Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Hemera

#2751 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Hemera »

pa kako onda ocekujes da ce ih ukloniti,bolje da u skladu sa zakonskim ovlastima ih neko drugi ukloni :roll:
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2752 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by un1ted »

Pa normalno da ce biti zakonski uklonjeni ako pet taksista prijavi ovu dvojicu sto su nelegalni. Evo ja svaki dan vidim primjer kod RTV doma, 2 nelegalna s ostalim legalnim (ta table), sjede, zezaju se i nikome ne pada na pamet da prijave kolege :run:
Hemera

#2753 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Hemera »

i ti imašp pravo da prjaviš nelegalne taxiste kao savjestan građanin :roll:
titanik

#2754 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by titanik »

un1ted wrote:Pa normalno da ce biti zakonski uklonjeni ako pet taksista prijavi ovu dvojicu sto su nelegalni. Evo ja svaki dan vidim primjer kod RTV doma, 2 nelegalna s ostalim legalnim (ta table), sjede, zezaju se i nikome ne pada na pamet da prijave kolege :run:
Pa prijavi ih ti imas brojeve telefona.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2755 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by un1ted »

E u PM, umjesto da kazes zasto ih tvoje KOLEGE NE PRIJAVE koji s njima suruju ti meni govoris da ih ja priajvim. Boli me ona stvar ako ih oni nece prijaviti, sto bih ja ?! Jbte, oni kao gradjani i clanovi udruzenja NE ZELE PRIJAVITI i mozgovi me ovde pitaju sto ja ne prijavim ?! :run:
vrbas1979

#2756 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by vrbas1979 »

un1ted wrote:E u PM, umjesto da kazes zasto ih tvoje KOLEGE NE PRIJAVE koji s njima suruju ti meni govoris da ih ja priajvim. Boli me ona stvar ako ih oni nece prijaviti, sto bih ja ?! Jbte, oni kao gradjani i clanovi udruzenja NE ZELE PRIJAVITI i mozgovi me ovde pitaju sto ja ne prijavim ?! :run:
Zato što su bezobrazni i bezobzirni. Zato si i dobio ovakav odgovor.
Kada su u pitanju nelegalni taksisti i žblškj firme onda ćeš pročitati salve napada, razocarenja, gnjeva, pickaranja, agresivnosti i cega sve ne od strane sarajevo taksista koji su u zadnje vrijeme vrlo aktivni na ovom forumu.

Dakle, kada raspravljamo o nelegalnom koji ne pripada njihovom udruzenju reže ko kerovi, kada spomenemo da na njihovom štandu ima isti takvih - " Ma haj' Boga ti, idi i prijavi. K'o da je to velik' problem"
adi999

#2757 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by adi999 »

reci ti nama ima li posla?
Last edited by adi999 on 30/01/2013 01:31, edited 1 time in total.
Jon Spencer

#2758 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

adi999 wrote:Veliki Pozdrav Svima
Da kazem par stvari iz prve ruke..sarajevo taxi je 80% ako ne i 90% smetljarsko udruzenje, vodjeno manipulatorima i mafijasima koji u suradnji sa drugim mafijasima legalnih i nelegalnih, vrse monopol koji se najvise odrazava na postene ljude u sluzbi taxi vozaca. Unutrasnjost ove firme u smislu odnosa i rukovodjenja poslom je toliko prljava, otrovna i nezdrava, da ljudi znaju koliko ne znaju, ovo bi udruzenje bilo davnih dana zatvoreno. Nelegalni taxisti kako ih popularno nazivamo danas i u njih svrstavamo sva vozila bez TA tablica mogu biti i normalni ljudi koje su s*ebala udruzenja porezima i bezzakonjem koji u njima vlada. TA tablice se mogu u travniku dobiti i nemojte misliti da vam je to garancija «sigurne i legalne» voznje. Pojavljivanjem TA tablica, mnogi ljudi u kreditu i dugovima su ostali kratkih rukava, a to su onda poceli zloupotrebljavati zgubidani sa idejom stavljanja firme na krov i prst u uho. Moram napomenuti da ovaj prljavi posao kod nas nije uredjen zakonom i vrlo je tesko izaci na taxi i sa licencom, a TA tablice su samo jos jedan korak udruzenja u namjeri manipulacije. Ljudi ne opravdavam nelegalne taxiste ni one legalne bez tablica niti bilo koga, ali morate uzeti u obzir ako vec gledate moral i kome cete ostavit novac, da je sklanjanje taxi vozila sa ulica posao koji je bilo potrebno pokrenuti od njegovog korijena i udruzenja a ne od individualaca koji Vas gospodo voze na vratnike i mejdane za 3 marke jer onaj sa standa «ispod 5 KM ne pali auto»..Da ne pricam o taxi vozilima koja se raspadaju, djeci taxista koja navece zavrte petkom, subotom, a nemaju ni 19 god. a pogotovo ne diplomu, strucni ispit, iskustvo itd. Velika je nepravda da toliko otvorenim ocima gledate u tablice ljudi koji su mozda izasli POSTENO da zarade BUKVALNO za hljeba, jer oni vise od toga i ne mogu teoretski zaradit, a da zatvarate oci pred PAJOM,KAJOM,KALETOM,SALETOM i da ne nabrajam (svi su nelegalni osim crvenog taxija). Ovi ljudi rade posteno i zele da rade ali drzava i mafija i korupcija im ne dozvoljava. Ovo je druga strana medalje koju necete cuti ni iz jednih usta primitivnih, niskih i neodgovornih taxi vozaca, ali cete sigurno cuti mumljanje i psovanje dok vas vozi kroz malo uzu ulicu, upadne u saht ili kada vam ljubaznoscu maze oci dok vas udara po usima. Sam sam ovo sve iskusio, izasao sam na taxi, kupio auto, radio par mjeseci...moja ambicija na pocetku bila je visoka, vozio sam svakoga svugdje za svaku marku jer je po meni bilo ispravno, postovao starije taxiste, pustao ih ispred sebe itd. Nije mi dugo trebalo da spoznam ova govna od ljudi i razjebem ideju te ostavim ovaj posao, prekvalificiram se i vise nikad ne pomislim na isti. Sve navedeno sam napisao, da Vam ne mazu oci i ne pricaju price, oni koji ce vas odbit jer vas je cetvero po kisi ili snijegu ili opalit po usima sa aerodroma, nego da znate sami procjenit o kakvom se karakteru radi kada sjednete u njegovo vozilo. Izuzeci postoje u malom procentu i svaka im cast, zahvaljujuci njima jos uvjek neko vjeruje u sarajevo taxi i isti opstaje, a inace radi se o bari punoj krokodila, toliko sebicnoj da nece da se odrekne licence ni sa 70 god da ustupi mjesto nekom normalnom i mladjem, vec ce Vas za vase pare napadat, odbijat i ko zna u kakvom stanju i na kakav nacin voziti na odrediste. Uzivajte u predivnoj usluzi i tradiciji i dalje.
Dobrodošo divljak. Evo sad smo kompletni imamo i divljaka ovdje.
Neko vrši monopol nad nekim - interesantno. Hajd nam malo pojasni šta si htio reći.
Udruženje nije uvelo TA tablice nego je to zakon na nivou države. Svaki taxo u državi bi trebao imati TA table.
Čuj unutrašnjost ove firme. Prvo nije firma nego udruženje samostalnih taxi prevoznika i drugo čuj unutrašnjost.
Tvoja namjera manipulacije da si taxo je ok al je 1000 regularnih taxista sranje. Pozdravio te Hašim.

Uh što se ismijah, ovo treba uokvirit. Ispovjest divljeg taxiste.
adi999

#2759 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by adi999 »

ma smjesan si
adi999

#2760 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by adi999 »

Jon Spencer wrote:
Da kazem par stvari iz prve ruke..sarajevo taxi je 80% ako ne i 90% smetljarsko udruzenje, vodjeno manipulatorima i mafijasima koji u suradnji sa drugim mafijasima legalnih i nelegalnih, vrse monopol koji se najvise odrazava na postene ljude u sluzbi taxi vozaca. Unutrasnjost ove firme u smislu odnosa i rukovodjenja poslom je toliko prljava, otrovna i nezdrava, da ljudi znaju koliko ne znaju, ovo bi udruzenje bilo davnih dana zatvoreno. Nelegalni taxisti kako ih popularno nazivamo danas i u njih svrstavamo sva vozila bez TA tablica mogu biti i normalni ljudi koje su s*ebala udruzenja porezima i bezzakonjem koji u njima vlada. TA tablice se mogu u travniku dobiti i nemojte misliti da vam je to garancija «sigurne i legalne» voznje. Pojavljivanjem TA tablica, mnogi ljudi u kreditu i dugovima su ostali kratkih rukava, a to su onda poceli zloupotrebljavati zgubidani sa idejom stavljanja firme na krov i prst u uho. Moram napomenuti da ovaj prljavi posao kod nas nije uredjen zakonom i vrlo je tesko izaci na taxi i sa licencom, a TA tablice su samo jos jedan korak udruzenja u namjeri manipulacije. Ljudi ne opravdavam nelegalne taxiste ni one legalne bez tablica niti bilo koga, ali morate uzeti u obzir ako vec gledate moral i kome cete ostavit novac, da je sklanjanje taxi vozila sa ulica posao koji je bilo potrebno pokrenuti od njegovog korijena i udruzenja a ne od individualaca koji Vas gospodo voze na vratnike i mejdane za 3 marke jer onaj sa standa «ispod 5 KM ne pali auto»..Da ne pricam o taxi vozilima koja se raspadaju, djeci taxista koja navece zavrte petkom, subotom, a nemaju ni 19 god. a pogotovo ne diplomu, strucni ispit, iskustvo itd. Velika je nepravda da toliko otvorenim ocima gledate u tablice ljudi koji su mozda izasli POSTENO da zarade BUKVALNO za hljeba, jer oni vise od toga i ne mogu teoretski zaradit, a da zatvarate oci pred PAJOM,KAJOM,KALETOM,SALETOM i da ne nabrajam (svi su nelegalni osim crvenog taxija). Ovi ljudi rade posteno i zele da rade ali drzava i mafija i korupcija im ne dozvoljava. Ovo je druga strana medalje koju necete cuti ni iz jednih usta primitivnih, niskih i neodgovornih taxi vozaca, ali cete sigurno cuti mumljanje i psovanje dok vas vozi kroz malo uzu ulicu, upadne u saht ili kada vam ljubaznoscu maze oci dok vas udara po usima. Sam sam ovo sve iskusio, izasao sam na taxi, kupio auto, radio par mjeseci...moja ambicija na pocetku bila je visoka, vozio sam svakoga svugdje za svaku marku jer je po meni bilo ispravno, postovao starije taxiste, pustao ih ispred sebe itd. Nije mi dugo trebalo da spoznam ova govna od ljudi i razjebem ideju te ostavim ovaj posao, prekvalificiram se i vise nikad ne pomislim na isti. Sve navedeno sam napisao, da Vam ne mazu oci i ne pricaju price, oni koji ce vas odbit jer vas je cetvero po kisi ili snijegu ili opalit po usima sa aerodroma, nego da znate sami procjenit o kakvom se karakteru radi kada sjednete u njegovo vozilo. Izuzeci postoje u malom procentu i svaka im cast, zahvaljujuci njima jos uvjek neko vjeruje u sarajevo taxi i isti opstaje, a inace radi se o bari punoj krokodila, toliko sebicnoj da nece da se odrekne licence ni sa 70 god da ustupi mjesto nekom normalnom i mladjem, vec ce Vas za vase pare napadat, odbijat i ko zna u kakvom stanju i na kakav nacin voziti na odrediste. Uzivajte u predivnoj usluzi i tradiciji i dalje.
Neko vrši monopol nad nekim - interesantno. Hajd nam malo pojasni šta si htio reći.
Udruženje nije uvelo TA tablice nego je to zakon na nivou države. Svaki taxo u državi bi trebao imati TA table.
Čuj unutrašnjost ove firme. Prvo nije firma nego udruženje samostalnih taxi prevoznika i drugo čuj unutrašnjost.
Tvoja namjera manipulacije da si taxo je ok al je 1000 regularnih taxista sranje. Pozdravio te Hašim.

ma ustvari u pravu si, obrisacu post..drago mi je da si se nasmijao ali mi je jos draze da si procitao i ispravio me strucnjak...nije firma nego udluzenje njanjanja
adnansax

#2761 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by adnansax »

Hajde taxo kako sam sebe nazivas odgovori na gore postavljeno pitanje!!
Zasto ne prijavljujete inspekciji nelegalne taxiste iz svog udruzenja koji stoje na vasim stanicama, a trazite od gradjana da to urade???
Kad je lajat po drugima, prvi ste tu, a u svoju avliju ne gledate..
Jon Spencer

#2762 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

adnansax wrote:Hajde taxo kako sam sebe nazivas odgovori na gore postavljeno pitanje!!
Zasto ne prijavljujete inspekciji nelegalne taxiste iz svog udruzenja koji stoje na vasim stanicama, a trazite od gradjana da to urade???
Koju moju avliju?

Dok je bio samo Sarajevo taxi nije ni bilo divljaka jer smo ih mi sami skidali uz podršku policije. Kad su izašle i druge firme taj posao je prešao na institucije Kantona, logično. Ja, niti bilo ko od taxista ili građana nemam pravo da bilo koga zaustavljam ili legitimišem, ili provjeravam dokumentaciju ili bilo šta slično. Za taj posao postoje inspektori koji primaju lijepe plate. Za taj posao postoje uposlenici MUP-a koji bi se trebali zainteresovati za likove koji svakodnevno stiču bogatstvo izbjegavajući zakone i poreze itd.
Prema tome sve je ovo jedna avlija koju kontroliše Vlada KS.
Jon Spencer

#2763 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

adi999 wrote:
Jon Spencer wrote:

ma ustvari u pravu si, obrisacu post..drago mi je da si se nasmijao ali mi je jos draze da si procitao i ispravio me strucnjak...nije firma nego udluzenje njanjanja
Imaš za auto a nemaš za hljeba, ne kontam?
Gotovo paša, kasno ti je za brisanje. Tvoje gluposti su ovjekovječene!
adi999

#2764 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by adi999 »

Hahahaha de procitaj avaz pa nam ispricaj sta ima...
Jon Spencer

#2765 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

adi999 wrote:Hahahaha de procitaj avaz pa nam ispricaj sta ima...
Ima uhvaćen divlji taxista na Vrbanji. Crni golf 4.
un1ted

#2766 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by un1ted »

Jon Spencer wrote: Koju moju avliju?

Dok je bio samo Sarajevo taxi nije ni bilo divljaka jer smo ih mi sami skidali uz podršku policije. Kad su izašle i druge firme taj posao je prešao na institucije Kantona, logično. Ja, niti bilo ko od taxista ili građana nemam pravo da bilo koga zaustavljam ili legitimišem, ili provjeravam dokumentaciju ili bilo šta slično. Za taj posao postoje inspektori koji primaju lijepe plate. Za taj posao postoje uposlenici MUP-a koji bi se trebali zainteresovati za likove koji svakodnevno stiču bogatstvo izbjegavajući zakone i poreze itd.
Sta se pravis pametan i glumis da nemas pojma o cemu se govori !?
Niko ti nije rekao da ganjas ikoga, da zaustavljas i provjeravas, vec da prijavis one za koje znas da su nelegalni. To su oni koji nemaju TA table i koji su na VASIM STAJALISITMA i s VAMA SE DRUZE.
Zasto ne prijavite njih ?

Evo ti sutra prilike, oko 12h se provozaj do RTV doma i prijavi nelegalne taksise na vasem standu. Isto to uradi i na autobuskoj stanici jer sam svjedok da i tu stoje bez TA tabli iz vaseg UDRUZENJA.
Da li ces to uraditi, ili to nije tvoj "posao" ?

Da ti pojasnim pitanje, zasto ne prijavljujete kolege za koje 100% znate da su nelegalni !? Ako to nije vas posao zasto bacate drvlje i kamenje na ostale divlje prevoznike, zasto i to ne prepustite Kantonu, a ne da vam je to izgovor za sve ?

PS: niko mi ne taksira u porodici :mrgreen:
Jon Spencer

#2767 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

un1ted wrote:
Jon Spencer wrote: Koju moju avliju?

Sta se pravis pametan i glumis da nemas pojma o cemu se govori !?
Niko ti nije rekao da ganjas ikoga, da zaustavljas i provjeravas, vec da prijavis one za koje znas da su nelegalni. To su oni koji nemaju TA table i koji su na VASIM STAJALISITMA i s VAMA SE DRUZE.
Zasto ne prijavite njih ?

Evo ti sutra prilike, oko 12h se provozaj do RTV doma i prijavi nelegalne taksise na vasem standu. Isto to uradi i na autobuskoj stanici jer sam svjedok da i tu stoje bez TA tabli iz vaseg UDRUZENJA.
Da li ces to uraditi, ili to nije tvoj "posao" ?

Da ti pojasnim pitanje, zasto ne prijavljujete kolege za koje 100% znate da su nelegalni !? Ako to nije vas posao zasto bacate drvlje i kamenje na ostale divlje prevoznike, zasto i to ne prepustite Kantonu, a ne da vam je to izgovor za sve ?

PS: niko mi ne taksira u porodici :mrgreen:
Što se mene tiče to su sve divljaci.
adnansax

#2768 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by adnansax »

Na temi je ispisano mali milion primjera bahatog ponasanja taxi vozaca iz udruzenja sa taxi, nesto manje su se blatili i ovi ostali, ali na spomen kako raju klepaju po usima, drsko se ponasaju pojedinci, nece da voze i sl, ovdje prisutni taxi drajveri odgovaraju: zalite se inspekciji..
Pa jbm-u zivot zalite se onda i vi i prijavljujte toj istoj inspekciji kada vam posao uzimaju divlji taxisti, ili se i gradjani trebaju za to zaliti, ne kontam.. :lol:
Do sada nijedan od vas nije dao nikakav odgovor na ovakvu vrstu pitanja, vjesto ih izbjegavate.Ako vas je strah prijaviti to inspekciji, recite tako, bar ovdje na forumu, ne zna vas niko u oci :-D , a ne izigravajte neke kvazi-intelektualce ili cak mangupe (neki od vas)..
Saka

#2769 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Saka »

Jon Spencer wrote:
adnansax wrote:Hajde taxo kako sam sebe nazivas odgovori na gore postavljeno pitanje!!
Koju moju avliju?

Hahaha, ovo je za uokviriti. Pa što ih sad ne skidate, laji na kolegu sa svog štanda prvo, zovi mu policiju, osudi kolegu koji neće da vozi, koji zavrće na svakom koraku. Samo znate lajati na Kaleta, Paju, žutog. Počistite svoju avliju prvo pa ćete onda imati moralno pravo da druge osuđujete i da pozivate građane da ne sjedaju sa Benjama i Samirima.
zdruzdjo

#2770 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by zdruzdjo »

Ma najlakse je opet praviti se pametan i izigravati advokata. Ali treba sjediti na 5 stolica istovremeno. Gdje ces prijaviti kolegu iz firme...uh pardon udruzenja. Nije govno nego se pas usro. Daj ba ne prtljaj vise spen.
Evo npr. danas vozis i ispred tebe kolega iz fir...udruzenja bez Ta tablica. Smijem se opkladiti u svoj zivot da neces uzeti stanicu i prijaviti dispeceru, ili stati u stanicu policije da prijavis. Stoga ne seeeri i ne izigravaj advokata jer nisi obrazovan za to. Inace ne bi bio taxista nego bi sjedio u odjelu u nekoj kancelariji.
Mene i suprugu po zestokoj kisi je na standu kod centrala tvoj kolega iz fir...udruzenja hladno odbio za voznju do katolickog skolskog centra kod lovca. ispred 3 (tri) kolege. Njih nisam ni htio pitati. Nazvah zutog i za 30ak sekundi dodje vozilo. Da bog da hljeba nemali jesti. Sigurno kolege nisu prijavili mog sugovornika. Garant je bilo poslije "quratz cu te voziti za 5 km, ha ja". Od srca, da bog da hljeba nemali jesti a cekali voznju za 5,5 km. Eto aigurno vidis 5 slicnih slucajeva dnevno od strane kolega, i tvojom sutnjom nisi nista bolji od njih. Sutra kad budes prvi na standu, neko kome treba taxi za kracu voznju, nece htjeti ni prici ti jer ce misliti da ces ga otresti kao sto je mozda njega tvoj kolega otresao tri dana prije. I ode 5 km (dorucak za djecu ujutro).
Citat:
Sve sto je potrebno da bi zlo trijumfovalo je da dobri ljudi ne urade nista.
Nisi dobar.

Sent from my A70S using Tapatalk 2
kojeime

#2771 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by kojeime »

I to bi bilo to.
krompir i riza

#2772 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by krompir i riza »

Još jedan pozitivan primjer: Crveni taxi, vozilo 015 :thumbup: . Kulturno, uljudno ponašanje. Sačekao par minuta dok sam obavila nešto, uredno naplatio tačno onoliko koliko je taksimetar otkucao i ljubazno popunio račun kad sam zamolila za isti. Bakšiš sam, naravno, ostavila. Svaka čast gospodinu! Ovakvi uvijek mogu računati da ću ih sutra ponovo pozvati i preporučiti drugima. :thumbup:
vrbas1979

#2773 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by vrbas1979 »

Ja bih vozačima Crvenog taksija svima dao otkaz ovog momenta!

Potom ih treba zaposliti u firmi/skoli/agenciji da ostale uče osnovama taksiranja, voznje, kulturnosti, ljubaznosti, obazrivosti prema musterijama, tacnosti, postenju... posebno ovim SA taaaksama (kako sebi tepaju).

I pri tome im dati dobru platu!
dječak sa šibicama

#2774 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dječak sa šibicama »

Zeleni mercedes, taxi Stari grad, nema TA table.

Sent from my PMP5770D using Tapatalk 2
kokuz_sa

#2775 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by kokuz_sa »

vrbas1979 wrote:Ja bih vozačima Crvenog taksija svima dao otkaz ovog momenta!

Potom ih treba zaposliti u firmi/skoli/agenciji da ostale uče osnovama taksiranja, voznje, kulturnosti, ljubaznosti, obazrivosti prema musterijama, tacnosti, postenju... posebno ovim SA taaaksama (kako sebi tepaju).

I pri tome im dati dobru platu!
to je razlika kad imas za gazdu Erovica pa onda ti je sve po PS-u..i kad si sam gazda pa mislis da si Bogom dat ti i auto ti
Post Reply