Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- aerosa
#2751 Re: FK Sarajevo
Mene je samo strah naše uprave, jer šta god da danas odluče u savezu pravila UEFE su na našoj strani, pa samim tim žalba njima i sve dolazi na svoje.
Osim naravno ako neko od gamadi iz uprave ne skonta da se može naći u tome pa da "popusti" I da se ne žale ako odluka bude kontra Sarajeva.
Osim naravno ako neko od gamadi iz uprave ne skonta da se može naći u tome pa da "popusti" I da se ne žale ako odluka bude kontra Sarajeva.
-
Fordas
#2752 Re: FK Sarajevo
ma kakvi crni argumenti, zar to ista vrijedi u ovoj drzavi??? Sve je stvar lobija i nista vise, ko god misli da je drukcije u velikoj je zabludi.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#2753 Re: FK Sarajevo
Pa zucna rasprava traje,to je zadnja informacija iz prostorija saveza.emigracija wrote:Ma kakva zucna rasprava, kad imas cvrste argumente neka oni raspravljaju koliko hoce, pa siroki je na najofirniju mogucu foru povalio slobodu za izlazak u evropu. Ovdje je bar sve jasno
Nema veze,KOD NAS,ko ima kakve argumente,kod nas je najbitnije koji klubovi tj. koji lobiji imaju interes da prodje neka odluka,i to je svima jasno.
Ako se donese odluka po zakoniku,tj. pravilniku hladno je 0:3.
Ali ako bude ta varijanta glasanja i preglasavanja,blizi sam osjecaju da ce biti neko idiotsko rjesenje tipa"novcana kazna".
Jer kao sto sam rekao,puno je vise onih koji zbog svojih licnih interesa nece glasati za 0:3
Daj Boze da grijesim ...ali
-
Utokkha
#2754 Re: FK Sarajevo
Da vam hoce dati ta tri boda. Ko ce vas slusat narednih sezona kako, da niste ostali zakinuti za tri boda...
Halal olsun.
Halal olsun.
- aerosa
#2755 Re: FK Sarajevo
Hm, ja u pravilniku nisam vidio ni jednu drugu kaznu kao mogućnost izuzev par-forte 0-3-LIBERO- wrote:Pa zucna rasprava traje,to je zadnja informacija iz prostorija saveza.emigracija wrote:Ma kakva zucna rasprava, kad imas cvrste argumente neka oni raspravljaju koliko hoce, pa siroki je na najofirniju mogucu foru povalio slobodu za izlazak u evropu. Ovdje je bar sve jasno
Nema veze,KOD NAS,ko ima kakve argumente,kod nas je najbitnije koji klubovi tj. koji lobiji imaju interes da prodje neka odluka,i to je svima jasno.
Ako se donese odluka po zakoniku,tj. pravilniku hladno je 0:3.
Ali ako bude ta varijanta glasanja i preglasavanja,blizi sam osjecaju da ce biti neko idiotsko rjesenje tipa"novcana kazna".
Jer kao sto sam rekao,puno je vise onih koji zbog svojih licnih interesa nece glasati za 0:3
Daj Boze da grijesim ...ali
To bi bilo kao da ti za ubistvo sudija naplati novčanu kaznu radi prljavih tablica.
-
Fordas
#2756 Re: FK Sarajevo
Eto vidis, ti si upravno jedan od primjera svega ovoga o cemu smo govorili. I sad zamisli kad pet ili deset takvih sjedi u savezu! Sta mozes ocekivati?? Mislim, bez ljutnje, ali mi danima prostiremo argumente, ljudi cak objavili i zvanicne zapisnike iz saveza na kojem se vidi da lik ima 3 zuta, prenijeli smo vam razgovor celnika Olimpika sa Glavasom, ali vi opet po svom.... to su ti problemi zbog kojih nam je sve tako sivo u zivotuUtokkha wrote:Da vam hoce dati ta tri boda. Ko ce vas slusat narednih sezona kako, da niste ostali zakinuti za tri boda...
Halal olsun.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#2757 Re: FK Sarajevo
...sto je u nasoj drzavi ocekivani,i vrlo cest,rasplet.Hm, ja u pravilniku nisam vidio ni jednu drugu kaznu kao mogućnost izuzev par-forte 0-3
To bi bilo kao da ti za ubistvo sudija naplati novčanu kaznu radi prljavih tablica.
Budu li nas zakinuli sada,pod OBAVEZNO direktnu zalbu UEFA,mada ovi nasi iz kluba neznaju sastavit dopis za neka banalnija pitanja,a kamoli da organizuju neku zalbu UEFA-i
-
emigracija
#2758 Re: FK Sarajevo
Ma nema veze neka odluci UEFA, u tom slucaju mogli bi nahebati i sloboda i savez
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#2759 Re: FK Sarajevo
ljubomora je cudo tjera ljude da tupe gluposti...ne obracaj paznju na neke maloumnikeFordas wrote:Eto vidis, ti si upravno jedan od primjera svega ovoga o cemu smo govorili. I sad zamisli kad pet ili deset takvih sjedi u savezu! Sta mozes ocekivati?? Mislim, bez ljutnje, ali mi danima prostiremo argumente, ljudi cak objavili i zvanicne zapisnike iz saveza na kojem se vidi da lik ima 3 zuta, prenijeli smo vam razgovor celnika Olimpika sa Glavasom, ali vi opet po svom.... to su ti problemi zbog kojih nam je sve tako sivo u zivotuUtokkha wrote:Da vam hoce dati ta tri boda. Ko ce vas slusat narednih sezona kako, da niste ostali zakinuti za tri boda...
Halal olsun.
- dube
#2760 Re: FK Sarajevo
Kakva uefa,boli njih racku za nas.emigracija wrote:Ma nema veze neka odluci UEFA, u tom slucaju mogli bi nahebati i sloboda i savez
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#2761 Re: FK Sarajevo
Vrlo vjerovatno ce naci neko "solomonsko rjesenje" tipa:
Nije se obavjestila Sloboda ,od strane Olimpika (samo sta je radio savez?) o tim kartonima ,i onda idu novcane kazne za Olimpik i Slobodu
Ponuditi se odigravanje novog susreta (samo sto bih ja u tom slucaju onda trazio suspenziju Tusnja,jer ono je sve ,sem stadion)
Licno mislim,bez obzira na sve,da su jako male sanse da se glat dodjele tri boda Sarajevu. Ne zato sto to nebi tako trebalo da bude,nego zato sto je previse onih kojima to nikako nebi odgovaralo.
Bosna je ovo,nije Svicarska ili Belgija pa da se zakonici primjenjuju bez "dogovaranja" i lobiranja
Nije se obavjestila Sloboda ,od strane Olimpika (samo sta je radio savez?) o tim kartonima ,i onda idu novcane kazne za Olimpik i Slobodu
Ponuditi se odigravanje novog susreta (samo sto bih ja u tom slucaju onda trazio suspenziju Tusnja,jer ono je sve ,sem stadion)
Licno mislim,bez obzira na sve,da su jako male sanse da se glat dodjele tri boda Sarajevu. Ne zato sto to nebi tako trebalo da bude,nego zato sto je previse onih kojima to nikako nebi odgovaralo.
Bosna je ovo,nije Svicarska ili Belgija pa da se zakonici primjenjuju bez "dogovaranja" i lobiranja
-
Utokkha
#2762 Re: FK Sarajevo
Molim opomenu za ovog člana od administracije foruma. Lično vrijeđanje.don_emir wrote:ljubomora je cudo tjera ljude da tupe gluposti...ne obracaj paznju na neke maloumnikeFordas wrote:Eto vidis, ti si upravno jedan od primjera svega ovoga o cemu smo govorili. I sad zamisli kad pet ili deset takvih sjedi u savezu! Sta mozes ocekivati?? Mislim, bez ljutnje, ali mi danima prostiremo argumente, ljudi cak objavili i zvanicne zapisnike iz saveza na kojem se vidi da lik ima 3 zuta, prenijeli smo vam razgovor celnika Olimpika sa Glavasom, ali vi opet po svom.... to su ti problemi zbog kojih nam je sve tako sivo u zivotuUtokkha wrote:Da vam hoce dati ta tri boda. Ko ce vas slusat narednih sezona kako, da niste ostali zakinuti za tri boda...
Halal olsun.
Fordas, a šta ako je u ispisnici za igrača stajalo da ima pravo nastupa? Pokušavam se sada sjetiti nekog od onih famoznih zapisnika delegata sa utakmice, kada zaboravi upisati crveni karton igraču i isti nastupi u narednoj utakmici. Provlačilo se par priča kod nas u medijima. Mislim da se znalo dešavati u rukometu tako.
Nejse, evo dajem ruku da će Sarajevo biti zakinuto na komisiji, samo zbog nekih drugih razloga.
Komentar sam stavio radi te moje ruke, a i radi tvojih drugova sa tribine koji će i dalje više mrziti Želju nego slobode, čelike, poneki Bogami više nego voljeti svoj klub. Ništa se niste opametili od smrti Vedrana.
-
emigracija
-
Fordas
#2764 Re: FK Sarajevo
Izjavljivati da neko moze vise mrziti tudji nego voliti svoj klub je budalastina oduvijek svojstvena samo jednoj populaciji, da ih ne imanujem sad... A sto se tice ovog konkretnog slucaja ja sam jos prije par dana govorio da je prevelik ulog u igri da se tek tako dodjele legalni bodovi Sarajevu. Ipak smo mi zemlja u kojoj vladaju sve sami lopovi na svim moguic strukturama, pa i u savezu
ISTUPITI IZ LIGE ODMAH!!!!!!!!
ISTUPITI IZ LIGE ODMAH!!!!!!!!
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#2765 Re: FK Sarajevo
neka opomene ok nije problem i onako nisam imao do sada tih problema pa da vidim kako to "izgleda"...ali sta ti radis na ovoj temi dođes da provociras...kao mi sad "pi*ke ako uzemo ta tri boda sto nam po zakonu pripada...pa ruku dajem da bi uprava zelje uradila isto cak i da bi po cijele dane po tv-u novinama kukali...nama ta tri boda osiguravaju titulu ato se vama naravno na sviđa...i eto administracijo opomenite me ali malo pripazite na ove provokatoreUtokkha wrote:don_emir wrote:Molim opomenu za ovog člana od administracije foruma. Lično vrijeđanje.Fordas wrote: ljubomora je cudo tjera ljude da tupe gluposti...ne obracaj paznju na neke maloumnike
Fordas, a šta ako je u ispisnici za igrača stajalo da ima pravo nastupa? Pokušavam se sada sjetiti nekog od onih famoznih zapisnika delegata sa utakmice, kada zaboravi upisati crveni karton igraču i isti nastupi u narednoj utakmici. Provlačilo se par priča kod nas u medijima. Mislim da se znalo dešavati u rukometu tako.
Nejse, evo dajem ruku da će Sarajevo biti zakinuto na komisiji, samo zbog nekih drugih razloga.
Komentar sam stavio radi te moje ruke, a i radi tvojih drugova sa tribine koji će i dalje više mrziti Želju nego slobode, čelike, poneki Bogami više nego voljeti svoj klub. Ništa se niste opametili od smrti Vedrana.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#2766 Re: FK Sarajevo
To je to ocekivano.
Bez obzira pravila,statuti bilo sta....interesi pojedinih klubova,tj lobiji su prevagnuli.
Suvise je velika borba u vrhu tabele,suvise iam zainteresovanih ekipa za Evropu,i bez obzira na sva pravila znao sam da nema sanse da nam daju tri boda.
Jebo te ovaj savez i ova drzava,sve nam je ovako.
Samo me interesuje sta bi se desilo ,recimo u Italiji,da je igrac Bolonje imao tri zuta i nastupio protiv,recimo,Rome.
Bez obzira pravila,statuti bilo sta....interesi pojedinih klubova,tj lobiji su prevagnuli.
Suvise je velika borba u vrhu tabele,suvise iam zainteresovanih ekipa za Evropu,i bez obzira na sva pravila znao sam da nema sanse da nam daju tri boda.
Samo me interesuje sta bi se desilo ,recimo u Italiji,da je igrac Bolonje imao tri zuta i nastupio protiv,recimo,Rome.
-
defender46
#2767 Re: FK Sarajevo
ne bi se to tamo nikad ni desilo-LIBERO- wrote:To je to ocekivano.
koliko sam pratio ovo sloboda je dobila dozvola od saveza da ovaj moze igrati, dakle savez je pogrijesio i sad se vade na ovu ponovljenu utakmicu a po pravilima trebalo je pisati 3 boda
-
Fordas
#2768 Re: FK Sarajevo
Kakvi sportski radnici takav savez! Vlatko Glavas je obicni prevarant kao i sam igrac, apsolutno je znao da
ali dzaba, onaj unutrasnji seljacki lopovski poriv jednostavno MORA doci do izrazaja kad zatreba! Fuj, pseto sugavo da Bog da ti zatrebali ovi bodovi
ali dzaba, onaj unutrasnji seljacki lopovski poriv jednostavno MORA doci do izrazaja kad zatreba! Fuj, pseto sugavo da Bog da ti zatrebali ovi bodovi
-
The 51st State
#2769 Re: FK Sarajevo
mislim nisu mogli znati?Evo po kojem je osnovu donesena odluka:
Član 74.
Na osnovu žalbe oštećenog kluba, utakmica će biti poništena i određeno ponovno odigravanje, u slijedećim slučajevima:
1. ukoliko se u previđenom postupku utvrdi da su i jedan i drugi klub nastupili pod okolnostima iz člana 73. ovog Pravilnika;
2. ukoliko je utakmica iz razloga više sile prekinuta prije isteka 80% regularnog vremena za igru;
3. ukoliko su u predviđenom postupku utvrdi da klub nije znao, niti je mogao znati za okolnosti iz člana 73. ovog Pravilnika;
4. ukoliko je nastupio sa igračem koji je suspendovan ili kažnjen zabranom igranja, ili je igrao utakmicu sa kažnjenim ili suspendovanim klubom, a o tome nije obaviješten prema odredbama Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH;
5. ukoliko sudija nije primijenio, ili je pogrešno primijenio neke od bitnih odredaba Pravila nogometne/fudbalske igre, odluka Međunarodnog Borda i odluka NS/FS BiH, a ta povreda je uticala na konačan rezultat.
a ovo kaze Član 73.
PRAVILNIK TAKMICENJA NFS BiH
Član 73.
Na osnovu žalbe oštećenog kluba, biće donijeta odluka o registraciji utakmice rezultatom 3:0 (par-forfe) u njegovu korist, ukoliko nije postigao bolji rezultat, ako je protivnički klub:
1. nastupio sa igračem koji za njega nije registrovan;
2. nastupio sa igračem za koga je u predviđenom roku, prema odredbama Pravilnika o registraciji, statusu i transferu NS/FS BiH utvrđeno da je registrovan za dva kluba, ili je registrovan nepravilnom primjenom propisa o registraciji, a ukoliko se nakon roka za prigovor nadležnom organu za registraciju utvrdi da je igrač nepravilno registrovan, klub snosi samo disciplinske posljedice.
3. nastupio sa pravilno registrovanim igračem, koji ne ispunjava uslove iz propozicija odgovarajućeg takmičenja;
4. nastupio sa igračem za kojeg nije utvrđen identitet prema odredbama ovog Pravilnika i propozicijama odgovarajućeg takmičenja;
5. nastupio sa igračem koji se nalazi pod kaznom zabrane nastupanja, ili suspenzijom, ili ukoliko je klub nastupio pod suspenzijom;
6. nastupio sa igračem koji nije upisan u zapisnik prije početka utakmice;
7. zamijenio više od dozvoljenog broja igrača na toj utakmici, ili je nastupio sa igračem koji je na istoj utakmici prethodno bio zamijenjen;
8. nastupio sa igračem koji obavlja sudijsku dužnost u istom stepenu takmičenja;
9. u slučaju nedolaska na ponovno odigravanje utakmice određenog od strane nadležnog organa;
21
10. ako je utakmica odigrana na terenu čije dimenzije nisu u skladu sa odredbama propisa o licenciranju klubova ili propozicija odnosnog takmičenja, s tim da je klub koji podnosi žalbu o tome sudiji podnio pismeni prigovor prije početka utakmice;
11. ukoliko klub domaćin svojom krivicom nije pripremio teren za igru, a to sudija konstatuje u zapisniku utakmice.
Ako je žalbu podnio klub koji je oštećen rezultatom utakmice između druga dva kluba, prethodne odredbe o registraciji utakmice rezultatom 3:0 (par-forfe) ne odnose na taj klub, nego na oštećeni klub koji je igrao utakmicu.
Pored registracije utakmice rezultatom 3:0 (par-forfe), organ koji rukovodi takmičenjem dužan je da u svim prednjim slučajevima nadležnom disciplinskom organu podnese prijavu protiv odgovornog lica u klubu, ili igrača.
-
samo_ovaj_put
#2770 Re: FK Sarajevo
poslati cijeli slucaj uefi,fifi i svim ostalim sranjima koji mogu uraditi nesto u vezi ovog poganog saveza i ove odluke koja nije po pravilniku
ako ne pije vode,istupiti iz lige,pa vi fino igrajte po modrici laktasima i ostalim vukojebinama
ako ne pije vode,istupiti iz lige,pa vi fino igrajte po modrici laktasima i ostalim vukojebinama
- ultima_palabra
#2771 Re: FK Sarajevo
Pa donijeli su odluku po pravilniku, odnosno onako kako ga oni tumače
U svakoj ligi osim naše, savez poslije odigranog kola objavi listu igrača koji su suspendovani za slijedeće kolo. I onda nema nisam znao
Jbg, enjoy life, enjoy Bosnia
U svakoj ligi osim naše, savez poslije odigranog kola objavi listu igrača koji su suspendovani za slijedeće kolo. I onda nema nisam znao
Jbg, enjoy life, enjoy Bosnia
-
Fordas
#2772 Re: FK Sarajevo
Upravo tako, ovo je Bosna i to je to. Svi smo znali da ce do ovoga doci. Prvo se prolongiralo utorak za petak, pa za subotu, sve je jasno ko dan.
Samo mi nije jasno jedno - kad ce ovaj savez presuditi nesto u korist FKS?? Mislim, sta jos treba da se dogodi pa da se nesto presudi u nasu korist????
ja sam davno rekao, sve da je Gavaric donio sudski ovjeren dokument sa priznanjem da ima tri zuta, oni ne bi presudili u nasu korist, opet bi interesi svih drugih klubova bili ispred. I onda se nadje neko da govori kako 'pitari opet muljaju nesto sa savezom', pa mislim

Samo mi nije jasno jedno - kad ce ovaj savez presuditi nesto u korist FKS?? Mislim, sta jos treba da se dogodi pa da se nesto presudi u nasu korist????
ja sam davno rekao, sve da je Gavaric donio sudski ovjeren dokument sa priznanjem da ima tri zuta, oni ne bi presudili u nasu korist, opet bi interesi svih drugih klubova bili ispred. I onda se nadje neko da govori kako 'pitari opet muljaju nesto sa savezom', pa mislim
-
Andaluzijski pas
#2773 Re: FK Sarajevo
Ponovljena utakmica znači 0-3 za Sarajevo.
- PriNc_ba
#2774 Re: FK Sarajevo
treba raspisati oglas da trazimo igrace sa zutim kartonima koji su spremni doci u Sarajevo pred svaku vaznu tekmu al bez informacije o kartonima
u slucaju da gubimo pred kraj ubacis igraca u "bunilu" i ponovis tekmu fino
ha ja
mamu im jebem. sto se mene tice vala nam nisu trebali ni ovo dati, bolje da su ostala 3 boda slobodi onda jer zna se sta ce se desiti u Tz na ponavljanju tekme
hem ce nas prebit na terenu hem ce onaj debil mesanovic sve dici na noge
samo me jos zanima ko ce suditi 
i ovo meni nekako djeluje kao moguca dupla zarada na kladionici
da se uzme 2 puta za istu tekmu lova na kladionicama i sve super
sad je samo pitanje kak su se dogovorili za ovu drugu tekmu
mozda ce da vide ako sloboda mlatne sta na strani da ih mi mlatnemo onda u ponovljenoj i to je to 
mamu im jebem. sto se mene tice vala nam nisu trebali ni ovo dati, bolje da su ostala 3 boda slobodi onda jer zna se sta ce se desiti u Tz na ponavljanju tekme
i ovo meni nekako djeluje kao moguca dupla zarada na kladionici
- burek_in_space
#2775 Re: FK Sarajevo
@don_emir 7 dana ban...
06. Mar. 2010. 14:31 Banned user for reason “krsenje pravila sa-x foruma”
» don_emir
06. Mar. 2010. 14:31 Banned user for reason “krsenje pravila sa-x foruma”
» don_emir