Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Rizvan

#2751 Re: Problem pasa lutalica

Post by Rizvan »

relativno84 wrote:
Rizvan wrote:
relativno84 wrote: Umjesto petardama gadjate ih mesom, i prestat ce lajati :) Ne laje niko sto mu je dobro :roll:
Kako te nije stid? U zemlji u kojoj je 600 000 ekstremno siromašnih, ti predlažeš da se baca meso lutalicama? Nevjerovatno je koliko su pojedinci diskonektovani od stvarnosti.
Izvini molim te :D Ubuduce cu crtati ironiju :D eto pricaj mi kako ima siromasnih woow stvarno :shock:

Da malo vise citas ovu temu shvatio bi da veliki broj se zalaze za dozivotno izdrzavanje tih stetocina, ovo je bilo samo u tom smjeru :-)

Al neka si ti poletio da me konektujes sa stvarnoscu :thumbup:
Ne znam ko normalan se može zalagati za njhovo doživotno izdržavanje, kada to ne rade ni deset puta bogatije zemlje od nas, kao što rekoh pojedinci su ovdje fakat diskonektovani od stvarnosti, ili jednostavno mrze ovaj narod i uživaju u njegovoj patnji. Drago mi je da ti nisi jedan od njih. :oops:
drug_profi

#2752 Re: Problem pasa lutalica

Post by drug_profi »

Prica mi jaran da je u hrenovke gurao po tabletu Loprila od 10 mg. I svakom keru po jednu. Kaze toliko im se pritisak sroko da su vazdan samo lezali. :D
Ako laze on lazem i ja.

----------------------------------
...s tipfeler masine...
uglavnomja

#2753 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

e-lla wrote:
uglavnomja wrote:
e-lla wrote: Cak ni nemam psa ako ti to nesto znaci.
.

:D

respektabilan sugovornik :oops:
Sa tobom nisam ni pričala tako da ne znam zašto se javljaš. To da ja u datom momentu nemam psa nije nužno povezano sa mojim poznavanjem pasa. Osim u glavi nekoga ko površno povezuje informacije.

jes jes, ti ces glumit vel'ku na forumu i pametovat :D i jos birat ko ti smije odgovoriti ...

a cuku ces nabaviti cim ti mama dozvoli :lol: :lol:
inace poznavanje neke materije je usko povezano sa nemanjem kontaka sa istom :lol: :lol: :lol:

tito dragi, ko ce se sutra u gimnaziju upisati :roll:
relativno84

#2754 Re: Problem pasa lutalica

Post by relativno84 »

drugi profil wrote:Prica mi jaran da je u hrenovke gurao po tabletu Loprila od 10 mg. I svakom keru po jednu. Kaze toliko im se pritisak sroko da su vazdan samo lezali. :D
Ako laze on lazem i ja.

...s tipfeler masine...
:lol:

Evo sad si dao ideju da traze donacije za osnivanje komuna za lutalice, zli ljudi poceli da ih i drogiraju :-) nije dosta sto se na trotoaru ne sklanjaju u stranu, a da ne govorim kako ljudska mladuncad namjerno se igraju po parkovima samo da lutalice provociraju :D
crnoplavo

#2755 Re: Problem pasa lutalica

Post by crnoplavo »

relativno84 wrote:
Zanimljivo ali ovo vise se tice vlasnickih pasa jer lutalice nemaju ogrlice :D Za sta ga uhvatiti kad nekoga napada :? Uho il vrat :roll:

pri kraju videa objasnjava sta uraditi i u tom slucaju improvizuje ogrlicu kaisem
Jokericious

#2756 Re: Problem pasa lutalica

Post by Jokericious »

Jedini nacin je da skole pocnu sa strajkom dok se problem ne rijesi. Stvarno mislim da je opasno da djeca prvih razreda osnovne skole idu ulicom.

Ali sumnjam da ce se ovo ikako rijesiti tako da ljudi uzmite stvari u svoje ruke. Da ne pisem kako jer ne zelim ban, znate vec na sta mislim.
relativno84

#2757 Re: Problem pasa lutalica

Post by relativno84 »

crnoplavo wrote:
relativno84 wrote:
Zanimljivo ali ovo vise se tice vlasnickih pasa jer lutalice nemaju ogrlice :D Za sta ga uhvatiti kad nekoga napada :? Uho il vrat :roll:

pri kraju videa objasnjava sta uraditi i u tom slucaju improvizuje ogrlicu kaisem
Da, ali dok ti izvuces kais pa se namjestis u odgovarajucu poziciju pujdo zadovoljio dnevnu kvotu ugriza ide dalje :roll: Jos ovaj dresirani vucko stoji mirno dok pravi ogrlicu, ovi nasi nisu skloni vezivanju :roll:
drug_profi

#2758 Re: Problem pasa lutalica

Post by drug_profi »

Pujdo bi pustio prvog i napao dtugog

...s tipfeler masine...
Rizvan

#2759 Re: Problem pasa lutalica

Post by Rizvan »

Psi lutalice zaklali 35 kokoški na imanju u Ahatovićima

Jutros u četiri sata novi napad pasa lutalica. Meta ovaj put nisu bili ljudi, već perad na porodičnom imanju Dizdarevića u Ahatovićima. U jednom trenu ova porodica je ostala bez najvećeg djela prihoda. Agresivni psi zaklali su 35 kokoški. Dizdarevići se pitaju da li će im iko sanirati štete?

Ogradu su sinoć izgrizli gladni i agresivni psi i provalili u kokošinjac u Ahatovićima.
Dok nam pokazuje njihove tragove, Vahid Dizdarević ne može zadržati suze. Po nekoliko puta prolazi svojim imanjem kako bi pronašao makar jednu preživjelu kokošku.

Po leševe, tačno u podne. opet su došli psi, ali ih je otjerao drvenim štapom.
“Našao sam sve svoje kokoši poklane na jednom mjestu, kada sam to vidio preživio sam veliki šok”, rekao je za TVSA VAHID DIZDAREVIĆ .

Od peradarstva porodica živi već godinama.Već treći put moraju obnavljati kokošinjac a svaki put štete su im nanijeli psi lutalice...

Iako napadi pasa na kokoši nisu rijetkost, vlasnici rijetko kada uspiju naplatiti štete.

U ovom naselju stanovnici strahuju kada puste djecu u školu, jer su napadi pasa lutalica postali svakodnevnica..Na sjednici Vlade Kantona Sarajevo ponovo je razgovarano o aktiviranju Higijenskog servisa.

Vahid Dizdarević ovih dana neće prodavati svježa jaja. Bez obzira na veliku štetu, kaže, ipak je odlučan da se nastavi baviti ovim poslom.
Prilog TVSA
http://tvsa.ba/ba/vijesti/psi_lutalice_ ... hatovicima

Teror se nastavlja.
jasko_ba

#2760 Re: Problem pasa lutalica

Post by jasko_ba »

Ova vijest o kerovima u kanjonu Zeljeznice
Fakat jel iko ovo zigu :roll: :-)
Image
Image
Image
L u c i f e r

#2761 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

Gosn @themule in the action, realizuje svoju ideju o ostavljanju lutalica u prirodi :lol: :
Psi bačeni u kanjon Željeznice u mjestu Kijevo kod Trnova
Piše: M. N.
Stanovnici mjesta Kijevo u općini Trnovo sinoć su alarmirali policiju i Gorsku službu spašavanja (GSS) kada su u večernjim satima čuli lavež pasa koji je dolazio iz kanjona rijeke Željeznice.

Kako su za naš portal rekli mještani Kijeva, u kanjonu su se nalazi psi koji su tu, kako kažu, ostavljeni vjerovatno poslije sterilizacije. S obzirom na to da je teren bio nepristupačan i da se mještani nisu mogli sami spustiti dole kako bi izvukli pse, intervenisao je GSS Sarajevo.

"Dobili smo nekoliko poziva od građana oko 21:40 sati da se u kanjonu Željeznice nalaze psi i molili su nas da dođemo. Oformili smo ekipu u kojoj ima ljubitelja životinja, posebno pasa, a neki su obučeni za vodiče pasa, te su uradili to sa zadovoljstvom.Kada smo došli postavili smo opremu i zbrinuli pse u naša transportna sredstva, te ih izveli na sigurno na cestu", rekao je za Klix.ba Adnana Podžo iz GSS-a Sarajevo.

Ispostavilo se da su u kanjonu bila dva, a ne više pasa, kako su mislili mještani Kijeva. Akcija spašavanja okončana je u 22:50 sati, a psi su odvedeni na sigurno.
supercali

#2762 Re: Problem pasa lutalica

Post by supercali »

Ma treba ko na aukcijama
Ovaj pas je za udomit
Ima li zainteresovanih? Ima
Izvoli psa cip broj taj i taj pripada tom i tom usvaja ga taj i taj dalje
Nema? Imas jos 5 dana u azilu pa ako ti se poareci da je neko fulio aukciju isto cip taj i taj ako nemas srece spavaj ko trnoruzica bez princa 2 metra pod zemljom
Rizvan

#2763 Re: Problem pasa lutalica

Post by Rizvan »

Stranke i mediji se ušutili, iako je predizborno vrijeme, i ovo jedno od gorućiš problema barem za KS.

Osim SDP-a, koje su još stranke za eutanaziju nakon provedenih 15 dana u azilu?
Jokericious

#2764 Re: Problem pasa lutalica

Post by Jokericious »

Jokericious wrote:Jedini nacin je da skole pocnu sa strajkom dok se problem ne rijesi. Stvarno mislim da je opasno da djeca prvih razreda osnovne skole idu ulicom.

Ali sumnjam da ce se ovo ikako rijesiti tako da ljudi uzmite stvari u svoje ruke. Da ne pisem kako jer ne zelim ban, znate vec na sta mislim.
:zoka:
Dr. Kuca

#2765 Re: Problem pasa lutalica

Post by Dr. Kuca »

Kaze pse pronasli u kanalizaciji? :lol: :lol: kakvi idioti braco draga, kakvi ce to glupi mozgovi povjerovat?
uglavnomja

#2766 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

L u c i f e r wrote:Gosn @themule in the action, realizuje svoju ideju o ostavljanju lutalica u prirodi :lol: :
Piše: M. N.
Stanovnici mjesta Kijevo u općini Trnovo sinoć su alarmirali policiju i Gorsku službu spašavanja (GSS) kada su u večernjim
...

Ispostavilo se da su u kanjonu bila dva, a ne više pasa, kako su mislili mještani Kijeva. Akcija spašavanja okončana je u 22:50 sati, a psi su odvedeni na sigurno.
merel' neko ovo objasniti? sta znaci na sigurno? izmjesteni iz kijeva/trnova? vraceni na sarajevske ulice? udomljeni? u azilu? uzeli ih ovi sto su ih spasili? ...???
drug_profi

#2767 Re: Problem pasa lutalica

Post by drug_profi »

Kako ih je neko mogao spustiti u kanjon? To neko sa alpinistickom opremom spustao kerove?

Muda za bubrege.

...s tipfeler masine...
hladan.preminger

#2768 Re: Problem pasa lutalica

Post by hladan.preminger »

drugi profil wrote:Kako ih je neko mogao spustiti u kanjon? To neko sa alpinistickom opremom spustao kerove?

Muda za bubrege.

...s tipfeler masine...
Ganjo ker kuju i odjednom u kanjonu. :D
smack

#2769 Re: Problem pasa lutalica

Post by smack »

"Chanel"]"smack"][ChanelSuspendovani"]Sjooo Logovanog sto mu vire pertlice iz dupenceta nase Barcine ljepojke :D :lol:

Opusti se ba Neira.Ti vazda prcas druge a cim tebe neko prca pjenis se ko doberman :izet:[/quote]

Posto ja ne trolujem, samo da vidis da ono sto sam ti napisao u p.p.-u ce i da se desi!

Mogu ti i javno napisati moje ime i prezime i kada cu te provodati golog po setalistu za dzukele jer tu ti je i mjesto. :kiss:

Dijete blentavo ohladi s prijetnjama pojest ce te mrak :D

Da se ne bojis u mraku, mraka? Moze i po danu..posalji p.p. Sve dogovorimo kako tebi pase. :thumbup:
hladan.preminger

#2770 Re: Problem pasa lutalica

Post by hladan.preminger »

smack wrote:
Da se ne bojis u mraku, mraka? Moze i po danu..posalji p.p. Sve dogovorimo kako tebi pase. :thumbup:

De Vas dvojica ašikujte preko PP. Začatavate temu i niste zanimljivi ostalim forumašima.
L u c i f e r

#2771 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

hladan.preminger wrote:
smack wrote:

De Vas dvojica ašikujte preko PP. Začatavate temu i niste zanimljivi ostalim forumašima.
Jes vala...
red evil

#2772 Re: Problem pasa lutalica

Post by red evil »

Pujdo heroj a ne zloćinac! :D :D
bach

#2773 Re: Problem pasa lutalica

Post by bach »

Cukoljupcima sad ni Dogs Trust više ne valja. Sad je eto i DT monstruozan, krvoločan i podmukao...
uglavnomja

#2774 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

bach wrote:Cukoljupcima sad ni Dogs Trust više ne valja. Sad je eto i DT monstruozan, krvoločan i podmukao...

dt ide za lovom. nema vise love od donatora, narodu je preko glave pascadi, zakon se uvodi u praksu, voda do grla ili udarac po dzepu, .... i sad je budzet na redu da ga sisaju. to su profeisionalni paraziti, boli njih kereci qrac za pascadijom, samo mani mani

a cukoljupci su slojevita kategorija, od pakica, koje placaju iz svog dzepa, preko djecurlije kojoj mama i tata ne dozvoljavaju pasce u kuci, a koja misle da mogu hebati 400.000 ljudi (a ne mogu rodjenu mamu nagovoriti :-) ), i preko klasicnih prevaranata cim su pare u pitanju, pejpal narikaca, do osoba sa ozbiljnim psihickim premecajima, koje zazivaju genocid, hitlera, a usput ako koji euro legne, nije na odmet, itd ...
L u c i f e r

#2775 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

Danas na koreji:
Tri dzukca napala dvije djevojcice od 10-ak godina i zenu, naidje frajer sa stapom za hodanje, kako ih je nalupao u par sekundi to je bilo milina a gledati... :)
Locked