Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
BHF_Manijak wrote:Sad procitah na drugom forumu, da se u slucaju kruga tri repke, gleda samo medjusobna kos razlika tih timova, sto dovodi do toga da moramo dernuti Litvu 15+!
Ne moramo. Sa 10 i vise uvijek ako Latvija dobije Makedoniju. Ako dobiju Makedonci dovoljna je samo pobjedaa
Kako ako Latvija dobije sa 10 koseva, kad onda necemo imati bolju kos razliku, Litvanija sad ima +16, a mi -7? Fakat ne kontam, izvini sto te zajebajem.
Znam da ne zajebavas
Ako su dvije ekipe izjednacene po broju pobjeda i poraza gleda se njihov medjusobni mec.
Ako je tri ili vise ekipa izjednaceno pravi se tabela sa samo njihovim rezultatima.
Nas jebe poraz od Letonije od 11 razlike jer u slucaju da oni dobiju Makedoniju mi moramo dobiti Litvaniju 10 razlike da bi bilo
BIH 1 - 1 -1 (kos razlika)
Litvanija 1-1 -2
Latvija - +3
zlajapravaraja wrote:Znaci ako sutra Makedonija smakne Letoniju sa 81:70, mi mozemo i izgubiti, ako se uspijemo prije pocetka nase utakmice dogovoriti sa Srbima da oni izgube protiv Crne Gore
Upravo tako
Srbi prenose dvije pobjede
Mi idemo dalje
Crnogorcima cast
Kakva filmcina na ftv se samo utakmice gledaju Ima finale US Opena zene ..
Nego hoce li i sutra morati biti neki prelomni faktor kao danas iskljucenje Ace,prekjucer opet svadja sa sudijama .. Ili cemo sutra ulog da bude dovoljno preloman
makedonija sigurno dobija sutra. ako sam dobro upratio samo pobjeda od tacno 11 razlike nama daje slobodu da izgubimo? dakle sutra samo dobiti litvaniju i prosli smo.
Mene boli glava dok čitam vaše postove.
Ovaj treba pobijediti ovoga, onaj treba pobijediti onoga, oni ne smiju izgubiti više od 10 poena razlike, ovi trebaju pobijediti sa 15 poena razlike, ovaj treba bilo kakvu pobjedu, onaj treba prvo pogledati kako će se završiti tuđa utakmica pa onda ako bude odgovarajući rezultat treba pobijediti svog protivika, ovaj ide dalje ako onaj ostvari bilo kakvu pobjedu, itd.
Ja samo znam da u slučaju da Makedonci drmnu Latvijce, a hoće ako Bog da, nas dalje vodi pobjeda protiv Litvanije i to je sve filozofija.
I nemojte misliti da nas je "jbla Latvija", jer da smo njih dobili tad, danas bismo pali ničice pred Makedoncima.
Litvanija je igrala produzetke sa CG pretp da su se istrosili ne znam kakva im je klupa pratili ih neko na turniru osciliraju li u igri tokom cetvrtina i jel samo vanjski sut forsiraju slicno Latvijcima..
I da.. Slovenci strašno oštećeni protiv Hrvata. Vidim, ni domaćinsko suđenje nije što je nekad bilo. Prvo, koraci istovjetni onima McCaleba, pa dva-tri čista faula u napadu se ne sude Hrvatima, pa onda ono uletanje Repeše na liniju slobodnih bacanja zbog kojeg je protestovala cijela dvorana i tražila opravdano tehničku grešku, ali...
FIBA sudije ne bih poželio ni najgorem neprijatelju.
I tako ćemo. Dijelom zbog volje ždrijeba, a dijelom zbog skandaloznog suđenja u kontinuitetu, u drugom krugu gledati treći razred evropske košarke tipa Hrvatska, Finska, Belgija... Realno i ruku na srce, cijela naša grupa je za dvije klasa bolja od skoro cijele grupe A i dijelom od grupe C.
Očekivao sam puno više od Litvanaca, za nadati se da sutra neće imati svoj dan, a da će nas šut ići i odbrana kao danas i ništa nije nemoguće.
Kad Slovenija uzme Španiju i zijani od Hrvatske, ili Rusi sa 4 poraza možemo i mi uzeti Litvance, ne igra im Sabonis.
Avdić jedan od rijetkih kvalitetnih poteza FTV-a.
Bravo momci za ove 2 pobjede idemo za 17 sati po još bitniju!
Impavidus wrote:Očekivao sam puno više od Litvanaca, za nadati se da sutra neće imati svoj dan, a da će nas šut ići i odbrana kao danas i ništa nije nemoguće.
Kad Slovenija uzme Španiju i zijani od Hrvatske, ili Rusi sa 4 poraza možemo i mi uzeti Litvance, ne igra im Sabonis.
Avdić jedan od rijetkih kvalitetnih poteza FTV-a.
Bravo momci za ove 2 pobjede idemo za 17 sati po još bitniju!
Hrvati lomi se rezultat oni klepe 3pts valja imat mu.da i za to,mada ono mi se nije svidjelo 2-3 puta sudija ne moze da prodje zbog repeše ovaj mu iza ledja urla i nista danas nama ponistavaju trojku na 2 poena,mcaleb gresku pravi i aco malo urgira odma tehnicka..
kandelabar wrote:Hrvati lomi se rezultat oni klepe 3pts valja imat mu.da i za to,mada ono mi se nije svidjelo 2-3 puta sudija ne moze da prodje zbog repeše ovaj mu iza ledja urla i nista danas nama ponistavaju trojku na 2 poena,mcaleb gresku pravi i aco malo urgira odma tehnicka..
Ajde da je samo to. Repeša je u jednom momentu prošetao sa playom hrvatske reprezentacije od linije slobodnih bacanja, pa skoro do centra. Cijela je dvorana počela urlati. To je čista tehnička greška, ali čista...
kandelabar wrote:Hrvati lomi se rezultat oni klepe 3pts valja imat mu.da i za to,mada ono mi se nije svidjelo 2-3 puta sudija ne moze da prodje zbog repeše ovaj mu iza ledja urla i nista danas nama ponistavaju trojku na 2 poena,mcaleb gresku pravi i aco malo urgira odma tehnicka..
Pa i Aco ulijeće u teren isto onako kao Repeša. Čak i češće. Ne može se dobiti tehnička zbog toga, osim u slučaju da dotakne protivničkog igrača. Kao što je Kidd u NBA-u uradio jednom.
Za sudije dijelim mišljenje, katastrofa. Ne samo kontra nas, al' za ostale me libo taki.
Ajde da je samo to. Repeša je u jednom momentu prošetao sa playom hrvatske reprezentacije od linije slobodnih bacanja, pa skoro do centra. Cijela je dvorana počela urlati. To je čista tehnička greška, ali čista...
da da, uletio skoro na pola terena da objasni ukicu nesto ali to je nebitno totalno. nije uticalo na tok igre. hrvati su posteno dobili veceras. vracali se dva puta sa -10 i takticki odlicno napravili faul na 3 sec do kraja jer nisu bili u bonusu