"Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post Reply
Danguba

#2751 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Danguba »

Hafis wrote:Nikako mi nije mi jasno kako suzbijaju ruski utjecaj u BiH paleći zgrade županijskih institucija?
jos nisu poceli paliti zupanijske...to ce tek biti uzitak... :wink: :D
Hafis

#2752 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

Danguba wrote:
Hafis wrote:
zavrzlama wrote:,ali se ispostavilo da ista rahat patnja najmanje pogadja bosnjake,jer su demografski najvitalniji,moralno najrastereceniji....
...pa onako moralno rasterećeni proljetos popališe pola državnih institucija.
Mogu misliti kakve će lomače biti poslije prvih jačih poskupljenja, koja nam svakkao ne ginu...ta jel rahat patnja ili nije :)
a tek kakav bi cirkus napravili da neko pristane na ''hdz pardon treci''... :D

kada ga gledas, miran, stalozen ma na ranu ga privit ali kada mu prekipi ili nanese nepravda, ujeda... :D
Najljepše ga je Petar Kočić opisao u svojim djelima.
Inače tako je. Ja bih se odrekao svega u životu, pristao bih da živim od milostinje i ako treba bio više gladan nego sit do kraja života, samo da Bošnjaci ne dobiju treći entitet unutar BiH? Život mi dalje ne bi imao nikakav smisao.
daddy-kool

#2753 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by daddy-kool »

Hafis wrote:Nikako mi nije mi jasno kako suzbijaju ruski utjecaj u BiH paleći zgrade županijskih institucija?

Zar nije interesantno da nikom na bošnjačkoj političkoj sceni nije palo na pamet da raskrinka pozadinu februarskih prostesta, a dotadašnji neprijatelji naprasno postadoše prijatelji? ;)

Suzbijanje ruskog uticaja je novi sport, došlo je vrijeme da se Rusi vrate u Rusiju.
Hafis

#2754 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

daddy-kool wrote:

Zar nije interesantno da nikom na bošnjačkoj političkoj sceni nije palo na pamet da raskrinka pozadinu februarskih prostesta, a dotadašnji neprijatelji naprasno postadoše prijatelji? ;)
Suzbijanje ruskog uticaja je novi sport, došlo je vrijeme da se Rusi vrate u Rusiju.
Po toj logici, možda su i Jozu Leotara Rusi odradili.
Nikome iz federalnih struktura nije u cilju da se raskrinka pozadina njegove likvidacije.

Inače, vjerujem u repriziranje onih događanja, možda čak i na godišnjicu...otišli Rusi iz BiH ili ne.
daddy-kool

#2755 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by daddy-kool »

Hafis wrote:
Nikome iz federalnih struktura nije u cilju da se raskrinka pozadina njegove likvidacije.

Inače, vjerujem u repriziranje onih događanja, možda čak i na godišnjicu...otišli Rusi iz BiH ili ne.
Možda sam ja knofuzno napisao, protesti baška, Rusi baška.

Ja sam mišljenja da su protesti bili one time deal.
Hafis

#2756 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

daddy-kool wrote:
Hafis wrote:

Možda sam ja knofuzno napisao, protesti baška, Rusi baška.

Ja sam mišljenja da su protesti bili one time deal.
Svakako da su plod ''domaće radinosti''.
Jedno smo iz toga zaključili: postoji dovoljno raspoloživog i podobnog materijala i za takve aktivnosti , ali i postoje ljudi kojima organiziranje takvih djelatnosti očito ne predstavlja neki težak zadatak.
Mislim, da će se za ovakvim scenarijima češće posezati i u budućnosti za postizanje određenih političkih pomaka.
Živimo u vrlo uzbudljivoj državi.
zavrzlama

#2757 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by zavrzlama »

Hafis wrote:
zavrzlama wrote:,ali se ispostavilo da ista rahat patnja najmanje pogadja bosnjake,jer su demografski najvitalniji,moralno najrastereceniji....
...pa onako moralno rasterećeni proljetos popališe pola državnih institucija.
Mogu misliti kakve će lomače biti poslije prvih jačih poskupljenja, koja nam svakkao ne ginu...ta jel rahat patnja ili nije :)
opet izbjegavas sustinu....govori se o rahat patnji politickih suprostavljenih strana/koncepata...imas srpsku stranu koja otvoreno od 1990-te radi na unistenju BIH i secsiji jednog BIH entiteta od drzave BIH...dok na drugoj strani imas hrvatsku politiku u BIH koja tezi ,entitetu po uzoru na rs,a kasnije nakon dobivanja istog nastavak iste politike koju provodi rs...

protesti gradjana nemaju uopste veze sa tim ideologijama,nego ideologije gube topovsko meso za svoje koncepte..npr. ideologija velikosrpstva ne moze racunati da ce ovakvim tempom rahat patnje moci racunati na vojnu opciju kao sredstvo za secesiju malog ausvica,da ne govorim o ideologiji velikohrvstva...

pojednostavljeno: lakse ces mobilisati nezadovoljnog,gladnog bosnjaka da brani ponovo BIH,nego nezadovoljnog i gladnog srbina ili hrvata da ponovo ratuje za unistenje BIH....sad sto ti i tebi slicni mislite da ce na kraju nezadovoljni,gladni bosnjo spas vidjeti u podjeli BIH,pristajanju na nove torove,tu ste se zajebali,i ako ste mislili da ce gladni i nezadovoljni hrvat ili srbin svoj spas vidjeti u novom ratovanju protiv BIH...20 i kusur godina se radi na rusenju BIH ,nacionalnim podjelama,logicno je da ce rahat patnja kod obicnih ljudi ponukati ideju da se oproba rad na zajednistvu,ukidanju podjela i torova...toga se boje ideolozi fasizma ,torova,podjela i mrzitelji BIH,zato i zure i kmece da omedju trajno svoje fasisticke tvorevinew,ali uzalud,rahat patnja odraduje svoj dio posla :D

.
Rampage

#2758 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Rampage »

@Hafis (offtopic) - da li si Ti zaista doktor? Primjetio sam na nekoliko mjesta da se provlači ta "informacija":) Pitanje je ozbiljno, hvala.
zavrzlama

#2759 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by zavrzlama »

Rampage wrote:@Hafis (offtopic) - da li si Ti zaista doktor? Primjetio sam na nekoliko mjesta da se provlači ta "informacija":) Pitanje je ozbiljno, hvala.
doktor za trece-palacno crijevo :D
daddy-kool

#2760 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by daddy-kool »

Hafis wrote:
Svakako da su plod ''domaće radinosti''.
Jedno smo iz toga zaključili: postoji dovoljno raspoloživog i podobnog materijala i za takve aktivnosti , ali i postoje ljudi kojima organiziranje takvih djelatnosti očito ne predstavlja neki težak zadatak.
Mislim, da će se za ovakvim scenarijima češće posezati i u budućnosti za postizanje određenih političkih pomaka.
Živimo u vrlo uzbudljivoj državi.
Ne potpuno domaće. :D

Narod je vitalan i željan, druga strana iste medalje je viđena u poplavama. Evidentno je da velika energija kuha, ali su prilike za njeno korištenje za sada ograničene.
Danguba

#2761 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Danguba »

Hafis wrote: Najljepše ga je Petar Kočić opisao u svojim djelima.
Inače tako je. Ja bih se odrekao svega u životu, pristao bih da živim od milostinje i ako treba bio više gladan nego sit do kraja života, samo da Bošnjaci ne dobiju treći entitet unutar BiH? Život mi dalje ne bi imao nikakav smisao.
Hajmo malo ozbiljno doture. Nikakav komad zemlje za Hrvate nije sporan ako ce svi bolje da zive poslije toga ALI situacija je mnogo drugacija. To svi znamo ali se ovdje malo zamajavamo i natezemo. Poslije hzhb u kojem je kako svi znamo pocinjeno jako mnogo zlocina za koje i dan danas neki odgovaraju, poslije samouprave koju je MZ prokuzila cemu vodi i razmontirali je, ti sada nama pricas kako Bosnjaci iz inata ne daju treci.
Prvi put kada je Covic spomenuo treci, otisao u B.Luku, Dodik spomenuo konfederaciju...automatski kao urodjeni refleks kod Bosnjaka se javio otpor tome. Znaci, neiskrene namjere da se preko treceg definitivno razjebe ova zemlja.

Zasto bi Bosnjaci na to pristali kada za sada imaju jasnije uredjenje zemlje. Ne idealnu zbog raznih blokada ALI treba cuvati postignuto i raditi na poboljsanju.

Zbog Dodikovih i Covicevih razno raznih blokada nama je ostala ''rahat patnja'' u kojoj se svi zajedno natezemo i patimo ali ne zato sto to Bosnjaci zele nego zato sto im se nije ostavio izbor.
Rahat patnja najmanje pogadja Bosnjake koji su deset puta gore prezivjeli a nemaju izbora za razliku od drugih koji u sat vremena voznje mijenjaju ''maticu''. Upravo tima koji lako mijenjaju maticu smeta Bosnjacko ''njet''. Oni odlaze nepovratno a Bosnjaci cekaju ili ili . :wink:
daddy-kool

#2762 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by daddy-kool »

zavrzlama wrote:..npr. ideologija velikosrpstva ne moze racunati da ce ovakvim tempom rahat patnje moci racunati na vojnu opciju kao sredstvo za secesiju malog ausvica,da ne govorim o ideologiji velikohrvstva...

pojednostavljeno: lakse ces mobilisati nezadovoljnog,gladnog bosnjaka da brani ponovo BIH,nego nezadovoljnog i gladnog srbina ili hrvata da ponovo ratuje za unistenje BIH....

.
Tako je, zato je i priča o mirnom razdruživanju, referendumu, ...
zavrzlama

#2763 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by zavrzlama »

already wrote:Oprobali smo mi rad na zajednistvu 1945-1990. pa zavrsi kako zavrsi.
Nikad vise zajedno.
A gladni Bosnjo ce po starom dobrom obicaju zapaliti Sarajevo. :lol:
tako je ...zato danas imamo srbiju kao samostalnu drzavu,hrvatsku, bih,slo,cg,makedoniju,kosovo....svako u svojoj drzavi,u dobrosudsjedskim odnosima sa ostalim drzavama:D
daddy-kool

#2764 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by daddy-kool »

already wrote:Oprobali smo mi rad na zajednistvu 1945-1990. pa zavrsi kako zavrsi.
Nikad vise zajedno.
Tu nema nekog izbora, mislim pokušava se aparthejd i to, ali se pritisci nastavljaju.
A pritiskaće se dok ne pukne.
spreca

#2765 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by spreca »

already wrote:
zavrzlama wrote:
Nikad vise zajedno.
tako je ...zato danas imamo srbiju kao samostalnu drzavu,hrvatsku, bih,slo,cg,makedoniju,kosovo....svako u svojoj drzavi,u dobrosudsjedskim odnosima sa ostalim drzavama:D
Srbija je srpska drzava, Hrvatska hrvatska, Slovenija slovenska, Makedonija makedonska, Crna Gora crnogorska a BiH... BiH je zahebancija.
znam da ti nije lahko.....ali nemas kud iz te koze
spreca

#2766 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by spreca »

already wrote:. Usrecicete se sigurno. :thumbup:
Hocemo.....a ti ces morati ziviti u zmlji koju mrzis
zavrzlama

#2767 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by zavrzlama »

already wrote:
zavrzlama wrote:
Nikad vise zajedno.
Srbija je srpska drzava, Hrvatska hrvatska, Slovenija slovenska, Makedonija makedonska, Crna Gora crnogorska a BiH... BiH je zahebancija.
zato mogi sele u srbiju,nece niko da zivi u zajbanciji od drzave :D ...nego ,ne spomenu ti Kosovo,jel i to srpska drzava,ili srbi bjeze od te zajebancije od drzave :D
_majevica_

#2768 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by _majevica_ »

already wrote:
spreca wrote:
already wrote:. Usrecicete se sigurno. :thumbup:
Hocemo.....a ti ces morati ziviti u zmlji koju mrzis
Zivim ja u mojoj zemlji Republici Srpskoj i volim je ko oci svoje. :thumbup:

Zato sto imate konja za trku :-)
Hafis

#2769 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

Danguba wrote: Hajmo malo ozbiljno doture. Nikakav komad zemlje za Hrvate nije sporan ako ce svi bolje da zive poslije toga ALI situacija je mnogo drugacija. To svi znamo ali se ovdje malo zamajavamo i natezemo. Poslije hzhb u kojem je kako svi znamo pocinjeno jako mnogo zlocina za koje i dan danas neki odgovaraju, poslije samouprave koju je MZ prokuzila cemu vodi i razmontirali je, ti sada nama pricas kako Bosnjaci iz inata ne daju treci.
Ja mislim da uzrok odbijanja ne leži u prošlosti (jer bi je taj proces sproveo kroz strukture MZ koje bi ujedno bile jamac provedbe, OHR i dr.) već zato što je u potpunoj suprotnosti s bošnjačkim politički zacrtanim ciljem i njihovim viđenjem budućnosti ove države.
Rahat patnja je izum sarajevskog političkog vrha, jer je više nego očito da su u političkoj defanzivi, a poglavito sada kako je MZ odustala od dugogodišnjeg asistiranja.
To je najočitije bilo kod SF pregovora. Ušlo se u njih s očitom željom da se ništa ne dogovori, jer bilo kakav dogovor bi predstavljao korak unazad u sarajevskoj političkoj filozofiji. Najsmješnije je bilo ono tugaljivo Lagumdžijino ''tješenje'' sarajevske javnosti s šupljom pričom o ''sasvim novom kursu pristupa EU prema BiH'', milijunima koji će leći i da su ta pitanja ''ostavljena za kasnije''.,..aha....hau jes no.
Mislim da je Lagumdžija vani već precrtan kao glavni kreator ''rahat patnje'' i da ga više nećemo gledati u vlasti.
spreca

#2770 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by spreca »

_majevica_ wrote:

mislis na Dodolikog :lol:
Danguba

#2771 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Danguba »

already wrote:
spreca wrote: Hocemo.....a ti ces morati ziviti u zmlji koju mrzis
Zivim ja u mojoj zemlji Republici Srpskoj i volim je ko oci svoje. :thumbup:
raj na zemlji... :D

Image
Borac VRS preživljava jedući stočnu hranu
http://www.rtvbn.com/30074/Borac-VRS-pr ... ocnu-hranu

:D :D
_majevica_

#2772 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by _majevica_ »

spreca wrote:
_majevica_ wrote:

mislis na Dodolikog :lol:
Naravno.
RS je uspjesan entitet u BiH.. sve med i mlijeko :)
Danguba

#2773 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Danguba »

Hafis wrote:
Danguba wrote: Hajmo malo ozbiljno doture. Nikakav komad zemlje za Hrvate nije sporan ako ce svi bolje da zive poslije toga ALI situacija je mnogo drugacija. To svi znamo ali se ovdje malo zamajavamo i natezemo. Poslije hzhb u kojem je kako svi znamo pocinjeno jako mnogo zlocina za koje i dan danas neki odgovaraju, poslije samouprave koju je MZ prokuzila cemu vodi i razmontirali je, ti sada nama pricas kako Bosnjaci iz inata ne daju treci.
Ja mislim da uzrok odbijanja ne leži u prošlosti (jer bi je taj proces sproveo kroz strukture MZ koje bi ujedno bile jamac provedbe, OHR i dr.) već zato što je u potpunoj suprotnosti s bošnjačkim politički zacrtanim ciljem i njihovim viđenjem budućnosti ove države.
Rahat patnja je izum sarajevskog političkog vrha, jer je više nego očito da su u političkoj defanzivi, a poglavito sada kako je MZ odustala od dugogodišnjeg asistiranja.
To je najočitije bilo kod SF pregovora. Ušlo se u njih s očitom željom da se ništa ne dogovori, jer bilo kakav dogovor bi predstavljao korak unazad u sarajevskoj političkoj filozofiji. Najsmješnije je bilo ono tugaljivo Lagumdžijino ''tješenje'' sarajevske javnosti s šupljom pričom o ''sasvim novom kursu pristupa EU prema BiH'', milijunima koji će leći i da su ta pitanja ''ostavljena za kasnije''.,..aha....hau jes no.
Mislim da je Lagumdžija vani već precrtan kao glavni kreator ''rahat patnje'' i da ga više nećemo gledati u vlasti.
Mijenjaj naocale doture ili dotura. Gledas jednosmjerno ali i to smo navikli.
Lagumdzija me ne interesuje niti imam bilo kojeg favorita u politici.. Mene samo interesuje drzava BiH i svako mi je prihvatljiv ko se zalaze za istu bez obzira na vjersku, nacionalnu ili bilo koju razlicitost. Jednostavno, za razliku od zadrtih nacionalista.
Ispade Covic u S/F pregovorima bio Mojsije :D a svi znamo da je sve radio da do dogovora ne dodje. Sesnaest solucija je ponudio samo da sustinu S/F prebaci na treci a priznat ces to nema veze jedno sa drugim. :wink:
Danguba

#2774 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Danguba »

already wrote:Borac Armije BiH Branko Erbez umro u smetljarniku - nema ga tko sahraniti!

SARAJEVO - Branko Erbez, pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine od 8. travnja 1992. do 28. prosinca 1995., umro je 15. studenog ove godine u smetljarniku zgrade u sarajevskoj Ulici Franca Lehara br 1.

:D :D
pusti do kraja majstore... :D
Nije, kaže ona, Branko jedini koji danima čeka na sahranu. Prije deset dana umrla je Julijana Šentjuc i, iz sličnih razloga, nije sahranjena. Helem, Branko Erbez je prodao dvosoban stan u kojem je živio (Franca Lehara broj 1) i preselio u smetljarnik iste zgrade. Mizernih 7.500 KM što ih je dobio za stan, očajni Branko je propio ili podijelio. Stan je od Erbeza navodno kupio službenik Ministarstva vanjskih poslova BiH. Prije nego će umrijeti, o Erbezu su računa, onoliko koliko su mogle, vodile komšije. Zahvaljujući njima, Erbez se liječio u sarajevskoj Općoj bolnici, a trebalo je da za nekoliko dana trajno bude smješten u jednom od prihvatnih centara.
pokoj mu dusi...uvijek sam govorio da ima raznih nacina na koje se ljudi ubijaju. on je izabrao ovaj. :(

nego, de ba kupi 25 kila brasna i odnesi ovom jadniku ja cim dodjem dole to ti nadoknadim. :wink:
daddy-kool

#2775 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by daddy-kool »

Hafis wrote:
Bošnjačkoj politici iskreno odgovara i multietnička RBiH, to je možda i najbolja opcija. Problem je što su dominantne politike kod Srba i Hrvata bile disjunktne sa bošnjačkim viđenjem BiH.
Post Reply