Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#2751 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by sabina1 »

Alfons Kauders wrote:
Ko je ovdje sporio pravo NS da kandiduje Falatara? O cemu ti uopste pricas?
Alfons Kauders wrote:
sabina1 wrote: Izborni legitimitet - Naša Stranka je druga po broju glasova u gradu Sarajevu , tu je imala gotovo dvostruko više glasova od SDP-a koji je u ciklusu prije imao gradonačlenika i ima pravo da se okuša i u utrci za predsjedništvo , što je vrlo važno njen kandidat nije tu zbog "nafake" iako se kandiduje prvi put.

Jer Komšić juče na N1 prilikom komentarisanja kandidata je jasno rekao "da svako ima svoju nafaku".

Srdačan pozdrav.
De nekad, ne bilo ti zahmet, objasni kolegama da se izbori odrzavaju u BiH, a ne izmedju Sebilja i Nedzarica.

Ima i nas koji ne zivimo tu, ali vama u NS je to uvijek bilo nemoguce objasniti.
Ako se izbori održavaju u BiH a ne između Sebilja i Nedzarica koji ce klinac kandidat neke isključivo sarajevske stranke u utrci za predsjedništvo ???

Ili da demantujem napisano uz vašu pomoć ?
Hvala.
Srdačan pozdrav
Last edited by sabina1 on 06/06/2018 11:19, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#2752 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Alfons Kauders »

sabina1 wrote:
Alfons Kauders wrote:
Ko je ovdje sporio pravo NS da kandiduje Falatara? O cemu ti uopste pricas?
Alfons Kauders wrote:
De nekad, ne bilo ti zahmet, objasni kolegama da se izbori odrzavaju u BiH, a ne izmedju Sebilja i Nedzarica.

Ima i nas koji ne zivimo tu, ali vama u NS je to uvijek bilo nemoguce objasniti.
Ako se izbori održavaju u BiH a ne između Sebilja i Nedzarica koji ce klinac kandidat neke isključivo sarajevske stranke u utrci za predsjedništvo ???
Ili da demantujem napisano uz vašu pomoć ?
Hvala.
Srdačan pozdrav
Tebi nije dobro, ili ne razumijes bosanski.

Treceg racionalnog objasnjenja nemam.
sabina1

#2753 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by sabina1 »

Alfons Kauders wrote:
Šišanje ne znam koliko metara živih ograda iniciranih od strane Naše Stranke Sarajevo je milion puta korisnije po građane Sarajeva od svih saopštenja i izjava koje su u cjelokupnoj istoriji političkog djelovanja izgovorili Komšić Željko i Suljagić Emir.

Podvuceno je sublimirana esencija sarajevske, malogradjanske politicke nepismenosti.

Cinjenica da si ovo napisala misleci da je kvalitetan argument mi samo dokazuje da si politicki analfabet.

Doduse, to dokazuje i clanstvo u NS...
Podvučeno je rečeno i učinjeno , javni novac potrošen u javne svrhe sa korisnim efektom..nešto što Željko Komšić iako je preko 20 godina na državnim jaslama nikada neće shvatiti.....

Kako bih voljela da saznam broj vlastite partijske knjižice jer vjerujem u numerologiju...

Srdačan pozdrav.
Alfons Kauders

#2754 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Alfons Kauders »

sabina1 wrote:
Alfons Kauders wrote:
Šišanje ne znam koliko metara živih ograda iniciranih od strane Naše Stranke Sarajevo je milion puta korisnije po građane Sarajeva od svih saopštenja i izjava koje su u cjelokupnoj istoriji političkog djelovanja izgovorili Komšić Željko i Suljagić Emir.

Podvuceno je sublimirana esencija sarajevske, malogradjanske politicke nepismenosti.

Cinjenica da si ovo napisala misleci da je kvalitetan argument mi samo dokazuje da si politicki analfabet.

Podvučeno je rečeno i učinjeno , javni novac potrošen u javne svrhe sa korisnim efektom..nešto što Željko Komšić iako je preko 20 godina na državnim jaslama nikada neće shvatiti.....

Kako bih voljela da saznam broj partijske knjižice jer vjerujem u numerologiju...

Srdačan pozdrav.
Bas me cudi da vjerujes u numerologiju. Sokiran sam, ko bi rekao. :lol:

Kake ba partijske knjizice? Moje? Nikad nisam imao nijednu.

Da li je tebi zeno dobro? Sta pricas i o kome? Citas li uopste ovo sto napises?
sabina1

#2755 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by sabina1 »

Alfons Kauders wrote: Tebi nije dobro, ili ne razumijes bosanski.

Ma nije ni potrebno.

Bećirović će mu skinuti MAKAR 50.000 glasova , glasove Bakira Hadžiomerovića nije teško dostići , najmanje pola Suljagićevih glasova će otići SDP-u a ono drugo pola nekim varijantama nacionalista , znači ni tu ne može da računa na više od 10-15 %.

Falatar će mu skinuti makar , 20-25.000 pa na Selima će u Tuzli navući makar 5.000.
S obzirom na prirodan pad Demokratske fronte od prvog dana postojanja biće mu vrlo , vrlo teško da pobijedi Čovića.

Bosanskim jezikom rečeno - gotov je.

Heco pijaca.....
sabina1

#2756 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by sabina1 »

Alfons Kauders wrote:

Moram vam priznati da vam po prvi put ne vjerujem jer pišete tako uvjerljivo.

Srdačan pozdrav.

PS. mangupske pokušaje iniciranja analfabetizma , iniciranja članstva u partiji o kojoj pišem i pokušaja iniciranja potencijalnog nerazumijvanja pročitanog bih ovaj put preskočila da komentarišem...
Alfons Kauders

#2757 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Alfons Kauders »

Majko moja mila.

Da je NS iole ozbiljna organizacija, ti bi imala dnevnicu od 100 eura - samo da je ne reklamiraš po netu.

Rijetko ostajem bez riječi, ali evo ne znam šta da kažem na ovaj izljev neznanja.
Alfons Kauders

#2758 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Alfons Kauders »

sabina1 wrote:
Alfons Kauders wrote:

Moram vam priznati da vam po prvi put ne vjerujem jer pišete tako uvjerljivo.

Srdačan pozdrav.

PS. mangupske pokušaje iniciranja analfabetizma , iniciranja članstva u partiji o kojoj pišem i pokušaja iniciranja potencijalnog nerazumijvanja pročitanog bih ovaj put preskočila da komentarišem...
Ne razumijem ja ni kad mi beba kaže gu-gu. Nije moj nivo jebi ga...
Heartbeats

#2759 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Heartbeats »

Alfons Kauders wrote:
sabina1 wrote:
Alfons Kauders wrote:
NS se igra politike na nivou za koji jednostavno nemaju kapaciteta. Isto kao da sad Vrbanjusa na duel izaziva Real. Bolje im se da se drze zivih ograda oko Miljacke i sterilizacije cuka. To im je krajnji domet.

Za sva ozbiljnija pitanja, NS treba konsultovati koliko i najblize obdaniste. Tu su negdje po politickoj pismenosti.

Ovu dvojicu bih da izvinete i vi i moredacija najradije nazvala jebivjetrima ali ni to nažalost nije tačno jer je i vjetar za nešto koristan.

Srdačan pozdrav.

Gem - set - meč.
Alfons Kauders

#2760 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Alfons Kauders »

Pricaju stari ljudi da ce nekad doci vrijeme kad ce ljudi na internetu nauciti da se sa mnom ne treba svadjati ako neces da ispadnes glup.

Pricaju, a sve mislim da lazu...
sabina1

#2761 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by sabina1 »

Alfons Kauders wrote:Majko moja mila.

Da je NS iole ozbiljna organizacija, ti bi imala dnevnicu od 100 eura - samo da je ne reklamiraš po netu.

Rijetko ostajem bez riječi, ali evo ne znam šta da kažem na ovaj izljev neznanja.
Ma ja je uopšte ne reklamiram , ja sam samo dosada glasala za njih.
Alfons Kauders wrote:
...jebi ga kad "bebe" počnu da pitaju ili odgovoriš ili ignorišeš a ovo drugo se javlja isključivo iz neznanja i nedostatka argumenata.
A vrijeđanje je ipak stvar kućnog odgoja pa ga nije vrijedno komentarisati.

Srdačan pozdrav.
Alfons Kauders

#2762 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Alfons Kauders »

sabina1 wrote:
Alfons Kauders wrote:Majko moja mila.

Ma ja je uopšte ne reklamiram , ja sam samo dosada glasala za njih.
Alfons Kauders wrote:
...jebi ga kad "bebe" počnu da pitaju ili odgovoriš ili ignorišeš a ovo drugo se javlja isključivo iz neznanja i nedostatka argumenata.
A vrijeđanje je ipak stvar kućnog odgoja pa ga nije vrijedno komentarisati.

Srdačan pozdrav.
Konacno da se negdje slozimo. Imas pravo da ne reklamiras NS, apsolutno.

Ti reklamiras SDP, GS i DF, jer je malo ko u stanju predstaviti NS u gorem svjetlu od tebe.
sabina1

#2763 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by sabina1 »

Alfons Kauders wrote:
Konacno da se negdje slozimo. Imas pravo da ne reklamiras NS, apsolutno.

Ti reklamiras SDP, GS i DF, jer je malo ko u stanju predstaviti NS u gorem svjetlu od tebe.
:pisnula: :pisnula: :pisnula:

"SDP , GS i DF" ne postoje je je Komšić to razjebao a da se nisu čestito ni okupili a DF i GS ni zajedno ni odvojeno ne postoje jer fizički u praksi ne postoje...

(Odjeb Komšića od strane SDP-a je prva normalna i logična politička stvar koju je SDP učinio od 2010 godine).

Tviter je virtuelna stvar i tamo se ne glasa.
kmirsad

#2764 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by kmirsad »

Heartbeats wrote:
Alfons Kauders wrote:
sabina1 wrote: Šišanje ne znam koliko metara živih ograda iniciranih od strane Naše Stranke Sarajevo je milion puta korisnije po građane Sarajeva od svih saopštenja i izjava koje su u cjelokupnoj istoriji političkog djelovanja izgovorili Komšić Željko i Suljagić Emir.

Ovu dvojicu bih da izvinete i vi i moredacija najradije nazvala jebivjetrima ali ni to nažalost nije tačno jer je i vjetar za nešto koristan.

Srdačan pozdrav.

Gem - set - meč.
Koliki je nagradni fond stranka obezbjedila,,, gajba sendvića i po šolja mlijeka... :D
Ja bih vas... da sam šef štaba... sve poobaro na popravni... :-D
Alfons Kauders

#2765 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Alfons Kauders »

Eto vas, koprcate se ko Hafis kad mu pocnem pricati o ekonomiji.

Koalicioni partneri i po kmechanju. :)
Capsicum

#2766 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

sabina1 wrote:
Alfons Kauders wrote: Tebi nije dobro, ili ne razumijes bosanski.

Ma nije ni potrebno.

Bećirović će mu skinuti MAKAR 50.000 glasova , glasove Bakira Hadžiomerovića nije teško dostići , najmanje pola Suljagićevih glasova će otići SDP-u a ono drugo pola nekim varijantama nacionalista , znači ni tu ne može da računa na više od 10-15 %.

Falatar će mu skinuti makar , 20-25.000 pa na Selima će u Tuzli navući makar 5.000.
S obzirom na prirodan pad Demokratske fronte od prvog dana postojanja biće mu vrlo , vrlo teško da pobijedi Čovića.

Heco pijaca.....
Sasvim lijepo opisana jedina svrha kandidature ovoj pajaca.
kmirsad

#2767 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by kmirsad »

Alfons Kauders wrote:Pricaju stari ljudi da ce nekad doci vrijeme kad ce ljudi na internetu nauciti da se sa mnom ne treba svadjati ako neces da ispadnes glup.
Potpuno si u pravu... ko s djecom liježe, upišan se budi...
Zaboravio si joj reči onaj največi argument, nakon koje protivnik ostane bez teksta i podigne bijelu zastavu...... Vidi joj glave... :lol:
kmirsad

#2768 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by kmirsad »

:lol: :lol: :lol:
E hajte sad malo prestrojte se... pa šta pametno...
Alfons Kauders

#2769 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Alfons Kauders »

kmirsad wrote:
Alfons Kauders wrote:Pricaju stari ljudi da ce nekad doci vrijeme kad ce ljudi na internetu nauciti da se sa mnom ne treba svadjati ako neces da ispadnes glup.
Zaboravio si joj reči onaj največi argument, nakon koje protivnik ostane bez teksta i podigne bijelu zastavu...... Vidi joj glave... :lol:
Bolje je ostati bez teksta nego bez cinjenica.

Kad to naucite, mozda se i mognete ozbiljno baviti politikom.
pemanapemani

#2770 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by pemanapemani »

Nije loše da se ponovi još nekoliko puta - ublehaški neradnik Komšić je svojevoljno ušao u koaliciju sa HDZ. Nije ušao dok je bio u SDP, nego sa strankom čiji je bio predsjednik i u čijem je nazivu bilo njegovo ime i prezime - DF Željko Komšić.

Isto tako, Komšić je prvi sjebao mogućnost zajedničkog nastupa građanskih stranaka, jer nije mogao podnijeti da zajednički kandidat bude Slavo Kukić, Damir Marjanović, Anto Domazet ili neko deseti. Nije mogao podnijeti zato jer je jebeni neradnik (čovjek u 2017. u Prlamentu nije prozborio nijednu riječ, nije problem ne znati, problem je kad nećeš da naučiš, kada si navikao na lijenost...) i jer mu je najvažnije u životu da ima službenog vozača i policijsku kućicu pred stanom.

Lično sam mu u dva mandata namakao barem 20 glasova, te ga smatrao bukvalno spasiteljem Bosne i Hercegovine. Danas se trudim, koliko imam vremena, da ljudima objasnim koja je to seoska varalica i neradnik.
Alfons Kauders

#2771 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Alfons Kauders »

Capsicum wrote:
sabina1 wrote:
Ma nije ni potrebno.

Heco pijaca.....
Sasvim lijepo opisana jedina svrha kandidature ovoj pajaca.
Fino ja kazem da bi je trebali placati ovi iz drugih stranaka... Izofira se da je jedina svrha kandidature NS da zajebe Komsica, i uopste i ne konta sta je napravila.
kmirsad

#2772 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by kmirsad »

Alfons Kauders wrote:
kmirsad wrote:
Bolje je ostati bez teksta nego bez cinjenica.

Kad to naucite, mozda se i mognete ozbiljno baviti politikom.
U pravu si... neki su ljudi najpametniji kad ostanu bez teksta... :-D
Banksy

#2773 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Banksy »

pemanapemani wrote:Nije loše da se ponovi još nekoliko puta - ublehaški neradnik Komšić je svojevoljno ušao u koaliciju sa HDZ. Nije ušao dok je bio u SDP, nego sa strankom čiji je bio predsjednik i u čijem je nazivu bilo njegovo ime i prezime - DF Željko Komšić.

Isto tako, Komšić je prvi sjebao mogućnost zajedničkog nastupa građanskih stranaka, jer nije mogao podnijeti da zajednički kandidat bude Slavo Kukić, Damir Marjanović, Anto Domazet ili neko deseti. Nije mogao podnijeti zato jer je jebeni neradnik (čovjek u 2017. u Prlamentu nije prozborio nijednu riječ, nije problem ne znati, problem je kad nećeš da naučiš, kada si navikao na lijenost...) i jer mu je najvažnije u životu da ima službenog vozača i policijsku kućicu pred stanom.

Lično sam mu u dva mandata namakao barem 20 glasova, te ga smatrao bukvalno spasiteljem Bosne i Hercegovine. Danas se trudim, koliko imam vremena, da ljudima objasnim koja je to seoska varalica i neradnik.
...seoska SDA varalica.
Srećom, ovaj put, neće preći izborni prag.
Alfons Kauders

#2774 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Alfons Kauders »

pemanapemani wrote:Nije loše da se ponovi još nekoliko puta - ublehaški neradnik Komšić je svojevoljno ušao u koaliciju sa HDZ. Nije ušao dok je bio u SDP, nego sa strankom čiji je bio predsjednik i u čijem je nazivu bilo njegovo ime i prezime - DF Željko Komšić.

Sve stoji, ali opet mi je 10 puta bolji od alternative, koja je Covic, i to na stolici preko puta Dodika.

Kao sto Sabina maloprije pojasni, kandidatura Falatara za cilj ima da sprijeci ulazak Komsica u Predsjednistvo, iz cega slijedi da NS tamo ocekuje upravo Covica.

Cak je i Falatar neki dan rekao da on nije tu da "pobjedjuje" na izborima, a evo sad Sabina mrtva hladna rece da je Falatar nominiran iskljucivo kako bi se sjebao Komsic. NS je svjesna da Falatar ni u ludilu nece prebaciti 20,000 glasova.

Sta ce NS dobiti od HDZ za ovu uslugu ostaje da se vidi.
belfy

#2775 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by belfy »

sabina1 wrote:
Alfons Kauders wrote:
NS se igra politike na nivou za koji jednostavno nemaju kapaciteta. Isto kao da sad Vrbanjusa na duel izaziva Real. Bolje im se da se drze zivih ograda oko Miljacke i sterilizacije cuka. To im je krajnji domet.

Za sva ozbiljnija pitanja, NS treba konsultovati koliko i najblize obdaniste. Tu su negdje po politickoj pismenosti.

Srdačan pozdrav.
postovana sabina1,

to sto su Sebilj i Nedzaric teritorijalni dio BiH koji moze ponuditi kandidata za predsjednika drzave, koja je nesto veca od tog poteza, a misleci da je sisanje zive ograde po Sarajevu toliko puta korisnije da bi neko glasao za Falatara (koji, vjerujem, nema nista sa sisanjem te zive ograde) je ista izjava kao Bakirova o opstini koja vrijedi vise nego drugih deset. ti si to upravo rekla prije.

da li je samo tu problem? ocigledno da nije, jer u Tuzli se, izgleda, nisu sjetili da napreave tu toliko korisnu stvar kao u Sarajevu. mozda jednostavno nisu prepoznli koliko je vazno obrezivanje zive ograde. mozda cak u Tuzli (a i sire) ne znaju koliko je vjetar bitan.

ali tu dolazi taj bitni NS momenat. rezanje zive ograde i uloga vjetra (u Sarajevu) je mozda bitna Sarajevu, ali sa tim Falatar nema nista (osim ako on to nije predlozio, sto bi bilo jos cudnije). taj isti Falatar nema nista sa NS u Tuzli, ali tebi ne smeta da prozoves taj NS odbor. no Falatar je nekako kandidat za predsjednistvo CIJELE BiH! a ti tek to tako lako svedes pvo na Sarajevo, a onda na rezanje zive ograde u dijelu istog, jer to, pazi sada: TIM stanovnicima znaci kao... a on nije kandidat o kome TIM stanovnici odlucuju. ako je njima valjao neka glasaju za njega. to im niko ne moze zabraniti.

zasto ubedjivati nekoga u Tuzli ili Zenici da je cin sisanja zive ograde (koji komunalci redovno rade, barem kod nas u Zenici) nekako bitan da se glasa za clana Predsjednistva koji na to nije uticao, niti koji se tice neke druge zive ograde van Sarajeva.

to bi bilo isto kao kada bi se SDA hvalila sa onim trotuarom ispred Predsjednistva, jel tako?
Locked