Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#2751 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Domaci izdajnik »

supercali wrote:
Gojeni H wrote:
Hajde se malo saberi.
Ajde ti odgovori
Ja ću ti odgovoriti: Veliki broj gastarbajtera 90tih ulaže u rodni kraj. Šminka fasada, lavovi na kapiji i passat/audi u avliji nije znak naprednog sela :oops:
Fudo387

#2752 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

Znaci imamo i nove detalje o zivotu u rahmetli drzavi.
Drug nosara koji je zivot proveo u 40 kvadrata zna sve o uzgoju domacih zivotinja, proizvodnji mlijeka, sira itd.
Ja pojma nemam kako se to pravi, ko to otkupljuje, ali bi valjda imao za pravo da na trzsitu mijecnih proizvoda ocekujem malo vise od dvije vrste sira za mazanje.
zdenka, buco i cao djaci! :mrgreen:
Gojeni H

#2753 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Gojeni H »

Ali Kemal wrote:
spreca wrote:ali sad je svima kriva samo islamska deklaracija.....kratka je pamet u naroda .....a mnogi idskutanti nisu tad bili ni rodjeni
Islamsku deklaraciju je procitalo vrlo malo ljudi. Nisam je ni ja procitao, jer da ta knjizica ista valja, znali bi se javno neki citati, neke ideje bi se kvotirale itd.
Interesuje me da li je iko procitao od forumasa i da nam kaze svoje utiske.

Gojeni? :mrgreen:
Drago mi je da si spomenuo Islamsku deklaraciju. Originalno izdata 1969-1970.god. da bi se drugovi 1983.god. sjetili da im treba Bosnjaka radi pariteta u tamnicenju.

Citao sam Islam izmedju Istoka i Zapada. Sta treba?
skupljac_zeljeza

#2754 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by skupljac_zeljeza »

Ali Kemal wrote: Islamsku deklaraciju je procitalo vrlo malo ljudi. Nisam je ni ja procitao, jer da ta knjizica ista valja, znali bi se javno neki citati, neke ideje bi se kvotirale itd.
Čitao sam je evo ja i kada sam došao do rečenice:"Islamsko društvo bez islamske vlasti je nedovršeno i nemoćno; islamska vlast bez islamskog društva je ili utopija ili nasilje." .....nisam dalje, a ti kontaj zašto.
5 0 5

#2755 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by 5 0 5 »

.
Last edited by 5 0 5 on 10/10/2015 15:09, edited 1 time in total.
Gojeni H

#2756 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Gojeni H »

5 0 5 wrote:
spreca wrote: sto se tice otkupa to slobodno mozemo nazvati otimacinom......jedino ono sto si na pijaci prodao je bilo koliko toliko realno..........grosisti su bili otkune stanice...ili si im dao po cijeni koju oni hoce ili si mogao odvesti u potok i istresti.....zato je narod prestao proizvoditi viskove....saberi se ti
a danas odredjujes svoju cijenu, pa zato poljuprivrednici tradicionalno kampuju ispred skupstine i dijele hranu gladnim penzionerima. :mrgreen:
Ma, nema ni danas nista od toga. Mi smo brdska zemlja a dokle god demokrati budu davali ovakve subvencije svojima to ce ti biti dizi ruke gore i predaja.
Imaju primjeri ljudi koji su uvezali sve do krajnje isporuke i oni su pobjednici ... ostalo je sve povuci potegni.
Imam jednog prijatelja, nas covjek ali mu je otac bio Italijan, uvezivao nesto s nekim delegatima sa sjevera Italije.
Gojeni H

#2757 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Gojeni H »

5 0 5 wrote:
Gojeni H wrote: Drago mi je da si spomenuo Islamsku deklaraciju. Originalno izdata 1969-1970.god. da bi se drugovi 1983.god. sjetili da im treba Bosnjaka radi pariteta u tamnicenju.

seselj je rekao da alija nije kriv. treba li bolja odbrana. :D
Odlicna replika. Zasto ne ignorisati godine, datume i prebaciti na Seselja, bosnjackog katila. :-)
Ali Kemal

#2758 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Ali Kemal »

spreca wrote:
Ali Kemal wrote: Pa zato i pitam da li je iko citao, jer izgleda i ovi sto napadaju i ovi koji je brane nisu je citali. :oops:
Doduse citale su je sudije 1983 :mrgreen:
tu je to negdje.....a sto se tice suda sve nam je jasno
Jebga pravna drzava bila, takav je bio tada zakon, za raspirivanje vjerske i nacionalne mrznje pravac bajbok :oops:
muha_sa

#2759 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by muha_sa »

spreca wrote:
Ali Kemal wrote:
spreca wrote:ali sad je svima kriva samo islamska deklaracija.....kratka je pamet u naroda .....a mnogi idskutanti nisu tad bili ni rodjeni
Islamsku deklaraciju je procitalo vrlo malo ljudi. Nisam je ni ja procitao, jer da ta knjizica ista valja, znali bi se javno neki citati, neke ideje bi se kvotirale itd.

Gojeni? :mrgreen:
A kad treba neki argument da se bosnjaci okrive za pocetak rata onda se poteze islamska deklaracija koju niko nije citao :-) ....ko vas nezna skupo bi vas platio :lol: :lol: :lol:
ta knjižica i njen autor su razbili Jugoslaviju, zar se ne sjecaš :?
Domaci izdajnik

#2760 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

spreca wrote: Umiru sela koja su raseljena i protjerana....druga sela se razvijaju i uvelicavaju......ma kome si to mogao prodati sve pa cak i prije proizvedenog...daj nemoj biti smijesan.......otkupne stanice nikad nisu ispostovale otkunu cijenu koju su za ranije dogovorili ,plus sto su te jos zajebavali za sve moguce...od navodno loseg kvaliteta do neznam cega sve
Nemoj pregoniti. Veliki dio Srbije koji rata nije vidio je opustio zbog propasti zadruga i lošeg otkupa i plasmana, a do 90tih je živjelo od poljoprivrede:
http://mondo.rs/a710118/Info/Ekonomija/ ... -cene.html
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story ... eskve.html

Manje-više je isto stanje u BIH. Ima sela gdje rata kao da nije bilo....
supercali

#2761 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by supercali »

Lajavikrelac wrote:
supercali wrote:
Gojeni H wrote:
Hajde se malo saberi.
Ajde ti odgovori
Ja ću ti odgovoriti: Veliki broj gastarbajtera 90tih ulaže u rodni kraj. Šminka fasada, lavovi na kapiji i passat/audi u avliji nije znak naprednog sela :oops:
I dolazimo do zakljucka da to nije zbog napredka drzave drzavnog poticaja i sistema koji u bih vlada nego zbog skroz drugih faktora i na osnovu toga ne mozes reci bolje se sada zivi jer juga nije valjala a bih sad valja
Gojeni H

#2762 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Gojeni H »

muha_sa wrote:
spreca wrote: A kad treba neki argument da se bosnjaci okrive za pocetak rata onda se poteze islamska deklaracija koju niko nije citao :-) ....ko vas nezna skupo bi vas platio :lol: :lol: :lol:
ta knjižica i njen autor su razbili Jugoslaviju, zar se ne sjecaš :?
:lol:

Pobjesnjeli Bosnjaci.
Ali Kemal

#2763 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Ali Kemal »

Gojeni H wrote:Drago mi je da si spomenuo Islamsku deklaraciju. Originalno izdata 1969-1970.god. da bi se drugovi 1983.god. sjetili da im treba Bosnjaka radi pariteta u tamnicenju.

Da kazes kakvo su tvoji utisci.
skupljac_zeljeza wrote:Čitao sam je evo ja i kada sam došao do rečenice:"Islamsko društvo bez islamske vlasti je nedovršeno i nemoćno; islamska vlast bez islamskog društva je ili utopija ili nasilje." .....nisam dalje, a ti kontaj zašto.
Ne kontam :oops:
nosara

#2764 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by nosara »

Lajavikrelac wrote:
spreca wrote: Umiru sela koja su raseljena i protjerana....druga sela se razvijaju i uvelicavaju......ma kome si to mogao prodati sve pa cak i prije proizvedenog...daj nemoj biti smijesan.......otkupne stanice nikad nisu ispostovale otkunu cijenu koju su za ranije dogovorili ,plus sto su te jos zajebavali za sve moguce...od navodno loseg kvaliteta do neznam cega sve
Nemoj pregoniti. Veliki dio Srbije koji rata nije vidio je opustio zbog propasti zadruga i lošeg otkupa i plasmana, a do 90tih je živjelo od poljoprivrede:
http://mondo.rs/a710118/Info/Ekonomija/ ... -cene.html
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story ... eskve.html

Manje-više je isto stanje u BIH. Ima sela gdje rata kao da nije bilo....
To oni nesto iz inata, veze s mozgom...
Fudo387 wrote:Znaci imamo i nove detalje o zivotu u rahmetli drzavi.
Drug nosara koji je zivot proveo u 40 kvadrata zna sve o uzgoju domacih zivotinja, proizvodnji mlijeka, sira itd.
Ja pojma nemam kako se to pravi, ko to otkupljuje, ali bi valjda imao za pravo da na trzsitu mijecnih proizvoda ocekujem malo vise od dvije vrste sira za mazanje.
Skola, tamo se uce stvari... Ko je zaobilazio zavrsio je kao irget u cemerici... :D
5 0 5

#2765 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by 5 0 5 »

.
Last edited by 5 0 5 on 10/10/2015 15:15, edited 1 time in total.
supercali

#2767 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by supercali »

Fudo387 wrote:Znaci imamo i nove detalje o zivotu u rahmetli drzavi.
to sto si ti ogranicen vise prica o tebi nego o nosari koji zna kako se uzgajaju zivotinje i sl
Domaci izdajnik

#2768 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Fudo iliti Kurblaj kan zna najviše oko šuma i gora, on je čovjek od Sthill-a :mrgreen:
Dozer

#2769 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Dozer »

detroit-mercy wrote:
piupiu wrote:
spreca wrote: o tome i ja govorim.....mada je i u onoj drzavi bilo dosta dobrih stvari,ali nikako uredjenje koje treba zaliti
Za sistemom se nema šta žaliti, on je imao svoju istorijsku svrhu; došao, prošao, hvala mu na onome što je napravio. A, dozvoliti ovom nesistemu, ovoj smijuriji od neofeudalnih prćija, da pljuje po onom sistemu - e, to je stvarno za ... :-)
Korektno boldano, ono sto meni smeta sto se cio raspad drzave posmatra sa neke idealisticke strane. Eto da je Tito pobio dovoljno, Juga se ne bi raspala :-) . Eto, dosle nacionalne stranke, Juga se raspala. A vamo drugovi se prvi raskantali medjusobno.
Pa na kraju ko da smo mi u BiH krivi za bilo sta, moglo je biti jos sto i jedan Alija, nas u tim desavanjima nije niko nista pitao, jednostavno bili smo statisti. I sad me dodje i postavi youtube snimak eto Slovenci i sad zale za Jugom. Kurac zale, prvi su izletili iz nje mi ga najebali i sad oni ko zale a narodi u Bosni treba da snose krivicu za smrt drzave, cemu su najmanje doprinijeli.
Nije ba sto tako, al hajde...
Ja bih svo ovo s(r)tanje svijesti ljudi na ovom prostoru sve na plastificiranu jednostavnost - imao sam desetobrzinca, a onda mi neko utrpao BMX i na momenat me ubijedio da je bolji. Nakon nekog vremena sam shvatio da sam zejabn i d ase BMX ne moze mjeriti s mojim starim destobrzincem.
Logicno, zao mi desetobrzinca. Bio veci, udobniji, brzi, tisii.... A ovaj BMX nekakav pendav, kratak, neudoban, bucan, spor...

Usput, ja svaki dan pravim litar prirodnog cistog kefira, odlican za regulisanje jetre i metabolizma generalno. Naucio za dan :D
Last edited by Dozer on 02/09/2015 20:28, edited 2 times in total.
nosara

#2770 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by nosara »

Lajavikrelac wrote:Fudo iliti Kurblaj kan zna najviše oko šuma i gora, on je čovjek od Sthill-a :mrgreen:
Ko ce njemu dat taj vrhunac tehnologije u ruke... :D
Domaci izdajnik

#2772 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Pojeftinilo gorivo pa zato ovoliko drnda ovuda moj ti Nosara :mrgreen:
supercali

#2773 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by supercali »

otisli fudo kanadjanin i amazonac na takmicenje u sjeci suma klo ce najvise posjeci

i zavrsilo takmicenje kanadjanin pobjedio fudo drugi ovaj amazonac treci
i pita kanadjanina fudo kako si ti skoro duplo vise od mene posjekao drva
kaze kanadjanin fino uze stihl upali i pocne sjeci
kad fudo a ti to palis?

i od tad fudo se kune u stihl
Domaci izdajnik

#2774 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

supercali wrote:otisli fudo kanadjanin i amazonac na takmicenje u sjeci suma klo ce najvise posjeci

i zavrsilo takmicenje kanadjanin pobjedio fudo drugi ovaj amazonac treci
i pita kanadjanina fudo kako si ti skoro duplo vise od mene posjekao drva
kaze kanadjanin fino uze stihl upali i pocne sjeci
kad fudo a ti to palis?

i od tad fudo se kune u stihl
Image
Post Reply