PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

weredsf

#2751 Re: PROTESTI!!!

Post by weredsf »

Hvala, dao si mi samo jos vise razloga da protestuje protiv politicara u ovoj drzavi.
Zato sto neko ima auto :-) :-) :-) :-) :-)
Ti si bas ocajan
HM 2011

#2752 Re: PROTESTI!!!

Post by HM 2011 »

Genije wrote:
HM 2011 wrote: Ja bih da jedan cilj bude da date meni lično priliku u izvršnoj vlasti.

Da ja iznesem par zahtjeva po pravilima i da da Vi odlučite jesu li to nenormalni zahtjevi ili su poslanici u parlamentu koji se bune protiv takvih zahtjeva nenormalni ljudi.

Pa da vidimo u čemu je problem.

Nakon ulaska - Ostvarujem zadatke ne zato što mi je to neko rekao ne radim po ničijem diktatu ! - nego zato što smatram da je to ispravno - ako imate nešto protiv izvolite.

Čovjek koji ne radi po ničijem diktatu - NEMA ŠANSE DA DOBIJE PRILIKU DA UPRAVLJA SA BILO ČIM JAVNIM.

Narode imaš problem nisi svjestan koliki je taj problem.
evo jarane da ti ja odgovrim u ime čitavog foruma

ODJEBI
Evo neprijatelju da ti ja odgovorim u ime čitavog foruma - Vrijeđaš.

Neprijatelj si jer nisi niti pročitao šta bih radio i kakav sam kao čovjek. Sam sebi si neprijatelj, ja evo pokušavam da pružim ruku pomoći - ali govoriš mi da Odjebem i to u ime čitavog foruma.
Last edited by HM 2011 on 09/02/2014 17:24, edited 1 time in total.
sarajevoxxxx

#2753 Re: PROTESTI!!!

Post by sarajevoxxxx »

HM 2011 wrote:
Čovjek koji ne radi po ničijem diktatu - NEMA ŠANSE DA DOBIJE PRILIKU DA UPRAVLJA SA BILO ČIM JAVNIM.

Narode imaš problem nisi svjestan koliki je taj problem.
Upravo tako. :thumbup:
Panzer_Daddy

#2754 Re: PROTESTI!!!

Post by Panzer_Daddy »

tvsabina wrote:"Zoka" Čegar , neformalno poznat kao "Rambo" bi "raščistio" sve za nekoliko minuta.... :roll:
Image
Nisrin

#2755 Re: PROTESTI!!!

Post by Nisrin »

devito wrote:Jao jesu isprebijali djecu, ljudi su bas pobjesnili,neku su zasluzili a bgm nrki i nisu.

Ne bi me zacudilo da i parlament plane.

Sent from my HTC One S using Tapatalk 2

A gdje su ta isprebijana djeca??? Koliko vidjeh na FTVu ovu djecu, niko nema ni jedne jedine modrice...
Capsicum

#2756 Re: PROTESTI!!!

Post by Capsicum »

Vidi sto su se ujedinili elektronski ratnici iz stabova svih stranaka vladajuce oligarhije... :D
Drmaju vam se stolice. Samo lagano... odose kantoni na smetljiste historije, zajedno sa vama i vasim strankama. A mnogi od vas na sviranje klavira... :thumbup: :thumbup: :thumbup:
prezimenko

#2757 Re: PROTESTI!!!

Post by prezimenko »

Nesto razmisljam da su demonstranti krenuli na Twist Tower i njega gadjali policija bi sigurno pucala na narod a ko jeb* predsjednistvo
weredsf

#2758 Re: PROTESTI!!!

Post by weredsf »

tvsabina wrote:"Zoka" Čegar , neformalno poznat kao "Rambo" bi "raščistio" sve za nekoliko minuta.... :roll:
Zar sumnjas u to???
NoDrotLand

#2759 Re: PROTESTI!!!

Post by NoDrotLand »

odes i vidis sam julisiz kako je
zeljeznicar1921

#2760 Re: PROTESTI!!!

Post by zeljeznicar1921 »

...
Last edited by zeljeznicar1921 on 12/02/2023 13:12, edited 1 time in total.
velikonja

#2761 Re: PROTESTI!!!

Post by velikonja »

devito wrote:Jao jesu isprebijali djecu, ljudi su bas pobjesnili,neku su zasluzili a bgm nrki i nisu.

Ne bi me zacudilo da i parlament plane.

Sent from my HTC One S using Tapatalk 2

Pa gdje su slike isprebijane djece, mislis da avaz to vec ne bi plasirao? Fakat bezveze lupate i prizivate linc. Svakom izmisljotinom stravi sve vise i vise gube smisao.
Fantassin

#2762 Re: PROTESTI!!!

Post by Fantassin »

Panzer_Daddy wrote:
Image
Kako tuzno je viditi kako nisko ljudi padaju....
weredsf

#2763 Re: PROTESTI!!!

Post by weredsf »

prezimenko wrote:Nesto razmisljam da su demonstranti krenuli na Twist Tower i njega gadjali policija bi sigurno pucala na narod a ko jeb* predsjednistvo

XX
starii

#2764 Re: PROTESTI!!!

Post by starii »

sad ce uletiti chuck noris i sredit ovo sranje u drzavi :)
gnjev

#2765 Re: PROTESTI!!!

Post by gnjev »

Seronja bi bio ko ne bi priznao da se ni na Aldinu a ni na ovom malom sto je pusten danas ne vidi bilo kakav vid torture. Cak sta vise moze se reci da im dlaka sa glave ne fali.
Banksy

#2766 Re: PROTESTI!!!

Post by Banksy »

starii wrote:sad ce uletiti chuck noris i sredit ovo sranje u drzavi :)
Sad bi trebao uletiti moderator i ključati temu ... Ali možda ovo nekom i odgovara.
NoDrotLand

#2767 Re: PROTESTI!!!

Post by NoDrotLand »

aha demonstrirati se treba tako sto se treba sklonit negdje gdje niko ne vidi i gdje nikom ne smeta?
Anarihija?Anarhija je ovo sto se radilo 20 godina a narod sutio.Sto nisi stao uz ovu mirnu raju?
Ili je tvoja raja sa druge strane potoka?
sanjin_1

#2768 Re: PROTESTI!!!

Post by sanjin_1 »

ratamahatta wrote:
sanjin_1 wrote:
biske wrote: mogu. ali kome? tebi, staranačkom debilu. odjebaus!!!
Evo ga napokon neko ko može..hajde bujrum na brzinu to posloži, ne očekujem elokventnost tako da ne moraš brinuti.

p.s. šta se bolan frustrirate ? nije valjda da vas jednostavno pitanje toliko izbaci iz takta. Ne treba vam onda čekat sudske procese jer ćete na ovakva pitanja odgovarati mjesecima

Sine Sanjo, ljudi ti odgovore na vise mjesta, a ti idalje nastavljas sa provokacijama curice od cetiri godine.....

Sine Sanjo, to sto si naucio da se koristis slovima nije isto sto i nauciti koristiti se mozgom.

Sine Sanjo, haj sad idi crtice gledaj pa na spavanje, sutra opet u skolu....
Opet frustracije a ništa konketno
spacek

#2769 Re: PROTESTI!!!

Post by spacek »

...
Last edited by spacek on 23/04/2016 12:39, edited 1 time in total.
velikonja

#2770 Re: PROTESTI!!!

Post by velikonja »

gnjev wrote:Seronja bi bio ko ne bi priznao da se ni na Aldinu a ni na ovom malom sto je pusten danas ne vidi bilo kakav vid torture. Cak sta vise moze se reci da im dlaka sa glave ne fali.
Ma jah, al i dalje : policija bije, tuce, ubice ....

I da dodam, hvala bogu pa milicija vise ne bije. I ne treba da im fali nista, ako su krivi, sudice im se i zdravo
Last edited by velikonja on 09/02/2014 17:30, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#2771 Re: PROTESTI!!!

Post by Alfons Kauders »

Janjicar wrote:
Alfons Kauders wrote: :D

da da

tako je spontano da murija u tuzli trazi jednog "vidjenijeg" aktivistu sbb... (ima ga i na snimcima, masala)... a spontano su u cijeloj prici mirnes, aldin, front, dosje i udar... a cujem da i bps ( :shock: ) konja za trku imade...

:D

spontano je krenulo, ali sad vise nije spontano... sad ide rat izmedju par opcija, da pokusaju prebaciti odgovornost na druge - stoga cemo uskoro slusati zlaju, fahru i neonka kako optuzuju jedan drugog da su upravo oni organizovali sve...
BPS je ispušio u TK

Prije par mjeseci BPS je napustio veci dio ljudi koji su im donijeli glasove medju njima i Dzemal Jukan, ratni komandant i predsjednik BPS Gracanica a jos su napustili i BPS Zivinice, Srebrenik, Gradacac itd....
zato me i cudi, ali opet mozda i objasnjava zasto bi se prikljucili lovu u mutnom... ne volim teorije zavjera i rado bi vjerovao da je bas sve spontano, tako je krenulo - ali sad se vec nazire politika... u tom slucaju dzaba su palili
Capsicum

#2772 Re: PROTESTI!!!

Post by Capsicum »

Banksy wrote:
starii wrote:sad ce uletiti chuck noris i sredit ovo sranje u drzavi :)
Sad bi trebao uletiti moderator i ključati temu ... Ali možda ovo nekom i odgovara.
Ma nemoj :lol: :lol: :lol:
Corto Maltese

#2773 Re: PROTESTI!!!

Post by Corto Maltese »

weredsf wrote:
Zar sumnjas u to???
Do 15 minuta, uključujući i čišćenje dvaju susjednih ulica.
starii

#2774 Re: PROTESTI!!!

Post by starii »

ljudi kupite brasna ulja i secera, nestace a nemoj te zaboraviti kupiti i ariel na snizenju je :D
Last edited by starii on 09/02/2014 17:31, edited 1 time in total.
HM 2011

#2775 Re: PROTESTI!!!

Post by HM 2011 »

Genije wrote:
NoDrotLand wrote:Genije ti si jedini luzer u ovom svemu.Ako nemas sta pametno da kazes onda je u svakom slucaju bolje sutiti i iskljuciti se.
ne slazes se sa nasilnim demonstracijama,ne slazes se sa mirnim demonstracijama.ajde nam onda reci sa cime se ti slazes?
Koja je tvoja ideja?imas li ista konstruktivno da doprineses situaciji ili nako volis samo da laprdas na forumu jer nemas nikog blizeg?
ispiso sam u ovih par dana bruku konstruktivnih postova
ako te zanima, eno ti pa pročitaj na mom profilu
ako ne, skrol i ne čitaj

ovde konkretno govorim da se ne slažem sa blokadom saobraćaja
jer je besmislena i samo šteti nama običnim ljudima koji imamo 1000 obaveza i problema
demonstracije da, anarhija ne
Koji su ciljevi protesta i kako ostvariti ciljeve protesta.

Ja se nudim kao cilj protesta. Tj. Nudim da neki tamo user name HM 2011 bude postavljen u Izvršnu vlast i direktno rješava ostale društvene prebleme - kao svrhu ostvarenja ostalih ciljeva protesta, jer i bez protesta to bi bili moji ciljevi - a ti provjeri ako mi ne vjeruješ.
Post Reply