Manchester United FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
belafonte

#2751 Re: Manchester United FC

Post by belafonte »

Riddle wrote: Image
Koja je ovo seljačina, zamisliti hibrid stručnog komentatora sastavljen od ovih naših domaćih stručnjaka koje redovno pljujemo dodaš im malo sastojka Keme Ahmetovića... e nije ni blizu, još je gori haahahha
Ooo koji je lik jad, BBC i Telegraph su pali na niske grane kad im je on stručni saradnik... :run:

Al mu ga je AVB otreso od usta, postavio ga na mjesto, nabio ga u šumarak sa panjevima da se druži i pametuje :mrgreen:
skafiskafsnjak

#2752 Re: Manchester United FC

Post by skafiskafsnjak »

Rooney, Carrick, Evans, Hernandez, Vidic, Smalling, Rafael, Cleverley & Gibson . Sve to povrijedjeno .... Od toga 5 ili 6 prvotimaca... sreca pa je sad Basel u ligi prvaka ...
Ajatolah_

#2753 Re: Manchester United FC

Post by Ajatolah_ »

--

(pogrešan Manchester :D )
Last edited by Ajatolah_ on 26/09/2011 12:20, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#2754 Re: Manchester United FC

Post by ultima_palabra »

belafonte wrote:
Riddle wrote: Image
Koja je ovo seljačina, zamisliti hibrid stručnog komentatora sastavljen od ovih naših domaćih stručnjaka koje redovno pljujemo dodaš im malo sastojka Keme Ahmetovića... e nije ni blizu, još je gori haahahha
Ooo koji je lik jad, BBC i Telegraph su pali na niske grane kad im je on stručni saradnik... :run:

Al mu ga je AVB otreso od usta, postavio ga na mjesto, nabio ga u šumarak sa panjevima da se druži i pametuje :mrgreen:
Ma Hansen sad pokušava "you'll never win anything with kids" teoriju primijeniti na menadžere :mrgreen:
belafonte

#2755 Re: Manchester United FC

Post by belafonte »

:lol:
Jes, dobro si, e onda nek nastavi slobodno, znamo kako je ta teorija u praksi završila :D
Riddle

#2756 Re: Manchester United FC

Post by Riddle »

Prethodna profesija mu je mnogo bolje lezala. U ovoj sadasnjoj je katastrofa. Mada je ipak naucio lekciju, pa je ovoj generaciji Uniteda predvidio nesto bolju buducnost nego onoj prvoj. :D Mrsko mi je sad traziti taj clanak.
just principe

#2757 Re: Manchester United FC

Post by just principe »

upravu je :oops:
Ferguson: Televizija je bog u današnjem nogometu

Neuništivi menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson oštro se osvrnuo na utjecaj televizije na današnji nogomet...

Škotski stručnjak smatra da su klubovi izgubili kontrolu nad rasporedom utakmica, što ima štetan učinak na rezultate engleskih momčadi u europskim natjecanjima.

- Kad se rukujete s vragom, morate platiti cijenu. Televizija je u ovom trenutku bog - rekao je Ferguson u intervjuu za BBC North West Tonight.

- Učinak ugovora s televizijama se jasno pokazuje kad pogledate rasporede utakmica. Televizije mogu odabrati koji god vrhunski klub žele i staviti ga u program kada god to žele. Tako vam se dogodi smiješna situacija da u srijedu navečer igrate u Europi, a u subotu u terminu ručka domaću ligu. Pitajte bilo kojeg trenera bi li sam tako izabrao. Nema šanse - dodao je Škot.
vaučer

#2758 Re: Manchester United FC

Post by vaučer »

Posljednji trener koji je ukazivao na istu situaciju, nakon što je njegov klub igrao u gostima u srijedu navečer Ligu prvaka da bi igrao u gostima prvenstvenu utakmicu u 12:35 bio je Rafa Benitez. Benitezova primjedba je uskoro okvalificirana od strane medija i drugih trenera (dakako i Fergusona) kao baljezganje i gluposti.

Licemjer :roll:
Riddle

#2759 Re: Manchester United FC

Post by Riddle »

Da me ubijes, ja se ne mogu sjetiti da je Fergie tada bilo sta rekao na tu temu. Imas li kakav izvor cisto onako da mi se osvjezi pamcenje?
vaučer

#2760 Re: Manchester United FC

Post by vaučer »

Tlaka mi tražiti iskreno, previše je bilo prepucavanja među njima dvojicom za precizan Google rezultat.
Ako sam događaj pobrkao s nekim drugim Fergusonovim biserima skužajte.

Princip odnosa medija spram Rafe (ne jer je Liverpoolov trener, već više jer je stranac) i dalje stoji, što je jednom za ismijavanje, drugom je za klimanje glavom. Ferguson je kršio pravila FA godinama ne dajući intervjue za BBC, nikom ništa. Kad mu puhne (obično nakon masnog poraza) pošalje nekog B trenera na presicu poslije utakmice, opet nikom ništa. Čovjek je pored svih trenerskih kvaliteta u osnovi nogometni siledžija i ove krokodilske suze od strane trenera čiji je tim itekako profitirao SKY generacijom gledanja lopte su malo smješne.
Dosad nisu igrali rani termin u ligi, nakon svake utakmice Lige Prvaka igraju doma (City nakon svake igra u gostima npr) i on kuka oko televizijskih rasporeda? Dajte molim vas..
bingov buraz

#2761 Re: Manchester United FC

Post by bingov buraz »

vaučer wrote:Tlaka mi tražiti iskreno, previše je bilo prepucavanja među njima dvojicom za precizan Google rezultat.

Princip odnosa medija spram Rafe (ne jer je Liverpoolov trener, već više jer je stranac) i dalje stoji, što je jednom za ismijavanje, drugom je za klimanje glavom. Ferguson je kršio pravila FA godinama ne dajući intervjue za BBC, nikom ništa. Kad mu puhne (obično nakon masnog poraza) pošalje nekog B trenera na presicu poslije utakmice, opet nikom ništa. Čovjek je pored svih trenerskih kvaliteta u osnovi nogometni siledžija i ove krokodilske suze od strane trenera čiji je tim itekako profitirao SKY generacijom gledanja lopte su malo smješne.
Dosad nisu igrali rani termin u ligi, nakon svake utakmice Lige Prvaka igraju doma (City nakon svake igra u gostima npr) i on kuka oko televizijskih rasporeda? Dajte molim vas..
Pred utakmicu sa Chelskim je onako "neobavezno" prokomentarisao mlade trenere klubova kako nisu dorasli starim bla bla (zna se zasto),sad mu Crouch pravi faul svaki duel itd......uglavnom kaki uvijek manje ili vise ali mu prolazi!
Riddle

#2762 Re: Manchester United FC

Post by Riddle »

vaučer wrote:Tlaka mi tražiti iskreno, previše je bilo prepucavanja među njima dvojicom za precizan Google rezultat.

Mislim da jesi pobrkao.

Mediji nisu voljeli Beniteza, to je istina. Mediji u Engleskoj nisu bas naklonjeni strancima, i to je istina. Ali isto znam da je Benitez dosta puta sam na sebe navlacio te medije, pogotovo pri kraju svog mandata. Ne sjecam se da ga je neko nesto puno prozivao 2005. godine. Pa ni 2007. Ti mediji prozivaju svakog, Fergusona pogotovo. Sta god da uradi ili kaze, o tome se danima raspravlja. Igraci Uniteda imaju isti tretman. O suspenzijama i kaznama FA da ne pricamo. BBC je imao privatni spor sa Fergusonom, pa zato nije htio s njima razgovarati i United je to placao. Znaci nije nikom nista. I zar stvarno mislis da bi bilo pametno organizovati utakmice Citya i Uniteda isto kolo u Manchesteru? Zamisli da se potrefi da igraju United-Liverpool i City-Everton to isto kolo. Postoji razlog zasto je to tako urađeno. A Cityu je eto zapalo da igra u gostima, dok je United kuci. Moglo je lahko biti i obrnuto. Uostalom, to je samo za vrijeme grupne faze.

Sky generacija. :lol: Haj' sad priznaj da si registrovan na RAWK. :D
vaučer

#2763 Re: Manchester United FC

Post by vaučer »

Čitam ponekad, nisam registriran. :)
Ne vidim kako je termin 'SKY generacija' u Engleskoj išta LFC specifično, ili to jer je engleski forum (uzeti s rezervom, mislim da je većina članova tko zna odakle)? Bitno da znaš šta mislim, a Ferguson, iako jeste načelno u pravu i para vrti cirkus, je kao i obično u dubokoj hipokriziji (ne da ga je briga ali eto).
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2765 Re: Manchester United FC

Post by Velkoski »

:-)

sta je ovo ba :shock:
skafiskafsnjak

#2766 Re: Manchester United FC

Post by skafiskafsnjak »

jao 2:2 .. ccccc bruka !
Madrid

#2767 Re: Manchester United FC

Post by Madrid »

L00d wrote:jao 2:2 .. ccccc bruka !
Mogu mislit reakcije, tamo prca plavu bracu, kad vamo 2 gola united primi :lol: :lol:
necu

#2768 Re: Manchester United FC

Post by necu »

Bazel za dvije minute postigao dva gola. :D
quasar

#2769 Re: Manchester United FC

Post by quasar »

Ja samo dosao da vidim gdje je onaj rodjeni Manchesterlija, Lood. Jel dobro?
Ostalima, ne sekirajte se, Basel je to. Sa'ce oni fasovat.
ganjeta

#2770 Re: Manchester United FC

Post by ganjeta »

Jaoooo bruke :(
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2771 Re: Manchester United FC

Post by Velkoski »

dajte go' picka vam materina, 180km je u pitanju ! :mrgreen:
Jeff Bingham

#2772 Re: Manchester United FC

Post by Jeff Bingham »

brukanje manchestera u evropi, ko ono rece? :-) :lol:
kokuz_sa

#2773 Re: Manchester United FC

Post by kokuz_sa »

auuuuuuuuu potop :D
neo7

#2774 Re: Manchester United FC

Post by neo7 »

:shock: :shock: od drugog gola su toliko pali u igri :S Ne znam kada sam ih vidio u onakvom izdanju poslije golova..opustili se totlano! :shock:
necu

#2775 Re: Manchester United FC

Post by necu »

Što ih naruži Bazel. :D
Post Reply