Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
sa1981

#2751 Re: Liverpool FC

Post by sa1981 »

Koolin1 wrote: Zivim u SAD-u i znam mnogo ljudi koji dolaze iz Juzne Amerike, i koji su kao Suarez... oni sami sebe nazivaju "Negro" ili "Nigga", tako nazivaju prave Afroamerikance, tako njih Afroamerikanci nazivaju nazad... to je sasvim normalna stvar, i sto posto sam siguran da Suarez nije mislio nista racisticko kada je Evru nazvao "Negro"... drugo, Suarez sam dolazi iz crnacke familije (djed mu je crnac)

Naravno Europa je nesto drugo, on to nije znao i zato je odsluzio kaznu, i ako ne zeli vise da se rukuje sa nekim onda nemora, jel to ima pravilo koje kaze da se igraci moraju prijateljski ponasati jedni prema drugima? Meni je puno vise ne sportski ono sto je Evra uradio na kraju meca...
U nekim zemljama koje granice sa nasom, nas muslimane zovu turcima, ili da ne spominjem nesto gore. To je meni uvreda a oni mogu misliti sta hoce.
Koolin1

#2752 Re: Liverpool FC

Post by Koolin1 »

sa1981 wrote:
Koolin1 wrote: Zivim u SAD-u i znam mnogo ljudi koji dolaze iz Juzne Amerike, i koji su kao Suarez... oni sami sebe nazivaju "Negro" ili "Nigga", tako nazivaju prave Afroamerikance, tako njih Afroamerikanci nazivaju nazad... to je sasvim normalna stvar, i sto posto sam siguran da Suarez nije mislio nista racisticko kada je Evru nazvao "Negro"... drugo, Suarez sam dolazi iz crnacke familije (djed mu je crnac)

Naravno Europa je nesto drugo, on to nije znao i zato je odsluzio kaznu, i ako ne zeli vise da se rukuje sa nekim onda nemora, jel to ima pravilo koje kaze da se igraci moraju prijateljski ponasati jedni prema drugima? Meni je puno vise ne sportski ono sto je Evra uradio na kraju meca...
U nekim zemljama koje granice sa nasom, nas muslimane zovu turcima, ili da ne spominjem nesto gore. To je meni uvreda a oni mogu misliti sta hoce.
...oook :roll:

kako je to povezano sa onim sto sam ja rekao?? Normalno da u svijetu postoje i racisti, i nacionalisti i ljudi koji mrze bez razloga, ono sto ja govorim je da je Suarez naj vjerovatnije nije rekao to sto je rekao da bi Evru uvrijedio na rasnoj osnovi... pa Suarezov djed je crnac, sigurno da ga jeste vrijedja i pokusao isporovocirati, ali posto poznajem dosta ljudi iz njegovog kraja, znam da je to kod njih normalna stvar i nema nikakve veze sa racismom...

bilo kako bilo, on je dobio kaznu i odsluzio je tu kaznu, i sada ako ne zeli da se rukuje sa njim to je njegova stvar, jest malo mozda glupo i ispada kao neko dijete, al' opet mi je ono Evrino provociranje gore, i zasluzuje kaznu...
sa1981

#2753 Re: Liverpool FC

Post by sa1981 »

Koolin1, razumijem ja sta hoces da kazes, sve ok :) Uglavnom, zavrsena prica. Suarez ce sada postati meta zvizduka na svakom terenu, pitanje je kako ce se ovo odraziti na njegove igre. >Nekako sam mislio da ce njegov izostanak sa terena mozda i biti dobar jer ce Carrol imati vise prilike, ali avaj, koji je to kloc to rijeci ne mogu opisati :D
Mustang1

#2754 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Ocekujem sutra suspenziju za Messija i ekipu sa slike ...Vjerovatno je ovo Fifi promaklo :lol: :lol: :lol:
Image
vodoprovodčik

#2755 Re: Liverpool FC

Post by vodoprovodčik »

Bubalo1 wrote:Ocekujem sutra suspenziju za Messija i ekipu sa slike ...Vjerovatno je ovo Fifi promaklo :lol: :lol: :lol:
Image
:thumbup:
skafiskafsnjak

#2756 Re: Liverpool FC

Post by skafiskafsnjak »

Looserpool :lol:
689908

#2757 Re: Liverpool FC

Post by 689908 »

ma otice suarez u real nece moci od pritiska ostati
Riddle

#2758 Re: Liverpool FC

Post by Riddle »

Bubalo1 wrote:Ocekujem sutra suspenziju za Messija i ekipu sa slike ...Vjerovatno je ovo Fifi promaklo :lol: :lol: :lol:
Image
Ti shvatas razliku ovdje, zar ne?
missko

#2759 Re: Liverpool FC

Post by missko »

Riddle wrote:
Image
Ti shvatas razliku ovdje, zar ne?
Da shvata ne bi se ofiro javno.
689908

#2760 Re: Liverpool FC

Post by 689908 »

Image
hahaha molim te uzmi modem i baci ga kroz prozor
Mustang1

#2761 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Ako je to najbolje sto imas reci ..evo uzet cu modem i bacit cu ga kroz prozor .. samo sto imas problem sto su modemi djaba .. pameti nema ni za pare
shuma.ispod.pazuha

#2762 Re: Liverpool FC

Post by shuma.ispod.pazuha »

bubalo1 je u pravu, povodom izraza "negro" se oglasio i Alvaro, bek Porta, i naglasio da se uopste ne radi o rasisticki orijentisanom terminu te da se taj termin u Latinskoj Americi koristi bez problema :-?
vaučer

#2763 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Glupi ste, svi znaju da je Suarez tokom razgovora s Evrom na španjolskom rekao negro na engleskom a mislio je nigger.
To je barem jasno i očito ko dan.
shuma.ispod.pazuha

#2764 Re: Liverpool FC

vaučer wrote:Glupi ste
:lol:
veljaca

#2765 Re: Liverpool FC

Post by veljaca »

Ako ne kazne onog kapitena MU - onda je sve ovo otislo u k.u.r....c..
Mada veliki je uticaj Fergusona na Savez i na sudije ( vidi pod. H.Web ) ....
shuma.ispod.pazuha

#2766 Re: Liverpool FC

Image[/quote]

SUAREZ NOT GUILTY
BHF_Manijak

#2767 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

hypko_nurko wrote:
neo7 wrote:
hypko_nurko wrote:vidi miljenka, pa gdje si bio prosli put kad vas je guzio chelsea i onda vas mazio web
hahahahaha ti mora da si prespavao utakmicu...ili te neko guzio kako kazes za nas :)
ti si ocito prespavao il te neko naguzio, i nisam se tebi obracao
Koliko bolestan moras biti kada atak na klub dozivljas kao atak na svoju licnost! Bolest i samo bolest! :roll: :oops: Frajer kaze da su Uniteda naguzili a on hladno liku kaze kako je neko njega odradjivo? Jel te stid jarane, imas li obraza imalo??? Jebem i United i kompletan MAnchester, City pride dodje, sta ces sad?
Baudelaire

#2768 Re: Liverpool FC

Post by Baudelaire »

Kakav cirkus. Znači, stvarno ne mogu da vjerujem da neko još uvijek vjeruje u Evrine laži. Prvo, kaže da je bio jako povrijeđen onim što mu je Suarez rekao i tu imamo situaciju koja nije čista i niko ne može sa sigurnošću reći šta se između njih izdešavalo. Imamo i drugu situaciju, priličnu jasnu svima, između Terry-a i Waynea Bridgea. Krivac je u tom slučaju pružio ruku, onaj ko je istinski bio povrijeđen je odbio rukovanje. Dakle Wayne Bridge. S druge strane, Evra koji je, kako sam ranije napisao, bio jako uvrijeđen, odlučuje da pruži ruku čovjeku koji je navodno krivac i koji ga je uvrijedio, te koji mu nije poslao nikakvo izvinjenje. Vrhunska glupost. Drugim riječima, neko tebi opsuje mater na ulici, sva raja ga osudi, on kaže nisam, i na kraju ti njemu pružiš ruku i kažeš jebiga jaro.
shuma.ispod.pazuha

#2769 Re: Liverpool FC

evo citam po nekoliko puta izjavu Alex Fergusona pa posto ne mogu da vjerujem ni ocima ni usima evo malog podsjetnika zasto ja izjavljujem da je Alex Ferguson sramota za Manchester United:

i to je ono sto sam se sjetio na prvu...

a evo i fantasticnog podsjetnika opisa rada Alex Fergusona od strane Rafe Beniteza dok je ovaj bio u Liverpoolu:

sasvim dovoljno da Fergi nikad nikome ne govori o sramoti !
Edin H.

#2770 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

http://www.thisisanfield.com/2012/02/a- ... -ferguson/

For a man of such high morals, it’s incredible that this is the same manager who kept players at his club following these incidents:

- a Man United player assaulting a supporter (Eric Cantona on a Crystal Palace fan)
- a Man United player assaulting a fellow player in revenge and ending his career (Roy Keane on Alf Inge Haaland)
- a Man United player missing a drugs test and receiving a 9 month ban (Rio Ferdinand)

But Ferguson thinks Suarez should never play for his club again because he seemingly refused to shake hands with a man who accused him of something he strongly believes he did not. An accusation that has NOT been proven, nor could be corroborated by any witnesses.
ultima_palabra

#2771 Re: Liverpool FC

Post by ultima_palabra »

Ovo za Keanea pogotovo :thumbup: Znači Fergusonov kapiten je bio lik koji je priznao da je namjerno teško povrijedio kolegu profesionalca koji je zbog tog starta morao završiti karijeru :-)
Gandalf

#2772 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

ko o čemu, Fergie o poštenju i moralu :D
Bosanski_kralj

#2773 Re: Liverpool FC

Post by Bosanski_kralj »

Baudelaire wrote:Kakav cirkus. Znači, stvarno ne mogu da vjerujem da neko još uvijek vjeruje u Evrine laži. Prvo, kaže da je bio jako povrijeđen onim što mu je Suarez rekao i tu imamo situaciju koja nije čista i niko ne može sa sigurnošću reći šta se između njih izdešavalo. Imamo i drugu situaciju, priličnu jasnu svima, između Terry-a i Waynea Bridgea. Krivac je u tom slučaju pružio ruku, onaj ko je istinski bio povrijeđen je odbio rukovanje. Dakle Wayne Bridge. S druge strane, Evra koji je, kako sam ranije napisao, bio jako uvrijeđen, odlučuje da pruži ruku čovjeku koji je navodno krivac i koji ga je uvrijedio, te koji mu nije poslao nikakvo izvinjenje. Vrhunska glupost. Drugim riječima, neko tebi opsuje mater na ulici, sva raja ga osudi, on kaže nisam, i na kraju ti njemu pružiš ruku i kažeš jebiga jaro.
Zar sumnjaš u Evrine ljudske kvalitete? Taj čovjek ustvari nije čovjek, u sebi posjeduje mnogo toga nadljudskog koje mu omogućava da prašta i onima koji oprost ne traže. :roll:

Suarez po novinama izjavulje da se ne osjeća krivim, nije se nigdje izvinuo za svoj postupak, govori da se neće rukovati sa Evrom... Ipak Evra preko svega toga prelazi, prelazi preko navodnih rasnih uvreda i odlučuje se pružiti ruku pomirenja Suarezu, zarad pomiranja i fair playa. Nema druge, nego naporsto radi se o nadčovjeku. :oops:
Jack Be Nimble

#2774 Re: Liverpool FC

Post by Jack Be Nimble »

U ovome svemu najsretniji Daglish, dok se prica vodi o rukovanju, rijetko tko spomene mogucnost da Liverpul i sljedecu sezonu provede bez LS.
shuma.ispod.pazuha

#2775 Re: Liverpool FC

Jack Be Nimble wrote:U ovome svemu najsretniji Daglish, dok se prica vodi o rukovanju, rijetko tko spomene mogucnost da Liverpul i sljedecu sezonu provede bez LS.
pa da nisu izbacili Suareza iz igre svojim izmisljotinama.... kako je Liverpool gazio bio bi sada barem drugi
Post Reply