Cigarete, odvikavanje
Moderator: anex
- drug_profi
#2751 Re: Cigarete, odvikavanje
Tesko je to drug. I ja sam morao svoju hanumu pustiti da sama skonta da ta "prehlada" traje vec godinama. Kad se zasmije odmah se i zakaslje. Sad zeli prestati, sam skuplja snagu jer je prvi pokusaj bio na besmislen nacin. Neko joj rekao da ne valja naglo prestati -
, a ovisnici vjeruju samo u ono sto zele da cuju.
- scorpion7
#2752 Re: Cigarete, odvikavanje
Ja bi sad poceo diminjat, al gdje cu fuckat sa 30 kuka

- ka0406
#2753 Re: Cigarete, odvikavanje
Ja sam zivi primjer da nista ne vrijedi dok se ne desi onaj klik u glavi. Nitko mi i nista nije mogao reci protiv cigara, samo bih se jos i vise iznervirala i samim tim i vise pusila. I eto, nazalost , trebalo je cekati 14 g. da ja skontam neke stvari i probam po prvi put. Pa evo ide, dan za danom i ja sve jaca, sve bolja, ....drugi profil wrote:Tesko je to drug. I ja sam morao svoju hanumu pustiti da sama skonta da ta "prehlada" traje vec godinama. Kad se zasmije odmah se i zakaslje. Sad zeli prestati, sam skuplja snagu jer je prvi pokusaj bio na besmislen nacin. Neko joj rekao da ne valja naglo prestati -![]()
![]()
, a ovisnici vjeruju samo u ono sto zele da cuju.
Iz iskustva znam, sto se vise govori, vise se osoba inati i vise pusi.
- drug_profi
#2754 Re: Cigarete, odvikavanje
A inati se kome? Samo svom zdravlju.
- ka0406
#2755 Re: Cigarete, odvikavanje
Nazalost, bas tako ... trebalo mi je vremena da to shvatim. Zanimljivo samo kako sam se ja ufurala na pocetku pusenja,prvi put na 3.god fax-a zapalila, i ta prva mi bila super... a da i ne govorim svaka slijedeca... i to prekinuti, taj gust , ma nema teorije ,... eh , koja zabludadrugi profil wrote:A inati se kome? Samo svom zdravlju.
-
shandrprcSA
#2756 Re: Cigarete, odvikavanje
jelde
kako je sad puno bolje

-
vivace
#2757 Re: Cigarete, odvikavanje
daj joj da procita carovu knjigu.alen car...js je upravo citam.htcxone wrote:hvala za komentareLanda wrote:ne mozes 'pomoci' nekome ako on nije svario u sebi da kao prvo ima problem, kao drugo zeli ga se rijesiti, kao trece odluci poduzeti nesto....a oovo troje je jedan jaaaaako dug proces i ne moze se nametnuti... tako da ti je bolje da je prihvatis takvu kakva je...a onda polako i potiho nabacivati, provlaciti kroz usi, pokazivati, na lose stvari te navike...sve dok ona sama ne skonta...ipak je to samo individualno kako i kad ce neko prestati
znam da je ne mogu mjenjati, i ne bihi nije meni da smeta dim, ako cemo iskreno, to je licna stvar svake osobe iako sam govorio da niakd necu imati djevojku koja puši eto desi se da bas ona do koje mi je jako stalo puši :/... e sad stvar je u tome da se ja bojim za njeno zdravlje, dakle rizicna operacija srca, mnogo nervoze (zbog situacije u kojoj je) i taj kašalj :/ strah me da joj se ne desi nesto.. elem, imam dosta uticaja kod nje i sto se tice drugihstvari dogovorimo se, al na cigare ne reaguje, nego po svom. Ne znam cime da je dirnem da ostavi cigare, kada pocne kasljati kaze to je od prehlade, kada puši kaze da je od nervoze i da je smiruje (a ja ne kontam kako je smiruje jer i poslije cigare je ista) itd.... muke zive, jedna stvar je jasna, tesko da cu podnijeti da se puši u kuci, meni to jako smeta u zatvorenom prostoru a i zeo mi je njenog zdravlja jer dobro zna da je srce operisala
![]()
muke zivve, valjda nekako rijesim ... ja je nikad zapalio nisam i nkad nebih...i nije mi jasno sta ljudi vide u dimu umjesto da udisu vazduh al et
- ka0406
#2758 Re: Cigarete, odvikavanje
Ma sta ti pricam...shandrprcSA wrote:jeldekako je sad puno bolje
![]()
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#2759 Re: Cigarete, odvikavanje
pređite na travu 
-
vivace
#2760 Re: Cigarete, odvikavanje
od trave nema navlake.leet wrote:pređite na travu
-
radostan dan
#2761 Re: Cigarete, odvikavanje
nema,nema, taman da se navučeš, pređeš na žuto...
- drug_profi
#2762 Re: Cigarete, odvikavanje
Neistina.vivace wrote:od trave nema navlake.leet wrote:pređite na travu
Probaj pa ces imat dupli belaj. Uz to dokazano THC nanosi trajne posljedice na mozgu u vidu smanjene sposobnosti ucenja i koncentracije.
- Neradnik
#2763 Re: Cigarete, odvikavanje
polako pa uspjeh je i sa kutije na 3-4 cigarete dnevno.neki ne mogu tek tako da bace ali polako kad se spustila na 4 vremenom nece ni te 4 trebat ako ima zelju da ih cibne.htcxone wrote:pitanje...
djevojka mi je prije konzumirala cigare u većim kolicinama (kutija dnevno) i kada smo usli u vezu ja sam joj rekao da mi smeta sto pusi (direktno) i da bih volio da prestane.
Pošto smo se baš ono nasli, pristala je, i išlo je super oko 15 dana nije zapalila, a onda je pokleknula... prvo je bila hajd samo jednu, jucer sam samo jednu, pa onda dvije, eto prje ddva dana 4 je dok sam ja bio ispušila...
kako da je uvjerim i na koji nacin da prestane?
inače je operisala srce kao dijete i kašlje neprestalno, posebno navecer isto kao covjek od 70 godina![]()
zna da mi smeta iako ja necu nista da kazem, ne zelim svadju, ali bih volio da joj pomognem da prestane... samo mi treba nesto a ne znam sta da je uvjerim
-
vivace
#2764 Re: Cigarete, odvikavanje
evo od mene lose vesti,popusila sam danas 2 cigarete,ali nisam kupila paklo. ne odustajem od toga da ostavljam pusenje.
- ka0406
#2765 Re: Cigarete, odvikavanje
21. dan prolazi... I to je bio neki cilj od tri sedmice ... prvo tri dana, pa prva sedmica , pa onda tri sedmice ... i sta sad - 1. mjesec
I onda se nadam da je gotovo sa brojanjem. Kod mene je izgleda ova psihicka gora nego fizicka ovisnost. Ne zelim vise zapaliti ... ali ona se vrti negdje iza i tjera me non-stop da mislim jos uvijek da sam pusac , a nisam i necu 
-
vivace
#2766 Re: Cigarete, odvikavanje
ka0406 wrote:21. dan prolazi... I to je bio neki cilj od tri sedmice ... prvo tri dana, pa prva sedmica , pa onda tri sedmice ... i sta sad - 1. mjesecI onda se nadam da je gotovo sa brojanjem. Kod mene je izgleda ova psihicka gora nego fizicka ovisnost. Ne zelim vise zapaliti ... ali ona se vrti negdje iza i tjera me non-stop da mislim jos uvijek da sam pusac , a nisam i necu
svaka cast.uspeces....
- insomnia78
#2767 Re: Cigarete, odvikavanje
Jah.drugi profil wrote:Neistina.vivace wrote:od trave nema navlake.leet wrote:pređite na travu
Probaj pa ces imat dupli belaj. Uz to dokazano THC nanosi trajne posljedice na mozgu u vidu smanjene sposobnosti ucenja i koncentracije.
s' moje sokocalo
-
hAZNADAR
#2768 Re: Cigarete, odvikavanje
I sta sad,.. pa postajes polako nepusac, ulazis polako u taj svijet i takav ces biti mentalno. Izbaci polako sve strategije za abstinenciju iz glave, brojanja dana, mentalne blokade i zamjene, izbjegavanje ovih ili onih situacija,.. jer to nepusaci isto ne rade.ka0406 wrote:21. dan prolazi... I to je bio neki cilj od tri sedmice ... prvo tri dana, pa prva sedmica , pa onda tri sedmice ... i sta sad - 1. mjesecI onda se nadam da je gotovo sa brojanjem. Kod mene je izgleda ova psihicka gora nego fizicka ovisnost. Ne zelim vise zapaliti ... ali ona se vrti negdje iza i tjera me non-stop da mislim jos uvijek da sam pusac , a nisam i necu
Lakse je reci nego uraditi jer se cigara i pomisao na nju cesto linkuje za odredjene situacije. Medjutim, - naumpane ponekad i neka odvratna scena koju si vidio uzivo, ili u filmu,.. ili zamislio(kao napr. kolega radostan dan brije noge
Last edited by hAZNADAR on 05/03/2013 19:36, edited 1 time in total.
- drug_profi
#2769 Re: Cigarete, odvikavanje
insomnia78 wrote:Jah.drugi profil wrote:
Neistina.
s' moje sokocalo
Uticaj marihuane na organe pojedinačnoUticaj marihuane na mozak
THC menja puteve kojim senzorske informacije dolaze do nekih delova mozga i dalje se prenose do hipokampusa. Hipokampus je deo moždanog limbičkog sistema koji je od izuzetne važnosti za učenje, memoriju i integraciju senzorskih informacija (iskustava) sa osetima i nadražajima.
Istraživanja su pokazala da su neuroni koji se nalaze u sistemu za obradu informacija u hipokampusu, kao i aktivnost nervnih vlakana u ovoj regiji, potiskivani od strane THC-a.
Takođe, naučena ponašanja koja zavise od hipokampusa pogoršavaju se. Skorija istraživanja su ukazala i na činjenicu da dugotrajno uzimanje marihuane izaziva promene u mozgu kakve ostavlja i dugotrajna upotreba "težih" droga. Dakle, droge ne delimo na teške i lake - sve su teške.
-
vivace
#2770 Re: Cigarete, odvikavanje
dobro ,samo da znate da se marihuana daje nekim bolesnicima, protiv bolova...
-
radostan dan
#2771 Re: Cigarete, odvikavanje
a čuj, ja jesam bez cigarete europski peder, al nisam žabar .ebo ga ti.hAZNADAR wrote:.. ili zamislio(kao napr. kolega radostan dan brije noge) -
-
hAZNADAR
#2772 Re: Cigarete, odvikavanje
radostan dan wrote:a čuj, ja jesam bez cigarete europski peder, al nisam žabar .ebo ga ti.hAZNADAR wrote:.. ili zamislio(kao napr. kolega radostan dan brije noge) -
Ko bi reko da cemo postati jednog dana europski derpe, sport idiot, odlikas, .. evo onog dosadnog-nemogu ga nikako
Trebali smo i ranije,.. al nikad nije kasno. Damari dolaze i prolaze, krize udare pa se zaborave,... sav je fazon u otresti misao ko glupu pjesmu - to bar nije nemoguce.
- ka0406
#2773 Re: Cigarete, odvikavanje
kako se samo pronadjemoradostan dan wrote:a čuj, ja jesam bez cigarete europski peder, al nisam žabar .ebo ga ti.hAZNADAR wrote:.. ili zamislio(kao napr. kolega radostan dan brije noge) -
- insomnia78
#2774 Re: Cigarete, odvikavanje
Ja je pusio svaki dan ali bukvalno svaki dan, nekoliko godina, pocela me nesto "sjebavati" i nisam nikad vise zapalio, sekunde krize nisam imo.drugi profil wrote:insomnia78 wrote:Jah.drugi profil wrote:
Neistina.
s' moje sokocaloUticaj marihuane na organe pojedinačnoUticaj marihuane na mozak
THC menja puteve kojim senzorske informacije dolaze do nekih delova mozga i dalje se prenose do hipokampusa. Hipokampus je deo moždanog limbičkog sistema koji je od izuzetne važnosti za učenje, memoriju i integraciju senzorskih informacija (iskustava) sa osetima i nadražajima.
Istraživanja su pokazala da su neuroni koji se nalaze u sistemu za obradu informacija u hipokampusu, kao i aktivnost nervnih vlakana u ovoj regiji, potiskivani od strane THC-a.
Takođe, naučena ponašanja koja zavise od hipokampusa pogoršavaju se. Skorija istraživanja su ukazala i na činjenicu da dugotrajno uzimanje marihuane izaziva promene u mozgu kakve ostavlja i dugotrajna upotreba "težih" droga. Dakle, droge ne delimo na teške i lake - sve su teške.
Ovi oko mene pusili ja ko da nisam ni pusio.
Nisam ni primjetio da se nesto slabije koncentrisem niti slabije ucim
s' moje sokocalo
-
radostan dan
#2775 Re: Cigarete, odvikavanje
znači zaključak je-
kad je ka0406 kriza, ona zamisli da ja brijem noge i đuskam u onim biciklističkim iz spotova devedestih, a ja kad kriziram da zamislim ka0406 u miniću sa air max patikama, neobrijanih nogu?
kad je ka0406 kriza, ona zamisli da ja brijem noge i đuskam u onim biciklističkim iz spotova devedestih, a ja kad kriziram da zamislim ka0406 u miniću sa air max patikama, neobrijanih nogu?