FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post Reply
JThomas

#2751 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by JThomas »

tamo je ipak sve vrijeme gore, po svim pokazateljima. nije od fadilovog sjedanja u fotelju.

ta generacija koja iz nacionalnog ili kvazinacionalnog zanosa glasa za SDA polako izumire. danas SDA najveći broj glasova kupuje direktno ili indirektno, radnim mjestima, platama, naknadama, tenderima...i dok god drže te poluge njihov broj glasova se neće značajno smanjiti, šta god uradili.
Last edited by JThomas on 25/01/2016 09:49, edited 1 time in total.
saale

#2752 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by saale »

edo_79 wrote:
Tomahawk11 wrote:Ono da si bolji od RS :lol: :lol: a odnos los i gori 8-)
Ne treba kriviti Fadila, on je samo dio ovog korumpiranog nesposobnog sistema.
SDA je sreca pa imaju i previse robova u vidu deda i nana, ispranih mozgova nacionalnom pripadnoscu i obecanjima poput 100 000 radnih mjesta i naravno, uhljebima od drzavnih do privrednih sfera. Inace, zavrsili bi kao Silajdziceva stranka.
No, doci ce i to, a pad ce biti bolan
8-)
To majstore ... POTPISUJEM 100% :thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Sta bi se promijenilo,da je neko drugi na njegovom mijestu, pa ljudi zaboravljate da j NIksic bio na celu vlade 4 godine
sojaldemokrata :lol: :lol: :lol: :lol:
edo_79

#2753 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by edo_79 »

saale wrote: Sta bi se promijenilo,da je neko drugi na njegovom mijestu, pa ljudi zaboravljate da j NIksic bio na celu vlade 4 godine
sojaldemokrata :lol: :lol: :lol: :lol:
Pretpostavljam da si htio reći socijaldemokrata jelda?

Nebi se ništa promijenilo, niti će se promijeniti dokle god imamo ovoliki jaz između primanja u različitim sektorima. Predsjednik Udruženja Samostalnih Sindikata ima 3 milje platu, koju dobija od sindikalne članarine, dok ja imam 500KM i onda on meni tu tupi kako on predstavlja radnika. Ne predstavljaš DRUŽE ti radnika, ti predstavljaš SEBE i štitiš svoje LIČNE INTERESE.

O Premijeru i ostalima je suvišno i govoriti, jer AVAJ njemu je briga što ljudi troše na cigare, kafu, vino i pivo (što uopšte ne spada u artikle potrošačke korpe, već je visoko tarifna roba i za šta je svaka druga normalna vlada ''more than happy'' jer se više puni budžet) a nije mu briga vozni park na svim nivoima vlasti, ogroman administrativni aparat, raznorazni rashodi po osnovu dnevnica, akontacija za službena putovanja, odvojenog života (a žena mu dvije raskrsnice od njeg) itd itd itd itd

Naši da su bili pametni, pa da su posla dali nezaposlenima, primjera radi, dosad bi koridor 5c bio dobrano urađen, ali što bi naši ljudi, kao i država, zaradili koji dinar, gdje su tu talovi i ona famozna ''Đe sam ja u svemu tome'' jelda?

Doklegod političarima na svim nivoima vlasti bude prioritet lični interes i plate nama napretka nema, sve da je na vlasti Tito .... ha ya ;-)
madner

#2754 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by madner »

Produktivnost bosanskog radnika naspram satnice je savim ok. Ono sto BiH koci ima veze sa Fadilom i zakonom. Vec se isplati doci na papiru, problem je praksa.
edo_79

#2755 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by edo_79 »

madner wrote:Produktivnost bosanskog radnika naspram satnice je savim ok. Ono sto BiH koci ima veze sa Fadilom i zakonom. Vec se isplati doci na papiru, problem je praksa.
Naspram trenutne satnice je i više nego OK. Moje lično mišljenje je povećaj radniku satnicu na pristojan nivo, i imaćeš odmah i porast produktivnosti, barem u realnom sektoru.
JThomas

#2756 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by JThomas »

npr. činjenica da moraš dati "kafu" da bi sagradio objekat. ne piše ni u jednom zakonu ili brošuri, ne može ni pisati, ali je tako.

naravno, stranke iz kojih dolaze načelnici nemaju ništa sa tim, gdje bi, oni to na svoju ruku.
Reisova

#2757 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Reisova »

E jeste svi Novalića dočekali na volej. Izgleda da će do kraja mandata on biti posmatran samo kroz zajebanciju ... A realno ima li iko da nam valja ? Nema :izet:
edo_79

#2758 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by edo_79 »

Reisova wrote:E jeste svi Novalića dočekali na volej. Izgleda da će do kraja mandata on biti posmatran samo kroz zajebanciju ... A realno ima li iko da nam valja ? Nema :izet:
Ima, prvi koji rasproda vozni park na svim nivoima vlasti, kome i Angela Merkel može da zavidi, onda kad svede plate državnih službenika na prihvatljiv nivo, pa kad se okrene razvoju privrede i poboljšanju životnog standarda umjesto spinovanja o nacionalnoj netrpeljivosti i ugroženosti, onda će nam biti dobro ..... a pošto se takav još nije rodio, tj nema niko MUDA za takve poteze ..... onda NEMA!
madner

#2759 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by madner »

JThomas wrote:npr. činjenica da moraš dati "kafu" da bi sagradio objekat. ne piše ni u jednom zakonu ili brošuri, ne može ni pisati, ali je tako.

naravno, stranke iz kojih dolaze načelnici nemaju ništa sa tim, gdje bi, oni to na svoju ruku.
Hoces reci da bi to mogao neko rjesiti da hoce?
:D
Reisova

#2760 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Reisova »

edo_79 wrote:
Reisova wrote:E jeste svi Novalića dočekali na volej. Izgleda da će do kraja mandata on biti posmatran samo kroz zajebanciju ... A realno ima li iko da nam valja ? Nema :izet:
Ima, prvi koji rasproda vozni park na svim nivoima vlasti, kome i Angela Merkel može da zavidi, onda kad svede plate državnih službenika na prihvatljiv nivo, pa kad se okrene razvoju privrede i poboljšanju životnog standarda umjesto spinovanja o nacionalnoj netrpeljivosti i ugroženosti, onda će nam biti dobro ..... a pošto se takav još nije rodio, tj nema niko MUDA za takve poteze ..... onda NEMA!
Vrijeme će pokazati šta je zaostavština Novalića.
edo_79

#2761 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by edo_79 »

Reisova wrote:
edo_79 wrote:
Vrijeme će pokazati šta je zaostavština Novalića.
Već pokazuje ;-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#2762 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Tomahawk11 »

Ne znam ko moze braniti ovog ublehasa. Odnos prema gradjanima krajnje drzak i bahat, u stilu srednjovjekovnih kraljeva. Kad treba pokupiti glasove, onda su svi fini, obecavaju, a cim se docepaju fotelja, onda ide sut-karta. Jos se ono ne bi izvinjavalo gradjanima :-) :lol: :lol:
Novalic je samo jos jedna karika u nizu nesposobnih i korumpiranih politicara koji upiru prstom na one koji su bili prije njih i govore da ce tesko biti bolje i poslije njih. I u tome su jedino u pravu, svi koji su bili i koji su sad (a bice tako i ubuduce), svi oni nece nista na bolje promijeniti. Zaglavljeni u zivom blatu zvanom BiH, kako koja vlast dolazi, tako vise tonemo.
saale

#2763 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by saale »

Tomahawk11 wrote:Ne znam ko moze braniti ovog ublehasa. Odnos prema gradjanima krajnje drzak i bahat, u stilu srednjovjekovnih kraljeva. Kad treba pokupiti glasove, onda su svi fini, obecavaju, a cim se docepaju fotelja, onda ide sut-karta. Jos se ono ne bi izvinjavalo gradjanima :-) :lol: :lol:
Novalic je samo jos jedna karika u nizu nesposobnih i korumpiranih politicara koji upiru prstom na one koji su bili prije njih i govore da ce tesko biti bolje i poslije njih. I u tome su jedino u pravu, svi koji su bili i koji su sad (a bice tako i ubuduce), svi oni nece nista na bolje promijeniti. Zaglavljeni u zivom blatu zvanom BiH, kako koja vlast dolazi, tako vise tonemo.
Nebih se slozio, mislim da prvi put imamo covijeka koji ima neki plan, koji nije u sustini politicar,
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2764 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by -LIBERO- »

Saale u odbrani SDA, na svim temama i u svim oblastima.

SDA, feudalizam i nacija :D :kiss:
edo_79

#2765 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by edo_79 »

saale wrote:
Tomahawk11 wrote:Ne znam ko moze braniti ovog ublehasa. Odnos prema gradjanima krajnje drzak i bahat, u stilu srednjovjekovnih kraljeva. Kad treba pokupiti glasove, onda su svi fini, obecavaju, a cim se docepaju fotelja, onda ide sut-karta. Jos se ono ne bi izvinjavalo gradjanima :-) :lol: :lol:
Nebih se slozio, mislim da prvi put imamo covijeka koji ima neki plan, koji nije u sustini politicar,
Šta reče i živ osta?! :shock:
saale

#2766 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by saale »

Šta reče i živ osta?! :shock
Hajmo realno ba pricati,,ovdje se etiketiraju ljudi,,ja samo neshvatam cemu ovoliki udari na nOVALICA,,
covijek je na funkciji god dana, mene zanima sta je to on pogresno uradio dosad kazem pogresno ali dajte ljudi konkretan primjer?
Last edited by saale on 25/01/2016 11:38, edited 1 time in total.
JThomas

#2767 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by JThomas »

ali su ga postavili političari i upravljaju sa njim.
madner

#2768 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by madner »

Pa kokretno je pogresno nastupio, uspio ujediniti javnost protiv sebe i usput pokazao da ne zna zasto investitori zaobilaze BiH. :D
edo_79

#2769 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by edo_79 »

madner wrote:Pa kokretno je pogresno nastupio, uspio ujediniti javnost protiv sebe i usput pokazao da ne zna zasto investitori zaobilaze BiH. :D
Adutom ga u čelo madnere .... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#2770 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Tomahawk11 »

.
Last edited by Tomahawk11 on 25/01/2016 11:44, edited 1 time in total.
sema911s

#2771 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by sema911s »

nedarjte fadila ima dobru Hanumu,., otkida crvenkapica
Tomahawk11
Globalni moderator

#2772 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Tomahawk11 »

saale wrote:
Onda se nije trebao gurati za fotelju politicara.
Ne znam za plan, ali ove izjave u posljednje vrijeme mu nisu trebale. Mislim, neka je on rekao sta mu je na dusi, sad bar znamo s kim imamo posla.
Na rekaciju javnosti nije imao nikakav odgovor. Odnosno, bolje bi mu bilo da je sutio, jer se reakcijom jos vise uvalio. Ili hoces reci da ovaj crni narodni humor na njegov racun nije opravdan?
edo_79

#2773 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by edo_79 »

sema911s wrote:nedarjte fadila ima dobru Hanumu,., otkida crvenkapica
A hanumu treba agendom u čelo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2774 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by pici »

fasova i fadiljovginca, agendom u cHelo :mrgreen:
saale

#2775 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by saale »

madner wrote:Pa kokretno je pogresno nastupio, uspio ujediniti javnost protiv sebe i usput pokazao da ne zna zasto investitori zaobilaze BiH. :D
OK zajebancija,,i sva ova prica pokazuje koiko smo mi zajeban narod, ali ponavljam daj neki konkretan primijer neke lose odluke, ili loseg upravljanja odkad je covijek dosao na mijesto premijera?
Post Reply