KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Moderator: anex
- JedanOdBraceMorica
#2751 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Svakako, metodom Rene Caisse izlijecen amidza u Americi 1989te godine, doktori su rekli ne vise od 3 mjeseca zivota, on je zivio jos 22 godine ali je ta metoda jedino cime se lijecio, dakle nista citostatici, hemoterapije i ostali otrovi. Inace kura kojom je lijecen, Essiac, postoji i danas ali mislim da to vise nije originalna formula. AMA na celu sa masonskom familijom Rockefeller je pokusala otkupiti formulu za milion dolara negdje 50tih godina proslog stoljeca, te je ista proglasena ILEGALNOM nakon sto je Rene Caisse odbila da proda recept jer masoni nisu htjelo garantovati da ce lijek biti besplatan za sve... To valjda dovoljno govori koliko su oni daleko spremni ici da bi vas ubijedili da su otrovi koje prodaju Rosche, Bayer i ostali jedini valjan lijek. Prijatelj bolovao od navodno neizljecivog oblika epilepsije, potvrdjenog od strane 3 razlicita doktora u Sarajevu, na VMA i na jednoj austrijskoj klinici, uspjesno izlijecen kombinacijom ulja kanabisa i joge.
Licno ne vjerujem doktorima niti bih njihovo "znanje" koristio za bilo sta drugo osim dijagnostike, sto se pogotovo odnosi na nase kasapine sa kupljenim diplomama
Licno ne vjerujem doktorima niti bih njihovo "znanje" koristio za bilo sta drugo osim dijagnostike, sto se pogotovo odnosi na nase kasapine sa kupljenim diplomama
- sadie_forever
#2752 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
pogledaj koliko ljudi umire vec u 50im,,,nije kome je namjenjeno nego kome je sudjenoapsidejzi wrote: Mozda je malo off topic ali sa 65 je vrijeme za penziju a ne za umiranje.
zato zivi sad a ne cekaj penziju
- Pasiflora
#2753 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Ljudi, pls malo pomoći - pročitala sam da 2 dana prije i poslije kemo ne treba uzimati ništa od onih preparata za jačanje imuniteta i/ili krvne slike (aloja, aronija, lan, kurkuma, matična mlijeć... ) kao i da se beta glukan počne uzimati tek 3. dan nakon kemo. Zbog kemo je jako opterečenje na jetru pa je navodno ne treba opterečivati i ovim preparatima - zanima me mišljenje odnosno lično iskustvo vezano za to ako neko zna.
I još jedno pitanje: ako se uzima 3 beta glukana dnevno - kako ih rasporediti? Da li u nekom pravilnom razmaku po satima ili sva tri odjednom?
I još jedno pitanje: ako se uzima 3 beta glukana dnevno - kako ih rasporediti? Da li u nekom pravilnom razmaku po satima ili sva tri odjednom?
- Dozer
#2754 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Ja ovo govorim godinama vec, ali - mozgovi su previse isprani...JedanOdBraceMorica wrote:Svakako, metodom Rene Caisse izlijecen amidza u Americi 1989te godine, doktori su rekli ne vise od 3 mjeseca zivota, on je zivio jos 22 godine ali je ta metoda jedino cime se lijecio, dakle nista citostatici, hemoterapije i ostali otrovi. Inace kura kojom je lijecen, Essiac, postoji i danas ali mislim da to vise nije originalna formula. AMA na celu sa masonskom familijom Rockefeller je pokusala otkupiti formulu za milion dolara negdje 50tih godina proslog stoljeca, te je ista proglasena ILEGALNOM nakon sto je Rene Caisse odbila da proda recept jer masoni nisu htjelo garantovati da ce lijek biti besplatan za sve... To valjda dovoljno govori koliko su oni daleko spremni ici da bi vas ubijedili da su otrovi koje prodaju Rosche, Bayer i ostali jedini valjan lijek. Prijatelj bolovao od navodno neizljecivog oblika epilepsije, potvrdjenog od strane 3 razlicita doktora u Sarajevu, na VMA i na jednoj austrijskoj klinici, uspjesno izlijecen kombinacijom ulja kanabisa i joge.
-
hannah23
#2755 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Alternativna medicina je dobra za preventivu karcinoma, ne za lijecenje. Onaj ko tvrdi da alternativnom medicinom se moze karcinom izlijeciti neka pokaze barem jedno valjano naucno istrazivanje koje dokazuje da je to tako.
Celije raka se jedino moze unistiti citostatikom predodredjenim za odredjenu vrstu karcinoma koju oboljeli ima. Citostatik ciljano ide na celije raka i unistava ih. Dok alternativa jedino u tom slucaju pomaze za smanjivanje nuspojava zracenja ili hemoterapije.
Ljudi, neka vas ne zavaravaju prevaranti koji prodaju ove preparate koji su sasvim slucajno preskupi a nemaju efekat. Zalosno je sto neke osobe profitiraju na ljudima koji se hvataju za svaku slamku spasa.
Raznovrsna ishrana i terapija lijecnicki propisana je nacin lijecenja karcinoma,a ne neprovjereni preparati...
Celije raka se jedino moze unistiti citostatikom predodredjenim za odredjenu vrstu karcinoma koju oboljeli ima. Citostatik ciljano ide na celije raka i unistava ih. Dok alternativa jedino u tom slucaju pomaze za smanjivanje nuspojava zracenja ili hemoterapije.
Ljudi, neka vas ne zavaravaju prevaranti koji prodaju ove preparate koji su sasvim slucajno preskupi a nemaju efekat. Zalosno je sto neke osobe profitiraju na ljudima koji se hvataju za svaku slamku spasa.
Raznovrsna ishrana i terapija lijecnicki propisana je nacin lijecenja karcinoma,a ne neprovjereni preparati...
- JedanOdBraceMorica
#2756 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Evo ja cu ti odmah odkloniti sve dileme, nijedna alternativna metoda lijecenja nikada nece biti "naucno" odobrena, nisu bile odobrene prije skoro 100 godina kad su se tek pojavile, nisu bile odobrene ni nakon sto su izlijecile hiljade ljudi, nisu priznate danas i nece biti ni za 500 godina. Zasto? Zato sto za lijecenje citostaticima (otrovom) prosjecan pacijent mjesecno trosi oko 3000 dolara, a samo u Americi svake godine bude dijagnosticirano oko milion novih slucajeva. Digitron u ruke pa ce ti biti jasno zasto oni koji stoje iza "naucnih" instituta koji bi trebali alternativne metode priznati nikada nece dozvoliti da iste budu priznate. Naucni instituti, medicinski fakulteti, bolnice, centri za istrazivanje, svi su u rukama farmaceutske mafije i njih zanima jedino profit, a i budali je jasno da je u pitanju vrlo unosan biznis spram kojeg sverc heroina djeluje kao obican hobihannah23 wrote:Alternativna medicina je dobra za preventivu karcinoma, ne za lijecenje. Onaj ko tvrdi da alternativnom medicinom se moze karcinom izlijeciti neka pokaze barem jedno valjano naucno istrazivanje koje dokazuje da je to tako.
I jos nesto, svaki od lijekova kojima je do sada izlijecen rak je bio potpuno i apsolutno BESPLATAN, dakle prica o zavaravanju i preskupim preparatima tu pada u vodu, a jedino ko profitira je farmaceutska mafija, gora od Pabla Escobara i Cosa Nostre zajedno, i odgovorna za vise smrti od Dzingis Kana, Hitlera i Staljina zajedno
-
hannah23
#2757 Re: RE: Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Ti si imao karcinom i izlijecio se alternativom? Ili si nekog lijecio alternativnom medicinom?JedanOdBraceMorica wrote:Evo ja cu ti odmah odkloniti sve dileme, nijedna alternativna metoda lijecenja nikada nece biti "naucno" odobrena, nisu bile odobrene prije skoro 100 godina kad su se tek pojavile, nisu bile odobrene ni nakon sto su izlijecile hiljade ljudi, nisu priznate danas i nece biti ni za 500 godina. Zasto? Zato sto za lijecenje citostaticima (otrovom) prosjecan pacijent mjesecno trosi oko 3000 dolara, a samo u Americi svake godine bude dijagnosticirano oko milion novih slucajeva. Digitron u ruke pa ce ti biti jasno zasto oni koji stoje iza "naucnih" instituta koji bi trebali alternativne metode priznati nikada nece dozvoliti da iste budu priznate. Naucni instituti, medicinski fakulteti, bolnice, centri za istrazivanje, svi su u rukama farmaceutske mafije i njih zanima jedino profit, a i budali je jasno da je u pitanju vrlo unosan biznis spram kojeg sverc heroina djeluje kao obican hobihannah23 wrote:Alternativna medicina je dobra za preventivu karcinoma, ne za lijecenje. Onaj ko tvrdi da alternativnom medicinom se moze karcinom izlijeciti neka pokaze barem jedno valjano naucno istrazivanje koje dokazuje da je to tako.
I jos nesto, svaki od lijekova kojima je do sada izlijecen rak je bio potpuno i apsolutno BESPLATAN, dakle prica o zavaravanju i preskupim preparatima tu pada u vodu, a jedino ko profitira je farmaceutska mafija, gora od Pabla Escobara i Cosa Nostre zajedno, i odgovorna za vise smrti od Dzingis Kana, Hitlera i Staljina zajedno
- vješalica
#2758 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
ima dokaza da su se ljudi izliječili
sad ti dokaži da je to farsa i da nisu
sad ti dokaži da je to farsa i da nisu
-
hannah23
#2759 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Nisu je u stanju dokazati niti homeopati.Kod alternativnog lijecenja nije bitno da li znamo kako radi, da li je iz gljive, bakterije, laboratorija ili ko zna odakle. Primjer, aspirin (acetil-salicilna kiselina) se poceo prodavati još u devetnaestom stoljecu kao lijek protiv bolova, a tek je 1971., gotovo 100 godina kasnije otkriven mehanizam njegova djelovanja. Dakle, nismo znali kako djeluje, ali smo znali da djeluje. A znali smo da djeluje zahvaljujuci dokazima (klinickim studijama provedenim sa odgovarajucim kontrolama).Dakle svaki preparat mora proci testiranja da bi se znao njegov efekat. A ne tek tako prihvacen na osnovu "nekih slucajeva koji su se izlijecili".
Zapravo - ponoviti cu - a dragi moji forumasi, ako zelite mozete slijedecih par misli koristiti kao odbranu od onih koji vam zele prodati neprovjerene pripravke. Ako je neki pripravak ucinkovit protiv neke bolesti, on ce biti ucinkovit bez obzira na to da li je iz laboratorija, biljke, gljive, ribe, morskog psa, i bez obzira na to da li mi znamo kako on djeluje. A da li je ucinkovit, pokazati ce klinicke studije, slicne onima koje su provedene za aspirin, kafetin, kontracepcijske pilule, bisolvon, Gleevec i cijeli niz drugih lijekova. Za homeopatske pripravke su sve provedene studije pokazale manjak ucinkovitosti. Mozda grijesim, ali nadjite mi jednu jedinu klinicku studiju koja tvrdi suprotno. Jos ako je u vezi sa onkoloskim lijecenjem - to bolje. Ako to možete zahtjevati od svojih "klasicnih" doktora (a oni se kod lijecenja ravnaju upravo prema rezultatima klinickih studija), tada to mozete zahtjevati i od alternativaca i homeopata. Na kraju, vas je novac, zdravlje i najvaznije, zivot, u pitanju. Ako zelite vidjeti kako izgledaju rezultati jedne klinicke studije (nasumicno sam odabrala Gleevec) - pogledajte ovdje: http://www.nejm.org/doi/pdf/10.1056/NEJMoa022457. Dakle, javno objavljeni rezultati, sa imenima autora, nazivima institucija ukljucenih u istrazivanje, brojem pacijenata, potanko opisanim terapijskim protokolima i njihovim ucincima, nuspojavama, statistickom analizom...itd. I sve to pregledano od strane vrhunskih strucnjaka koji se bave istom tom problematikom, kako bi se sprijecili pokusaji muljanja. Pitajte homeopata da vam pokaže jednu takvu studiju za svaki od preparata kojeg prodaje, a za kojeg tvrdi da je lijek, ne dodatak prehrani. Pod dodatke prehrani se svasta moze prodati, i prodaje se zato sto ne postoje stroge sankcije.
Ako se vec mogu prodavati alternativni pripravci tj. dozvoljeno je , zasto onda kazete da nije dozvoljeno testiranje?
Ecomer, Nativni propolis, itd. su u prodaji, oboljeli ih koriste ali ih ti i slicni pripravci nisu izlijecili.
Zapravo - ponoviti cu - a dragi moji forumasi, ako zelite mozete slijedecih par misli koristiti kao odbranu od onih koji vam zele prodati neprovjerene pripravke. Ako je neki pripravak ucinkovit protiv neke bolesti, on ce biti ucinkovit bez obzira na to da li je iz laboratorija, biljke, gljive, ribe, morskog psa, i bez obzira na to da li mi znamo kako on djeluje. A da li je ucinkovit, pokazati ce klinicke studije, slicne onima koje su provedene za aspirin, kafetin, kontracepcijske pilule, bisolvon, Gleevec i cijeli niz drugih lijekova. Za homeopatske pripravke su sve provedene studije pokazale manjak ucinkovitosti. Mozda grijesim, ali nadjite mi jednu jedinu klinicku studiju koja tvrdi suprotno. Jos ako je u vezi sa onkoloskim lijecenjem - to bolje. Ako to možete zahtjevati od svojih "klasicnih" doktora (a oni se kod lijecenja ravnaju upravo prema rezultatima klinickih studija), tada to mozete zahtjevati i od alternativaca i homeopata. Na kraju, vas je novac, zdravlje i najvaznije, zivot, u pitanju. Ako zelite vidjeti kako izgledaju rezultati jedne klinicke studije (nasumicno sam odabrala Gleevec) - pogledajte ovdje: http://www.nejm.org/doi/pdf/10.1056/NEJMoa022457. Dakle, javno objavljeni rezultati, sa imenima autora, nazivima institucija ukljucenih u istrazivanje, brojem pacijenata, potanko opisanim terapijskim protokolima i njihovim ucincima, nuspojavama, statistickom analizom...itd. I sve to pregledano od strane vrhunskih strucnjaka koji se bave istom tom problematikom, kako bi se sprijecili pokusaji muljanja. Pitajte homeopata da vam pokaže jednu takvu studiju za svaki od preparata kojeg prodaje, a za kojeg tvrdi da je lijek, ne dodatak prehrani. Pod dodatke prehrani se svasta moze prodati, i prodaje se zato sto ne postoje stroge sankcije.
Ako se vec mogu prodavati alternativni pripravci tj. dozvoljeno je , zasto onda kazete da nije dozvoljeno testiranje?
Ecomer, Nativni propolis, itd. su u prodaji, oboljeli ih koriste ali ih ti i slicni pripravci nisu izlijecili.
- JedanOdBraceMorica
#2760 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Klasican primjer ispranog mozga... Opet ti kazem, taj koji treba da stavi svoj pecat i potpis na dokument kojim se potvrdjuje da nesto lijeci rak je taj isti koji zaradjuje TRILIONE dolara na trovanju ljudi citostaticima i ostali otrovima, iste osobe kontrolisu farmaceutsku mafiju, broj ljudi na Zemlji i jedinu agenciju na svijetu koja ima legitimitet da kaze za nesto da li moze ili ne moze u masovnu proizvodnju a to je USFDA. Danas, i za 100 i za 500 godina bez obzira koliko sva druga tehnologija napredovala, sve i da koloniziramo Mars i izumimo uredjaj za teleportaciju, otrov ce i dalje biti jedini "naucno priznati" lijek za karcinom, jer taj otrov dame i gospodo donosi PROFIT a nijedan drugi "nepriznati" lijek ga ne donosi. Zivi bili pa vidjeli
-
hannah23
#2761 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Za teoreticare zavjere otvori novu temu. Ovo je tema za ljude oboljele od karcinoma i za podrsku njima i njihovim porodicama a ne za ispiranje mozga na ovaj ili onaj nacin.
-
immuno
#2762 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Nepisem po forumu skoro nikad al sad moram jer jednostavno nemogu da neodgovorim.Dobiti dijagnozu Carcinoma je nesto od cega svi strahujemo dosta nevoli ni prica o tome, nazalost ja moram.Majka mi je umrla od carcinoma jajnika koji je tek otkriven skoro pred samu smrt.Ja od 1982 god bitku bijem sa kojekakvim fibroadenomima,cistama,cvorovima na prsima.Cetiri puta operisana i kod zadnje operacije nadjene celije deformisane gradje al sve izvadjeno u "zdravom" tako da nisam trebala nikakvu terapiju.Prosle godine nadju mi cistu na jajniku i izvade oba jajnika i eto ga onog najmrzeg carcinoma adulte Granulosecell Tumor,opet operacija povade sve sto su izvaditi mogli.Nalazi hvala bogu negativni,uradjena MR prije par dana onkoloski nalaz uredan.Strah nazalost je jos tu to mi Niko nemoze uzeti. Za svo vrijeme sam koristila preparate "alternativne" medicine,od Manuka meda,curekotovog ulja,kospica od marelice ( cuveni Vitamin B17) preko nekakvih gljiva iz apoteke cajeva,ishranu promijenila pojela sam Fap-a kelerabe,brokula i karfiola nije mi skodilo al da sam osjetila neko poboljsanje nisam cak sta vise citavo ljeto sam bila hastica il je bila Angina -juli,isijas - August,Herpes na stomaku - septembar ......
Molim sve one koji nisu na vlastitoj kozi prosli ili u svoja cetiri zida imali hastu sa dijagnozom Carcinom neka sve svoje zelje da se ova bolest lijeci mimo skolske medicine zaborave bar u medijima kao ovaj Forum. Lijepo je imati pozitivno misljenje i reci da sve moze al jedno je pricati o necemu sto si cuo a sasvim drugo je sa tim se boriti.Zaboravih jos reci da radim u jednoj od najvecih bolnica u Evropi,12 godina sam radila u istrazivanju .....prema tome znam o cemu pricam.
Molim sve one koji nisu na vlastitoj kozi prosli ili u svoja cetiri zida imali hastu sa dijagnozom Carcinom neka sve svoje zelje da se ova bolest lijeci mimo skolske medicine zaborave bar u medijima kao ovaj Forum. Lijepo je imati pozitivno misljenje i reci da sve moze al jedno je pricati o necemu sto si cuo a sasvim drugo je sa tim se boriti.Zaboravih jos reci da radim u jednoj od najvecih bolnica u Evropi,12 godina sam radila u istrazivanju .....prema tome znam o cemu pricam.
-
hannah23
#2763 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Da, upravo ljudi koji nemaju veze sa medicinom ili nisu imali iskustva sa karcinomom bilo to da su licno osjetili na svojoj kozi ili od strane bliske osobe daju sebi za pravo da komentarisu valjanost ovog ili onog lijeka. Prvo treba biti upoznat sa bolescu ili sa mehanizmom lijecenja. Naravno, neke stvari sto se tice alternativne medicine mogu posluziti ali samo kao dodatak prehrani a ne bukvalno se shvatiti kao lijek koji otklanja karcinom. Karcinom jeste teska bolest, nije neizljeciva, ali zasigurno se ne moze otkloniti samo i iskljucivo upotrebom "homeopatskih lijekova" odnosno dodataka prehrani.
Strah kod oboljelih od karcinoma ili vama bliskih osoba je naravno uvijek prisutan, zato i postoji ovaj forum kao podrska tim osobama, a ne za promociju kojekakvih "lijekova" od strane homeopata i nadriljekara.
Svaki valjan savjet je ovde dobrodosao, ali ne treba zloupotrebljavati postojanje ovog foruma.
Strah kod oboljelih od karcinoma ili vama bliskih osoba je naravno uvijek prisutan, zato i postoji ovaj forum kao podrska tim osobama, a ne za promociju kojekakvih "lijekova" od strane homeopata i nadriljekara.
Svaki valjan savjet je ovde dobrodosao, ali ne treba zloupotrebljavati postojanje ovog foruma.
- Dozer
#2764 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Hannah...sreco... Prije nego ispalis ovoliko nebuloza, red je valjda ponesto negdje i procitati...hannah23 wrote:Alternativna medicina je dobra za preventivu karcinoma, ne za lijecenje. Onaj ko tvrdi da alternativnom medicinom se moze karcinom izlijeciti neka pokaze barem jedno valjano naucno istrazivanje koje dokazuje da je to tako.
Sta rece - "Citostatik ciljano ide na celije raka i unistava ih." Ovo samo pokazuje koliko ti nemas pojma o cemu pricas...
Prvo, citostatici ne idu ciljano ni na sta.
Drugo, citostatici, pored toga sto prilicno neuspjesno ubijaju celije karcinoma, takodjer vrlo uspjesno usput ubijaju i do 10x vise zdravih celija, a zracenjem se to ubijanje zdravih celija povecava i za dodatnih 20x.
Trece, THC do pocetak '60-ih nije bio nikakva "alternativa", nego se sasvim uredno prodavao u vidu tableta i tinktura u apotekama sirom SAD, DE, FR, itd.. Do tada je karcinom bio sporadicna pojava. Ali, iznenada se "otkriva" da je THC "otrov", pa se proglasi drogom, pa se zabrani, a odmah za njim se zabrani i marihuana. Istovremeno se, kao "prijeki lijek" za karcinome, pojavise citostatici i zracenja. Ali, gle cuda, uporedo s pojavom citostatika i zracenja kao "lijeka" poce i rapidno sirenje karcinoma svijetom.
Evo, cisto da vidis da te ne lazem - ovo je samo jedna od bocica lijeka kakve su se uredno prodavale u apotekama do pocetka '60-ih.

Cetvrto, masa medicinskih i naucnih studija danas potvrdjuju da THC ubija celije karcinoma tako sto aktivira receptore endokanabidoidnog sistema u nasem mozgu/tijelu, a sto onda uzrokuje onemogucavanje hranjenja i razmnozavanja celija raka (ukratko). Uzmi i iscitaj malo, imas dosta toga na par tema na ovom forumu.
- Dozer
#2765 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Ovo si lijepo rekla. Zasto ne poslusas samu sebe i ne otvoris novu temu na kojoj ces pljuvati sve one kojima je THC i te kako pomagao i pomaze...?hannah23 wrote:Za teoreticare zavjere otvori novu temu. Ovo je tema za ljude oboljele od karcinoma i za podrsku njima i njihovim porodicama a ne za ispiranje mozga na ovaj ili onaj nacin.
Ocito si neka mlada medicinarka/farmaceutkinja, koja misli da je pobrala svu pamet svijeta time sto si zavrsila ili zavrsavas neki od tih fakulteta, a istovremeno si totalno nesvjesna realnog zivota i funkcionisanja svijeta oko sebe, pogotovo vezanog za medicinu i farmaciju...
Vjeruj, dosta slicnih tebi je vec prodefilovalo ovom i slicnim temama, i bili su prilicno porazeni ponudjenim dokazima. Drugi par rukava je sto vam isprani mozak ne dozvoljava da uvidite realnost.
Usput, na ovoj i jos nekim slicnim temama su do sada objavljivani linkovi na desetine studija, clanaka, svjedocenja, itd. Ako mislis da cemo se sad svi mi vracati na sve to i ponovo sve to postavljati tebi kojoj je mrsko bilo prvo iscitati teme od pocetka - zajebala si se.
Last edited by Dozer on 28/11/2016 11:11, edited 2 times in total.
-
hannah23
#2766 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Da.... Toliko ljudi na svijetu je izlijecilo karcinom uljem kanabisa.
- Dozer
#2767 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Za tvoju informaciju - puno ih se vise izlijecilo tim uljem, nego citostaticima i zracenjem.
Evo, srecice - http://forum.klix.ba/karcinom-i-r-s-oil ... 30052.html
Tu imas svega i svacega. Studija, klipova, clanaka, svjedocenja...pa bujrum. Zaista je uputno prvo se detaljno informisati o necemu o cemu zelis diskutovati, a ne voditi se samo rekla-kazala "znanjima" i implantiranim "cinjenicama".
Evo, srecice - http://forum.klix.ba/karcinom-i-r-s-oil ... 30052.html
Tu imas svega i svacega. Studija, klipova, clanaka, svjedocenja...pa bujrum. Zaista je uputno prvo se detaljno informisati o necemu o cemu zelis diskutovati, a ne voditi se samo rekla-kazala "znanjima" i implantiranim "cinjenicama".
-
hannah23
#2768 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Objavite reference multicentrickog klinickog lijecenja...
Na sve ostalo cu se samo nasmijati.
- Dozer
#2769 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Keep laughing.
U medjuvremenu se zapitaj jednu "sitnicu" - zasto ne postoji takvo lijecenje i zasto ne postoji ni jedna jedina zvanicna klinicka studija, iako se za uticaj THC-a na celije karcinoma zna vec 50 godina?
Imas li bar 1 logican odgovor?
U medjuvremenu se zapitaj jednu "sitnicu" - zasto ne postoji takvo lijecenje i zasto ne postoji ni jedna jedina zvanicna klinicka studija, iako se za uticaj THC-a na celije karcinoma zna vec 50 godina?
Last edited by Dozer on 28/11/2016 11:44, edited 1 time in total.
- kakotakonikako
#2770 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Ti rece da si zavrsila medicinu. I onda izjavis glupost "Na sve ostalo cu se samo nasmijati.". Ko sve danas dobija diplomu ? Ko sve danas lijeci ljude? Boze dragi.hannah23 wrote:Objavite reference multicentrickog klinickog lijecenja...
-
hannah23
#2771 Re: RE: Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
A gdje sam ja izjavila da sam zavrsila medicinu?kakotakonikako wrote:Ti rece da si zavrsila medicinu. I onda izjavis glupost "Na sve ostalo cu se samo nasmijati.". Ko sve danas dobija diplomu ? Ko sve danas lijeci ljude? Boze dragi.hannah23 wrote:Objavite reference multicentrickog klinickog lijecenja...
I zasto sam izjavila glupost? Zato sto trazim istrazivanje klinickih studija? Ne pretklinickih i prica rekla-kazala, nego klinickih studija.
I to ne samo za ulje kanabisa, nego za sve vrste homeopatskih lijekova.
Ja pricam uopsteno o alternativnoj medicini.
-
hannah23
#2772 Re: RE: Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Da je pretklinicka studija pokazala toliki uspjeh, do sada, za toliko godina bi se pojavila i klinicka studija. Kratko i jasno.Dozer wrote:Keep laughing.
-
hannah23
#2773 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Intervju sa dr. Igorom Stagljarom :
„neznanstveni krugovi“ koji tvrde da postoji samo jedna vrsta raka koji se može jednostavno liječiti primjenom „univerzalnog“ lijeka za rak koji bi onda omogućio potpuno izliječenje. Što mislite o tome?
Svaki put se zgrozim kada pročitam takve netočne izjave koje dolaze od svakojakih šarlatana koji tvrde da njihovim alternativnim, te znanstveno totalno neobjašnjivim pristupom mogu izliječiti tumore. Dotične osobe manipuliraju ljudima koji su, na žalost, laici te nisu pravilno informirani o čemu se radi. Kao znanstvenik koji se bavi molekularno-biološkim istraživanjima tumora želim prije svega odaslati iskrenu poruku javnosti da mi nikad nećemo biti kadri stvoriti jedini univerzalni lijek protiv svih vrsta tumora. Naime, na temelju današnjih opširnih molekularnih, imunoloških, histoloških i drugih spoznaja o tumorima možemo zasigurno govoriti o postojanju dvjestotinjak različitih tumora u ljudskom organizmu. Gotovo svaki od 200-tinjak tumora je jedinstven jer ga uzrokuju molekularne promjene u različitim genima i njihovim proteinskim produktima. Važno je, također spomeniti da se tumori razlikuju od pacijenta do pacijenta, upravo zbog činjenice da ih uzrokuju mutacije u specifičnim genima koje mogu varirati od pacineta A do pacijenta X. Dakle, možemo slobodno reći da tumora ima onoliko koliko ima i pacijenata! Glavni cilj moderne molekularne biologije je prije svega razumijevanje svakog od tih dvjestotinjak tumora kao jedinku za sebe, tj. shvatiti koje promjene u genima i njihovim proteinskim produktima dovode do pojave tih tumora, te kako stvoriti „pametne“ lijekove koji će ciljano uništiti tumorske stanice, a normalne ostaviti netaknutima. Iskreno se nadam da će mnogi ljudi ubrzo shvatiti da je to jedini ispravni način koji vodi razvoju novih, „pametnih“ lijekova koji će u konačnici biti efikasni u suzbijanju tumora jer se takva vrsta istraživanja bazira isključivo na znanstveno dokazanim činjenicama, a ne nekakvim „guru“ opažanjima.
Kada već govorimo o „neznanstvenim“ krugovima, u njima je rašireno mišljenje kako već godinama imamo lijek za rak, ali da ga farmaceutski lobi namjerno zaustavlja jer im, navodno više odgovara da ljudi budu bolesni i koriste široku lepezu neučinkovitih lijekova. Koje je vaše mišljenje, kao znanstvenika, o takvim idejama? Postoji li uopće mogućnost da se nešto tako bitno za čovječanstvo skriva od javnosti?
Takve šarlatanske izjave stvarno nemaju smisla i po meni su jedna velika glupost. Evo, dat ću vam na razmatranje par važnih činjenica pa odlučite sami: za proizvodnju jednog novog antitumorskog lijeka potrebno je između 600 milijuna do jedne milijarde dolara, a dotični proces traje oko 8-10 godina. Možda će zvučati zapanjujuće, ali tek svaki dvadeseti lijek prođe svih 7 faza razvoja, a tek svaki peti lijek za rak koji se pojavi na tržištu financijski vrati ulaganje od svoje prodaje što znači da je cjelokupni proces otkrivanja lijekova još i danas prilično neučinkovit. Nadalje, svaki uspješni lijek danas može biti zaštićen patentom maksimalno 11 godina, a nakon tog vremena dopušteno je raditi generičke lijekove bez povrede patenta. Dakle, farmaceutske kompanije su pod neopisivim pritiskom da konstantno plasiraju na tržište nove i bolje lijekove jer bi, inače doživjele financijski fijasko. Zbog čega bi onda neka farmaceutska tvrtka držala takav „blockbuster“ lijek u tajnosti? Dotična bi osoba, tj. farmaceutska kompanija koja bi ga stvorila automatski postala najbogatija na svijetu…
Ostatak odličnog intervjua pročitajte ovdje: http://tris.com.hr/2014/03/molekularni- ... i-sigurno/
„neznanstveni krugovi“ koji tvrde da postoji samo jedna vrsta raka koji se može jednostavno liječiti primjenom „univerzalnog“ lijeka za rak koji bi onda omogućio potpuno izliječenje. Što mislite o tome?
Svaki put se zgrozim kada pročitam takve netočne izjave koje dolaze od svakojakih šarlatana koji tvrde da njihovim alternativnim, te znanstveno totalno neobjašnjivim pristupom mogu izliječiti tumore. Dotične osobe manipuliraju ljudima koji su, na žalost, laici te nisu pravilno informirani o čemu se radi. Kao znanstvenik koji se bavi molekularno-biološkim istraživanjima tumora želim prije svega odaslati iskrenu poruku javnosti da mi nikad nećemo biti kadri stvoriti jedini univerzalni lijek protiv svih vrsta tumora. Naime, na temelju današnjih opširnih molekularnih, imunoloških, histoloških i drugih spoznaja o tumorima možemo zasigurno govoriti o postojanju dvjestotinjak različitih tumora u ljudskom organizmu. Gotovo svaki od 200-tinjak tumora je jedinstven jer ga uzrokuju molekularne promjene u različitim genima i njihovim proteinskim produktima. Važno je, također spomeniti da se tumori razlikuju od pacijenta do pacijenta, upravo zbog činjenice da ih uzrokuju mutacije u specifičnim genima koje mogu varirati od pacineta A do pacijenta X. Dakle, možemo slobodno reći da tumora ima onoliko koliko ima i pacijenata! Glavni cilj moderne molekularne biologije je prije svega razumijevanje svakog od tih dvjestotinjak tumora kao jedinku za sebe, tj. shvatiti koje promjene u genima i njihovim proteinskim produktima dovode do pojave tih tumora, te kako stvoriti „pametne“ lijekove koji će ciljano uništiti tumorske stanice, a normalne ostaviti netaknutima. Iskreno se nadam da će mnogi ljudi ubrzo shvatiti da je to jedini ispravni način koji vodi razvoju novih, „pametnih“ lijekova koji će u konačnici biti efikasni u suzbijanju tumora jer se takva vrsta istraživanja bazira isključivo na znanstveno dokazanim činjenicama, a ne nekakvim „guru“ opažanjima.
Kada već govorimo o „neznanstvenim“ krugovima, u njima je rašireno mišljenje kako već godinama imamo lijek za rak, ali da ga farmaceutski lobi namjerno zaustavlja jer im, navodno više odgovara da ljudi budu bolesni i koriste široku lepezu neučinkovitih lijekova. Koje je vaše mišljenje, kao znanstvenika, o takvim idejama? Postoji li uopće mogućnost da se nešto tako bitno za čovječanstvo skriva od javnosti?
Takve šarlatanske izjave stvarno nemaju smisla i po meni su jedna velika glupost. Evo, dat ću vam na razmatranje par važnih činjenica pa odlučite sami: za proizvodnju jednog novog antitumorskog lijeka potrebno je između 600 milijuna do jedne milijarde dolara, a dotični proces traje oko 8-10 godina. Možda će zvučati zapanjujuće, ali tek svaki dvadeseti lijek prođe svih 7 faza razvoja, a tek svaki peti lijek za rak koji se pojavi na tržištu financijski vrati ulaganje od svoje prodaje što znači da je cjelokupni proces otkrivanja lijekova još i danas prilično neučinkovit. Nadalje, svaki uspješni lijek danas može biti zaštićen patentom maksimalno 11 godina, a nakon tog vremena dopušteno je raditi generičke lijekove bez povrede patenta. Dakle, farmaceutske kompanije su pod neopisivim pritiskom da konstantno plasiraju na tržište nove i bolje lijekove jer bi, inače doživjele financijski fijasko. Zbog čega bi onda neka farmaceutska tvrtka držala takav „blockbuster“ lijek u tajnosti? Dotična bi osoba, tj. farmaceutska kompanija koja bi ga stvorila automatski postala najbogatija na svijetu…
Ostatak odličnog intervjua pročitajte ovdje: http://tris.com.hr/2014/03/molekularni- ... i-sigurno/
- Dozer
#2774 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Dadoh ti link na drugu temu. Tamo imas kamaru linkova na raznorazne studije. Ako iz njih budes zakljucila da nisu pokazale pozitivne rezultate, onda - cestitam.
I, ako bude tako, imam i poruku - baci tu diplomu
Klasicni si primjer nasih "doktora"... Cim se dobije diploma, vise se nista ne cita i ne uci... valjda smatrate da ste sve naucili
Usput, sama si dala svrhu postojanja farmaceutske industrije, samo sto to ocito nisi shvatila. Ovo je ta sustina:
Ako ne shvatas zasto je problem pustiti ekstrakt marihuane u vidu THC ulja u prodaju, i to je vrlo jednostavno - ne mogu patentirati biljku....a tek svaki peti lijek za rak koji se pojavi na tržištu financijski vrati ulaganje od svoje prodaje što znači da je cjelokupni proces otkrivanja lijekova još i danas prilično neučinkovit.
Ne mogu cak patentirati ni THC. Mogu patentirati lijek na bazi toga, naravno, ali to im se ne isplati jer znaju sljedece:
- Ako ga puste u slobodnu prodaju, tj. ako ga patentiraju pod bilo kojim nazivom, a onda ljudi masovno postanu svjesni da THC lijeci rak, vrlo brzo ce izgubiti kontrolu nad tim, a samim tim i zaradu.
Zasto? Pa jer se THC ulje dobije iz biljke koju svako moze uzgojiti, a sto se ama bas nikako ne moze kontrolisati jer se cijeli proces dobivanja THC ulja bez ikakvih problema moze odvijati u svacijoj kuci. Drugim rijecima - svako moze proizvesti taj lijek.
Jasnije zasto ne postoje klinicke studije s RSO? Ili, preciznije, zasto ne postoje zvanicno objavljeni rezultati tih studija...
-
hannah23
#2775 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Nema sumnje da su biljke riznice bioloski korisnih jedinjenja. Ali cijela biljka je mjesavina stotina hemikalija od kojih nisu sve korisne i sadrzi niske ili promjenljive nivoe aktivnih sastojaka. Npr. Danas se koriste lijekovi za lijecenje ljudi sa srcanom insuficijencijom i druge srcane probleme na bazi glikozida izolovanih iz biljke koja je veoma toksicna sto znaci da jedenje samo male kolicine ove biljke moze izazvati smrt. Brojni lijekovi su razvijeni na ovaj nacin- preciscavanjem prirodnih jedinjenja, razvijanjem i testiranjem do stvaranja korisnog sastojka.
Naspram ovog stoji cinjenica da ako izolovani sastojci, precisceni u kontrolisanim uslovima, oblikovani u tacno odredjenu dozu u formi lijekova lijece ili olaksavaju simptome bolesti, ne znaci da ce originalna biljka ili njen ekstrakt imati iste efekte. Dakle, iako kanabis sadrzi odredjene kanabinoide, to automatski ne znaci da kanabis lijeci rak. Osamdesetih godina se lijekovi zasnovani na kanabinoidima su koristeni u svrhu smanjenja mucnine i povracanja izazvanih hemoterapijom, ne za lijecenje karcinoma. U nekim zemljama se medicinska upotreba marihuane koristi u ustanovama za palijativno zbrinjavanje u cilju smanjenja bola i olaksanja simptoma.
Takodje, zbog svog hemijskog statusa kanabinoidi se ne rastvaraju lako u vodi i ne "putuju" daleko u nasim tkivima. To otezava odlazak do celija kancera ili cak i samo dospijevanje u krvotok.
Iz onoga sto sada znamo sasvim je jasno da kanabis ne lijeci rak, pogotovo ne ako se konzumira kao marihuana (dim) ili kao ulje.
U preciscenom obliku, prirodno ili izveden sinteticki, pokazuje relativno skromnu antitumorsku aktivnost, sto bi znacilo da bi morao da se kombinuje sa drugim lijekovima.
Ali prakticno naucno istrazivanje kanabinoida je uradjeno pomocu uzgoja celija raka u laboratoriji ili zivotinjskh modela. Zato je vazno biti oprezan kada se radi o eksponiranju ovih retultata kod pacijenata oboljelih od raka koji imaju tendenciju da budu mnogo slozeniji nego petrijeva solja ili mis.
S toga ponavljam NE POSTOJI UNIVERZALNI LIJEK ZA RAK.
Naspram ovog stoji cinjenica da ako izolovani sastojci, precisceni u kontrolisanim uslovima, oblikovani u tacno odredjenu dozu u formi lijekova lijece ili olaksavaju simptome bolesti, ne znaci da ce originalna biljka ili njen ekstrakt imati iste efekte. Dakle, iako kanabis sadrzi odredjene kanabinoide, to automatski ne znaci da kanabis lijeci rak. Osamdesetih godina se lijekovi zasnovani na kanabinoidima su koristeni u svrhu smanjenja mucnine i povracanja izazvanih hemoterapijom, ne za lijecenje karcinoma. U nekim zemljama se medicinska upotreba marihuane koristi u ustanovama za palijativno zbrinjavanje u cilju smanjenja bola i olaksanja simptoma.
Takodje, zbog svog hemijskog statusa kanabinoidi se ne rastvaraju lako u vodi i ne "putuju" daleko u nasim tkivima. To otezava odlazak do celija kancera ili cak i samo dospijevanje u krvotok.
Iz onoga sto sada znamo sasvim je jasno da kanabis ne lijeci rak, pogotovo ne ako se konzumira kao marihuana (dim) ili kao ulje.
U preciscenom obliku, prirodno ili izveden sinteticki, pokazuje relativno skromnu antitumorsku aktivnost, sto bi znacilo da bi morao da se kombinuje sa drugim lijekovima.
Ali prakticno naucno istrazivanje kanabinoida je uradjeno pomocu uzgoja celija raka u laboratoriji ili zivotinjskh modela. Zato je vazno biti oprezan kada se radi o eksponiranju ovih retultata kod pacijenata oboljelih od raka koji imaju tendenciju da budu mnogo slozeniji nego petrijeva solja ili mis.
S toga ponavljam NE POSTOJI UNIVERZALNI LIJEK ZA RAK.