Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Radio Sarajevo

#2751 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

Ovaj Sapna je Zviz, kako više ne prepoznate taj ton? :)
zrakomlat

#2752 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by zrakomlat »

Sapna_TZ wrote:Jel vi stvarno mislite da zapad jedva ceka na nekvalitetnu radnu snagu iz Bosne?
.................
Sumnjam i da na beskućnike bolje gledaju :D
moonca

#2753 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

Ma daj- pustute ga .... sve je to poznato--- :-)
zrakomlat

#2754 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by zrakomlat »

Radio Sarajevo wrote:Ovaj Sapna je Zviz, kako više ne prepoznate taj ton? :)
moguće. moglo bi se zakljuciti prema ovome kako balkance opisuje. Samo mi nije jasno ono oko odlaska u njemacko beskucnistvo. da zavara trag ili sta.
moonca

#2755 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

Narod, Njemci , kao i nasi Balkanci se groze- Sirijaca -Arapa-- nacin zivota koji su donijeli- tako da su Balkanci ipak dobro dosli - jer hoce, a i ne treba im neki poseban napor da se ukljuce u novo drustvo i stil zivota i rada.
belfy

#2756 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by belfy »

mk ultra wrote:
belfy wrote:
mk ultra wrote:...
ja sam tebe smatrao pametnijim prije nego si postao ova dva videa. sada si samo pao u ono grupu ljudi koju po netu traze potvrdu za svoje misljenje.
Ne trazim niciju potvrdu. Samo ne volim često izmišljanje nekih stvari kako ovdje ne valjaju a vani je to vrhunski pa bi on zbog toga otisao. Ala snijeg zavali oa zatvore cestu, rade ceste 5 godina ili nisam domaćin u svojoj drzavi jer ne zna da se odupre debilu.

Ja razumijem odlazak, a i ovaj ciko sto je otisao u norvesku je to i rekao. Otisao je jer ga je drzava otjerala, i u 95% slucajeva i bude tako. Ne moze covjek koji ovdje radi kao zastitar za 550KM u Sarajevu skoro nista. I znam jednog koji je otisao, nesto pokusava i otisao u Austriju. Ali opet ne razumijem ni odlazak ako nisi ovdje pokusao nesto bolje potraziti, vec samo sebi u glavi kako je ovdje odron mora se bjezati gazde ovakve onakve a on za jednog radi 10 godina...

Samo ako se ode i krene zivjeti vani, povratak je skoro nemoguc. Ciko sa videa je to prilicno dobro objasnio.
I za posao kojim se on bavi, ja mu vjerujem da se osjeca kao građanin drugog reda. Nikakvih konekcija i pogotovo u njegovoj dobi, nikoga ne znas, na livadu si dosao. Domacin ima nekoga koga zna tu, ti slabo. Jel pogresno nesto rekao?
Zivis kvalitetnije, sa platom i kreditom mozes da obezbjedis osnovno bez problema i da te glava ne boli. Da si sam, jesi. Da ti fali raja, sjest na kafu i ostalo, vjerovatno da.
upravo si samo potvrdio ono sto sam rekao. ti si nasao jednog ciku koji se nije uklopio, bas kao sto ces lako naci i dosta takvih koji su se uklopili, ali si ti bas probrao njegove videe da postavis. mogu se naci i oni koji govore koliko im je bolje i onda da se pretvori u tucu videa. cinjenica da su ljudi sami biraju da li ce se potrudititi da se integrisu i u kojoj mjeri. ja sam radio i radim i u BiH i u Njemackoj i govorim takodjer iz licnog iskustva, bas kao i taj ciko sa videa. ko god je pokazao zelju i volju za integracijom dobio je podrsku domacina.
Bluemore

#2757 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Bluemore »

Sapna_TZ wrote:Nisu Balkanci na glasu kao najopasnija kriminalna organizacija, vec slove za jednu od najsofisticiranijih. Pljacke zlatara i banaka su im specijalitet.

Talijani sa Sicilije za organizovani kriminal, Rumuni su majstori za ulicne kradje i razbojnistva, Albanci i Turci za varanje, sverc i dilanje narkoticima, Arapi i Afrikanci za seksualne napade i sitne kradje.

Sve sto dolazi sa istoka je problematicno.
Jao sapna sto te krenulo
Te ides kao beskucnik na crno sa 170 km u de
Te valjas ove gluposti veze s vezom u tim tvojoj postovima :-)
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#2758 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Domaci izdajnik »

Sapna_TZ wrote:Jel vi stvarno mislite da zapad jedva ceka na nekvalitetnu radnu snagu iz Bosne?
Ne znam , imam osjecaj da pacenici iz Bosne zamisljaju da je geografsko podrucje koju naseljavaju Germani i Vikinzi Bogom dana krava muzilica i da se dovoljno pojaviti sa kupljenom diplomom iz Posusja i euri sami kapaju u novcanik?

Vrijeme 90-tih je bilo dobro vrijeme. Mogo si kako si htio rjesavat boravisnu dozvolu, na kuknjavu i plac kako te u Bosni hoce istrijebit jer nemas odgovarajuce ime ljudi su sredjivali drzavljanstva.

Cak i ono jadnika kojima je prijetila deportacija iz Njemacke su 97/98 uspjevali da odu u trece zemlje , Ameriku, Kanadu.

Pitajte sve ove sto su sada u USA - 80% njih je iz Njemacke doslo jer se nisu htjeli vracati u BIH.

Onda je dosla stagnacija, do 2001/02 se inekako moglo vadit na rat , kako koja godina odmice sve se teze asimilirat a jos je teze doci. Probajte sada emigrirati u Ameriku, Australiju.
Nemoguca misija.

E onda imas ove lozionicare, primitivne zene zidara
sto kokodakaju i mastaju
da je dovoljno sto im nesretni muz
koji ih vara sa treceklasnim prostitutkama iz juzne Bugarske
na skeli u Menhengladbachu ima 8,84 EUR netto

pa prave kalkulacije kako komsiluk u Bosni uciniti ljubomornim sa parama iz Njemacke.

Jbg, stoka smo, a Nijemci to jako dobro znaju pa ako uspijes sa zidarluka preci na tersluk , dobro jest.
uglavnomja

#2759 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by uglavnomja »

zviz je bio jedan i jedini, neponovljiv i originalan

ovo ni nalik na zviza

usput, zviz je bio polupismen :-)
triconja

#2760 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by triconja »

Ne znam , imam osjecaj da pacenici iz Bosne zamisljaju da je geografsko podrucje koju naseljavaju Germani i Vikinzi Bogom dana krava muzilica i da se dovoljno pojaviti sa kupljenom diplomom iz Posusja i euri sami kapaju u novcanik?
Nije jaro sramota pit tablete za sizofreniju, sramota ih je ne pit :lol:
Sapna_TZ

#2761 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Sapna_TZ »

Iluzorno je ocekivati da se moze porediti jedna drzava kao sto je Njemacka u bilo kojem aspektu sa Bosnom. :bih:
Dok vi gledate u dzezvu kaHve i photoshopirate slike seher Sarajeva pod snijeznim smogom, neki ljudi su odlucili da stvore nesto od svog zivota.

Ne moze niko normalan ostati i zivjeti u drzavi gdje brat mrzi brata radi 3 cm zemlje, i gdje jos postoje sredine i ljudi koji zive u ubjedjenju da zenska djeca ne trebaju ici u skolu i gdje u svakoj drugoj drugoj kuci 3 generacije junaka zive u kuci bez fasade i bez normalnog grijanja.
Pa bolan, stoka lozi poderane gace.
Ne pricaju u familiji vec se godinama sude po viserangiranim institucijama zbog vocke.
Dodaj na to jos cuveni sindrom mahale od koje normalan covjek ne moze zivjet i komsinicu koja zna u kakvom si polozaju sinoc otpustio svoje govno u Wc - skoljku i kolika ti je rata za kredit i koji si kondom prekjucer koristio dok si zenu varao sa krezavom konobaricom iz cevabdzinice.

Nazadna drzava sa jos nazadnijim ljudima.

Dovoljno vam je otici u rubne dijelove Sarajeva i vidjeti da tu zive ljudi koji su dosli iz jako cudnih sredina koji vuku jos cudnije navike sa sobom.
I onda na to dodas cinjenicu da zivis u drzavi u kojoj mozes biti samo - konobar.
Ma nego, samo konobar. Nije to lose, za 5 stoja kermi ti se vise ne dopada zivjeti, jer svakako si osudjen da odumres u zatucanoj sredini sa totalno retardirano-primitivnim ljudskim pojavama koji udisu isti ovaj pogani zrak kao i ti.

I sta onda da ocekujes?

Ostani u Bosni i ne gine ti da guras kolica po Bingu za 450 KM (ako se naguzis poslovodji da ti ponudi ugovor) i da se nadas da ces moci kupiti
auto - olupinu sa otpada u Rajlovcu sa prekucanom sasijom i lazne registracije jer je nemoguce platiti istu ako nemas stelu u MUPU!

I tako ti prolaze dani, mjesecima cekas na termin u ambasadi i nadas se da ce te prosrati i da ces konacno pobjeci od primitivnog polusvijeta koji se sjatio u gradove, a da je bilo imalo pameti i srece ostali bi u rupama u kojima su zivjeli i isli bi 2 puta godisnje na obliznju stocnu pijacu da pazare coravog horoza i prosuhlu kokos koja nosi defektna jaja.

Ovako godine prolaze i nista se bitno ne desava, mahala te i dalje traca a ti se nadas da ces sljedecih 40 godina provesti u normalnom drustvu gdje ces zaboraviti maternji jezik kojim govoris.
Pogano je ovo sve.
Isto kao sto je index zagadjenja trenutno 460 , jos su zagadjeniji ljudi sa kojima si okruzen.
Bjezi bolan, to je sve krezavo i polupismeno.
Nema pomoci ovom narodu, nema.
I sta ako ostanes ovdje?
Ozenit ces neku seosku kozu sa pokvarenim kutnjacima i zagorcat ce ti zivot do zla Boga!
Dovedi je materi kuci, eto ti recepta za propast. Ni srece ni pameti sa njom, jos kad ti uvali dijete ode ti zivot u 3 pm!

Zato je bolje put pod noge, i valjda ce neka nafaka pljunut onoga ko se usudi da ode! :run:
Nivelacija

#2762 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Nivelacija »

Sapna_TZ wrote:Iluzorno je ocekivati da se moze porediti jedna drzava kao sto je Njemacka u bilo kojem aspektu sa Bosnom. :bih:
Dok vi gledate u dzezvu kaHve i photoshopirate slike seher Sarajeva pod snijeznim smogom, neki ljudi su odlucili da stvore nesto od svog zivota.

Ne moze niko normalan ostati i zivjeti u drzavi gdje brat mrzi brata radi 3 cm zemlje, i gdje jos postoje sredine i ljudi koji zive u ubjedjenju da zenska djeca ne trebaju ici u skolu i gdje u svakoj drugoj drugoj kuci 3 generacije junaka zive u kuci bez fasade i bez normalnog grijanja.
Pa bolan, stoka lozi poderane gace.
Ne pricaju u familiji vec se godinama sude po viserangiranim institucijama zbog vocke.
Dodaj na to jos cuveni sindrom mahale od koje normalan covjek ne moze zivjet i komsinicu koja zna u kakvom si polozaju sinoc otpustio svoje govno u Wc - skoljku i kolika ti je rata za kredit i koji si kondom prekjucer koristio dok si zenu varao sa krezavom konobaricom iz cevabdzinice.

Nazadna drzava sa jos nazadnijim ljudima.

Dovoljno vam je otici u rubne dijelove Sarajeva i vidjeti da tu zive ljudi koji su dosli iz jako cudnih sredina koji vuku jos cudnije navike sa sobom.
I onda na to dodas cinjenicu da zivis u drzavi u kojoj mozes biti samo - konobar.
Ma nego, samo konobar. Nije to lose, za 5 stoja kermi ti se vise ne dopada zivjeti, jer svakako si osudjen da odumres u zatucanoj sredini sa totalno retardirano-primitivnim ljudskim pojavama koji udisu isti ovaj pogani zrak kao i ti.

I sta onda da ocekujes?

Ostani u Bosni i ne gine ti da guras kolica po Bingu za 450 KM (ako se naguzis poslovodji da ti ponudi ugovor) i da se nadas da ces moci kupiti
auto - olupinu sa otpada u Rajlovcu sa prekucanom sasijom i lazne registracije jer je nemoguce platiti istu ako nemas stelu u MUPU!

I tako ti prolaze dani, mjesecima cekas na termin u ambasadi i nadas se da ce te prosrati i da ces konacno pobjeci od primitivnog polusvijeta koji se sjatio u gradove, a da je bilo imalo pameti i srece ostali bi u rupama u kojima su zivjeli i isli bi 2 puta godisnje na obliznju stocnu pijacu da pazare coravog horoza i prosuhlu kokos koja nosi defektna jaja.

Ovako godine prolaze i nista se bitno ne desava, mahala te i dalje traca a ti se nadas da ces sljedecih 40 godina provesti u normalnom drustvu gdje ces zaboraviti maternji jezik kojim govoris.
Pogano je ovo sve.
Isto kao sto je index zagadjenja trenutno 460 , jos su zagadjeniji ljudi sa kojima si okruzen.
Bjezi bolan, to je sve krezavo i polupismeno.
Nema pomoci ovom narodu, nema.
I sta ako ostanes ovdje?
Ozenit ces neku seosku kozu sa pokvarenim kutnjacima i zagorcat ce ti zivot do zla Boga!
Dovedi je materi kuci, eto ti recepta za propast. Ni srece ni pameti sa njom, jos kad ti uvali dijete ode ti zivot u 3 pm!

Zato je bolje put pod noge, i valjda ce neka nafaka pljunut onoga ko se usudi da ode! :run:
Kad si gladan nisi svoj, uzmi Snickers.
biscanka2

#2763 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by biscanka2 »

moonca wrote:
Cak i ono jadnika kojima je prijetila deportacija iz Njemacke su 97/98 uspjevali da odu u trece zemlje , Ameriku, Kanadu.
Da, dosli su. Patili su jedno vrijeme za -rodnom im Njmackom - no , svi su se dobro snasli i ovdje.

Ne znam tacno sistem penzija u Njemackom- no, poznanica pric,a koja ima viskoko radno mjesto u Banci - da sa penzijom nece moci zivjetu u istoj.

tako da se moze ocekivati da ce u narednih pet godina - val penzioneta doci u Bosnu. :-)
[/size
Nece - iz vise razloga :)
Kroz dvije penzijske reforme (Njemacka), penzije su svedene na nivo koji kod mnogih ne podmiruju, za zivot, neophodne potrebe.
Na primjer bracni par koji je ostvario penziju, sa dvije penzije,moze i dalje bez nekih oskudjevanja zivjeti.
Samci ili bracni par sa jednom penzijom tesko.Manji dio ove populacije odlucuje se za povratak.
Vecina i dalje ostaje.
Razlozi su slijedeci.
Socijalni sistem - ako ti penzija ne podmiruje zivotnu osnovu, dodjeljuje se naknada, ustvari nadopuna iste.
To znaci kad platis stanarinu i sporedne troskove (voda,grijanje,...) ako ostatak penzije ne podmiruje propisani exsistencioni minimum u tom slucaju dodjeljuje se nadopuna koja taj iznos pokriva.
Drugi razlog - nase u BiH zdravstvo. Starost sa sobom donosi i slabljenje zdravlja a nase zdravstvo i usluge, ... . :cry:
Treci razlog -ne odvajanje ili vece udaljavanje od djece i unucadi.Djeca su tu rodjena,u tom drustvu odrasla i tu normalno i dalje ostaju.
Cetvrti razlog :mrgreen: (to sam od vise njih,koji su se vratili pa pokajali a neki su se cak opet ovamo vratili) velidu ko god zna da si njemacki penzioner, gleda kako da te dobro ishandri. :cry: Ako je istina, sram ih bilo. :oops: :)

P.S. Mnogi su tamo kuce (u kojima bi godisnje par nedelja zivjeli) pravili i uredjivali a ovamo kao podstanar kirije placali.Da su obrnuto radili sada se nebi kajali a i penzija bi uglavnom sve potrebe podmirivati mogla.
Do duse vidim ova dijasporska generacija iz devedesetih godina,vecina,obrnuto radi i logicnije razmislja (sto je
za pohvalu) . :thumbup:
moonca

#2764 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

hm , ne znam kako ce odluciti - '90-te generacija- no, neki biraju Hrvatsku , koja ima mislim bolji zdrav sistem. i zivjeti penzionerske dane u toj drzavi.Rijeka je jako primamljiva.
muha_sa

#2765 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

prije ce bit da je meteorit--tako nekako bješe nik :lol:
Sapna_TZ

#2766 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Sapna_TZ »

moonca wrote:hm , ne znam kako ce odluciti - '90-te generacija- no, neki biraju Hrvatsku , koja ima mislim bolji zdrav sistem. i zivjeti penzionerske dane u toj drzavi.Rijeka je jako primamljiva.
Rijetko da ce neko od mladje generacije
(ratne generacije 90-te pa nadalje) odluciti se na kupovinu u drzavi koju smatraju neprijateljskom.
Tacno se vidi po tvom pisanju da si jako davno napustila ove prostore.
Bosnjaci-muslimani iz BIH gravitiraju i idu samo u Sarajevo.
U Svedskoj imas masu izbjeglica iz Istocne Bosne i svi oni kupuju stanove u Sarajevu.
Cak i iz Krajine dolaze u Sarajevo, studenti i radnici.
Ja ih znam barem 10. Rijeka im duplo blize , a oni opet dolaze u Sarajevo.
Kakva Rijeka, Hrvatska i gluposti, osim sto se par glumaca i pjevaca sa muslimanskim imenima prodalo u Hrvatsku pa imaju stanove po moru.
Tipovi poput Enisa Beslagica, Senaida Memica Vajte, Kemala Montena, Ede Maajke i da ne nabrajam vise.
Imas i ponekog guzonju - politicara iz BIH koji je oprao pare kupovinom nekretnina na moru.
Za obicnog covjeka je misao - svak ide u svoj nacionalni tor i to je to. Nema mijesanja.
Rijeka jeste lijepa, ali za covjeka iz Bosne je spansko selo.
Jadran je za okupat se i zbarit neku Cehinju ljeti i to je sve.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#2767 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mk ultra »

muha_sa wrote:
Meteorit je bio pogubljen u prici :mrgreen:
muha_sa

#2768 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

mk ultra wrote:
muha_sa wrote:
Meteorit je bio pogubljen u prici :mrgreen:
al je bio opširan i sve živo napado :-) veceg forumskog negativca i nezadovoljnika ne "sretoh" na ovom forumu :lol:

nije mu ni Zviz ravan
pustopoljina

#2769 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by pustopoljina »

Ma onaj sto zivi s mamom u istoj kuci u kojoj i dajdza i svadjaju se oko prilaza kuci i nekog drveta. I ona jedna komsinica dolazi cim vidi da mu je mama dosla kuci.
Ne znam nick, al' to je taj.
uglavnomja

#2770 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by uglavnomja »

zviz nije kukao, ni zbog zivota vani ni zbog zivota u bosni (dapace trudio se pokazati kako zivi daleko iznad prosjeka)
samo je iznosio cinjenice

pisao je o bosancima-balkancima vani, narocito u danskoj :D
o cijenama, poslu ... generalno o zivotu vani, narocito u danskoj
sa posebnim osvrtom na prevremene penzionere :oops:

nije se puno petljao u zivot bosanaca u bosni, slabo je tu stajao
ne vjerujem da je ikada spomenuo bingo ili bilo koju drugu bh firmu u postovima, kamo li da je znao kolika je plata gdje
ali je recimo znao koliko kosta luksuzna vecera nedje tipa monte carlo ili tajland...

dalje, zviz je imao klikere, neko je pisao da je cak stavio "potvrdu" iz mense o iq , pa je obrisao
visokoobrazovan lik

bio je predirektan i preostar, cak do granica fasizma ... u planetarnim okvirima, ne u balkanskim

ukratko, forum je mnogo dosadnije mjesto bez njega :|
vjesticanametli

#2771 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by vjesticanametli »

Takoe
JThomas

#2772 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by JThomas »

meteorit, vector, sabaton, motorna pila...
triconja

#2773 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by triconja »

JThomas wrote:meteorit, vector, sabaton, motorna pila...
Cuj sabaton :lol: :lol: :lol:
biscanka2

#2774 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by biscanka2 »

moonca wrote:hm , ne znam kako ce odluciti - '90-te generacija- no, neki biraju Hrvatsku , koja ima mislim bolji zdrav sistem. i zivjeti penzionerske dane u toj drzavi.Rijeka je jako primamljiva.

Ima na primorju puno primamljivih gradova gdje su mnogi kuce izgradili ali djeca i unucad su na prvom mjestu tako
da se te kuce i dalje par puta godisnje koriste (mislim na vecinu njih a tamnosnje cijene i standard zivota sve su veci).
Generacije 90-tih a takodjer i podmladak starijih generacija, drugcije razmisljaju a i vrijeme razne promjene
donosi. :wink:
Sapna_TZ

#2775 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Sapna_TZ »

Glavni razlog zbog cega je Bosna to sto jest je nepismen i neobrazovan narod.
Na popisu iz 1930 godine 88% ljudi u BIH je bilo totalno nepismeno.
I onda se ne treba cuditi zasto je ovakvo stanje jer je
90 godina i suvise kratak period da bi se mentalitet naroda tako drasticno promjenio.
BIH samo geografski pripada Evropi, mentalitetom smo identicni Azijatima i okupatoru koji je ovdje stoljecima vladao i koji nas je toliko godina tlacio.
Osmanlije su nam oblikovale mentalitet, a gdje god su oni vladali donijeli su neobrazovanost, zatucanost, zaostalost, primitivizam.
Sarajevo, danasnje Sarajevo je samo produkt stanovnistva koji ga nastanjuje.
Sarajevo je obicno selo, i po izgledu i po civilizacijskim normama vise lici na provincijsku kasabu nego na moderan evropski grad.
Sinoc je index zagadjenja iznosio 545. Jeste li vi svjesni toga?
Ili vam je 545 samo jedan obicni broj?
Pitate li se otkud takvo zagadjenje?
Ili se vodite parolom #hajstafali; sve je to Bozije davanje.
Ja vjerujem da je Sarajevo najgore uredjen i organizovan glavni grad na evropskom kontinentu.
Jadan je onaj grad ciji stanovnici pisaju u tramvaju, i ciji tramvaji izgledaju kao da su svjeze stigli sa otpada iz Afrike, a Dom zdravlja izgleda kao bunker iz najaktivnijeg doba Hladnog rata.
I meni uopste nije jasno sta ljudi vide u nama i zasto mi imamo neutemeljeno visoko misljenje o sebi.
Valjda se volimo zavaravati i misliti da smo krema Evrope, prva klasa ljudi jer zivimo u Seheru.
Moja gospodo, taj seher je odavno postao kanta za pljuvanje jer taj isti seher nema nikakve karakteristike grada i urbane gradske sredine.
Odavno je Sarajevo na izdisaju, samo se bojimo to da priznamo sebi. Grad ciji stanovnici ne znaju koliko je jadno to sto rade.
Napravili su od grada jedan obicni buvljak.

Valjda je Sarajevo sinonim ovima sto danas zive u vrletima koje su i vukovi davno napustili pa danonocno sanjanju kako doci u grad i napravit kucu bez dozvole na brdu i krenuti zagadjivati grad kroz dimnjak

I u moru negativnosti koje te okruzuju, jasno je kolika smo rupcaga postali.
Tamni vilajet iz kojeg treba otici glavom bez obzira i nikad se ne osvrnuti nazad.
Post Reply