ma ja je volim, dzaba
indigo...a ovi palacinci su fenomenalni mmmmm ev mi voda na usta
@tanana.. sa velikim zadovoljstvom bih ti je ponudila da si mi samo blize
Moderator: anex
Da, a što misliš kako je meni gledati ta vaša tradicionalna jela. Moram pored tastature držati ručnik da upije slinu koja mi curiotherside wrote:jaoooo dalmatinkooooo, ubices me a jos zelja imam
e vala od mene nijedno jelo nisi vidjela garantdalmatinka wrote:Da, a što misliš kako je meni gledati ta vaša tradicionalna jela. Moram pored tastature držati ručnik da upije slinu koja mi curiotherside wrote:jaoooo dalmatinkooooo, ubices me a jos zelja imam![]()
![]()

cHupjahalic@ wrote:
Recept: brašno, sol, voda - umijesiti tvrdo tijesto - jako teško, zar ne?Soul_Sista
@dalmatinka,
moze li recept za Mlince i da li se moraju peci u onoj spravi? pitam jer nemam onu spravicu![]()
evo recept:dina_qa wrote:kako super izgleda, k'o kupovna
![]()
![]()
hajde recept na vidjelopliiiiiz
![]()
ja sam probala dva puta... al mi ocito sir ne valjako kad vamo gdje sam ne moze se naci normalan
![]()
probala sam i sa Philadelphia sirom... al nece ... il' ja to ne znam![]()
![]()
dina_qa,probaj naci sir Koptan,mislim da ga tamo ima.Ja pravim na skoro isti nacin kao i chupjahalic,isto koristim Digestive,ali siru dodam i dvije kasike labaneh(to sigurno znas sta je)dina_qa wrote:cHupjahalic@ wrote:
kako super izgleda, k'o kupovna
![]()
![]()
hajde recept na vidjelopliiiiiz
![]()
ja sam probala dva puta... al mi ocito sir ne valjako kad vamo gdje sam ne moze se naci normalan
![]()
probala sam i sa Philadelphia sirom... al nece ... il' ja to ne znam![]()
![]()

ovi Mlinci se ubili za mene i moju (ne)kreativnost u kuhinjidalmatinka wrote:Recept: brašno, sol, voda - umijesiti tvrdo tijesto - jako teško, zar ne?Soul_Sista
@dalmatinka,
moze li recept za Mlince i da li se moraju peci u onoj spravi? pitam jer nemam onu spravicu![]()
Moja mama stavlja i jaje, ja ne, nema potrebe. Inače ti se mlinci peku u pećnici, ali meni su ovako puno bolji jer se na ovaj način ne stvaraju mjehuri zraka.

jeste, jeste, taj koristim... ima raznih ukusa, zadnji put koristila od jagode a u bijeli fil ubacila okus limuna.Zoya wrote:Chupka, jeli ovaj?
Ova tvoja torta lici na tortu iz holandske prodavnicecHupjahalic@ wrote:nisam navracala par dana, a vec ovdje par novih slika, recepata. svaka vam cast svima : RenaTTa (kolac mi se tvoj svidio), dina (dobro izgleda baklava), dalmatinka (uh, ova pita slatka ti izgleda dobro
).
evo slika torte sa sirom, zele i jagodama koju sam pripremala, uslikala sam komad koji me trenutno ceka (koja poguzija).![]()

Ma joj pape,da si moj spremala bi tebi mici svaki dan dolmicepape wrote:Nazovimo ovo sarenom dolmom na moj nacin. Priprema ne oduzima puno vremena.
Kad je skoro peceno, ... prelije se ukusnim umakom.
I jos malcice zapece.
Onda na .... tanjir.
I uz pivce koje lijeci zivce, ....![]()
Brzo, zdravo, jeftino i iznad svega, .... jako ukusno, ...