nakon svega,....Srbija se saginjati nece,.....
- tbv
#2758 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
03.10.2011. Nezavisnost Kosova za Washington je gotova stvar
Američka ambasadorica u Srbiji Mary Warlick izjavila je danas u Beogradu da je prošlo vrijeme za podjele i ponovila da je nezavisnost Kosova za Washington gotova stvar.
"SAD ne podržavaju dalju podjelu zemalja u balkanskom regionu. To vrijeme je prošlo", istakla je Warlick odgovarajući na pitanja novinara na marginama 11. Ekonomskog samita Srbije u hotelu Hayatt.
Warlick je ponovila da Sjedinjene Države podržavaju evropsku integraciju Srbije i da rješenje problema vide u dijalogu Beograda i Prištine.
"Mislim da je važno da Srbija i Kosovo nastave dijalog i preduzmu sve napore da bi se otklonila napetost koja taj dijalog ugrožava. Važno je da mir bude sačuvan na cijelom Kosovu", rekla je Warlick.
Na pitanje da li smatra da situacija na Kosovu može da postane opasnija, ona je odgovorila da ne vjeruje:
"Apsolutno sam uvjerena da svi ljudi na Kosovu i u Srbiji imaju interes da očuvaju dobrosusjedske odnose i mirne međusobne odnose i da se preduzmu svi napori da u centru pažnje ostane način na koji će problem biti riješeni".
Lideri EU, prema njenim riječima, ne očekuju da Srbija prizna nezavisnost Kosova, ali nema mjesta ni podjeli Kosova.
http://www.24sata.info/vijesti/regija/7 ... z1ZlItUo9s
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#2759 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
Šta hoće ova američka ambasadorica?Juče su se predstavnici Srba sa sjevera Kosova lijepo izjasnili na sastanku
sa preCednikom Miletom da se oni više osjećaju kao da pripadaju PC-u,to jeste BiH,nego Srbiji!Potrebno je
uputiti oštru diplomatsku notu SAD-u,da iako ih smatramo prijateljskom zemljom i saveznikom,snažno
protestvujemo protiv miješanja u unutrašnje stvari u BiH,a narodu sa sjevera Kosova treba pružiti priliku da
se o tome i zvanično izjasne demokratskim referendumom.Prištini zaprijetiti da ostane suzdržana i da se stvari
riješavaju dijalogom!
sa preCednikom Miletom da se oni više osjećaju kao da pripadaju PC-u,to jeste BiH,nego Srbiji!Potrebno je
uputiti oštru diplomatsku notu SAD-u,da iako ih smatramo prijateljskom zemljom i saveznikom,snažno
protestvujemo protiv miješanja u unutrašnje stvari u BiH,a narodu sa sjevera Kosova treba pružiti priliku da
se o tome i zvanično izjasne demokratskim referendumom.Prištini zaprijetiti da ostane suzdržana i da se stvari
riješavaju dijalogom!
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#2760 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
ČETNOSONG!!!!
Malo su se stvari promijenile,ha?

Malo su se stvari promijenile,ha?
- psydelija
-
17:46
#2762 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
- psydelija
#2763 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
nemoj da vredjas spBsku borbenu spremnost i zelju za eskalacijom nemira sirih razmera...17:46 wrote:.ču oteo mu pušku
borben je to narod.
-
#2764 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
Kakav je to crni vojnik kad mu se otme puška u okruženju i situaciji kakva je trenutno na Kosovupsydelija wrote:nemoj da vredjas spBsku borbenu spremnost i zelju za eskalacijom nemira sirih razmera...17:46 wrote:.ču oteo mu pušku
borben je to narod.
-
hercegovac_pravi
#2765 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
rules of engagament..nama pucanja dok se ne izda komanda pa makar tog vojnika sjeckali na komade..o tome se radi17:46 wrote:Kakav je to crni vojnik kad mu se otme puška u okruženju i situaciji kakva je trenutno na Kosovupsydelija wrote:nemoj da vredjas spBsku borbenu spremnost i zelju za eskalacijom nemira sirih razmera...17:46 wrote:.ču oteo mu pušku
borben je to narod.
-
#2766 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
ne prosipaj se matere ti
- madner
#2767 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
Sjo jadnika, prije si mogao birati sta hoces od naoruzanja a sada se moras hrvat sa americkim vojnicima. 
-
hercegovac_pravi
#2768 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
Čuj da se ne prosipam ...Pa kako je taj vojnik ostao bez puške? Šta misliš da mu je izdata komanda da puca čim mu je taj neko prišao na 20-tak metara? Da li bi onda vojnik bio bez puške..Nemoj razmisliti prije već što nešto napišeš, morete nedaj bože zaboliti glava...17:46 wrote:kako će mu neko izdati komandu da puca a on bez puške
![]()
ne prosipaj se matere ti
Ili su ovo bile "čuvene" srpske kninĐŽe pa se nevidljivo privukle i goloruci savladali zlog neprijatelja...smiješno..
- madner
#2769 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
Ekluzivni snimak jedinice u akciji
-
Bodkin
#2770 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
ne prosipaj se vise svega ti. cuj rules of engagEment, posalju spremnog i obucenog vojnika u neku vukojebinu sa naredbom da ako mu pridje lokalac i pokusa uzeki m4a1 iz ruke da ne reaguje dok mu ne kazu da krene sa rafalimahercegovac_pravi wrote:Čuj da se ne prosipam ...Pa kako je taj vojnik ostao bez puške? Šta misliš da mu je izdata komanda da puca čim mu je taj neko prišao na 20-tak metara? Da li bi onda vojnik bio bez puške..Nemoj razmisliti prije već što nešto napišeš, morete nedaj bože zaboliti glava...17:46 wrote:kako će mu neko izdati komandu da puca a on bez puške
![]()
ne prosipaj se matere ti
Ili su ovo bile "čuvene" srpske kninĐŽe pa se nevidljivo privukle i goloruci savladali zlog neprijatelja...smiješno..
- CSKA
#2771 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
E svasta.Pandur kada mu neko(ukrade,otme) skine sapku,dobije ukore,sta li je ovaj tek dobio sto je izgubio pusku.Ej pusku 
-
hercegovac_pravi
#2772 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
Pa nije svaka vojska ko vaša da rafala po civilima kako im se digne neka stvar. Pročitaj nešto prije već što pođeš prozivati jer ispadaš neinformisan (blago govoreći).Bodkin wrote:ne prosipaj se vise svega ti. cuj rules of engagEment, posalju spremnog i obucenog vojnika u neku vukojebinu sa naredbom da ako mu pridje lokalac i pokusa uzeki m4a1 iz ruke da ne reaguje dok mu ne kazu da krene sa rafalimahercegovac_pravi wrote:Čuj da se ne prosipam ...Pa kako je taj vojnik ostao bez puške? Šta misliš da mu je izdata komanda da puca čim mu je taj neko prišao na 20-tak metara? Da li bi onda vojnik bio bez puške..Nemoj razmisliti prije već što nešto napišeš, morete nedaj bože zaboliti glava...17:46 wrote:kako će mu neko izdati komandu da puca a on bez puške
![]()
ne prosipaj se matere ti
Ili su ovo bile "čuvene" srpske kninĐŽe pa se nevidljivo privukle i goloruci savladali zlog neprijatelja...smiješno..![]()
a kad naredi onda spektakl
Rules of engagement je nešto zbog čijeg nepoštivanja vojnici i oficiri završe na vojnom sudu. Dakle, ne provaljuj se jer je očigledno da nemaš pojma kako organizovana i disciplinovana vojska funkcioniše.
Boldano, upravo suprotno...pošalju ga u vukojebinu sa naredbom da se ne smije opaliti jedan jedini metak dok ne dođe odgovarajuća naredba. ...a onda spektakl..upravo tako, i upravo ono što smo vidjeli u Republici Kosovo prije 5-6 dana. Šta je tu teško shvatiti?
- tbv
#2773 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
04.10.2011 Kosovo napreduje ka viznoj liberalizaciji
Povjerenica Evropske unije za unutrašnje poslove Cecilija Malmstrom izjavila je da je Kosovo ostvarilo značajan napredak u pregovorima s Bruxellesom o bezviznom režimu.
"Poslali smo misiju prije mjesec dana i vidjeli smo da je na Kosovu učinjeno znatno poboljšanje", rekla je Malmstrom novinarima, ističući da je potrebno da se još toga uradi, prenosi France Presse.
Ljudi koji žive na Kosovu su jedini na prostoru zapadnog Balkana kojima su potrebne vize za ulazak u države EU, dok je Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji odobren bezvizni režim 2009., a Albaniji i Bosni i Hercegovini godinu dana kasnije, podsjetila je francuska agencija.
Priština, kako navodi AFP, tek treba da dobije mapu puta kojom se preciziraju uslovi koji moraju biti ispunjeni da bi stanovništvo s Kosova moglo da putuju bez viza.
-
Bodkin
#2774 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
hercegovac_pravi wrote:Pa nije svaka vojska ko vaša da rafala po civilima kako im se digne neka stvar. Pročitaj nešto prije već što pođeš prozivati jer ispadaš neinformisan (blago govoreći).Bodkin wrote:
ne prosipaj se vise svega ti. cuj rules of engagEment, posalju spremnog i obucenog vojnika u neku vukojebinu sa naredbom da ako mu pridje lokalac i pokusa uzeki m4a1 iz ruke da ne reaguje dok mu ne kazu da krene sa rafalima![]()
Rules of engagement je nešto zbog čijeg nepoštivanja vojnici i oficiri završe na vojnom sudu. Dakle, ne provaljuj se jer je očigledno da nemaš pojma kako organizovana i disciplinovana vojska funkcioniše.
Boldano, upravo suprotno...pošalju ga u vukojebinu sa naredbom da se ne smije opaliti jedan jedini metak dok ne dođe odgovarajuća naredba. ...a onda spektakl..upravo tako, i upravo ono što smo vidjeli u Republici Kosovo prije 5-6 dana. Šta je tu teško shvatiti?
-
hercegovac_pravi
#2775 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
Ne znam šta se ljutiš svega mi. Pa nije moja krivica što ti ne znaš kako funkcioniše organizovana i disciplinovana vojska..Ovaj slučaj može a i ne mora biti istininit ali rules of engagemet i dalje ostaje..Kontaš? Dakle nema potrebe da se ljutiš, bolje se smiri pa pročitaj negdje šta su rules of engagement i zbog čega se vojnici i oficiri MORAJU povinovati istim. Onda ćeš na svoje postove gledati mojim očima i valjati se od smijeha baš kao i ja.Bodkin wrote:hercegovac_pravi wrote:Pa nije svaka vojska ko vaša da rafala po civilima kako im se digne neka stvar. Pročitaj nešto prije već što pođeš prozivati jer ispadaš neinformisan (blago govoreći).Bodkin wrote:
ne prosipaj se vise svega ti. cuj rules of engagEment, posalju spremnog i obucenog vojnika u neku vukojebinu sa naredbom da ako mu pridje lokalac i pokusa uzeki m4a1 iz ruke da ne reaguje dok mu ne kazu da krene sa rafalima![]()
Boldano, upravo suprotno...pošalju ga u vukojebinu sa naredbom da se ne smije opaliti jedan jedini metak dok ne dođe odgovarajuća naredba. ...a onda spektakl..upravo tako, i upravo ono što smo vidjeli u Republici Kosovo prije 5-6 dana. Šta je tu teško shvatiti?![]()
zaboravim uvijek sa kim pricam. dalje, ne lupaj opet, prilazi ti osoba u nepoznatom i potencijalno neprijateljskom okruzenju i dopustis da ti uzme oruzje :-)u stvari das mu ga jel tako dok ti ne kazu da uzmes drugo i srafalas ga
ajde "analiticaru" nastavi sam dalje i odgovaraj na svoje postove