Pa valjda je puno normalnije postovati saobracajune propise i ne uzimati prednost terentnom vozilu zatvorene karoserije koje, postujuci sve moguce propise, vozi desnom trakom 50 km/h i filozofirati kako onaj ko postuje propise treba da se prilagodi onome koji ih krsi? Osim toga, koliko znam ako je ogranicenje 60 to ne znaci da moram vozili ne sporije od 60? Sta mislis?Seawolf wrote:Pa valjda je puno bolje guslat' sa 50 km/h u lijevoj traci, nego sa 50 km/h opalit u Turčina u plavom Caddy-u. Uostalom to guslanje bi trajalo samo do nadvožnjaka petlje, jer bi se ionako morao prestrojiti u desnu traku, za produžiti prema aerodromu, ili za spustiti se sa petlje prema centru grada.tempuser wrote:Da sam postupio najbolje i da sam se prstrojio u lijevu onda bi mi drugih 20 spominjali familiju jer punim kombijem guslam 50 lijevom trakom...Seawolf wrote: Da ste se sudarili, naravno, on (vozač Caddy-a) bi bio kriv, tako da nemam namjeru da ga branim, ali ni ti nisi postupio baš najbolje.
Na tom mjestu, gdje se krak petlje penje za ugao od 270o iz smjera grada prema aerodromu, nema ulivne trake, kao ni 200 m prije toga kraka, na mjestu gdje ulica Hifzi Bjelevca izlazi sa desne strane na cestu kojom si se ti kretao.
Zbog nepostojanja ulivnih traka na ta dva mjesta koji slijede jedan iza drugog, a radi sigurnosti drugih učesnika i sebe, rezonski je tim mjestima prići krećući se lijevom trakom, ako voziš smjerom Rajlovac - Aerodrom, i ako nije gužva, pa se možeš lako prestrojavati.
I kakav je to furgon (nije kombi, kombi je vozilo primarno za prevoz putnika na dva do tri reda sjedišta, koje može da prevozi i teret) koji pod punim opterećenjem vozi max. 50 km/h. Uostalom, ograničenje na tom dijelu je do max. 60 km/h.
p.s.
Kombinirano vozilo (kombi) je cestovno vozilo na motorni pogon sa dva para kotača smještenih jedan iza drugog. Karakteristike vozila su da se može po potrebi koristiti za prijevoz putnika i tereta, sjedala mu se lako lako vade i/ili postavljaju.
Po vrsti tovarnog prostora se mogu podijeliti na zatvorene i otvorene (koji imaju iza putničke kabine prostor za teret).
Po namjeni se mogu podijeliti na vozilo za prijevoz manjih grupa od petnaestak ljudi i dostavno vozilo za prijevoz veće količine manjih robnih artikala, poput namirnica ili kućanskih aparata, ali i manje količine većih, poput namještaja.