Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
hordash

#2751 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by hordash »

Ne znam, ali znam da je drug ulazio na dxdiag i da je uredno stajalo i5 procesor, kao i na system properties. E sad da li je to uradio nekako preko registry-a ne znam, nisam ni ja neki aman-zaman maher sa kompjuterima pa da znam takve stvari.
blue033

#2752 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by blue033 »

Kako je on tačno napravio fake konfiguraciju to je sad najmanje bitno. Tvoj prijatelj je baš napravio dosta grešaka, ali sve se može ispraviti. Rašćića kontaktirati sa drugog profila i izraziti želju za kupovinom nekog boljeg laptopa. Kad se pojavi predati mu ovaj, a uzeti mu taj drugi. Ili mu uzeti oba, zavisi koliko je neko merhametli.

Inače možete vi provjeravati svašta, ali jedna od najvažnijih stvari kad kupujete laptop je, da li mu je matična ploča nedavno izašla iz šporeta. U tom slučaju je zavala poveća.
hordash

#2753 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by hordash »

Mozes li malo pojasnit to sa maticnom i sporetom, cisto informativno?
wolfie

#2754 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by wolfie »

hordash wrote:Mozes li malo pojasnit to sa maticnom i sporetom, cisto informativno?
Kad sta krepa na maticnoj/grafickoj, malo se ispece u rerni i opet dira. :D
blue033

#2755 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by blue033 »

Pa recimo imaš laptop na piku od 100 KM piše u kvaru nema slike na ekranu. Kupiš taj laptop i izvadiš matičnu i po proceduri ( google.com, youtube.com) "ispečeš" je u šporetu i u večini slučajeva laptop proradi i vrijednost mu poraste za par stotina maraka. Može raditi 15 dana, mjesec, pola godine zavisi koliko ko ima sreće, procedura se može i ponoviti nekoliko puta. Postoji i mogućnost sa brenerom ili let lampom, da se ne prži kompletna ploča.
hordash

#2756 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by hordash »

I postoji li ikakav nacin da se to provjeri ili samo kupovat novo?
EdoM1

#2757 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by EdoM1 »

E ja sam svakakvih "šminkanja" do sada vidio ali druže moj još nisam vidio da neko napravi lažnu konfiguraciju na laptopu/PC-u tako da je danas mašina, a sutra prosječna kanta. I na kraju krajeva ovaj Rasic ima samo jedan negativan dojam od 180, tako da je upitno ko je ovdje koga zajebao.
andador

#2758 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by andador »

Hvala, druže, što si postavio ovo. Svako ima svoje iskustvo, i daje različito mišljenje, ali ja smatram i mogu dokazati da me ovaj lik prevario. Iz poruka i malouman može uočiti šta je želio reći: "Mene zeznuo neko za auto, eh da ja sad tebe zeznem". Ja sam laptop provjerio 30min, ono osnovno što se može provjeriti. Hvala na ovim programima za identifikaciju procesora i grafičke, da sam znao za njih ranije, valjali bi. Lik me lagao dvije sedmice da je poslao po EuroExpress-u, ja se nadao, hajd rekoh: ima garanciju i pridržava se nje. Htio sam ja da se nađem s njim, ali nije htio pristati, uvijek pronađe neki razlog, posao... Nije poželjan za kupoprodaju, ne znam otkud mu ovoliki dobri dojmovi. Meni je bilo u korist da kupim dobar laptop, koji će mi koristiti uposlu, a uopće ne znam i nemam vremena za neko "kopiranje sistema", zezanje prodavača itd. Samo sam mislio da na osnovu ti dojmova stoji dobar prodavač, ali kod nas nije ništa sigurno. Zato ne nasjedajte i ponesite brdo programa i obarajte odmah sistem ukoliko kupujete laptop.
preludezalude

#2759 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by preludezalude »

blue033 wrote:Kako je on tačno napravio fake konfiguraciju to je sad najmanje bitno. Tvoj prijatelj je baš napravio dosta grešaka, ali sve se može ispraviti. Rašćića kontaktirati sa drugog profila i izraziti želju za kupovinom nekog boljeg laptopa. Kad se pojavi predati mu ovaj, a uzeti mu taj drugi. Ili mu uzeti oba, zavisi koliko je neko merhametli.

Inače možete vi provjeravati svašta, ali jedna od najvažnijih stvari kad kupujete laptop je, da li mu je matična ploča nedavno izašla iz šporeta. U tom slučaju je zavala poveća.
Ovo si potpuno u pravu. Ogroman broj laptopa na piku je upravo takav. Cim ga malo zagrijes - skontas da si se zeznuo.
Ja sam donedavno radio u jednom servisu racunara. Pa to je za nepovjerovati koliko dolazi laptopa na popravku sa upravo takvim prijasnjim radovima. A sve do zadnjeg su kupljeni na pik-u.
suspect_zero

#2760 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by suspect_zero »

Koliko si platio laptop od ovog lika?
Lopov-eliminator

#2761 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Lopov-eliminator »

@andador ovdje si nazalost najvise zeznuo ti sto ga nisi pregledao kako treba, ali opet, to ne mijenja cinjenicu da te je prevario.
Eh sad, trebao bi nam neko od ovih sto su na temi a znaju oko laptopa da li ima ista na laptopu (mislim i u sistemu) sto moze dati 100% tacne informacije? Od toga ovisi dosta, jer ako imaju negdje informacije koje se ne mogu prepravljati onda si ti zeznuo ali ako je ovaj nekako uspio BAS svugdje pomijenjat sve e onda te je bas prevario i nema ni najmanje opravdanje.

Bez obzira na ovo sve, rasic mislim da jest prevarant, bio bih licno u dilemi jel il nije da nije ovako odgovorio, ali posto je odgovorio ovako kako je odgovorio, definitivno jeste, u njegovom odgovoru ima vise rupa: izignorisao je sve sto mu je ovaj rekao u vezi poste sto ga je slagao znaci nije se udostojio ni odgovoriti na to, takodjer ga nije nazvao naredni dan a rekao je da hoce. I da, dojmove smo vec raspravili, dojmovi su puno vise od zbira transakcija i to se potvrdjuje i ovdje: nema 100% povjerenje, ima 1 negativan dojam i to kao prodavac i povrh svega ostavio mu ga je neko ko ima zvjezdanu znacku. U svakom slucaju, bice dodan na listu na strani 113.
andador

#2762 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by andador »

Lopov-eliminator wrote:@andador ovdje si nazalost najvise zeznuo ti sto ga nisi pregledao kako treba, ali opet, to ne mijenja cinjenicu da te je prevario.
Eh sad, trebao bi nam neko od ovih sto su na temi a znaju oko laptopa da li ima ista na laptopu (mislim i u sistemu) sto moze dati 100% tacne informacije? Od toga ovisi dosta, jer ako imaju negdje informacije koje se ne mogu prepravljati onda si ti zeznuo ali ako je ovaj nekako uspio BAS svugdje pomijenjat sve e onda te je bas prevario i nema ni najmanje opravdanje.

Bez obzira na ovo sve, rasic mislim da jest prevarant, bio bih licno u dilemi jel il nije da nije ovako odgovorio, ali posto je odgovorio ovako kako je odgovorio, definitivno jeste, u njegovom odgovoru ima vise rupa: izignorisao je sve sto mu je ovaj rekao u vezi poste sto ga je slagao znaci nije se udostojio ni odgovoriti na to, takodjer ga nije nazvao naredni dan a rekao je da hoce. I da, dojmove smo vec raspravili, dojmovi su puno vise od zbira transakcija i to se potvrdjuje i ovdje: nema 100% povjerenje, ima 1 negativan dojam i to kao prodavac i povrh svega ostavio mu ga je neko ko ima zvjezdanu znacku. U svakom slucaju, bice dodan na listu na strani 113.
Išao sam na "povjerenje". Znao sam i za Everest program, ali sam zaboravio u tom trenutku. Nije me trebao lagati, čekao sam 14 dana jer je konstantno govorio da je poslao poštom, a kad sam tražio šifru tovarnog lista na kraju mi dao neku lažnu, na osnovu tog sam provjerio i uvjerio se da uopće nije ništa poslao.
andador

#2763 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by andador »

suspect_zero wrote:Koliko si platio laptop od ovog lika?
550KM
navedeni

#2764 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by navedeni »

TheHound wrote:Tvoj prijatelj je vise kriv nego prodavac, i vrlo lako moze biti da tvoj prijatelj njega zeli prevariti (ne kazem da je tako ali postoji mogucnost).

Znaci prijatelj je sat vremena nesto "provjeravao" na laptopu i nije skontao da konfiguracija nije ok? Pa za sat vremena dusu mozes izvaditi laptopu a kamo li provjeriti konfiguraciju, zanima me samo sta je gledao toliko?

A druga strana price bi bila: sat vremena gledao laptop, nije nasao nista sumnjivo i kupio. Izvadio komponente i sad hoce drugi laptop. Kad je neko prevarant, nece ti sat vremena dati da gledas laptop jer ti je dovoljno 15 minuta da ispitas je li sve ok.
Ovdje se sve slazem...
najgori__od_svih

#2765 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by najgori__od_svih »

Muderris wrote:
hordash wrote:Prijatelj mi je kupio laptop od momka sa nikom >rasic< na pik-u. Radi se ovom laptopu:

Code: Select all

http://www.pik.ba/artikal/9961529/dell-inspirion-n5010-i5-procesor/
Provjerio je na licu mjesta onoliko koliko je mogao provjeriti i podaci o procesoru, ramu i grafickoj su se podudarali sa ovim na oglasu. Medjutim, kada je dosao kuci primjetio je da laptop steka na youtube-u i odlucio je da mu digne sistem. Tada je vidio da je bios zakljucan i da ne moze bootat osim sa pokrenutog Windowsa. I tako je i uradio. Nakon dizanja sistema dolazi do soka. Procesor je neki amd-ov sa jednom jezgrom, graficka je radeon 4200, hard disk je 250GB. Javio se prodavacu telefonom i ovaj mu je rekao da ce poslati drugi laptop, a taj da vrati. Nakon sto je proslo nekoliko dana laptop nije stigao. Drug je zvao Euroexpress (cini mi se da je tom kompanijom prodavac "poslao" zamjenski laptop) i oni su mu rekli da nista nije poslano. Poslije toga se prodavac vise nije htio javiti na pozive. Zatim mu je moj drug slao poruke na pik-u i cijela komunikacija je izgledala ovako:
Image
Image
Image
Image
I dalje se ne javlja na telefon, tvrdi da je kupac promijenio komponente, odbija bilo kakvu svoju odgovornost. Da ne govorim da do ovih obecanih poziva sa njegove strane nije ni doslo. Skraceno, pravi se lud, a sumnjam da nije znao da prodaje laznu konfiguraciju. Pretpostavljam da je pokusao uvaliti laptop misleci da kupac nikad nece saznati o prevari. Jos jedan dokaz svemu ovome je sto mu je navedeni laptop i dalje aktivan na pik-u i vjerovatno pokusava na istu foru prodati nekome drugom. Pokazalo se u ovom slucaju da dojmovi i ne igraju neku ulogu. Preporucujem izbjegavanje bilo kakvog kontakta sa navedenim prodavacem.

Da ponovim, njegov profil je:

http://www.pik.ba/profil/rasic/
Ne razumijem, šta je kolega provjeravao sahat vremena pa nije provjerio osnovne karakteristike, CPU, RAM i HDD?

e ovako ja sam prodavac laptopa kojeg je taj momak kupio prodao sam dosad ogroman broj laptopa i nisam nikad imao problema.

Evo da vam pokazem da se radi o njihovoj prevari i pokusavanju da se ja prikazem kao prevarant sada cu vam postaviti dio razgovora koji fali posto ovdje pise da je to citav razgovor a ocito da nije sto se vidi po datumu tvoje objave i datumu na razgovoru na piku to je samo jedan sitni dokaz a u razgovoru mozete procitati da je napisao da mu baterija ne drzi ni pola sata a samnom je u kaknju sjedio za laptopom vise od sata i na bateriji ga testirao i ja koliko znam prevaranti na piku prodaju robu preko brze poste i salju druge artikle i ja sam mogao tako isto ali nisam upalio sam auto otisao u kakanj i nasao se sa covjekom da mu prodam laptop mogao sam reci saljem samo brzom poostom i to je to a ne ici u kakanj koji mi i nije bliziu i rizikovati.

Image

A ubrzo cu postaviti i razgovor u kojem mi prijeti da ce objavljivati lazne informacije na forumima i da od njega
necu moc prodati vise nista
andador

#2766 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by andador »

navedeni wrote:
TheHound wrote:Tvoj prijatelj je vise kriv nego prodavac, i vrlo lako moze biti da tvoj prijatelj njega zeli prevariti (ne kazem da je tako ali postoji mogucnost).

Znaci prijatelj je sat vremena nesto "provjeravao" na laptopu i nije skontao da konfiguracija nije ok? Pa za sat vremena dusu mozes izvaditi laptopu a kamo li provjeriti konfiguraciju, zanima me samo sta je gledao toliko?

A druga strana price bi bila: sat vremena gledao laptop, nije nasao nista sumnjivo i kupio. Izvadio komponente i sad hoce drugi laptop. Kad je neko prevarant, nece ti sat vremena dati da gledas laptop jer ti je dovoljno 15 minuta da ispitas je li sve ok.
Ovdje se sve slazem...
Ja ipak mislim da niste u situaciji da osuđujete da li sam kriv, jer ja znam da me momak zeznuo, osjjetio sam po "novčaniku" razgovarao sam s njim i kad sam kupovao laptop, preko mob i pik-a. Tražio sam prodavače koji imaju dobre dojmove i prihvatljive proizvode. Ti dojmovi za moj slučaj ne služe ničemu, a ne vidim razlog da ja snimam sisteme i mijenjam matičnu ploču, samo sam htio da kupim odgovarajući laptop. Ovo sam podijelio s vama da i vi ne izvučete deblji kraj, da ne budete žrtva prevare, a ne da sad osuđujete, donosite pretpostvake, a niste sili u toj situaciji. Ja se iskreno nadam da nećete naići na ovakve neodgovorne tipove, jer kod nas ih je na svakom koraku. Provjerio sam ono osnovno i ne mogu ja sad rastavljati laptop pred čovjekom, a i ne znam, što je očigledno.
najgori__od_svih

#2767 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by najgori__od_svih »

Lopov-eliminator wrote:@andador ovdje si nazalost najvise zeznuo ti sto ga nisi pregledao kako treba, ali opet, to ne mijenja cinjenicu da te je prevario.

Ja sam rasic sa pika pa da ti malo pojasnim zato sto kazes da sam prevarant a u predhodnom postu sam objavio vec neke dokaze protiv oog kupca koji je sve ovo zapoceo

da razjasnimo i taj negativni dojam dojam je star vise od godine i ako pogledas transakcije vidjet ces dsa je taj lik kupio od mene jako puno stvari i onda smo imali problem oko jednog harddiska znaci nije neispravan laptop ili nesto drugo u pitanju a nije ni lazna konfiguracija nego neispravan disk i to je bio ispravan on prodao laptopo i stao kod covjeka ja nisam iamo dioskova da mu zamjenim i otvoreno mu rekao a disk je stao za mjesec dana sto mozete provjeriti po datumu prodaje artikala i po datumu ostavljanja dojma

ja nisam odgovarao na pitanj ao posiljci jer nisam poslao laptop i ne vidim razloga zasto bi mu poslao i kod mene si uocio rupe u razgovoru po kojima ti kazes da sam prevarant a kod tog lika nisi sto je kupio od mene a kod njega u postu stoji da baterija drzi pola sata a u kaknju kad smo se nasli i sjeli baterija bila na nekih 60% i on je radio sat vremena na laptopu dok se nije protosila onda smo se premjestili za drugi sto da ustekamo laptop u struju gdje je jos testirao zvo nekog svog lika ppitao sta ce provjeriti i sve provjeito sto je mogli i sad mu ni baterija ne drzi pa nisam ja neki carobnjak da to sve namjestim i napisao sam vec da sam prevarant rekao bi saljem samo postom i nebi se nalazio sa covjekom licno i prelazio bezveze 100 kilometara tamo vamo a nije mi sigurno hocu li prodati nego sam bio siguran u konfiguraciju i zato sam i otisao da se nadzemo

Jos bi da napomenem da se jako dobro razumije u informatiku da mu treba laptop za posla to je razloig vise da ga ne pokusavam prevariti

Ako malo bolje procitas nas razgovor i ovaj dio sto fali sto nisu oni objavili zakljucices da ja nisma prevarant

I jos jenda stvar ko garantuje da nije on odnijeo nekom laptop da mu snimi sistem i da mu taj nije zamijenio konponente jer je napisoa da mu se sve desilo nakon dizanja sistema
omega369

#2768 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by omega369 »

navedeni wrote:

Ovdje se sve slazem...
Mislim da je ovdje prece saznati da li je moguce na taj nacin zakljucati BIOS i 'nastimati' da ti sistem pokazuje laznu konfiguraciju! A laptop nije nimalo jednostavno rastaviti i zamjeniti komponente i to zna savako ko je to barem jednom uradio. treba ubaciti potpuno novu plocu i hladnjak a pri tome ne ostaviti nijedan jedini trag o otvaranju... hmm jako tesko izvodivo...
andador

#2769 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by andador »

najgori__od_svih wrote:
Muderris wrote:
hordash wrote:Prijatelj mi je kupio laptop od momka sa nikom >rasic< na pik-u. Radi se ovom laptopu:

http://www.pik.ba/artikal/9961529/dell-inspirion-n5010-i5-procesor/
Provjerio je na licu mjesta onoliko koliko je mogao provjeriti i podaci o procesoru, ramu i grafickoj su se podudarali sa ovim na oglasu. Medjutim, kada je dosao kuci primjetio je da laptop steka na youtube-u i odlucio je da mu digne sistem. Tada je vidio da je bios zakljucan i da ne moze bootat osim sa pokrenutog Windowsa. I tako je i uradio. Nakon dizanja sistema dolazi do soka. Procesor je neki amd-ov sa jednom jezgrom, graficka je radeon 4200, hard disk je 250GB. Javio se prodavacu telefonom i ovaj mu je rekao da ce poslati drugi laptop, a taj da vrati. Nakon sto je proslo nekoliko dana laptop nije stigao. Drug je zvao Euroexpress (cini mi se da je tom kompanijom prodavac "poslao" zamjenski laptop) i oni su mu rekli da nista nije poslano. Poslije toga se prodavac vise nije htio javiti na pozive. Zatim mu je moj drug slao poruke na pik-u i cijela komunikacija je izgledala ovako:
Image
Image
Image
Image
I dalje se ne javlja na telefon, tvrdi da je kupac promijenio komponente, odbija bilo kakvu svoju odgovornost. Da ne govorim da do ovih obecanih poziva sa njegove strane nije ni doslo. Skraceno, pravi se lud, a sumnjam da nije znao da prodaje laznu konfiguraciju. Pretpostavljam da je pokusao uvaliti laptop misleci da kupac nikad nece saznati o prevari. Jos jedan dokaz svemu ovome je sto mu je navedeni laptop i dalje aktivan na pik-u i vjerovatno pokusava na istu foru prodati nekome drugom. Pokazalo se u ovom slucaju da dojmovi i ne igraju neku ulogu. Preporucujem izbjegavanje bilo kakvog kontakta sa navedenim prodavacem.

Da ponovim, njegov profil je:

http://www.pik.ba/profil/rasic/
Ne razumijem, šta je kolega provjeravao sahat vremena pa nije provjerio osnovne karakteristike, CPU, RAM i HDD?

e ovako ja sam prodavac laptopa kojeg je taj momak kupio prodao sam dosad ogroman broj laptopa i nisam nikad imao problema.

Evo da vam pokazem da se radi o njihovoj prevari i pokusavanju da se ja prikazem kao prevarant sada cu vam postaviti dio razgovora koji fali posto ovdje pise da je to citav razgovor a ocito da nije sto se vidi po datumu tvoje objave i datumu na razgovoru na piku to je samo jedan sitni dokaz a u razgovoru mozete procitati da je napisao da mu baterija ne drzi ni pola sata a samnom je u kaknju sjedio za laptopom vise od sata i na bateriji ga testirao i ja koliko znam prevaranti na piku prodaju robu preko brze poste i salju druge artikle i ja sam mogao tako isto ali nisam upalio sam auto otisao u kakanj i nasao se sa covjekom da mu prodam laptop mogao sam reci saljem samo brzom poostom i to je to a ne ici u kakanj koji mi i nije bliziu i rizikovati.

Image

A ubrzo cu postaviti i razgovor u kojem mi prijeti da ce objavljivati lazne informacije na forumima i da od njega
necu moc prodati vise nista
Može, druže, postavi, ja nisam imao one poruke, obrisale se, a volio bih ja imam. Rekao sam da ću postaviti ovdje, što sam i uradio. Ne znam kako ćeš ti objasniti to da sam te zvao mali milion puta, da si me lagao da si poslao pošiljku brzom poštom i na kraju se ne želiš javiti. Čak sam htio dati preporuke i drugim ljudima, kolegama kojima trenutno trebaju laptopi da kupe od tebe, što sam ti i napisao. Ev donijet ću laptop gdje hoćeš i provjeri kako god želiš, to sam ti i nudio kad smo razgovarali, ali ti si se uvrijedio kad sam rekao da si me prevario. Ja sam spreman na dogovor, ali ti nisi i zato sam objavio ovdje. Ja garantujem, jer nije bogzna teško dići sistem, ako imaš cd. Laptop mi treba jer trebam za posao da naučim rad u programima za koje je neophodan jači laptop. Ne kažem ja da si prevario sve ljude, ali mene jesi.
rimano

#2770 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by rimano »

najgori__od_svih wrote:e ovako ja sam prodavac laptopa kojeg je taj momak kupio prodao sam dosad ogroman broj laptopa i nisam nikad imao problema.

U opisu artikla si naveo da je I5 procesor I da disk ima 320GB. Onda kazes da ste zajedno vidjeli da je 250GB. To znaci da si slagao I u opisu artikla I to je prevara. Dovoljno je to da se moze zakljuciti ko je u krivu a ko ne. Kupac je kasnije skontao da processor takodje ne odgovara opisu. Mozda je neko tebe zafrkao I dao ti laptop sa laziranim procesorom ali na ovakvim stvarima se dokazujes kao prodavac, ali ne ti se vodis logikom ako je tebe neko zafrkao zafrkaces I ti nekoga jer nije do tebe.

Pravi prodavac bi se izvinuo kupcu te uzeo laptop I vratio novac ili vratio dio novca kao kompenzaciju za prodaju pogresnog artikla ukoliko bi to kupac htjeo, a ti se pravdas time kako ti nisi nista dirao na tom laptopu I kupac je pogrijesio jer nije uspio provaliti tu podvalu.
andador

#2771 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by andador »

rimano wrote:
najgori__od_svih wrote:e ovako ja sam prodavac laptopa kojeg je taj momak kupio prodao sam dosad ogroman broj laptopa i nisam nikad imao problema.

U opisu artikla si naveo da je I5 procesor I da disk ima 320GB. Onda kazes da ste zajedno vidjeli da je 250GB. To znaci da si slagao I u opisu artikla I to je prevara. Dovoljno je to da se moze zakljuciti ko je u krivu a ko ne. Kupac je kasnije skontao da processor takodje ne odgovara opisu. Mozda je neko tebe zafrkao I dao ti laptop sa laziranim procesorom ali na ovakvim stvarima se dokazujes kao prodavac, ali ne ti se vodis logikom ako je tebe neko zafrkao zafrkaces I ti nekoga jer nije do tebe.

Pravi prodavac bi se izvinuo kupcu te uzeo laptop I vratio novac ili vratio dio novca kao kompenzaciju za prodaju pogresnog artikla ukoliko bi to kupac htjeo, a ti se pravdas time kako ti nisi nista dirao na tom laptopu I kupac je pogrijesio jer nije uspio provaliti tu podvalu.
U potpunosti se slažem, ja sam ga bukvalno molio dok mi nije "prikipilo" da se nađemo, da riješimo ovo, jer po njegovom, svako ko kupuje bolji laptop, u ovom slučaju i5 procesor je informatičar, dakle ne možeš pogledati film u HD-rezoluciji, odmah si informatičar. Pa jarane, na faxu sam imao informatiku, ako sam dobar student, logično je da znam i trudim se da naučim programe koji mi trebaju za posao, po tvom niko ništa ne smije znati, odmah je informatičar. Ja mislim da je informatičar onaj ko je uspio da lažira ovaj sistem, jer i rasic je vidio da je pisao i5 procesor, a kad sam oborio sistem, šokirao sam se jer je procesor AMD V160.
quarterback

#2772 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by quarterback »

najgori__od_svih wrote:I jos jenda stvar ko garantuje da nije on odnijeo nekom laptop da mu snimi sistem i da mu taj nije zamijenio konponente jer je napisoa da mu se sve desilo nakon dizanja sistema
ovo je suplja prica, i bilo bi super da pocnes koristiti tacke i zareze
xamp

#2773 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by xamp »

Rasicu, molim te nauci koristi tacku i zarez. Ili barem pritisni enter kad nisi siguran sta treba stat. Zaboli me glava pokusavajuci procitat sta si napisao...
andador

#2774 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by andador »

xamp wrote:Rasicu, molim te nauci koristi tacku i zarez. Ili barem pritisni enter kad nisi siguran sta treba stat. Zaboli me glava pokusavajuci procitat sta si napisao...
Naravno, u porukama on meni kaže kako je skupo platio svoje znanje. Iskreno, ne sumnjam u to njegovo znanje, i drago mi je što nas takvih ima, ali ako imaš znanje, trebaš ga dijeliti, to i jest osnovna njegova svrha. On je meni odgovorio da ne želi da me uči osnovama informatike, nego sam imao laptop pred sobom i trebao sam provjeriti sve kako bih otkrio da li je lažiran. Čovječe, nije svrha danas nekog prevariti, nego ostati pošten, da ljudi nemaju šta provjeravati, da odmah kupe od tebe proizvod i kasnije ti se zahvale na tvom poštenju i iskažu želju za saradnjom.
goran16v

#2775 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by goran16v »

Meni se ovih dana desila stvar tipicna za nase ljude i mentalitet... PIK korisnica (po nicku se lako zakljuci), tek registrovana bez transakcija i utisaka je ponudila komplet od 6 nekih sitnica koje su sve samo ne atraktive, cijena po dogovoru od kojih je samo jedna u stanju koje je meni interesantno. Uredno posaljem poruku sa pitanjem da li je zainteresovana da proda parcijalno. Ona odgovara da je mislila ponuditi komplet, da ima jos u ponudi ali da ja ponudim neku cijenu. Ponudim sasvim ok cijenu (koliko kosta nov ili takav na ebauy) i ponudim da dodjem i platim tu sitnicu na licu mjesta, ali doticna nece cak ni da odgovori moze - ne moze, a od tad je naravno bila online... :-)
Post Reply