Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2751 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Vraćaj miraz!
- scarface32
#2752 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Boemica wrote:Na ovo sam odgovorila već tri puta ali vi svoje pa svoje.CPT wrote:
Kod "stekao nesto" si mislila na sta tacno?
Pod stekao sam mislila da je stekao radne navike, da je stekao obrazovanje kojim je on zadovoljan, da ako nije zadovoljan, ulaže u to svoje obrazovanje, da je stekao stabilno društvo, a ne da je okružen besposličarima kojima je kladionica centar svemira ... Da je stekao određenu dozu stabilnosti u životu, onoliko koliko možeš u tako ranoj fazi biti stabilan. Stanovi i auta se mogu kupiti, kuće se mogu izgraditi, ali bez osobe koja je spremna da SA mnom, dakle ponavljam SA MNOM, a ne za mene, se trudi, radi, štedi i gradi to je nemoguće. Jedno ne može raditi za dvoje. Naravno ako pričamo o prosječnim ljudima, sa prosječnim primanjima, a ne babinim sinovima i kćerima.
Sve te male, nematerijalne stvari, govori da je to osoba sa kojom možeš da živiš i da u nešto ulažeš i da će se od tog tvog ulaganja nešto i izgraditi. Ako ja radim, zarađujem sebi, ako ulažem u nadogradnju obrazovanja, ako štedim da sebi priuštim nešto što mi je ćejf, izvini, ali zašto je sponzorstvo tražiti takvog istog muškarca? Ili možda treba da ga čupam iz kladionice ili kafane kad mi treba da je pored mene?
Što ste opterećeni materijalnim dobrima ... Ne mogu da povežem nikako. Šta god jedna žena kaže da očekuje, vi to nekako uvežete sa parama.
Al' džaba ja to govorim kad će te vi opet to shvatiti na voj način
Znaci opet dodjemo do osnove.Nema ljubavi.Sve goli interes.
-
Cortado
#2753 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Onda je tvoja recenica da se ne bi upustala u vezu s nekim ko nije stekao nista do svoje 25. - 30. godine pogresno formulisana. Izgleda da niko nije shvatio da mislis na navike i okruzenje. Cini se da smo svi mi koji smo shvatili materijalno, zastraniliBoemica wrote:Na ovo sam odgovorila već tri puta ali vi svoje pa svoje.CPT wrote:
Pod stekao sam mislila da je stekao radne navike, da je stekao obrazovanje kojim je on zadovoljan, da ako nije zadovoljan, ulaže u to svoje obrazovanje, da je stekao stabilno društvo, a ne da je okružen besposličarima kojima je kladionica centar svemira ... Da je stekao određenu dozu stabilnosti u životu, onoliko koliko možeš u tako ranoj fazi biti stabilan. Stanovi i auta se mogu kupiti, kuće se mogu izgraditi, ali bez osobe koja je spremna da SA mnom, dakle ponavljam SA MNOM, a ne za mene, se trudi, radi, štedi i gradi to je nemoguće. Jedno ne može raditi za dvoje. Naravno ako pričamo o prosječnim ljudima, sa prosječnim primanjima, a ne babinim sinovima i kćerima.
Sve te male, nematerijalne stvari, govori da je to osoba sa kojom možeš da živiš i da u nešto ulažeš i da će se od tog tvog ulaganja nešto i izgraditi. Ako ja radim, zarađujem sebi, ako ulažem u nadogradnju obrazovanja, ako štedim da sebi priuštim nešto što mi je ćejf, izvini, ali zašto je sponzorstvo tražiti takvog istog muškarca? Ili možda treba da ga čupam iz kladionice ili kafane kad mi treba da je pored mene?
Što ste opterećeni materijalnim dobrima ... Ne mogu da povežem nikako. Šta god jedna žena kaže da očekuje, vi to nekako uvežete sa parama.
Last edited by Cortado on 16/05/2019 12:32, edited 1 time in total.
- CPT
#2754 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
To je izvlakusa al ok ajde da se pravimo da nije... Vecina ljudi u tim godinama jedva pocne zivot, dobar dio nema blage sta ce raditi jer nema neke perspektive. U tim godinama jedva pocinjes raditi (ako posla uopsta ima). Ko sa 25 ili 30 hoce li moci raditi istu stvar do kraja zivota? Hoce li u tome biti uspjesan? Osim tebe naravno...Boemica wrote:Na ovo sam odgovorila već tri puta ali vi svoje pa svoje.CPT wrote:
Ako zelis "stabilnost i sigurnost" koja naravno nema veze sa novcem (tss!) moras u tu pricu donijeti bar 1/2 te sigurnosti. Znaci sa 25 treba da si bar CEO srednje velike kompanije.
- edo_79
#2755 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Mene frustracije ni najmanje ne ubijaju u pojam jer, ja možda neznam šta hoću, ali FAKAT znam šta neću. Šta ja to trebam raditi na sebi, kakav ba dojam ostaviti, ono evo ti sve što sam krvavo stekao, gazi me jebi me samo da nisam sam .... aaaaaaaa jok to brale moj .....MarlboroGold wrote:Edo, sve je više ovakvih muškaraca. Najlakše je kriviti žene i govoriti sponzoruše, a ne vide da na sebi moraju raditi da valja. Još uvijek smo mi ti koji na samom početku trebamo bolji dojam ostaviti. Ti još nisi naletio na pravu koja će to znati cijeniti i to je sve. Nemoj dopustiti da te frustracije ubiju u pojam.
Ja kad naletim na pravu, halalim joj sve i čačkalicu što sam SAM POTPUNO SAM stekao .... nije mi dala ni stranka, ni babo ni mama ni rodbina, 10 prstiju i ovo malo moždanih ćelija što imam... to je sve ... halalio bih joj sve od danas pa do kraja života, samo da imaš s kim sjest lijepu riječ progovorit, kafu onu jebenu popit, planirati kud i kako dalje .... a ne kad dođeš kući otvoriš vrata i ubi te ona jebena tišina.....
-
zoomba
#2756 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Promiskulitet
- Boemica
#2757 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Cortado wrote:Hmm.. a izvini, sta si ti stekla do svoje 25-te ili 30 godine iskljucivo SVOJIM radom? Da malo banaliziramo pitanje. Sta uopste bilo ko moze steci do svoje 25. ili 30. godine radom za platu od 600 KM ili evt. 1000 KM? Ovdje ne mislim na nasljedstva ili radna mjesta iz bajke.Boemica wrote:
Pa izvini, ako muškarac nije nešto stekao do svoje 25-te, 30-te godine sam za sebe, ne pada mi na pamet da ja sa njim nešto počinjem.
Evo uzmimo Ruzdiju (imaginarni lik). Ruzdija je sa 18 godina upisao medicinu. Davao je sve ispite u roku, diplomirao sa 24. Strucni ispit polozio sa 25. Specijalizaciju dobio sa 27, specijalizirao u 31. Iako je Ruzdija po svim standardima medju najmladjim specijalistima u svijetu, po tvojim kriterijima Ruzdija otpada kao materijal za vezu, jer do 30. godine nema nista steceno.
Oj ljudi dragi ja 10 upta odgovaram na to pitanje a vi svoje pa svoje.
Ne govorim o autima i stanovima, stvarno ste nemogući.
SVOJIM radom sam stekla posao sa ugovorom na neodređeno, znači stabilan posao (plata je prosječna ali dobra meni samoj, a kad bi se spojila sa još nekim ko bi imao prosječnu platu, bilo bi nam dobro oboma). Svojim trudom sam izgradila zdravu okolinu, dobro društvo koje me motiviše da budem bolja, a ne gora, svojim trudom sam naučila tri strana jezika, svoj trud još uvijek ulažem u svoje obrazovanje, bez obzira da li to bili ispiti na fakultetu ili dodatni kursevi koji se tiču tog mog zanimanja, svojim kreditima sam pomogla roditeljima da opremaju kuću i da naprave dom za sviju nas, pa ako sutra se i budem trebala udati, a ne budemo imali gdje, kod mene ima prostora. Svojim trudom i bezbroj upropaštenih ručaka sam naučila pravit i pite i sarme i kolače i ajvare, ne zato što meni sa moje 24 godine treba da sama sebi pravim pite (koje svakako ne smijem jesti) nego što će sutra trebati mojoj porodici. E ja o takvoj osobi govorim. Nije zajednički život samo stan, kauč i lampa u dnevnom boravku i ne gradi se brak samo time što ćeš unositi vazne i tepihe, treba imati i nekih sposobnosti životnih.
a to što ste opterećeni autima i stanovima i ženama modelima koje traže takve stvari ..
- scarface32
#2758 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
edo_79 wrote:Mene frustracije ni najmanje ne ubijaju u pojam jer, ja možda neznam šta hoću, ali FAKAT znam šta neću. Šta ja to trebam raditi na sebi, kakav ba dojam ostaviti, ono evo ti sve što sam krvavo stekao, gazi me jebi me samo da nisam sam .... aaaaaaaa jok to brale moj .....MarlboroGold wrote:Edo, sve je više ovakvih muškaraca. Najlakše je kriviti žene i govoriti sponzoruše, a ne vide da na sebi moraju raditi da valja. Još uvijek smo mi ti koji na samom početku trebamo bolji dojam ostaviti. Ti još nisi naletio na pravu koja će to znati cijeniti i to je sve. Nemoj dopustiti da te frustracije ubiju u pojam.
Ja kad naletim na pravu, halalim joj sve i čačkalicu što sam SAM POTPUNO SAM stekao .... nije mi dala ni stranka, ni babo ni mama ni rodbina, 10 prstiju i ovo malo moždanih ćelija što imam... to je sve ... halalio bih joj sve od danas pa do kraja života, samo da imaš s kim sjest lijepu riječ progovorit, kafu onu jebenu popit, planirati kud i kako dalje .... a ne kad dođeš kući otvoriš vrata i ubi te ona jebena tišina.....
Jarane koliko si god razveden?
- edo_79
#2759 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
9 godinascarface32 wrote:edo_79 wrote:Mene frustracije ni najmanje ne ubijaju u pojam jer, ja možda neznam šta hoću, ali FAKAT znam šta neću. Šta ja to trebam raditi na sebi, kakav ba dojam ostaviti, ono evo ti sve što sam krvavo stekao, gazi me jebi me samo da nisam sam .... aaaaaaaa jok to brale moj .....MarlboroGold wrote:Edo, sve je više ovakvih muškaraca. Najlakše je kriviti žene i govoriti sponzoruše, a ne vide da na sebi moraju raditi da valja. Još uvijek smo mi ti koji na samom početku trebamo bolji dojam ostaviti. Ti još nisi naletio na pravu koja će to znati cijeniti i to je sve. Nemoj dopustiti da te frustracije ubiju u pojam.
Jarane koliko si god razveden?
- CPT
#2760 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
"posao na neodređeno" nije neki uspjeh, nesto stabilno ili neke temelj za buducnost, pogotovo ne za zenu sa 25-30 godina. Ako si vec mislila na to.Boemica wrote:Cortado wrote:Hmm.. a izvini, sta si ti stekla do svoje 25-te ili 30 godine iskljucivo SVOJIM radom? Da malo banaliziramo pitanje. Sta uopste bilo ko moze steci do svoje 25. ili 30. godine radom za platu od 600 KM ili evt. 1000 KM? Ovdje ne mislim na nasljedstva ili radna mjesta iz bajke.Boemica wrote:
Pa izvini, ako muškarac nije nešto stekao do svoje 25-te, 30-te godine sam za sebe, ne pada mi na pamet da ja sa njim nešto počinjem.
Evo uzmimo Ruzdiju (imaginarni lik). Ruzdija je sa 18 godina upisao medicinu. Davao je sve ispite u roku, diplomirao sa 24. Strucni ispit polozio sa 25. Specijalizaciju dobio sa 27, specijalizirao u 31. Iako je Ruzdija po svim standardima medju najmladjim specijalistima u svijetu, po tvojim kriterijima Ruzdija otpada kao materijal za vezu, jer do 30. godine nema nista steceno.
Oj ljudi dragi ja 10 upta odgovaram na to pitanje a vi svoje pa svoje.
Ne govorim o autima i stanovima, stvarno ste nemogući.
SVOJIM radom sam stekla posao sa ugovorom na neodređeno, znači stabilan posao (plata je prosječna ali dobra meni samoj, a kad bi se spojila sa još nekim ko bi imao prosječnu platu, bilo bi nam dobro oboma). Svojim trudom sam izgradila zdravu okolinu, dobro društvo koje me motiviše da budem bolja, a ne gora, svojim trudom sam naučila tri strana jezika, svoj trud još uvijek ulažem u svoje obrazovanje, bez obzira da li to bili ispiti na fakultetu ili dodatni kursevi koji se tiču tog mog zanimanja, svojim kreditima sam pomogla roditeljima da opremaju kuću i da naprave dom za sviju nas, pa ako sutra se i budem trebala udati, a ne budemo imali gdje, kod mene ima prostora. Svojim trudom i bezbroj upropaštenih ručaka sam naučila pravit i pite i sarme i kolače i ajvare, ne zato što meni sa moje 24 godine treba da sama sebi pravim pite (koje svakako ne smijem jesti) nego što će sutra trebati mojoj porodici. E ja o takvoj osobi govorim. Nije zajednički život samo stan, kauč i lampa u dnevnom boravku i ne gradi se brak samo time što ćeš unositi vazne i tepihe, treba imati i nekih sposobnosti životnih.
a to što ste opterećeni autima i stanovima i ženama modelima koje traže takve stvari ..
- Boemica
#2761 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Pa da, očito.Cortado wrote:
Onda je tvoja recenica da se ne bi upustala u vezu s nekim ko nije stekao nista do svoje 25. - 30. godine pogresno formulisana. Izgleda da niko nije shvatio da mislis na navike i okruzenje. Cini se da smo svi mi koji smo shvatili materijalno, zastranili
Ali je problem generalno na forumu što možeš 152 puta nešto objasnit i to džaba, jer ljudi vole da se uhvate onoga što oni misle da je tako i gotovo.
Naravno da mislim na navike i okruženje, sa 25-30 godina teško možeš steći nešto materijalno i ako nešto imaš, znači da ti je to neko dao, a ne da si to stekao.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2762 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Od ljubavi se živi u vezi.
Može i jedno vrijeme u braku.
Onda izlapi. Pogotovo ako je svakodnevnica šta jesti, kako platiti obaveze, da li se mrzneš na nekoj autobuskoj ujutro u pola 6 dok ideš na posao ili kuhaš u povratku, okupana smjesom mirisa (da ne kažem smradova) koji su se izmješali u masi putnika.
Da ne idem dalje, djeca...
Forum je jedno, ali realni život nešto sasvim drugo.
Onda izlapi. Pogotovo ako je svakodnevnica šta jesti, kako platiti obaveze, da li se mrzneš na nekoj autobuskoj ujutro u pola 6 dok ideš na posao ili kuhaš u povratku, okupana smjesom mirisa (da ne kažem smradova) koji su se izmješali u masi putnika.
- MarlboroGold
#2763 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Priznaj da si mislila samo na materijalnoBoemica wrote: Pa da, očito.
Ali je problem generalno na forumu što možeš 152 puta nešto objasnit i to džaba, jer ljudi vole da se uhvate onoga što oni misle da je tako i gotovo.![]()
Naravno da mislim na navike i okruženje, sa 25-30 godina teško možeš steći nešto materijalno i ako nešto imaš, znači da ti je to neko dao, a ne da si to stekao.
- edo_79
#2764 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Pa to je ono o čemu ja cijelo vrijeme pričam .... u vezi su ''medeni'' ali u braku počinju ''jebeni'' i jako malo je onih koji će ostati skupa i kad zagusti .... ha ya ....Tomahawk11 wrote:Od ljubavi se živi u vezi.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2765 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Pa i da jeste, šta je u tome problem?MarlboroGold wrote:Priznaj da si mislila samo na materijalnoBoemica wrote: Pa da, očito.
Ali je problem generalno na forumu što možeš 152 puta nešto objasnit i to džaba, jer ljudi vole da se uhvate onoga što oni misle da je tako i gotovo.![]()
Naravno da mislim na navike i okruženje, sa 25-30 godina teško možeš steći nešto materijalno i ako nešto imaš, znači da ti je to neko dao, a ne da si to stekao.![]()
A naravno da se cijeni i sve ovo što je navela, međutim od have se ne živi.
- Boemica
#2766 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Zašto nije stabilan, stabilniji je od ugovora na 3 mjeseca. A nije ni bitno, eto nek nije stabilan posao, svakako nije posao koji mislim radit 10 godinaCPT wrote:
"posao na neodređeno" nije neki uspjeh, nesto stabilno ili neke temelj za buducnost, pogotovo ne za zenu sa 25-30 godina. Ako si vec mislila na to.
- edo_79
#2767 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Ma de ti nama pitu jednu nabrzaka smotaj ....Boemica wrote:Zašto nije stabilan, stabilniji je od ugovora na 3 mjeseca. A nije ni bitno, eto nek nije stabilan posao, svakako nije posao koji mislim radit 10 godinaCPT wrote:
"posao na neodređeno" nije neki uspjeh, nesto stabilno ili neke temelj za buducnost, pogotovo ne za zenu sa 25-30 godina. Ako si vec mislila na to.stabilne su moje radne navike. Od mog prvog posla sa 16 godina, pa evo do danas, one su se gradile i radila sam na njima, i nekako očekujem da ću nastaviti da ih gradim a ne da najednom odustanem. E to očekujem i od te druge polovine.
- MarlboroGold
#2768 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Ma zezam se bolanTomahawk11 wrote:Pa i da jeste, šta je u tome problem?MarlboroGold wrote:Priznaj da si mislila samo na materijalnoBoemica wrote: Pa da, očito.
Naravno da mislim na navike i okruženje, sa 25-30 godina teško možeš steći nešto materijalno i ako nešto imaš, znači da ti je to neko dao, a ne da si to stekao.![]()
Znao sam i prvi put na šta je mislila
- CPT
#2769 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
pa nije problem, samo treba nazvati pravim imenom... i ne maskirati da zvuci normalnijeTomahawk11 wrote:Pa i da jeste, šta je u tome problem?MarlboroGold wrote:Priznaj da si mislila samo na materijalnoBoemica wrote: Pa da, očito.
jes da "rijesiti stambeno pitanje" zvuci ljepse od "kupi mi stan" al onda moras prihvatiti i etiketu (i sve ostalo) sto ide uz to
- Boemica
#2770 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Jeste da se ne živi od have, ali čim tako nešto kažeš odmah hoćeš milione, vile, bmw-oveTomahawk11 wrote:Pa i da jeste, šta je u tome problem?MarlboroGold wrote:Priznaj da si mislila samo na materijalnoBoemica wrote: Pa da, očito.
Ako ja radim i trudim se da imam, hoću da i on isto tako radi i trudi se da ima. Pa ćemo skupa više imati.
Kad je tanjir prazan i ljubav izlapi
- Boemica
#2771 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Moje stambeno pitanje je rješeno, a njemu je bujrum, ako hoće.CPT wrote:
pa nije problem, samo treba nazvati pravim imenom... i ne maskirati da zvuci normalnije
jes da "rijesiti stambeno pitanje" zvuci ljepse od "kupi mi stan" al onda moras prihvatiti i etiketu (i sve ostalo) sto ide uz to
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2772 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Kojim pravim imenom?CPT wrote:
pa nije problem, samo treba nazvati pravim imenom... i ne maskirati da zvuci normalnije
Ti hoćeš da se ženiš i djevojka ti kaže može, ali ja neću u podstanare.
Ti kupiš stan i kažeš joj, evo, sponzorušo.
- edo_79
#2773 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Evo ti crkla dabogdaTomahawk11 wrote:Kojim pravim imenom?CPT wrote:
Ti hoćeš da se ženiš i djevojka ti kaže može, ali ja neću u podstanare.
Ti kupiš stan i kažeš joj, evo, sponzorušo.
-
sumirprimus
#2774 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
dje nema love danas nema ni ljubavi, 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2775 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Pa šta i da mu kažeš, momak, neću da se vozamo tramvajem cijeli život.Boemica wrote:
Jeste da se ne živi od have, ali čim tako nešto kažeš odmah hoćeš milione, vile, bmw-ove![]()
Ako ja radim i trudim se da imam, hoću da i on isto tako radi i trudi se da ima. Pa ćemo skupa više imati.
Kad je tanjir prazan i ljubav izlapi
Pusti kokuznu priču, svako sebi prilagođava.