Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulacije??

Post Reply
rajv0sa

#2751 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by rajv0sa »

duminjo wrote:
lmo wrote:
duminjo wrote:

Haj ba.. Jucer na tebe puca. Danas se kurci kako je na tebe puco i ti danas sa njim da suosjećaš? :roll:

Eto ja sam glup i nije mi ga žao. Ni njega ni svakoga takvog. Religija sa ovim nema nikakve veze
ja sam se isključivo osvrnula na citirani post i njegov sadržaj. nikakvo sasosjećanje ni sa kim nisam iskazala.
Jebiga.. To nije tema i to je nesto Malo drugacije :mrgreen: haman se Nesto Često ne razumijemo :lol:
Gledaj ovog napacenog zavodnika. :lol: Drz se atributa mani se tumacenja međunacionalnih odnosa.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2752 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by plain vanilla »

Da ne odgovaram svakom ponaosob.
Elem, uglavnom ste fulali poentu. Nisam ja govorila samo za ovaj slucaj nego za cjelokupnu situaciju u BIH.
De mi objasnite kako mozete halaliti sto su nas NASI upropastili, pokrali sve sto se moglo pokrasti, upropastili sva preduzeca, uhljebili na budzet do sestog koljena i svoju i zeninu familiju, onemogucili da se radi i zivi zivot dostojan covjeka, napravili da je najveci san vecine Bosnjaka prati njemacke guzice, udiseno karcenogeni zrak itd itd. I to nam ljudi rade 20 godina, i nikom nista, veci je problem sto se neko borio na drugoj strani?

Dokle god to budemo uporedjivali i govorili-ali oni su cetnici, i time amnestirali nase supke, nema nam naprijed.

Insomnia, ti si meni drag, ali mene neces trolat. Ako nisi znao da vecina ljudi nije isla u vojsku dobrovoljno, nemamo mi sta pricati o ratu.
Janjicar

#2753 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Janjicar »

rajv0sa wrote:
Gledaj ovog napacenog zavodnika. :lol: Drz se atributa mani se tumacenja međunacionalnih odnosa.
:lol:
dzevad gazibara 1978

#2754 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by dzevad gazibara 1978 »

Blue1 wrote:Blokiranje saobracaja izgleda postalo trend? Bozic je, ljudi zure kuci svojim porodicama, vracaju se sa posla, neki idu u nocnu smjenu a saka besposlicara blokira cijeli grad... Milicijo postupi po naredjenju!!!
Nema u Sa toliko hrvata da bi se napravila guzva u saobracaju,ovo ne kazem ja nego Covic :run:
hAZNADAR

#2755 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by hAZNADAR »

rajv0sa wrote:
plain vanilla wrote:Ni u cemu ne mozemo biti slozni. Uvijek ce neko kao predznak staviti nacionalnu pripadnost, ma sta se desilo.
Zato ce nam supci poput Dodika krojiti buducnost, najlakse je ovcama vladati.

Jebali vas vise i Srbi i Bosnjaci i Hrvati i ostali. Jebalo vas vise ko je se gdje borio 92. Bio rat, vecina je nosila pusku jer je morala. Ko nas handri od Dejtona do danas?
Svaki tor je najvise ugrozen bas od pripadnika vlastitog naroda, bogate se, vladaju, unistavaju i iseljavaju vlastiti narod.

I onda se kao cudite podrsci Dodiku, Covicu, Bakiru i ostalima iz te sretne druzine? Svaki narod ima vlast koju zasluzuje, a mi nismo ni zasluzili bolje.
Sad ce ti doci osvjesteno neki i reci da je takvo razmišljanje razlog za 14 genocida itd. Ovdje ne smiju jer su strozija pravila ali tu bi bio standardni folklor : jugobalija, fgr, djikan, krmojed itd
To sad neka fora tebi i janjicaru trpati ljude u krajnosti koji ne misle kao vi? Sta je sljedece - SDA botovi mozda, vehabije ,..

Plain vanila je u pravu ali to sto pise nije tema. Zasto je tako tesko skontati da svaka podrska Davoru iz Sarajeva ide njemu na stetu, i njemu i svima koji su protiv Dodika? I niko od vas jos ne rece koja hebena korist, koji ucinak od ovog srcedrapajuceg solidarizma i pruzanje ruke onima koji je nece? Eto blokirana saobracajnica na stetu sugradjana, ma bravo koji uspjeh, i sta se postiglo time?
Janjicar

#2756 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Janjicar »

Image

"Udri milicijo nenu i dijete, nenin sin je bio u zadnjem ratu, a otac od dijeta je garant bio u ratu. Sve ih udri...." Prosječni Bosnjo
channel10

#2757 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by channel10 »

Draga Vanilla, kakve veze sad ima ta prica sa ovom situacijom?

Kod nas ide druga prica i pocinje se sa cistkom. Vlast se mijenja i valjda ce izaci na dobro. A oni neka se kolju izmedju sebe. Nema im nigdje ici, osim ako ne zapucaju opet, ali to opet nema nikakve veze sa ovim nasim razmisljanjem jer i ti vrlo dobro znas da bosnjo nece nikad prvi povuci obarac. Znaci opet do njih.
duminjo

#2758 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by duminjo »

rajv0sa wrote:
Gospodin Durakovic (rahmet mu dusi) se ne bi složio s tobom, al hajd.. Ti znas sve, najbolji si, najjaci si :mrgreen: Trebal Jos?
CPT

#2759 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by CPT »

Janjicar wrote:[
"Udri milicijo nenu i dijete, nenin sin je bio u zadnjem ratu, a otac od dijeta je garant bio u ratu. Sve ih udri...." Prosječni Bosnjo

1:26

2x ranjen, 6 odlikovan u borbi za ovu drzavu... i ta prica :lol:
Last edited by CPT on 25/12/2018 21:44, edited 1 time in total.
focko

#2760 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by focko »

poenta u bih je da narod zeli ovakvu vlast. dok god je javni sektor javi od realnog to je ogromna glasacka masinerija. s druge strane veliki dio realnog sektora i drze politicari koji su na vlasti. dakle politicari koji vladaju su direktno dali posao sigurno preko 70%zaposlenih. od ovih ostalih imas predstavnike it sektor umjetnike lgbt itd koje boli kurac za izbore. dakle u ovoj drzavi je stanje vlast i uredjenje nemoguce promijeniti jer imaju ogromnu podrsku.

kako smo dosli do toga da imamo tronacionalnu vlast? tako sto smo pred rat mjesto reformista izglasali sda sds i hdz a ovi u znak zahvalnosti usli u koaliciju. da ... akija je s radovanom 92. usao u koaliciju. podsjecam jos da je dodik tada bio u reformistima ante markovica.
Janjicar

#2761 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Janjicar »

CPT wrote:
Janjicar wrote:[

1:26

2x ranjen, 6 odlikovan u borbi za ovu drzavu... i ta prica :lol:
Jah i ?
GandalfSivi

#2762 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by GandalfSivi »

Nastranu sve, ali blokiranjem saobracajnica u Sarajevu se samo steta pravi. Znam par tih likova koji su prvi u vristanju (ljudi vole katastrofe, to ih zblizuje), ali de ba malo mozak koristite. Uvijek sam govorio da se kod nas revolucija ne moze desiti, ne zato sto su ljudi lijeni, nego zbog pogresnih ideala onih iz prvih redova...
Maraschino

#2763 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Maraschino »

plain vanilla wrote:Da ne odgovaram svakom ponaosob.
Elem, uglavnom ste fulali poentu. Nisam ja govorila samo za ovaj slucaj nego za cjelokupnu situaciju u BIH.
De mi objasnite kako mozete halaliti sto su nas NASI upropastili, pokrali sve sto se moglo pokrasti, upropastili sva preduzeca, uhljebili na budzet do sestog koljena i svoju i zeninu familiju, onemogucili da se radi i zivi zivot dostojan covjeka, napravili da je najveci san vecine Bosnjaka prati njemacke guzice, udiseno karcenogeni zrak itd itd. I to nam ljudi rade 20 godina, i nikom nista, veci je problem sto se neko borio na drugoj strani?

Dokle god to budemo uporedjivali i govorili-ali oni su cetnici, i time amnestirali nase supke, nema nam naprijed.

Insomnia, ti si meni drag, ali mene neces trolat. Ako nisi znao da vecina ljudi nije isla u vojsku dobrovoljno, nemamo mi sta pricati o ratu.
Uopsteno, pises iz svog toplog doma odakle nisi morala nigdje(hvala Bogu) i zahvaljujuci nama koji smo dane i noci proveli po Majevici, Gradaccu, Brckom...
Sta mislis kako su se proveli nesrbi u drugim mjestima? Mislis li da ce se i oni sa tobom sloziti oko nekih stvari?
To sto je @insomnia pitao je na mjestu. 1992,god su se desili najveci zlocini i progoni a tada jos nije bilo mobilizacija i skoro 95% su bili dobrovoljci.

...o nasim smecarima nije ni mjesto ni vrijeme da pisemo ovdje.
armin071

#2764 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by armin071 »

Janjicar wrote:
Ko je birao vlast u RS-u na zadnjim izborima? Da li im je covjek otvoreno prijetio da ce ih rastjerati cim prodju izbori? Isti taj je pomeo opoziciju koja je bila na strani Davidove grupe. O cemu pricas ti sad? Sto se nije pojavio skup u Bl kada je ubijen Dzenan?
dzevad gazibara 1978

#2765 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

GandalfSivi wrote:Nastranu sve, ali blokiranjem saobracajnica u Sarajevu se samo steta pravi. Znam par tih likova koji su prvi u vristanju (ljudi vole katastrofe, to ih zblizuje), ali de ba malo mozak koristite. Uvijek sam govorio da se kod nas revolucija ne moze desiti, ne zato sto su ljudi lijeni, nego zbog pogresnih ideala onih iz prvih redova...
Borci spavali 2 godine u satorima,niko ih ne jebe ni 1%....cim se blokiaro grad nesto se ko pocne raditi.Zar i francuzi ne blokiraju saobracajnice,pale naplatne kucice i to....e jesu primitivni :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2766 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by plain vanilla »

channel10 wrote:Draga Vanilla, kakve veze sad ima ta prica sa ovom situacijom?

Kod nas ide druga prica i pocinje se sa cistkom. Vlast se mijenja i valjda ce izaci na dobro. A oni neka se kolju izmedju sebe. Nema im nigdje ici, osim ako ne zapucaju opet, ali to opet nema nikakve veze sa ovim nasim razmisljanjem jer i ti vrlo dobro znas da bosnjo nece nikad prvi povuci obarac. Znaci opet do njih.
Jer je tema na politici. Jer se kriminal uvukao u svaku poru nadeg zivota, u cijeloj BiH. Od zdravstva, skolstva, policije, tužilaštva..da ne nabrajam. Zasto? Jer smo mi to izglasali i aminovali.
A valjda te ne treba kao Dodika podsjecati da njih nema, sve je to BiH.
Kod nas pocelo sa cistkom? Koga smo ocistili? Umjesto Bakira metnuli onog ljepotama?
Kod nas samo sjase Kurta da uzjase Murta.

Ali eto, hajmo o cetnicima, bolje njihove pljuvati nego nase. Zna se da su nasi meleci.
Janjicar

#2767 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Janjicar »

armin071 wrote:
Janjicar wrote:
Ko je birao vlast u RS-u na zadnjim izborima? Da li im je covjek otvoreno prijetio da ce ih rastjerati cim prodju izbori? Isti taj je pomeo opoziciju koja je bila na strani Davidove grupe. O cemu pricas ti sad? Sto se nije pojavio skup u Bl kada je ubijen Dzenan?
A gdje je izborni materijal koji je "kalir'o" ?
CPT

#2768 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by CPT »

plain vanilla wrote:Ali eto, hajmo o cetnicima, bolje njihove pljuvati nego nase. Zna se da su nasi meleci.
Ruku na srce... prema Lukacu i jesu :wink:
rajv0sa

#2769 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by rajv0sa »

@hAZNADAR
Jao grad dozivio kolaps nakon sto je citavih 20 minuta blokirana saobracajnica. Nece ruku, sto je dolazio u sarajevo? Nisam ni ja za patetike neke, al ta mržnja stvarno prelazi granice, i ono što me najvise iritira je ta neka lažna moralnost skrivena iza proste mržnje. Meni kao vjerniku to nikada neće biti normalno. Optuzujes me za trpanje u kos a ti strpa u mrzitelje Islama lika koji je svaki dan na namazu. Kultura dijaloga ne postoji na ovom forumu a i inače kod Bosnjaka (i svih ostalih južnih slavena da me opet neki nebi optuživali)
Last edited by rajv0sa on 25/12/2018 21:55, edited 1 time in total.
channel10

#2770 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by channel10 »

plain vanilla wrote:
channel10 wrote:Draga Vanilla, kakve veze sad ima ta prica sa ovom situacijom?

Jer je tema na politici. Jer se kriminal uvukao u svaku poru nadeg zivota, u cijeloj BiH. Od zdravstva, skolstva, policije, tužilaštva..da ne nabrajam. Zasto? Jer smo mi to izglasali i aminovali.
A valjda te ne treba kao Dodika podsjecati da njih nema, sve je to BiH.
Kod nas pocelo sa cistkom? Koga smo ocistili? Umjesto Bakira metnuli onog ljepotama?
Kod nas samo sjase Kurta da uzjase Murta.

Ali eto, hajmo o cetnicima, bolje njihove pljuvati nego nase. Zna se da su nasi meleci.
Nisu, daleko od toga, ali barem se gleda nesto novo. Kod njih je uvijek isto (cak i gore) i opet kazem da to nema veze sa danasnjom situacijom.

Ne mogu vise ponavljati...
armin071

#2771 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by armin071 »

Janjicar wrote:
Ma zajebi tu pricu. Vidis kako je taj „prosjecni Bosnjo“ kako ti kazes rjesio kanton Sarajevo. Za nadati se da ce se pokrenuti nesto jer je smjena vlasti neminovna. Ne mozes birati Dodika da ismijava BiH i Sarajevo a sebi se dobru nadati i onda jos ocekivati od BH domoljuba da protestuju za tebe. Ma bjezi ba...
NeDirajSirotinju

#2772 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by NeDirajSirotinju »

hAZNADAR wrote:
rajv0sa wrote:
plain vanilla wrote:Ni u cemu ne mozemo biti slozni. Uvijek ce neko kao predznak staviti nacionalnu pripadnost, ma sta se desilo.
Zato ce nam supci poput Dodika krojiti buducnost, najlakse je ovcama vladati.

Jebali vas vise i Srbi i Bosnjaci i Hrvati i ostali. Jebalo vas vise ko je se gdje borio 92. Bio rat, vecina je nosila pusku jer je morala. Ko nas handri od Dejtona do danas?
Svaki tor je najvise ugrozen bas od pripadnika vlastitog naroda, bogate se, vladaju, unistavaju i iseljavaju vlastiti narod.

I onda se kao cudite podrsci Dodiku, Covicu, Bakiru i ostalima iz te sretne druzine? Svaki narod ima vlast koju zasluzuje, a mi nismo ni zasluzili bolje.
Sad ce ti doci osvjesteno neki i reci da je takvo razmišljanje razlog za 14 genocida itd. Ovdje ne smiju jer su strozija pravila ali tu bi bio standardni folklor : jugobalija, fgr, djikan, krmojed itd
To sad neka fora tebi i janjicaru trpati ljude u krajnosti koji ne misle kao vi? Sta je sljedece - SDA botovi mozda, vehabije ,..

Plain vanila je u pravu ali to sto pise nije tema. Zasto je tako tesko skontati da svaka podrska Davoru iz Sarajeva ide njemu na stetu, i njemu i svima koji su protiv Dodika? I niko od vas jos ne rece koja hebena korist, koji ucinak od ovog srcedrapajuceg solidarizma i pruzanje ruke onima koji je nece? Eto blokirana saobracajnica na stetu sugradjana, ma bravo koji uspjeh, i sta se postiglo time?
Mora se potencirati na zajedništvu, zajedničkim vrijednostima, povezivanju ljudi, otvaranju, solidarnosti, razbijanju barijera. Sve što povezuje običnog čovjeka iz ovog i onog entiteta treba uzeti i potencirati to. Trebalo je 30 godina da berlinski zid padne, nama će trebati sigurno 60, ali u ovakvoj situaciji kakva trenutno jeste, neminovno je da će doći do toga. Slučaj Dragičević pokazuje na kakvim labavim nogama je RS i kako ta cijela četnička ideologija može otići u kanalizaciju zbog ubistva jednog djeteta.
Koliko su se četnici ukenjali od straha dokazuje i to da je Marić po nalogu jedno 10-20 puta sa Tomom Kovačem prolazio kroz ovu temu, kako je to zavjera usmjerena protiv RS.

Problem je u tome što ti hoćeš preko noći da od jednog katastrofalno zatrovanog društva očekuješ da preko noći postanu ultra ljevičari, liberali, da spoznaju sve svoj greške, genocid, zločine i sl. Narodu treba postepeno otvarati oči, nema tu riješenja preko noći koje ne uključuju nasilje, a to nam ne treba i treba se držati dalje od toga.
dzevad gazibara 1978

#2773 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

armin071 wrote:
Janjicar wrote:
Ma zajebi tu pricu. Vidis kako je taj „prosjecni Bosnjo“ kako ti kazes rjesio kanton Sarajevo. Za nadati se da ce se pokrenuti nesto jer je smjena vlasti neminovna. Ne mozes birati Dodika da ismijava BiH i Sarajevo a sebi se dobru nadati i onda jos ocekivati od BH domoljuba da protestuju za tebe. Ma bjezi ba...
Ovi sto 9.mjeseci traze pravdu nisu glasali za DUduka.
Janjicar

#2775 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Janjicar »

armin071 wrote:
Janjicar wrote:
Tako to i ide, oni u RS su SNSDovi al u FBIH nisu svi SDA...

EDIT: Popišam vam se na takvu BH domoljubnost...
Last edited by Janjicar on 25/12/2018 22:01, edited 1 time in total.
Post Reply