Ova mi je kartica

Moderator: anex

Nemam para na racunu, tek sam je juce podigao. Prije sam imao american expres karticu i bez problema sam se reg. na paypal i kupovao. Iako ni tad koliko se sjecam nisam imao para na racunu. Znam da mi treba nekakv broj/kod od cetiri broja koji trebam dici u banci da bi potvrdio karticu, to mi je i onaj u banci juce rekao. al koliko znam to nema veze sa ovim. Trebalo bi da semogu reg. i bez tog broja i bez obzira imam li para na racunu.KvaziExpert wrote:Kod mene ta ista kartica moze. Ima li para na racunu? Ja je ne koristim, racunali su mi nekakve provizije za ino placanja, ali znam da sam je dodao bez problema. Ako i dalje ne bude htjelo, zovi banku i pitaj
Sent from my GT-I9505G using Tapatalk
eee to bi trebala biti Inspire Visa neko je spomenuo da se te kartice ne može koristiti na PPal samo obična Visa Elektron debitna ?hammers wrote:Moze li mi neko pomoci i reci u cemu je problem. Juce sam izvadio Visa Electron karticu i ne mogu da se reg. na paypal. Upisem broj kartica, vrijeme kad istice i onaj CSC broj(tri zadnja broja, na poledjini kartice) ali javlja mi error. Ne znam gdje grijesim i u cemu bi mogao biti problem?
Ova mi je kartica
pa moras imati para da bi ti ovi skinuli 2 dolara i vratili nazad radi verifikacije, msm bar je to bilo u mom slucajuhammers wrote:Nemam para na racunu, tek sam je juce podigao. Prije sam imao american expres karticu i bez problema sam se reg. na paypal i kupovao. Iako ni tad koliko se sjecam nisam imao para na racunu. Znam da mi treba nekakv broj/kod od cetiri broja koji trebam dici u banci da bi potvrdio karticu, to mi je i onaj u banci juce rekao. al koliko znam to nema veze sa ovim. Trebalo bi da semogu reg. i bez tog broja i bez obzira imam li para na racunu.KvaziExpert wrote:Kod mene ta ista kartica moze. Ima li para na racunu? Ja je ne koristim, racunali su mi nekakve provizije za ino placanja, ali znam da sam je dodao bez problema. Ako i dalje ne bude htjelo, zovi banku i pitaj
Trebalo bi da moze, karticu sam i izvadio radi kupovine preko interneta i pitao sam one u banci moze li, rekli su da mozeSanskiBiser wrote:eee to bi trebala biti Inspire Visa neko je spomenuo da se te kartice ne može koristiti na PPal samo obična Visa Elektron debitna ?hammers wrote:Moze li mi neko pomoci i reci u cemu je problem. Juce sam izvadio Visa Electron karticu i ne mogu da se reg. na paypal. Upisem broj kartica, vrijeme kad istice i onaj CSC broj(tri zadnja broja, na poledjini kartice) ali javlja mi error. Ne znam gdje grijesim i u cemu bi mogao biti problem?
Ova mi je kartica
Nadam se da je to, danas cu uplatiti i valjda ce mocisole2mio wrote:pa moras imati para da bi ti ovi skinuli 2 dolara i vratili nazad radi verifikacije, msm bar je to bilo u mom slucajuhammers wrote:Nemam para na racunu, tek sam je juce podigao. Prije sam imao american expres karticu i bez problema sam se reg. na paypal i kupovao. Iako ni tad koliko se sjecam nisam imao para na racunu. Znam da mi treba nekakv broj/kod od cetiri broja koji trebam dici u banci da bi potvrdio karticu, to mi je i onaj u banci juce rekao. al koliko znam to nema veze sa ovim. Trebalo bi da semogu reg. i bez tog broja i bez obzira imam li para na racunu.KvaziExpert wrote:Kod mene ta ista kartica moze. Ima li para na racunu? Ja je ne koristim, racunali su mi nekakve provizije za ino placanja, ali znam da sam je dodao bez problema. Ako i dalje ne bude htjelo, zovi banku i pitaj
i mene interesuje može li jer ta se dobija uz tekući račun a uz štedni u Intesi dobiješ običnu plavu Visa Electron.hammers wrote:Trebalo bi da moze, karticu sam i izvadio radi kupovine preko interneta i pitao sam one u banci moze li, rekli su da mozeSanskiBiser wrote:eee to bi trebala biti Inspire Visa neko je spomenuo da se te kartice ne može koristiti na PPal samo obična Visa Elektron debitna ?hammers wrote:Moze li mi neko pomoci i reci u cemu je problem. Juce sam izvadio Visa Electron karticu i ne mogu da se reg. na paypal. Upisem broj kartica, vrijeme kad istice i onaj CSC broj(tri zadnja broja, na poledjini kartice) ali javlja mi error. Ne znam gdje grijesim i u cemu bi mogao biti problem?
Ova mi je kartica
quarterback wrote:ako ima veze kako izgleda i moja ovako izgleda i radi na pp
quarterback wrote:
quarterback wrote: 1. otidji u unicredit/raiffieisen, trazi da ti otvore VISA ELECTRON DEBITNU karticu (nisam ti dzaba ovo napisao velikim slovima)
2. kada dobijes karticu polozi na nju 10 KM, registruj se na paypal i unesi karticu u paypal
3. paypal ce skinuti nesto manje od 2$ sa kartice
4. trazi od banke 4 zadnja broja te transakcije, mozes i telefonom
5. unesi te brojeve u paypal da karticu verifikujes
6. paypal ce vratiti skinuti iznos nazad tebi
od tog momenta mozes placati za usluge preko weba
kod mene nije obicni paypal account pa ti ne znam sada objasniti sta treba da primas pare, mislim da je neko gore napisao da mu to ne radi sa obicnim accountom, pogledaj par stranica unazad, bilo je to pitanje, uglavnom ja s tim nisam imao nikakav problem samo vodi racuna da PP nije nikakva humanitarna organizacija i da uzimaju proviziju na to
za sve kojima je bilo mrsko da citaju stare postove jos jednom, valjda su slova ovaj put dovoljno velika
samo da dodam nije na odmetquarterback wrote:quarterback wrote:
quarterback wrote: 1. otidji u unicredit/raiffieisen, trazi da ti otvore VISA ELECTRON DEBITNU karticu (nisam ti dzaba ovo napisao velikim slovima)
2. kada dobijes karticu polozi na nju 10 KM, registruj se na paypal i unesi karticu u paypal
3. paypal ce skinuti nesto manje od 2$ sa kartice
4. trazi od banke 4 zadnja broja te transakcije, mozes i telefonom
5. unesi te brojeve u paypal da karticu verifikujes
6. paypal ce vratiti skinuti iznos nazad tebi
od tog momenta mozes placati za usluge preko weba
kod mene nije obicni paypal account pa ti ne znam sada objasniti sta treba da primas pare, mislim da je neko gore napisao da mu to ne radi sa obicnim accountom, pogledaj par stranica unazad, bilo je to pitanje, uglavnom ja s tim nisam imao nikakav problem samo vodi racuna da PP nije nikakva humanitarna organizacija i da uzimaju proviziju na to
za sve kojima je bilo mrsko da citaju stare postove jos jednom, valjda su slova ovaj put dovoljno velika
Ne raste dolar, već euro pada, ali pošto je KM vezana za euro i uvijek ima istu vrijednost u odnosu na isti, mi to ne primjetimo.Mehemed wrote:Nisam primjetio da EURO pada, ali sam primjetio da dolar raste, od početka mjeseca lagano varira i raste
Hello Hammers,hammers wrote:Da li mi iz BiH mozemo preko paypal-a slati pare u druge zemlje (tacnije Slovenije) i kolika je provizija? I ako da, moze li neko detaljnije upustvo.
Znači plata 1400-1500 $?! Dobra...rangoj wrote:Jeste li primjetili kako EURO pada a DOLAR raste?! Vani je danas srednji kurs 1.54 (i raste), ali ga nasa centralna banka još uvijek nije primjenila - vjerovatno će uskoro, za koji dan. Naša valuta je striktno vezana za euro pa zašto dolar raste u odnosu na konvertibilnu marku.
Meni je plata porasla 130KM u odnosu na period od prije 2-3 mjeseca, jer je dolar bio 1.45
Iako mi je drago što dolar raste, zbog veće plate, ne radujem se previše jer to znači da euro užasno pada na svjetskom tržištu, vjerujemo zbog sranja u Ukraini :/