Kod tebe ni voza ni prugeDozer wrote:Vas dvojica ste na istom kolosijeku. Preciznije - samo na jednoj sini tog kolosijeka. Druga vam je predalekoThe 51st State wrote:ovaj cpt ga sve razumom sopa, a dozer se opire, ko pravi bosanac.
Identitet Bosnjaka
-
The 51st State
#2751 Re: Identitet Bosnjaka
- Dozer
#2752 Re: Identitet Bosnjaka
Moguce...Al' bar ima stanica... Kod vas ni to...
Ima li ista zalosnije od toga kad neko ne zna svoj stvarni identitet i vodi se nekakvim imaginacijama koje niko izvan njegove zemlje ne priznaje...
Ima li ista zalosnije od toga kad neko ne zna svoj stvarni identitet i vodi se nekakvim imaginacijama koje niko izvan njegove zemlje ne priznaje...
-
The 51st State
#2753 Re: Identitet Bosnjaka
Dobro si se opisao I na kraju slagao.
- MarlboroGold
#2754 Re: Identitet Bosnjaka
Aha, u tome je problemCPT wrote:Nisam siguran kakve to veze ima sa njegovim slucajem ili generalno pravilom ali ok. Bosnjaci u HR mogu imati paralelno dva drzavljanstva. Hrvati iz BiH iz grupe "nacionalni Bosanci" ne mogu furati jedno "nacionalnog Bosanca" u BIH i paralelno "nacionalnog Hrvata". Mislim, mogu ali malo je neiskreno.Bloo wrote:Znači Bošnjaci u Hrvatskoj sa domovnicom, a koji imaju BIH državljanstvo, bi se trebali odreći hrvatskog?CPT wrote:Procitaj citav post. To se odnosilo na njega i njegovu situaciju. Fura se istovremeno jedistvena BH nacija i podrzava politika koja vidi sve Hrvate vidi kao jednu naciju (pogotovo one u BIH). Moze jedno ili drugo.
Bosnjaci iz Sandzaka bi sa ovom pricom imali neku vazu da BiH dijeli drzavljanstva ili svojata Sandzak. Ovako neke direktne veze nema. Bosnjaci imaju samo drzavljanstvo Republike Srbije. Sto doslovce i pise u pasosu.
Pa kako možete očekivati i da drugi vole BiH sa takvim stavovima? Govorim o torovima
Sa takvim stavovima samo gurate ostale da se identificiraju sa ostalim nacionalističkim strujama. Ovo je za mene dokaz da ujedno i vi radite protiv zemlje i njenog naroda.
-
The 51st State
#2755 Re: Identitet Bosnjaka
I ovaj prespavo devedesete.
- Dozer
#2756 Re: Identitet Bosnjaka
A ti, kao, bio aktivan tada? 
-
The 51st State
#2757 Re: Identitet Bosnjaka
U smislu posljedica.
- jeza u ledja
#2758 Re: Identitet Bosnjaka
Ko vodi, CPT ili Dozer? 
-
The 51st State
#2759 Re: Identitet Bosnjaka
jeza u ledja wrote:Ko vodi, CPT ili Dozer?
- CPT
#2760 Re: Identitet Bosnjaka
Nema tu problema, samo da smo na jasnom. Ti si za jedinstvenu naciju ali bi da malo da proviris i u susjednu naciju jer ti je ok pasos isteMarlboroGold wrote:Sa takvim stavovima samo gurate ostale da se identificiraju sa ostalim nacionalističkim strujama. Ovo je za mene dokaz da ujedno i vi radite protiv zemlje i njenog naroda.
- MarlboroGold
#2761 Re: Identitet Bosnjaka
Pa šta ja mogu kad naš ne valja k**** i što sam imao glavobolje od naše ambasade u Njemačkoj... ako već ima način da to zaobiđem, zašto da ne? To ni u jednom momentu ne mijenja ono što jesam i što sam oduvijek bio, a to je bosanac... a ti govori šta hoćeš. Dovoljno si rekao na prethodnim stranicama, tako da mi je jasan tvoj profil ličnosti.CPT wrote:Nema tu problema, samo da smo na jasnom. Ti si za jedinstvenu naciju ali bi da malo da proviris i u susjednu naciju jer ti je ok pasos isteMarlboroGold wrote:Sa takvim stavovima samo gurate ostale da se identificiraju sa ostalim nacionalističkim strujama. Ovo je za mene dokaz da ujedno i vi radite protiv zemlje i njenog naroda.![]()
Kao što rekoh 90% bošnjaka bi izganjali putovnicu da imaju osnove upravo iz naprijed navedenih razloga. Hiljadu puta su mi pojedini rekli ma jašta, i ja bih da mogu... tako da jbg. Ko ne bi volio da nemamo tih problema sa birokratijom...
- Point.
#2762 Re: Identitet Bosnjaka
Kojeg naroda tačno ? U BiH imaju tri konstitutivna naroda.MarlboroGold wrote: Aha, u tome je problem
Pa kako možete očekivati i da drugi vole BiH sa takvim stavovima? Govorim o torovima
Sa takvim stavovima samo gurate ostale da se identificiraju sa ostalim nacionalističkim strujama. Ovo je za mene dokaz da ujedno i vi radite protiv zemlje i njenog naroda.
- CPT
#2763 Re: Identitet Bosnjaka
Znaci u ZG bi da uzmes putovnicu kao nacionalni Hrvat a u Sarajevu bi da ostanes nacionalni Bosanac jer znamo da svi nacionalni Bosanaci imajo pravo na domovnicu.MarlboroGold wrote:Pa šta ja mogu kad naš ne valja k**** i što sam imao glavobolje od naše ambasade u Njemačkoj... ako već ima način da to zaobiđem, zašto da ne? To ni u jednom momentu ne mijenja ono što jesam i što sam oduvijek bio, a to je bosanac... a ti govori šta hoćeš. Dovoljno si rekao na prethodnim stranicama, tako da mi je jasan tvoj profil ličnosti.CPT wrote:Nema tu problema, samo da smo na jasnom. Ti si za jedinstvenu naciju ali bi da malo da proviris i u susjednu naciju jer ti je ok pasos isteMarlboroGold wrote:Sa takvim stavovima samo gurate ostale da se identificiraju sa ostalim nacionalističkim strujama. Ovo je za mene dokaz da ujedno i vi radite protiv zemlje i njenog naroda.![]()
Kao što rekoh 90% bošnjaka bi izganjali putovnicu da imaju osnove upravo iz naprijed navedenih razloga. Hiljadu puta su mi pojedini rekli ma jašta, i ja bih da mogu... tako da jbg. Ko ne bi volio da nemamo tih problema sa birokratijom...
- MarlboroGold
#2764 Re: Identitet Bosnjaka
Taj argument ti je teška nula jer je baziran na emociji i averziji prema takvim ljudima (naravno, kompleksi, a možda i ljubomora?), ali si se sad uhvatio za njega jer nemaš nijedan drugi.
Last edited by MarlboroGold on 31/05/2019 07:34, edited 1 time in total.
- MarlboroGold
#2765 Re: Identitet Bosnjaka
Naroda koji se ne želi identificirati sa nacionalnim torovima, a u suštini svi ti narodi koje spominješ su taj jedan narod - odnosno bosanci i hercegovci koliko god da se opiru.Point. wrote:Kojeg naroda tačno ? U BiH imaju tri konstitutivna naroda.MarlboroGold wrote: Aha, u tome je problem
- CPT
#2766 Re: Identitet Bosnjaka
samo sto neki kao pripadnici hrvatskog naroda imaju pravo na domovnicu ali u sustini su isti, BH narodMarlboroGold wrote:Naroda koji se ne želi identificirati sa nacionalnim torovima, a u suštini svi ti narodi koje spominješ su taj jedan narod - odnosno bosanci i hercegovci koliko god da se opiru.Point. wrote:Kojeg naroda tačno ? U BiH imaju tri konstitutivna naroda.MarlboroGold wrote: Aha, u tome je problem
Strani državljani koji žive u Hrvatskoj, a nisu etnički Hrvati, odnosno nemaju hrvatske pretke, prolaze veoma trnovit put da bi dobili putovnicu i domovnicu. Između ostaloga moraju u Hrvatskoj s prijavljenim trajnim boravkom neprekidno živjeti osam godina, ispisati se iz državljanstva države iz koje dolaze, dokazati poznavanje hrvatskog jezika, kulture i društvenog uređenja, a od njih se očekuje i uzorno ponašanje iz kojeg se može zaključiti da poštuju pravni poredak.
Prema dosad javno objavljenim MUP-ovim podacima, od 2000. do 2017. domovnice su na temelju posebnih zasluga dobila 784 stranca, a za razdoblje prije 2000. MUP nema podatke. Najviše ih je iz BiH - 287. Pritom nije riječ o bosanskohercegovačkim Hrvatima jer su oni državljanstvo stjecali u redovitoj proceduri na temelju dokaza o hrvatskom podrijetlu, najčešće potvrde o krštenju.
- MarlboroGold
#2767 Re: Identitet Bosnjaka
bla bla...
Zato se ti sturiš braneći migrante koji kod sebe nemaju ni jedan jedini papir, a ovamo osporavaš narodu koji je rođen u svojoj zemlji da budu ono što jesu
De ti te migrante pitaj ko su i odakle su. Ako ti Afganistanac kaže da je iz Sirije ti onda njemu crtaj da ne može biti Sirijac.
Zato se ti sturiš braneći migrante koji kod sebe nemaju ni jedan jedini papir, a ovamo osporavaš narodu koji je rođen u svojoj zemlji da budu ono što jesu
De ti te migrante pitaj ko su i odakle su. Ako ti Afganistanac kaže da je iz Sirije ti onda njemu crtaj da ne može biti Sirijac.
- Point.
#2768 Re: Identitet Bosnjaka
Onih 1% misliš? Ja ne pripadam istom narodu koji je uradio UZP i genocid nad mojim narodom pa se ti nasadi na glavu sa tom iskrivljenom retorikom.MarlboroGold wrote:Naroda koji se ne želi identificirati sa nacionalnim torovima, a u suštini svi ti narodi koje spominješ su taj jedan narod - odnosno bosanci i hercegovci koliko god da se opiru.Point. wrote:Kojeg naroda tačno ? U BiH imaju tri konstitutivna naroda.MarlboroGold wrote: Aha, u tome je problem
- CPT
#2769 Re: Identitet Bosnjaka
Eh da mogu i oni na bazi "hrvatskog podrijetla" postati nacionalni Hrvati kao i svi ostali nacionalni BH-ovciMarlboroGold wrote:bla bla...
Zadnji dio je najbolji... Bosnjaci samo Islam ovo ono religija ovo ono....
"....dokaza o hrvatskom podrijetlu, najčešće potvrde o krštenju."
- MarlboroGold
#2770 Re: Identitet Bosnjaka
Ma završili smo. Ovo mi već postaje smiješno
Imate Dozera da vas ubija u pojam
Imate Dozera da vas ubija u pojam
- Rampage
#2771 Re: Identitet Bosnjaka
Point. wrote:Onih 1% misliš? Ja ne pripadam istom narodu koji je uradio UZP i genocid nad mojim narodom pa se ti nasadi na glavu sa tom iskrivljenom retorikom.MarlboroGold wrote:Naroda koji se ne želi identificirati sa nacionalnim torovima, a u suštini svi ti narodi koje spominješ su taj jedan narod - odnosno bosanci i hercegovci koliko god da se opiru.Point. wrote: Kojeg naroda tačno ? U BiH imaju tri konstitutivna naroda.
- Dozer
#2772 Re: Identitet Bosnjaka
A tebi to prica neko ko ima - slovenacki pasos (a i vecina ostalih ima neki drugi bjelosvjetski pasos)MarlboroGold wrote:Pa šta ja mogu kad naš ne valja k**** i što sam imao glavobolje od naše ambasade u Njemačkoj... ako već ima način da to zaobiđem, zašto da ne? To ni u jednom momentu ne mijenja ono što jesam i što sam oduvijek bio, a to je bosanac... a ti govori šta hoćeš. Dovoljno si rekao na prethodnim stranicama, tako da mi je jasan tvoj profil ličnosti.CPT wrote:Nema tu problema, samo da smo na jasnom. Ti si za jedinstvenu naciju ali bi da malo da proviris i u susjednu naciju jer ti je ok pasos isteMarlboroGold wrote:Sa takvim stavovima samo gurate ostale da se identificiraju sa ostalim nacionalističkim strujama. Ovo je za mene dokaz da ujedno i vi radite protiv zemlje i njenog naroda.![]()
Klasicni primjerak danasnjih licemjernih velikopatriota
Last edited by Dozer on 31/05/2019 12:49, edited 1 time in total.
- CPT
#2773 Re: Identitet Bosnjaka
A to ima veze jer je SLO poznata po UZP i po svojatanju BH teritorije, jelte.... Usput, ne podvaljujem jedinstvenu BH naciju kao on. Ili taj dio nisi skontao?Dozer wrote:Klasicni primjerak danasnjih licemjernih velikopatriota
- Dozer
#2774 Re: Identitet Bosnjaka
BH nacija se ne podvaljuje, m..de. Ona postoji i cijeli svijet je prepoznaje kao takvu. Samo vi, veliko-ovo-i-ono, negirate vlastitu naciju i trpate svoju etniju umjesto nje. I brukate se na svakom koraku s tim.
A nekome drobiti i napadati ga jer ima HR pored BH pasosa, a pri tome taj koji drobi takodjer ima neki EU pasos, naziva se...kako ono?
Zajebi te supljake o UZP i sl. To nema nikakve veze s ovim o cemu mi pricamo. UZP spada u domen zlocina, a posjedovanje pasosa zemlje koja je taj UZP pocinila, i to samo kako bi sebi olaksao zivot, i pri tome je ta zemlja u EU, nema nikakve veze s tim UZP-om.
A nekome drobiti i napadati ga jer ima HR pored BH pasosa, a pri tome taj koji drobi takodjer ima neki EU pasos, naziva se...kako ono?
Zajebi te supljake o UZP i sl. To nema nikakve veze s ovim o cemu mi pricamo. UZP spada u domen zlocina, a posjedovanje pasosa zemlje koja je taj UZP pocinila, i to samo kako bi sebi olaksao zivot, i pri tome je ta zemlja u EU, nema nikakve veze s tim UZP-om.
Last edited by Dozer on 31/05/2019 12:57, edited 1 time in total.
-
Fudo387
#2775 Re: Identitet Bosnjaka
MarlboroGold wrote:Pa šta ja mogu kad naš ne valja k**** i što sam imao glavobolje od naše ambasade u Njemačkoj... ako već ima način da to zaobiđem, zašto da ne? To ni u jednom momentu ne mijenja ono što jesam i što sam oduvijek bio, a to je bosanac... a ti govori šta hoćeš. Dovoljno si rekao na prethodnim stranicama, tako da mi je jasan tvoj profil ličnosti.CPT wrote:Nema tu problema, samo da smo na jasnom. Ti si za jedinstvenu naciju ali bi da malo da proviris i u susjednu naciju jer ti je ok pasos isteMarlboroGold wrote:Sa takvim stavovima samo gurate ostale da se identificiraju sa ostalim nacionalističkim strujama. Ovo je za mene dokaz da ujedno i vi radite protiv zemlje i njenog naroda.![]()
Aaahahahahahahahahaha.