Premier Liga BiH 2006/2007

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
mzungu

Post by mzungu »

hrasno38 wrote:E moji dragi navijaci i simpatizeri dva najjaca kluba u BiH trebali bi se malo vratiti u zbilju i skontati da u svom ovom prepucavanju, nadjebavanju pa i vrijedjanju najvise uzivaju oni koji vrebaju iz prikrajka na titulu a budite sigurni i cijela RS. Ovo vise nije samo fudbalska utakmica nego susret izmedju dva entiteta pa i sire od toga. Dragi moji Pitari nemojte se iznenaditi da u subotu u Lukavici vidite Delije i Grobare koji su dosli kao ispomoc Sokolovima. Sva ova zajebancija medju nama je super ali nju treba ostaviti kada nasi klubovi igraju medjusobno a za ovakve susrete po mom skromnom misljenju trebali bi biti jedinstveni. Ja da jos uvijek idem na utakmice i pratim onim zarom kao kad sam imao 20 godina budite sigurni da bih isao sa Pitarima na ovu utakmicu i bodrio FK Sarajevo jer sa tim ne bi bodrio samo taj klub nego i svoj grad, federaciju i sve one ljude sto su dali zivote za ispravnu stvar a protiv onih koji su sve to cetiri godine rusili i ubijali. Sport vec odavno nije sport u ovoj drzavi nego cista politika pa ako smo u ratu bili na jednoj strani zasto to ne mozemo i sada makar kada se igra sa klubovima iz RS-a. Sutra ce citav RS navijati za Slaviju, njihovi drotovi ce jedva cekati da se desi neko sranje pa da pocnu da pendrece navijace Sarajeva, nisam siguran da i sam Dodik nece biti na utakmici a mi ovdje samo sto ne jebemo majke jedni drugima. Ja bih bio najsretniji kada bi sutra na stadionu i oko njega vidio 10.000 sarajlija, ne samo navijaca Sarajeva nego sarajlija koji ce biti garant da nas opet RS nece prevariti a sva ova prepucavanja ostaviti za neka bolja vremena kada ce nam sport opet svima biti zabava.
Hrasno dolazile su te delije i grobari 92-95 ko ispomoc pa se podvijena repa vracali. A to pendrecenje sto spominjes?! Nece moci vjeruj mi, imamo i mi drotova na stand by vrlo blizu tog stadiona ako neko pocne da bije, ne dao im Bog!! I ne polovi nas, federacija/rs....Bosna brate, cijela!
Nego da ne idem s teme....momci koji ste tamo i idete na tekmu, RESPECT!

SARAJ'VO SAMPINON!
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

mzungu wrote:
hrasno38 wrote:E moji dragi navijaci i simpatizeri dva najjaca kluba u BiH trebali bi se malo vratiti u zbilju i skontati da u svom ovom prepucavanju, nadjebavanju pa i vrijedjanju najvise uzivaju oni koji vrebaju iz prikrajka na titulu a budite sigurni i cijela RS. Ovo vise nije samo fudbalska utakmica nego susret izmedju dva entiteta pa i sire od toga. Dragi moji Pitari nemojte se iznenaditi da u subotu u Lukavici vidite Delije i Grobare koji su dosli kao ispomoc Sokolovima. Sva ova zajebancija medju nama je super ali nju treba ostaviti kada nasi klubovi igraju medjusobno a za ovakve susrete po mom skromnom misljenju trebali bi biti jedinstveni. Ja da jos uvijek idem na utakmice i pratim onim zarom kao kad sam imao 20 godina budite sigurni da bih isao sa Pitarima na ovu utakmicu i bodrio FK Sarajevo jer sa tim ne bi bodrio samo taj klub nego i svoj grad, federaciju i sve one ljude sto su dali zivote za ispravnu stvar a protiv onih koji su sve to cetiri godine rusili i ubijali. Sport vec odavno nije sport u ovoj drzavi nego cista politika pa ako smo u ratu bili na jednoj strani zasto to ne mozemo i sada makar kada se igra sa klubovima iz RS-a. Sutra ce citav RS navijati za Slaviju, njihovi drotovi ce jedva cekati da se desi neko sranje pa da pocnu da pendrece navijace Sarajeva, nisam siguran da i sam Dodik nece biti na utakmici a mi ovdje samo sto ne jebemo majke jedni drugima. Ja bih bio najsretniji kada bi sutra na stadionu i oko njega vidio 10.000 sarajlija, ne samo navijaca Sarajeva nego sarajlija koji ce biti garant da nas opet RS nece prevariti a sva ova prepucavanja ostaviti za neka bolja vremena kada ce nam sport opet svima biti zabava.
Hrasno dolazile su te delije i grobari 92-95 ko ispomoc pa se podvijena repa vracali. A to pendrecenje sto spominjes?! Nece moci vjeruj mi, imamo i mi drotova na stand by vrlo blizu tog stadiona ako neko pocne da bije, ne dao im Bog!! I ne polovi nas, federacija/rs....Bosna brate, cijela!
Nego da ne idem s teme....momci koji ste tamo i idete na tekmu, RESPECT!

SARAJ'VO SAMPINON!
Eh da dolazili su i zato sada imamo nekoliko gradova duhova, bezbroj iskopanih mezara i grobova i drzavu koja je podjeljena na dva dijela. Lijep je tvoj optimizam ali ja sam vise za realizam i ono sto je terenu. Gdje su bili ti drotovi kada su se Manijaci marisali sa policijom RS-a. Nemoj se uvrijediti ali mislim da nisi ovdje nege sve to posmatras sa neke udaljene destinacije. Ako se varam onda izvini. Ja bih zaista bio presretan kada bi od 5000 navijaca makar pola sutra na stadionu Slavije navijalo za Sarajevo i da u jednoj zaista sportskoj priredbi Sarajevo donese dugo ocekivanu titulu. E to zaista trenuto zvuci kao SF. Bice problema sa navijacima, policijom a veliko je pitanje kako ce ta utakmica zavrsiti. Ako utakmica bude fer i korektna sto se mene tice neka pobjedi bolji a ja bih volio da to bude Sarajevo. Medjutim vidjet cemo sutra. U svakom slucaju, puno srece svima.
Ripicipi

Post by Ripicipi »

Majstorinho wrote:Samo da ne padne mrtva glava...
Nadati se da ce IPAK sve proci OK, mislim da belaji nikome nisu potrebni.

U kukavicu po TITULU 8-)
Santos

Post by Santos »

Joj da je drmnut Celika u Zenici pa ih poslat tamo gdje im je mjesto.Hajd odradite to zivota vam.Imate puno razloga.
Majstorinho

Post by Majstorinho »

Marco-x wrote: Sarajevo sam gledo nekoliko puta ove godine i stvarno imam dojam da je Zrinjski jači od njih za nijansu.
Nema sta.Mnogo ste jaki.razvali vas Dudelange na vasem terenu.Amateri iz smijesne drzave.zasto onda Zrinjski nije dobio Sarajevo pod bijelim brijegom?Nemoj pametovat.Da ste jaci,ne bi bili iza nas.Ovako,tisina.
Ripicipi

Post by Ripicipi »

Marco-x wrote:Sad mi žao što ovo Zrinjski nije sve razvalio ove godine. U 27 kola šezdesetak golova, šteta što su oduzeta dva boda od NSBiH.
Na 3 - 4 gostovanja ove godine, jednostavno se nije moglo (smjelo) pobijediti, a na ostalim navlačenje za domaćina, što opet i mogu shvatiti, jer to svaki premjerligaški klub doživljava na gostovanjima.
Gledajući juče tekmu Slavija -Sarajevo, ovaj dojam mi je još jači.
Dok Sarajevo opet liči na ekipu, koja ima glavu i rep, Slavija toliko padne u zadnjih dvadeset minuta, što je nepojmljivo za profesionalni klub. Mislim razumljivo da je tempo nešto slabiji pri kraju, ali onako dekoncentrirano nabijati lopte i ne svezati ijednu akciju, stvarno niđe veze.
Sarajevo sam gledo nekoliko puta ove godine i stvarno imam dojam da je Zrinjski jači od njih za nijansu. Ako tercet Rajović, Smajić, Žižović se može nazvati nijansom :D .
Nadam se da neće rasprodavati slijedeće sezone ekipu i opet u pobjede, iako smo ove godine bili najjači.

"...al nema veze Zrinjski moj,
Zrinjski Mostar šampion"
Pokazite sad protiv slavije koliko ste jaki, ja cu vam cestitati poslije utakmice, a onda ti cestitaj nama :-D
Ripicipi

Post by Ripicipi »

Marco-x wrote:
potres_mozga wrote:
Pokazite sad protiv slavije koliko ste jaki, ja cu vam cestitati poslije utakmice, a onda ti cestitaj nama :-D
Dobijte Široki i prvaci ste. A što bi to i Zrinjski trebao igrati korektno, kad je cijela liga smijurija? :D :D
Da dokazete koliko ste ozbiljan klub :D
strelčevina

Post by strelčevina »

potres_mozga wrote:
Marco-x wrote:
potres_mozga wrote:
Dobijte Široki i prvaci ste. A što bi to i Zrinjski trebao igrati korektno, kad je cijela liga smijurija? :D :D
Daleko je Zrinjski ozbiljniji od 99% klubova u ovoj ligi, budžet za naredno sezonu davno je osiguran, nijednom igraču ne ističe ugovor, uostalom prije dva mjeseca Žižović je produžio ugovor koji mu ističe krajem 2007g. Smajić također, Rajović ima ugovor do kraja2008g. Prioritet je dovesti golmana koji je kako sam čuo već kaparisan, i jednog kvalitetnog veznog napadača. A što se slijedeće utakmice tiče bez brige, neće Zrinjski zbog Sarajeva dokazivati svoju ozbiljnost nego zbog sebe.
Ripicipi

Post by Ripicipi »

strelčevina wrote:
potres_mozga wrote:
Marco-x wrote: Dobijte Široki i prvaci ste. A što bi to i Zrinjski trebao igrati korektno, kad je cijela liga smijurija? :D :D
Daleko je Zrinjski ozbiljniji od 99% klubova u ovoj ligi, budžet za naredno sezonu davno je osiguran, nijednom igraču ne ističe ugovor, uostalom prije dva mjeseca Žižović je produžio ugovor koji mu ističe krajem 2007g. Smajić također, Rajović ima ugovor do kraja2008g. Prioritet je dovesti golmana koji je kako sam čuo već kaparisan, i jednog kvalitetnog veznog napadača. A što se slijedeće utakmice tiče bez brige, neće Zrinjski zbog Sarajeva dokazivati svoju ozbiljnost nego zbog sebe.
Ma dobro, zajebancija je bila :-D

Zrinjski je i protiv nas pokazao da je ozbiljan klub :thumbup:

Iskreno bih volio da prestignete one shumadince iz kukavice i zavrsite kao drugi, pa onda u kup eufa.

SARAJEVO SAMPION
Hakala

Post by Hakala »

dokazali ste vi ozbiljnost u trebinju ,kao i lani u mostaru spram sirokog,kao i kontra tikava iz izraela :D...kao i u x ostalih manje ofirnih situacija,ali ove ipak izdvajam zbog bezobrazne preocitosti(neki hrvati iz mostara su mi potvrdili sve ovo,pogotovo dobar pazar s izraelcima 8-) )

usotalom da ste ozbiljan klub,istupili biste iz lige kao sto ste grlato nagovjestili :D ...i sta bjese? :? kuknjavom ste samo dobili par kompenzacija(recimo penal protiv veleza)...zasto ste opravdanu borbu protiv sudijske mafije,gurnuli pod tepih,do nekih drugih,nesretnih(po vas)vremena

jos nesto,jesi li ikad cuo za raskid,ili mozda otkup ugovora,obestecenje?..i kako tako ozbiljan klub da dozvoli odlazak diarre na polusezoni,dok je zrinjski bio jedini konkurent sarajevu :roll:??' ... ista stvar ti je i sa smajicem,i rajovicem(jedinima sto nesto vrijede,zizovic je krs i ne moze pod ruku sa ovom dvojicom)..pitanje je samo da li ce uopste doci ponuda za njih,a ne vjerujem da je ne bi objerucke prihvatili,samo da se izvuku iz ove balvan lige(ako nista ,da ne ostanu bogalji)

stoga,zadrzi te svoje puste snove za sebe..usotalom ima li ste priliku da zablisate u evropi :D i sta se desi...vi ga podudlate nekim amaterima

tako ti je to moj miki :D ili ako vec hoces -strelcevino :D

postoji jedan vrlo moguc scenarij u srijedu,a sve zavisi od utorka :D ...ako zrinjskom apelaciona komisija vrati 2 boda u utorak(ovisno ciji je jaci lobby izmedju cro-srb natezanja)..zrinjski ce vjerovatno ici na pobjedu protiv slavije,jer eventualnom pobjedom smanjice prednost slavije na samo jedan bod,i nadati se nekom kiksu slavije u preostala 2 kola(mozda u tuzli)da bi izbili na drugo mjesto(kup uefa)
u drugoj varijanti,jasna je racunica 8) ...zrinjski pusta slaviji,a zauzvrat slavija ima obavezu da rutinski uzme kup,i tako zrinjski kao treceplasirani ide u evropu...na jos jednu blamazu? ?:roll: :D

steta,a slove kao ozbiljan klub :D ...treba forsirati ovu drugu varijantu kroz medije..nece li im proraditi inat,i nece li odigrati kontra svih spekulacija,pa bi im mozda i ja priznao ozbiljnost :?

u prvoj varijant i:-D ,ja se zalazem za apsulutno gasenje lige,ili njeno svodjenje na amaterski nivo...jer to bi bila uistinu zesca lakrdija,koja prevazilazi cak i same nas :D
strelčevina

Post by strelčevina »

Hakala wrote:dokazali ste vi ozbiljnost u trebinju ,kao i lani u mostaru spram sirokog,kao i kontra tikava iz izraela :D...kao i u x ostalih manje ofirnih situacija,ali ove ipak izdvajam zbog bezobrazne preocitosti(neki hrvati iz mostara su mi potvrdili sve ovo,pogotovo dobar pazar s izraelcima 8-) )

usotalom da ste ozbiljan klub,istupili biste iz lige kao sto ste grlato nagovjestili :D ...i sta bjese? :? kuknjavom ste samo dobili par kompenzacija(recimo penal protiv veleza)...zasto ste opravdanu borbu protiv sudijske mafije,gurnuli pod tepih,do nekih drugih,nesretnih(po vas)vremena

jos nesto,jesi li ikad cuo za raskid,ili mozda otkup ugovora,obestecenje?..i kako tako ozbiljan klub da dozvoli odlazak diarre na polusezoni,dok je zrinjski bio jedini konkurent sarajevu :roll:??' ... ista stvar ti je i sa smajicem,i rajovicem(jedinima sto nesto vrijede,zizovic je krs i ne moze pod ruku sa ovom dvojicom)..pitanje je samo da li ce uopste doci ponuda za njih,a ne vjerujem da je ne bi objerucke prihvatili,samo da se izvuku iz ove balvan lige(ako nista ,da ne ostanu bogalji)

stoga,zadrzi te svoje puste snove za sebe..usotalom ima li ste priliku da zablisate u evropi :D i sta se desi...vi ga podudlate nekim amaterima

postoji jedan vrlo moguc scenarij u srijedu,a sve zavisi od utorka :D ...ako zrinjskom apelaciona komisija vrati 2 boda u utorak(ovisno ciji je jaci lobby izmedju cro-srb natezanja)..zrinjski ce vjerovatno ici na pobjedu protiv slavije,jer eventualnom pobjedom smanjice prednost slavije na samo jedan bod,i nadati se nekom kiksu slavije u preostala 2 kola(mozda u tuzli)da bi izbili na drugo mjesto(kup uefa)
u drugoj varijanti,jasna je racunica 8) ...zrinjski pusta slaviji,a zauzvrat slavija ima obavezu da rutinski uzme kup,i tako zrinjski kao treceplasirani ide u evropu...na jos jednu blamazu? ?:roll: :D

steta,a slove kao ozbiljan klub :D ...treba forsirati ovu drugu varijantu kroz medije..nece li im proraditi inat,i nece li odigrati kontra svih spekulacija,pa bi im mozda i ja priznao ozbiljnost :?

u prvoj varijant i:-D ,ja se zalazem za apsulutno gasenje lige,ili njeno svodjenje na amaterski nivo...jer to bi bila uistinu zesca lakrdija,koja prevazilazi cak i same nas :D
Bogami dobro si zagorio, malo više nego obično si sad nalupao, ali nema veze tako realnom i promućurnom forumašu može se to oprostiti. Međutim totalnu ono baš neinformiranost niko drugi sem tebe osobno nemože ti ponuditi. Spominješ Diaru pa hakalica dragi otišao je u portugalsku ligu, mislim mogao je i u Iran, ali valjda je Evropa malo bolja destinacija... Dalje svaki igrač kojeg poželi Sarajevo Zrinjski ih može bez većih problema privući na svoju stranu. Međutim Žiža kažeš krhotina od igrača, a da je u šeheru valjo bi onda zar ne, Matka da ne spominjem. Jedno je sigurno nema tog igrača u Zrinjskom da će preći u Sarajevo, jer jednostavno niste u stanju najnormalnije uvjete igračima dati, te mijenjate uprave, te igrači štrajkuju, zatim voda se isključuje, kopačke se kupuju, glavni sponzor vam je au..... ima toga na tone. Samo nemoj ti pričat o poštenju, nije ona narodna poslovica bezveze. Dragi Hakala mirno spavaj možda i osvojite titulu, meni je svejedno, mislim poznat nam je taj osjećaj, nema potrebe za prevelikim uzbuđenjem.
Majstorinho

Post by Majstorinho »

Hakala je Zeljovac :D
El_comadante

Post by El_comadante »

Ma Sarajevo je najbolja ekipa u državi
pudlica

Post by pudlica »

posto manijaci toliko pricaju kako se hz postale beze,odvajanja,nemozemo otjerati ljude neke i tako to,bolje da sebe pogledaju,hajd sto ih njihovi navijaci reketare nego sto se jos biju medjusobno i oni hordama nasli pricati nesto,pa pogledajte sebe medjusobno se bijete i reketare vas i danas se jedan manijak mislim bas TM nasmijao kad sam mu rekao kako se tm nakacio hordi pa kako mi padamo i tako ta prica.
Fiore

#2765 we

Post by Fiore »

Ti dodji na jug pa vidi ko se bije i zbog cega... jer ono sto budes vidio nemoze se opisati ni sa hiljadu rijeci..
pudlica

Post by pudlica »

cuj dodji na jug da ograjisem pa za zelju da pocnem navijati :D ,ja samo kazem da si vi medjusobno bijete a nama nesto pricati
El_comadante

Post by El_comadante »

Ovo je meni do sada n ajbolja sezona ove naše lige
kvic

Post by kvic »

Hakala wrote:dokazali ste vi ozbiljnost u trebinju ,kao i lani u mostaru spram sirokog,kao i kontra tikava iz izraela :D...kao i u x ostalih manje ofirnih situacija,ali ove ipak izdvajam zbog bezobrazne preocitosti(neki hrvati iz mostara su mi potvrdili sve ovo,pogotovo dobar pazar s izraelcima 8-) )

penal protiv veleza???? hahahaha... a bolesnika.... otisao diara, a da je istog trenutka(pitanje je bi li i otisao da se nije unaprijed nasla zamjena za njega) dosao odmah igrac, po meni kompletniji od diare, to se ne spominje...ma tipican primjer bolesnika na kvadrat...
Santos

Post by Santos »

Hajmo sad svi Mirno.Ide himna.Mozete sjest zavrsilo je.Dobro kazu stari ljudi ti mu mali prst a on kasnije hoce i lakat.Tako i pitari.Mi ih osnovali sad se i prepiru.Neznaju sta je respekt.Koji je najveci Evropski uspjeh nekog kluba iz BiH prije i poslije rata tj,u onoj i u ovoj ligi.
pudlica

Post by pudlica »

djesi osnovali :-D ,jedino koga cjenim iz manijaka je Đilda mozda jos neki al se nemogu sjetiti
El_comadante

Post by El_comadante »

Sarajevo šampion sutrta definitvna potvrda
pudlica

Post by pudlica »

posto ce zeljo nekom bogovom pomoci ostati u PL mogli bi doci pred vjecnu da pomognu malo oko organizacije pa onda negdje iz coska da gledaju kako se slavi :D
Santos

Post by Santos »

Broj ce vam povecat Miso ako slucajno ne napunite Titovu.Ja cu bit tamo ali sa ekipom u kojoj ti nisi garant.Do parkuse vas nece bit garant,jedino ako se narod ne okupi konta neki miting.
Majstorinho

Post by Majstorinho »

Santos wrote:Broj ce vam povecat Miso ako slucajno ne napunite Titovu.Ja cu bit tamo ali sa ekipom u kojoj ti nisi garant.Do parkuse vas nece bit garant,jedino ako se narod ne okupi konta neki miting.
Ma bit ce nas od Vjecne,do diskoteke Bicakcic :D
U inat svima, :x SAMI PROTIV SVIH :x
pudlica

Post by pudlica »

ma santos napunili ne napunili mi smo uzeli titulu,a vi jedva opstali ili ispali :-D
Post Reply