Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- johntra
#2751 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Meni samo nije jasno zašto su šutili oko ovoga više od dvije godine? od tad je projekat javno predstavljen, od tad se sve zna...kao, eto, nije predstavljen u njihovoj MZ...ali, taj projekat stoji u opštini od kada je predstavljen, do sada se mogao pogledati milion puta...
naravno, bili jedni izbori, pa onda lokalni...gdje ćeš na SDA sa nekim pobunama i slično...zanimljivo je izgleda da ih sad i Koldžo podržava, jer je bio neku noć na ovoj raspravi u zgradi opštine...
naravno, bili jedni izbori, pa onda lokalni...gdje ćeš na SDA sa nekim pobunama i slično...zanimljivo je izgleda da ih sad i Koldžo podržava, jer je bio neku noć na ovoj raspravi u zgradi opštine...
- darius_maximus
#2752 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Ne znam, meni se cini da je ovo fakat vise javasluk i nebriga nego zla namjera, tako da kazem.johntra wrote:Meni samo nije jasno zašto su šutili oko ovoga više od dvije godine? od tad je projekat javno predstavljen, od tad se sve zna...kao, eto, nije predstavljen u njihovoj MZ...ali, taj projekat stoji u opštini od kada je predstavljen, do sada se mogao pogledati milion puta...
Vjerovatno niko nije mislio da ce se citavo naselje samo odsjeci i reci ljudima da idu na tranzit (i to jos prica da se ide desno prema Zeljinom), pa da idu dalje gdje hoce/mogu.
Sto neko rece, bas k'o nekakav geto koji je neko odlucio ograditi zidom, da ne kvari vizuelni dojam.
Koldzo, valjda, podrzava jer su i njega "odsjekli".
Nisam siguran (ima ljudi na ovom forumu koji to sigurno tacno znaju), ali njegova kuca je valjda ispod tranzita, negdje gdje je bilo Plavo Oko.
Problem je sto valjda ni on nece moci lijevo na kruzni, zbog pune linije, nego ce morati desno do Zeljinog, pa ce onda kontati gdje dalje.
- Haris033
#2753 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Kada će se i da li će se ikada riješiti problem pružnih prelaza Nedžarići (Heco pijaca-Radon Plaza) i Čengić Vila (Cvijećara"Vjetrenjača" - Bosmal)?!
Udarne rupe su tolike da se više ne može preći a da se dobro ne streseš i da ne razvališ felge, krajnice, lafete na vozilu.. A o gužvama koje se formiraju zbog otežanog prelaska da ne spominjem.
Svake godine se isti ti pružni prelazi krpe više puta, a rezultat krpljenja je da se problem udarnih rupa oko šina javlja mjesec dana nakon sanacije.
Zašto se ne uradi kompletna rekonstrukcija pružnih prelaza kako je to urađeno na lokaciji Čengić Vila - Otoka ili kod RTV Doma?
Prijedlog svima kojima bude stradalo auto na ovim prelazima je da zovu policiju, naprave zapisnik i onda da se tuži Ministarstvo prometa i komunikacija Kantona Sarajevo.
Udarne rupe su tolike da se više ne može preći a da se dobro ne streseš i da ne razvališ felge, krajnice, lafete na vozilu.. A o gužvama koje se formiraju zbog otežanog prelaska da ne spominjem.
Svake godine se isti ti pružni prelazi krpe više puta, a rezultat krpljenja je da se problem udarnih rupa oko šina javlja mjesec dana nakon sanacije.
Zašto se ne uradi kompletna rekonstrukcija pružnih prelaza kako je to urađeno na lokaciji Čengić Vila - Otoka ili kod RTV Doma?
Prijedlog svima kojima bude stradalo auto na ovim prelazima je da zovu policiju, naprave zapisnik i onda da se tuži Ministarstvo prometa i komunikacija Kantona Sarajevo.
Last edited by Haris033 on 27/02/2017 09:05, edited 1 time in total.
-
kakaljin
#2754 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Ovo da svi radimo na svaku rupu, saht ili bilo kakvu nepravilnost na cesti, bilo bi sigurno sredjenije jer bi toliko puno odstete placeno da bi se to napravilo da se ne placa toliko gradjanima odstete. Ali nama je mrsko stati i cekati policiju da napravi zapisnik.Haris033 wrote:Kada će se i da li će se ikada riješiti problem pružnih prelaza Neđarići (Heco pijaca-Radon Plaza) i Čengić Vila (Cvijećara"Vjetrenjača" - Bosmal)?!![]()
Udarne rupe su tolike da se više ne može preći a da se dobro ne streseš i da ne razvališ felge, krajnice, lafete na vozilu.. A o gužvama koje se formiraju zbog otežanog prelaska da ne spominjem.![]()
- So What!
#2755 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Kaže na YouTubeu da je ovaj video star 4 i više godina, što znači da ga je do sada cijelo čovječanstvo moglo pregledati.
Ali ignorantnost našeg naroda je nevjerovatna, tek kad voda dođe do grla i to dok neko ne kaže, "hej došla ti voda do grla", neće se reagovati.
Ali ignorantnost našeg naroda je nevjerovatna, tek kad voda dođe do grla i to dok neko ne kaže, "hej došla ti voda do grla", neće se reagovati.
-
Nepass
#2756 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Pa ja od svoje zgrade budem udaljen 250m jer je a sahinagica jednosmjerna, pa talireviceva isto, onda i isevica sokak. Tek konak pa kroz franjevacku. Predjem garant 1km.darius_maximus wrote:Ne znam, meni se cini da je ovo fakat vise javasluk i nebriga nego zla namjera, tako da kazem.johntra wrote:Meni samo nije jasno zašto su šutili oko ovoga više od dvije godine? od tad je projekat javno predstavljen, od tad se sve zna...kao, eto, nije predstavljen u njihovoj MZ...ali, taj projekat stoji u opštini od kada je predstavljen, do sada se mogao pogledati milion puta...
Vjerovatno niko nije mislio da ce se citavo naselje samo odsjeci i reci ljudima da idu na tranzit (i to jos prica da se ide desno prema Zeljinom), pa da idu dalje gdje hoce/mogu.
Sto neko rece, bas k'o nekakav geto koji je neko odlucio ograditi zidom, da ne kvari vizuelni dojam.
Nisam siguran (ima ljudi na ovom forumu koji to sigurno tacno znaju), ali njegova kuca je valjda ispod tranzita, negdje gdje je bilo Plavo Oko.
Problem je sto valjda ni on nece moci lijevo na kruzni, zbog pune linije, nego ce morati desno do Zeljinog, pa ce onda kontati gdje dalje.
Citava logavina jednosmjerna i mora se vozikati bruku da dodjes do cilja a cilj od tebe 100m. Sta fali da malo i duze vozr. I onako je tranzit sjeban sa sto glupih prikljucaka i semafora.
- Thorgerson
#2757 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Problem je sto bagra hoce sve.
Hoce da mu je kuca u gradu. Hoce da ima priljucak odmah na cestu. E pa ne moze sve.
ako se ima projekat, ako je sve legalno sto se tice IP odnosa, rastjerat sve bagerima. Pa dokle vise da mala hrpica ljudi koci ovakve projekte. Sta pravis kucu gdje joj nije mjesto koji qrac.
Hoce da mu je kuca u gradu. Hoce da ima priljucak odmah na cestu. E pa ne moze sve.
ako se ima projekat, ako je sve legalno sto se tice IP odnosa, rastjerat sve bagerima. Pa dokle vise da mala hrpica ljudi koci ovakve projekte. Sta pravis kucu gdje joj nije mjesto koji qrac.
-
Nepass
#2758 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Onda da i ja protest napravim da dignu sebilj i spoje mi put od edinove pekare do careve dzamije da ne idem kraculama i sjecem kod vjecnice 
Jbt as pekara zeljin stadion mozda 1km voznje.
Jbt as pekara zeljin stadion mozda 1km voznje.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2759 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
problem s vama kapitalistima je što ne shvaćate probleme radničke klase 
niko se ne bi žalio na to da živi kod sebilja
ovdje je riječ o hrasnom i projektu koji se još može izmijeniti
naravno ja sam za to što kaže struka... niti forumaši niti politika niti građani hrasnog
samo struka
niko se ne bi žalio na to da živi kod sebilja
ovdje je riječ o hrasnom i projektu koji se još može izmijeniti
naravno ja sam za to što kaže struka... niti forumaši niti politika niti građani hrasnog
samo struka
- Haris.ba
#2760 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Ta "bagra" su građani koji glasaju. I možemo mi objašnjavati, i možemo mi misliti da im je bolje da nemaju spoj na kružni - ali oni su glasači. Tebi je interes da profuraš što brže tom trasom, njima je da imaju što više direktnih priključaka naselja.Thorgerson wrote:Problem je sto bagra hoce sve.
Nijedno drugo naselje se neće dići da protestvuje što oni hoće direktan spoj na kružni. I to je čitava priča.
Ponavljam, kad je Ivazović kao jedna kuća dobio izlaz na transferzalu, šta treba čitavo naselje?
Vidjećete čuda kad se bude pravila gradska autocesta (za jedno 20 godina) kada Buća Potok bude tražio direktan spoj na autocestu i izvrnu se kad skontaju da je planiran samo jedan spoj na Čengić Vili.
- spree
#2761 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
sto ne mogu ovih sto samo sebe gledaju. daj da ja brze prodjem, a ostale zagradi, boli me kurko. to zivjeti kod sebilja i u hrasnom isto? ovo je ogromno naselje i sigurno dosta objekata imaju uredne dozvole. sve i da nema ne mozes odsjeci toliko naselje jer ti je bezveze dodati jos jedan prikljucak na kruzni tok. 14 ili 16 traka je skoro svejedno. zar izgradnja novih saobracajnica ne bi trebala da olaksa ljudima, a ne da oteza? sad ce ljudi ici 2km da se okrenu, pa da idu na drugu stranu
. dakle 4 km dzaba. gdje tu izgubljeno vrijeme, opet isti ljudi ulaze u kruzni tok, a i bezvezno dodatno zagadjenje. mislim ako fakat struka kaze da je to najbolje ok, ali po mom laickom misljenju je nelogicno.
-
kakaljin
#2762 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Nepass wrote:Pa ja od svoje zgrade budem udaljen 250m jer je a sahinagica jednosmjerna, pa talireviceva isto, onda i isevica sokak. Tek konak pa kroz franjevacku. Predjem garant 1km.darius_maximus wrote:Ne znam, meni se cini da je ovo fakat vise javasluk i nebriga nego zla namjera, tako da kazem.johntra wrote:Meni samo nije jasno zašto su šutili oko ovoga više od dvije godine? od tad je projekat javno predstavljen, od tad se sve zna...kao, eto, nije predstavljen u njihovoj MZ...ali, taj projekat stoji u opštini od kada je predstavljen, do sada se mogao pogledati milion puta...
Citava logavina jednosmjerna i mora se vozikati bruku da dodjes do cilja a cilj od tebe 100m. Sta fali da malo i duze vozr. I onako je tranzit sjeban sa sto glupih prikljucaka i semafora.
Sve receno. Ne moze se imati milion prikljucaka na tranferzalu.
- holowey
#2763 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
izlazis iz marsalke na zmaja od bosne, a hoces do americke ambasade i umjesto da ides lijevo 30m, sad te saobracaj "tjera" da vozis do pofalica, pa tu polukruzno do m.dvora pa onda prema ambsadi... ili te "tjera" da iz zmaja od bosne skrenes u h.cemerlica pa da ides okolo marsalke da bi dosao do ulaza u ambasadu... znam da je zabrana ulaza u ambasadu, ali dajem kao primjer... na a.polju imas stambeno naselje sa slicnim primjerom... i sta fali sto se vozi oko cijelog naselja? sta fali sto bi hrasno brdo moralo da vozi 500m vise da bi se ukljucilo na tranzit?spree wrote:sto ne mogu ovih sto samo sebe gledaju. daj da ja brze prodjem, a ostale zagradi, boli me kurko. to zivjeti kod sebilja i u hrasnom isto? ovo je ogromno naselje i sigurno dosta objekata imaju uredne dozvole. sve i da nema ne mozes odsjeci toliko naselje jer ti je bezveze dodati jos jedan prikljucak na kruzni tok. 14 ili 16 traka je skoro svejedno. zar izgradnja novih saobracajnica ne bi trebala da olaksa ljudima, a ne da oteza? sad ce ljudi ici 2km da se okrenu, pa da idu na drugu stranu. dakle 4 km dzaba. gdje tu izgubljeno vrijeme, opet isti ljudi ulaze u kruzni tok, a i bezvezno dodatno zagadjenje. mislim ako fakat struka kaze da je to najbolje ok, ali po mom laickom misljenju je nelogicno.
- spree
#2764 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
to sto si naveo je jednostavno tako. ne moze se glavna gradska saobracajnica mjeriti sa longitudinalom koja je tek u izgradnji. ambasada je izgradjena poslije saobracajnice. alipasino je tako zamisljeno. ovdje vec postoji naselje sa velikim brojem stanovnika i ja stvarno ne vidim problem da se doda jos jedan prikljucak na kruzni tok. pa time se eliminisu svi problemi. dovoljno prostora ima. ja ne govorim o ovome sto bi se prikljucak pravio gdje sad stoje kontejneri, nego je neko napisao da bi se sa tog prikljucka na tranzit moglo ici samo desno. iako je glupo da se sjece tranzit i da cekas da te neko pusti da skrenes lijevo. lagano dodaju jos jedan prikljucak na kruzni tok i rijese sve probleme.holowey wrote:izlazis iz marsalke na zmaja od bosne, a hoces do americke ambasade i umjesto da ides lijevo 30m, sad te saobracaj "tjera" da vozis do pofalica, pa tu polukruzno do m.dvora pa onda prema ambsadi... ili te "tjera" da iz zmaja od bosne skrenes u h.cemerlica pa da ides okolo marsalke da bi dosao do ulaza u ambasadu... znam da je zabrana ulaza u ambasadu, ali dajem kao primjer... na a.polju imas stambeno naselje sa slicnim primjerom... i sta fali sto se vozi oko cijelog naselja? sta fali sto bi hrasno brdo moralo da vozi 500m vise da bi se ukljucilo na tranzit?spree wrote:sto ne mogu ovih sto samo sebe gledaju. daj da ja brze prodjem, a ostale zagradi, boli me kurko. to zivjeti kod sebilja i u hrasnom isto? ovo je ogromno naselje i sigurno dosta objekata imaju uredne dozvole. sve i da nema ne mozes odsjeci toliko naselje jer ti je bezveze dodati jos jedan prikljucak na kruzni tok. 14 ili 16 traka je skoro svejedno. zar izgradnja novih saobracajnica ne bi trebala da olaksa ljudima, a ne da oteza? sad ce ljudi ici 2km da se okrenu, pa da idu na drugu stranu. dakle 4 km dzaba. gdje tu izgubljeno vrijeme, opet isti ljudi ulaze u kruzni tok, a i bezvezno dodatno zagadjenje. mislim ako fakat struka kaze da je to najbolje ok, ali po mom laickom misljenju je nelogicno.
- holowey
#2765 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
i sta bi se onda rijesilo? imao bi isti broj prikljucaka kao sada, samo bez semafora...spree wrote:to sto si naveo je jednostavno tako. ne moze se glavna gradska saobracajnica mjeriti sa longitudinalom koja je tek u izgradnji. ambasada je izgradjena poslije saobracajnice. alipasino je tako zamisljeno. ovdje vec postoji naselje sa velikim brojem stanovnika i ja stvarno ne vidim problem da se doda jos jedan prikljucak na kruzni tok. pa time se eliminisu svi problemi. dovoljno prostora ima. ja ne govorim o ovome sto bi se prikljucak pravio gdje sad stoje kontejneri, nego je neko napisao da bi se sa tog prikljucka na tranzit moglo ici samo desno. iako je glupo da se sjece tranzit i da cekas da te neko pusti da skrenes lijevo. lagano dodaju jos jedan prikljucak na kruzni tok i rijese sve probleme.holowey wrote:izlazis iz marsalke na zmaja od bosne, a hoces do americke ambasade i umjesto da ides lijevo 30m, sad te saobracaj "tjera" da vozis do pofalica, pa tu polukruzno do m.dvora pa onda prema ambsadi... ili te "tjera" da iz zmaja od bosne skrenes u h.cemerlica pa da ides okolo marsalke da bi dosao do ulaza u ambasadu... znam da je zabrana ulaza u ambasadu, ali dajem kao primjer... na a.polju imas stambeno naselje sa slicnim primjerom... i sta fali sto se vozi oko cijelog naselja? sta fali sto bi hrasno brdo moralo da vozi 500m vise da bi se ukljucilo na tranzit?spree wrote:sto ne mogu ovih sto samo sebe gledaju. daj da ja brze prodjem, a ostale zagradi, boli me kurko. to zivjeti kod sebilja i u hrasnom isto? ovo je ogromno naselje i sigurno dosta objekata imaju uredne dozvole. sve i da nema ne mozes odsjeci toliko naselje jer ti je bezveze dodati jos jedan prikljucak na kruzni tok. 14 ili 16 traka je skoro svejedno. zar izgradnja novih saobracajnica ne bi trebala da olaksa ljudima, a ne da oteza? sad ce ljudi ici 2km da se okrenu, pa da idu na drugu stranu. dakle 4 km dzaba. gdje tu izgubljeno vrijeme, opet isti ljudi ulaze u kruzni tok, a i bezvezno dodatno zagadjenje. mislim ako fakat struka kaze da je to najbolje ok, ali po mom laickom misljenju je nelogicno.
- spree
#2766 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
ubrzao bi se protok saobracaja. na skoro svim kruznim tokovima koji su kod nas napravljeni u zadnje vrijeme ostao je isti broj prikljucaka ili se cak i povecao, a protok saobracaja je brzi, da ne govorimo koliko je sigurnost poboljsana. moze se i sada prikljucak prebaciti kod kontejnera, ali nema logike, kao ni kad bude kruzni.
-
neki
#2767 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
jbt...nekima ni crtež ne pomažespree wrote:to sto si naveo je jednostavno tako. ne moze se glavna gradska saobracajnica mjeriti sa longitudinalom koja je tek u izgradnji. ambasada je izgradjena poslije saobracajnice. alipasino je tako zamisljeno. ovdje vec postoji naselje sa velikim brojem stanovnika i ja stvarno ne vidim problem da se doda jos jedan prikljucak na kruzni tok. pa time se eliminisu svi problemi. dovoljno prostora ima. ja ne govorim o ovome sto bi se prikljucak pravio gdje sad stoje kontejneri, nego je neko napisao da bi se sa tog prikljucka na tranzit moglo ici samo desno. iako je glupo da se sjece tranzit i da cekas da te neko pusti da skrenes lijevo. lagano dodaju jos jedan prikljucak na kruzni tok i rijese sve probleme.holowey wrote:izlazis iz marsalke na zmaja od bosne, a hoces do americke ambasade i umjesto da ides lijevo 30m, sad te saobracaj "tjera" da vozis do pofalica, pa tu polukruzno do m.dvora pa onda prema ambsadi... ili te "tjera" da iz zmaja od bosne skrenes u h.cemerlica pa da ides okolo marsalke da bi dosao do ulaza u ambasadu... znam da je zabrana ulaza u ambasadu, ali dajem kao primjer... na a.polju imas stambeno naselje sa slicnim primjerom... i sta fali sto se vozi oko cijelog naselja? sta fali sto bi hrasno brdo moralo da vozi 500m vise da bi se ukljucilo na tranzit?spree wrote:sto ne mogu ovih sto samo sebe gledaju. daj da ja brze prodjem, a ostale zagradi, boli me kurko. to zivjeti kod sebilja i u hrasnom isto? ovo je ogromno naselje i sigurno dosta objekata imaju uredne dozvole. sve i da nema ne mozes odsjeci toliko naselje jer ti je bezveze dodati jos jedan prikljucak na kruzni tok. 14 ili 16 traka je skoro svejedno. zar izgradnja novih saobracajnica ne bi trebala da olaksa ljudima, a ne da oteza? sad ce ljudi ici 2km da se okrenu, pa da idu na drugu stranu. dakle 4 km dzaba. gdje tu izgubljeno vrijeme, opet isti ljudi ulaze u kruzni tok, a i bezvezno dodatno zagadjenje. mislim ako fakat struka kaze da je to najbolje ok, ali po mom laickom misljenju je nelogicno.
Priključak prema hrasnom brdu je nemoguće izvesti jer je planirani kružni tok skoro 3 metra niži od nivoa postojeće raskrsnice.
Ustvari fizički je moguće, ali bi u tih par metara priključne ceste nagib bio 100%
- spree
#2768 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
jbt ti na prosloj stranici pises da bi bilo previse prikljucaka, a na ovoj da je prevelika razlika u visini. odluci se koji je valjaniji razlog. ja sam vidio da ima neki potporni zid (i to pise na prosloj), ali nisam znao kolika je visina. ako je fizicki nemoguce jbg, ali ako se moze nivelirati da bude iole moguce sto da ne. na kraju boli me qrko ionako se dzaba palamudi, biti ce kako ce biti, samo da se sto prije zavrsi, jer ne moze biti gore od trenutne raskrsnice.neki wrote: jbt...nekima ni crtež ne pomaže
Priključak prema hrasnom brdu je nemoguće izvesti jer je planirani kružni tok skoro 3 metra niži od nivoa postojeće raskrsnice.
Ustvari fizički je moguće, ali bi u tih par metara priključne ceste nagib bio 100%
- Thorgerson
#2769 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Ja samo ne kontam u cemu je ovdje problem? Dakle, dobice prikljucak. Nece biti direktno na kruzni tok, nego na put koji ide na kruzni tok. Dakle, moraju voziti automobil jos nekih 50-ak metara i cekat koju sekundu vise.Haris.ba wrote:Ta "bagra" su građani koji glasaju. I možemo mi objašnjavati, i možemo mi misliti da im je bolje da nemaju spoj na kružni - ali oni su glasači. Tebi je interes da profuraš što brže tom trasom, njima je da imaju što više direktnih priključaka naselja.Thorgerson wrote:Problem je sto bagra hoce sve.
Nijedno drugo naselje se neće dići da protestvuje što oni hoće direktan spoj na kružni. I to je čitava priča.
Ponavljam, kad je Ivazović kao jedna kuća dobio izlaz na transferzalu, šta treba čitavo naselje?
Vidjećete čuda kad se bude pravila gradska autocesta (za jedno 20 godina) kada Buća Potok bude tražio direktan spoj na autocestu i izvrnu se kad skontaju da je planiran samo jedan spoj na Čengić Vili.

Pa ova rasrksnica, tj. sutra kruzni tok bi bila preoterecena ako se svi natakare na nju. Znaci tebi je ok da imamo kruzni tok sa 16 traka gdje se ne zna koja je prometnija. Pa ja samo mogu mislit na sta bi to licilo.
Dobili bi isto nakaradno rjesenje, kakvo imamo sada. Je li poenta nesto rijesiti, ili napraviti problem.
Upravo zato sto je i veliko naselje, pomjeren je izlaz malo nize da se rastereti kruzni tok.
Meni se cini da je ovdje proradio lobi pekare AS zajedno sa Motorexom, da su okupili hrpicu gradjana da se bune. Jer budimo realni, ovim potezom ce izgubit hrpu musterija i ona lokacija postaje haman pa bezvrijedna, narocito za pekaru. A ako dobije izlazak na kruzni tok, dize joj se vrijednost - duplo.
P.S. Vezano za Ivazovica, pa hoce nam to sad bit urnek za dalje? Dakle, sad se uvijek mozemo pozvati na taj presedan. Ivazovic nikada nije trebao dobiti ono ruglo od prikljucka - NIKADA. A doci ce i taj trenutak, kad ce se pojaviti administracija koja ce ono ruglo uklonuti i ukinuti istom prikljucak koji je dobio. Ruglo nevidjeno. I jos jedna stvar. Ivazovic je imao kakve takve papire, sto je najgore. Ovi nemaju nista. Projekat je tu, nego eto zapelo im hoce izlaz pa ajmo se bunit.
Last edited by Thorgerson on 27/02/2017 14:09, edited 1 time in total.
- Haris.ba
#2770 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Šta je nagib od 100% za golfa dvicu?
Nije mi jasno zašto se insistira na tom priključku, bolje im je da se insistira na proširenju Olovske ceste i spajanje iste kod raskrnice kod Bosmala.
Hoćeš desno iz naselja ideš na tranzit - hoćeš lijevo ili na Maltu ideš na raskrsnicu kod Bosmala.
Nije mi jasno zašto se insistira na tom priključku, bolje im je da se insistira na proširenju Olovske ceste i spajanje iste kod raskrnice kod Bosmala.
Hoćeš desno iz naselja ideš na tranzit - hoćeš lijevo ili na Maltu ideš na raskrsnicu kod Bosmala.
- Thorgerson
#2771 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
O kakvim ti kilometrima pises? Pogledaj sliku. Dakle, sa Hrasnog brda, dodjes na ul Mladih muslimana skrenes desno ako zelis ili skrenes lijevo i ides na kruzni odakle mozes ici u tri pravca.spree wrote:ubrzao bi se protok saobracaja. na skoro svim kruznim tokovima koji su kod nas napravljeni u zadnje vrijeme ostao je isti broj prikljucaka ili se cak i povecao, a protok saobracaja je brzi, da ne govorimo koliko je sigurnost poboljsana. moze se i sada prikljucak prebaciti kod kontejnera, ali nema logike, kao ni kad bude kruzni.
U cemu je problem? Sto se mora ici 40-50m dalje? Sto ce se morati cekati koja sekunda da se ukljuci?
Pa nema ni moja zgrada jbt direktan izlaz na ulicu. Odoh i ja okupit stanare, nek preoru park, posjeku stabla. Pa jbt ja zitav zivot kruzim ko budala po naselju da izadjem na saobracajnicu.
Ne mozes na ovakav kruzni tok trpat toliko saobracaja. Ne zna se koji je ulaz/izlaz frekventiji.
- Thorgerson
#2772 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Inzistira se zato sto poslovni prostori ondje fakticki vise nemaju nikakvu vrijednost.Haris.ba wrote:Šta je nagib od 100% za golfa dvicu?![]()
Ne bi me cudilo da se pocnu buniti sto su im napravili podhodnik. Tipa ono sto mi moramo hodati ispod ceste, a svi imaju pjesacke prelaze.
Jbt, napokon u situaciji da dobiju normalan ulaz za naselje, da se rijesi problem one nakaradne raskrsnice, da se smanji broj udesa, ne valja im.
Mada, meni nije jasno ni da li se uopste moze nesto mijenjati na ovom projektu, narocito ovako bitan zahvat. Ljudi vec poceli kopati, istrazivanja uradjena, sve isprojektovano i ovi se sad sjetili da se bune?!
- jao_situacije
#2773 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
ja ne kontam šta je problem, ko se ne može uključiti i gdje
možel neko pojasniti na nekoj slici ili karti
hvala

hvala
- spree
#2774 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
ma to je bila replika jer je neko napisao da ce se pri ukljucenju na tranzit moci samo desno. cak bi i to bilo ok kada bi se tamo negdje izmedju one autopraonice i pekare napravio prikljucak iz kojeg bi se isto moglo samo desno. tu valjda nije tolika razlika u visini. cak bi to i ubrzalo protok, a ne bi bilo presjecanja preko traka. ja fakat nisam strucan nego onako laicki pricam. vidjao sam kruzne tokove sa puno vise prikljucaka koji funkcionisu, ali eto valjda ovaj ne moze.Thorgerson wrote:O kakvim ti kilometrima pises? Pogledaj sliku. Dakle, sa Hrasnog brda, dodjes na ul Mladih muslimana skrenes desno ako zelis ili skrenes lijevo i ides na kruzni odakle mozes ici u tri pravca.spree wrote:ubrzao bi se protok saobracaja. na skoro svim kruznim tokovima koji su kod nas napravljeni u zadnje vrijeme ostao je isti broj prikljucaka ili se cak i povecao, a protok saobracaja je brzi, da ne govorimo koliko je sigurnost poboljsana. moze se i sada prikljucak prebaciti kod kontejnera, ali nema logike, kao ni kad bude kruzni.
U cemu je problem? Sto se mora ici 40-50m dalje? Sto ce se morati cekati koja sekunda da se ukljuci?
Pa nema ni moja zgrada jbt direktan izlaz na ulicu. Odoh i ja okupit stanare, nek preoru park, posjeku stabla. Pa jbt ja zitav zivot kruzim ko budala po naselju da izadjem na saobracajnicu.![]()
Ne mozes na ovakav kruzni tok trpat toliko saobracaja. Ne zna se koji je ulaz/izlaz frekventiji.
- Thorgerson
#2775 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Traze ovo crveno da im se napravi. Jer im je ovaj izlaz dole daleko. I ne izlazi direkno na kruzni, nego na put koji je spojen sa kruznim.jao_situacije wrote:ja ne kontam šta je problem, ko se ne može uključiti i gdje
hvala

A ja ih pitam sta cemo sa ovim putem koji bi presjecao taj prikljucak na kruzni? Gdje su upitnici, tu bi onda morali ici semafori. Ako ne bi isli semafori, onda cemo imati udese opet svako malo, kako misle strucnjaci to rijesiti?