Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
AdoCka wrote:
Windows Phoneu ne treba jak hardver,nikad ne laga jer third-party aplikacije nemaju pristup core-u os-a,ali Androidu je potreban zbog launchera,koji znaju biti teski pff....
nisam mislio na WP nego generalno sve mobilne sisteme i brendove.
hvale se nakim gigahercima i gigaramovima a nemaju preformanse windoze 95.
Sry za off unaprijed, ali moram ukazati čovjeku da nije u pravu:
O čemu ti?! Pregledaj video, ako to nije zamjena za PC onda ne znam?!
mah ja, glup narod kupuje PCeve s velikim monitorom jer ipak, bolje se gleda na telefonu... a i igrice su bolje na telefonu nego na PCu.
ne govorim da ce telefon zamjeniti PC, nego da mobilni sistemi, u usporedbi s mogucnostima i windozom 95 icom, nebi trebali da uopste budu ovoliko hardverski zahtjevni, a 95ica se bez problema vrtila na 66MHz i 4 mege rama.
Windows Phone nije bas nezahtjevan, nego naprotiv, mislim da je na hardveru tezak ko Android, ako nije cak i tezi. Medjutim, to se ne vidi uglavnom zbog ogranicenog multitaskinga, jer WP usmjerava sve svoje resurse na jednu aktivnost ili vrlo mali broj njh, dok Android usmjerava svoje resurse na dosta aktivnosti cime se resursi znatno rasipaju ali to mora tako ako zelite pravi multitasking, cak je i Symbian znao nekad usporiti zbig popunjenosti RAM-a. Zato je WP gladak i ne steka jer mu ogranicenost multitaskinga (kojeg skoro pa nema) ne dozvoljava da koristi resurse na dosta aktivnosti nego na samo jednu ili mali broj njih, pa kad se izadje iz aplikacije veliki dio RAM-a se isprazni, dok se kod Androida isprazni samo manji dio jer ostatak okupira ostatak aplikacija koje rade u pozadini. I Android bi bio isto tako gladak ko i WP kad bi mu multitasking bio ovako ogranicen. Imao sam LG Optimus 7 sa WP7,5 i Angry Birds je na njemu malo trzao, dok je na HTC Desireu s Androidom 2.2. istog hardvera isti Angry Birds letio. Takodjer, na Lumia 610 ne moze Angry Birds zbog 256 MB RAM-a, dok na Android telefone s isto RAM-a (ili cak manje) mogu. Dalje, pogledajte da su minimalni hardverski zahtjevi WP malo veci nego kod Androida respektivne generacije.
Sve u svemu, WP nije los sistem, ne treba svakom multitasking nego samo da dosljedno radi sto mu se kaze, samo ga ubija nedostatak stvari koje se podrazumijevaju kao norma u telefonima novijeg perioda, tipa simultano zvonjenje i vibracija. Za budget telefone te stvarcice i mogu proci (nije dzaba 520 najprodavaniji WP), ali za premium klasu je to tesko tolerisati.
AmADin_gospo wrote:E jebga, ja kontao mustuluk da uzmem, evo 50% skinito
Šipak.
Ja skinem apdejt za oko 5 minuta, krene instalacija, onako sporo sve do nekih 8%. Onda ko luda svuče do 99% posto pa izbaci onaj glupavi code eror što niko ne zna šta znači.
Vidim na forumima da se cijeli dunjaluk žali. Ne samo za lumiu 920. Neki se žale i za 925.
Na dvije Lumije 920 sam probao i na obje isto kaže: "neće da može"...
Biće da je ovo jer Update 3 nije još pušten za ovaj model, a Nokijin Black jeste. Na ovom linku su naveli da ovaj Black fercera kod ljudi koji su skinuli Update 3 za developere...
Last edited by SA 071 on 13/01/2014 23:02, edited 1 time in total.