N.K. Čelik Zenica

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
phillie

#2751 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by phillie »

samo_ti wrote:Čekajte da kojekakav strucnjak kaze da je trava kao na Poljudu, i da odmah ekspresno nestane milion :D

mada, vrijeme je bilo da to odrade :thumbup:

p.s. jucer na Crkvicko stigla i umjetna trava, postavljanje ovih dana....dakle, oba terena ce biti gotova, jos samo krov na tribinu, stolice i unutrasnji radovi...napreduje se polako :)
To to :D il mozda zamjene jos 50m2 travnjaka, malo se poslikaju i jos jednom dovezu onu masinu iz Slovenije...pa nece im ovaj 1,5 milion za rekonstrukciju, sto ga izglasase u novom budzetu Opstine, moci ni biti :D
Al eto, izborna je godina, pa nek se prica, a poslije Huse opet Xyco.
sadmire

#2752 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by sadmire »

Kada se tacno igra utakmica sa Sarajevom?
Nekad je to bio istinski derbi, a sada ne znam kako ce to sve skupa izgledati!?
Uglavnom planiram ici pa se unaprijed zahvaljujem na informaciji.
Partijaner

#2753 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Partijaner »

Utakmica je u 7 sati.
Eborg

#2754 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Eborg »

Bojim se da je raja umorna od svega, ne očekujem nešto previše gledalaca. A do prije par godina je 10.000 gledalaca u ovim većim utakmicama bio haman pa standard.
Ajatolah_

#2755 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Ajatolah_ »

Kad se igralo sa Željom, Uprava dala ostavku, čovjek bi očekivao prekid bojkota i dobru posjetu, kad ono dođe 1.500 ljudi. :-? Tako nešto i sutra očekujem. Posjete na Bilinom Polju su se izjednačile s posjetama na ostalim premijerligaškim stadionima.
Mustang1

#2756 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Mustang1 »

Nece puno raje biti..Mnogo ce ih ostati na kruznom toku :lol: :lol: :lol:
kamen spoticanja

#2757 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by kamen spoticanja »

Bubalo1 wrote:Nece puno raje biti..Mnogo ce ih ostati na kruznom toku :lol: :lol: :lol:
:lol: :thumbup:
samo_ti

#2758 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by samo_ti »

Bit ce ovo najmanje posjecen "derbi" sa Sarajevom, poslije rata...tuga golema :|
Mustang1

#2759 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Mustang1 »

Ja se razmisljam da li da idem na utakmicu ili na "kafu" :D Nisam odavno bio ..mozda cak i od finala kupa prosle godine :D
Mustang1

#2760 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Mustang1 »

Ova akcija osnovne skole i to .. Vidim i ove sedmice dijele karte .. Znate koliko su proslu domacu utakmicu podijelili karti ? :lol: :lol: 8 (osam) :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mustang1

#2761 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Mustang1 »

:lol: :lol: :lol: :lol: A ya cirkusa :D
samo_ti

#2762 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by samo_ti »

a utakmica, ma Čelik los do bola ( vec godinama ), a ni Sarajevo nista bolje...tako da, rinaka je ovo od fudbala :)
doff

#2763 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by doff »

O rukovodstvu FK Sarajevo

Danas smo prisustvovali još jednoj tužnoj epizodi BH Nogometa. Trebali bi pisati o nogometnoj utakmici Čelik - sarajevo, ali uglavnom ćemo pisati o onome oko nje. Dolazak grupe navijača Sarajeva (bez obilježja) na Zapadnu tribinu bila je iskra koja je zapalila male nemire na ovoj tribini. U tom trenutku su Sarajlije slavile izjednačenje, uglavnom provocirajući domaću publiku. Sve to bi bio dekor tzv.Premier lige da se u to nije umješala grupa VELIKIM SLOVIMA ĆU NAPISATI TZV. ČLANOVA UPRAVE. Ne sumnjajući nijednog trena da među tim osobama ima i članova Uprave (pa i osobama u trenerkama FK Sarajevo) nashvatljivo je da GOST iz lože, i to gostujući, psuje mater, pljuje i vrijeđa navijača dva metra niže, na tribini, a kad mu je rečeno da prestane, te pozvano osiguranje, okrene se i prijeti kompletnoj upravi domaće ekipe.

Ako je to sarajevska škola kulture, jako mi je drago da je ne poznajem. Ružno. Psovke, uvrede i svakojake prijetnje - doći ćete, nećete proći Ciglane i slično, nastavile su se i kad je policija izvela "UPRAVU" iza stakla, dakle i dalje u sklopu Lože. Ovo pišem ne "iz priča", nego ono što sam vidio i čuo svojim očima i ušima. Pitao sam jednog od njih zar nije ružno psovati navijačima koji su se organizovali da daju krv njihovom navijaču prije i otišli na mezar drugog, ubijenog navijača tog kluba? Kazao je da ga "boli k...." za sve to što sam rekao...

S druge strane, službeni predstavnici FK Sarajevo kažu da je zvaničnik Čelika naložio njihovu deložaciju nakon što su izjednačili, revoltiran time što su se radovali golu svog tima, što je nezabilježeno da čelnici Uprave domaćina ne dozvole navijanje gostima. Oni kažu i da su zaštitari djelovali jako nespremno, jer nisu zaštitili navijače, ma kojem klubu pripadali, na Zapadu, kad je došlo do tuče. Pogledajte naa videu kako je to izgledalo.

Dio atmosfere sa i oko terena Bilinog prenijeti ćemo u videu, koji će biti dostupan prije ponoći. Ekipa ZENICABLOGA moli sve navijače, dolazili oni iz Sarajeva, Zenice ili trećeg grada, da se bave navijanjem, da unaprijeđuju svoje, a ne ruše tuđe. Samo dan ranije, 6. aprila Robijaši su naslovnicu svoje stranice posvetili Sarajevskoj crvenoj liniji i odali počast žrtvama luđačkog ubijanja našeg glavnog grada. Treba li dan kasnije da, umalo, padne mrtva glava, radi nekog debilnog "lovatora" koji misli da pasjaluke i rječnik čaršije može provoditi pljujući nekog ko ne misli kao on?

- Toliko toga smo uradili da smirimo tenzije između navijača dva kluba, da nam sad neko čini da sve to razvali. Ovo ne treba ni Sarajevu, ni Čeliku, riječi su člana Uprave FK Sarajevo sa kojim smo razgovarali večeras.

PREDSTAVNICI FK SARAJEVO I NK ČELIK POSLIJE UTAKMICE SJELI SU, RAZGOVARALI, TENZIJE SU SMIRENE... Zato MOLIMO VAS nemojte podgrijavati vatre uvredljivim izjavama, jer će one biti brisane, brisane, brisane... Pokušajmo zadržati dostojanstvo obje strane. Hvala.

http://www.zenicablog.com/sport/zeniki- ... ajevo.html
Charuga
Globalni moderator

#2764 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Charuga »

Tema je ociscena, sljedeci koji krene sa onom pricom ce odmoriti i preskociti jedno kolo!
Distortion

#2765 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Distortion »

Doff trebao si napisti ispod zenicablog.com da se zna ko je napisao text bez obzira na link dole ispod.

Čovjek je maksimalno objektivan i korektan uvijek bio i ostao. Bio je prisutan i zna sta se desavalo.

:thumbup:
sorted

#2766 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by sorted »

Distortion, je li to pricas o Dzonlicu, zivota ti? :-) Pa koliko taj ljigavac ima dresova i koliko puta dnevno promjeni misljenje to nije humano. Sad navodno pise o nekoj toleranciji i smirivanju tenzija na relaciji Sa-Ze, a kad se samo sjetim koliko je na fb stranicama (Celik, navijaci i ostalo) pljuvao po Sarajevu i lozio onu djecurliju i nepismene idiote, samo zato sto raja ne cita njegov sajt i ne pise po forumu, nego idu na one mrske sarajevske (ili kako on voli vise reci "tudje"). :roll: :run:
Distortion

#2767 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Distortion »

Pa ima stvari u kojim se ne slazem s njim ali covjek pise na svoj nacin i zato ga dosta ljudi cijeni ali su i kontra njega. Onaj ko cita njegov portal (jedan od posjeceniji portala) zna o cemu pricam. Bio je pristuan, vidio sta se desava i to napisao. Naravno da neko ko je iz Sarajeva nece reci ovo je super, ma ja ovi nasi kreteni provociraju domace doces ti u Sarajevo...bla bla bla...

S druge strane uprava Čelika nije jednom imala neugodnosti i na Kosevu a da ne zaboravim i Grbavicu (cak i načelnik) tako da tu pricu o kukanju ne treba spominjati. Zalosno je sto se ne prica o fudbalu. Izvinjavam se moderatorima sto moram odgovorit na post na ovaj nacin ali jednostavno sam prozvan u ovoj temi koja je nasa ;)

Necu da ulazim u dalje diskusije, svadje jer nemam vremena za to...

:wink:
sorted

#2768 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by sorted »

Zao mi je sto si moju konstataciju shvatio kao svadju, zaista mi to nije bila ni priblizna namjera. Samo sam se osvrnuo na manipulacije doticnog. Vidim i na ovim mrskim i "tudjim" forumima mu se uveliko linka na sajt, pa je mozda sad zadovoljan posjetama pa presao u mirotvorce ili prostije receno - rucki lagano ono sto je kenjao bez imalo stida. Ali o kakvoj moralnoj spodobi se radi ne iznenaudje me nimalo. Sorry i od mene za off... :run:
Eborg

#2769 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Eborg »

Zar nisu nama prosipane priče da se taj dug već otplaćuje? A on još i raste, o tugo moja...

Image
samo_ti

#2770 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by samo_ti »

Nikada oni njega nece otplatiti, kao da gledam da ce i tu biti neka malverzavija...promjena imena ili tako nesto :D

slicno sto su htjeli uraditi sa Celikom 1945, ali im i tu sladje bile pare, nabili dugove i na taj klub, pa ga na kraju ugasili :| Zenička posla bolan.
bosnovizija

#2771 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by bosnovizija »

Derbi susret 25.kola Extraklase Poljske večeras je odigran na Miejski stadionu u Kielceu. Domaća Korona našeg Vlastimira Jovanovića ugostila je Lech iz Poznana, Semira Štilića i Jasmina Burića.

Meč su mnogo bolje otvorili domaći igrači, koji su preko Golebiewskog poveli već u 4.minutu. Povećanje vodstva donio je Kuzera, koji je našeg golaman savladao u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena. Ipak, u drugom dijelu, Lech ubacuje u brzinu više pa prvo Tonev smanjuje već u 56.minutu, da bi konačan rezultat utakmice 2:2, postavio Henriqez u 91.minutu.

Jasmin Burić i Vlastimir Jovanović na terenu su proveli svih devedeset minuta, dok je Semir Štilić ušao u 73.minutu, zamijenivši Slusarskog. Korona je trenutno na četvrtom mjestu Extraklase sa 42 boda, dok je Lech šesti sa 39 bodova.
Izvor: SC Sport.ba (09.04.2012.god.)
ellaxaz

#2772 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by ellaxaz »

Purić: Od Adilovića nam prijeti najveća opasnost

http://sportsport.ba/bh_fudbal/puric-od ... nost/78372
Distortion

#2773 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Distortion »

Fino primismo 5 komada na Grbavici.

Sramota!

:roll:
samo_ti

#2774 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by samo_ti »

Jadna ti majka, cirkus zivi :|
Eborg

#2775 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Eborg »

Da mi je više sresti ove naše glumce kada se nacifraju za noćni provod, da im kažem koju. Znalo se opijati po "Libertasu", sad se izgleda još više zavlače i vuku nas za nos.
Post Reply