POsao-Popis stanovnistva
Moderator: anex
-
Umalo popisivac
#2751 Re: POsao-Popis stanovnistva
Neto je 500 maraka. Valjda ce nam priznati nesto i za kartu, nekih 50 maraka ali ne vjerujem da cemo dobiti sta vise od toga. A i to za kartu mozda ce ovisiti gdje ko zivi.
-
red_magic
#2752 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ja sam poslala zalbu prije mjesec dana i jos mi nisu nista odgovorili.Potočna pastrmka wrote:Da li je neko predavao žalbe na izbor kandidata za Lukavicu i kakav je odgovor dobio ?![]()
Zna li se koliko je kandidata pošteno primljeno na obuku tj. na rad u Lukavicu ?![]()
Koliko je bodova je bio minimum za prolaz ?![]()
I ima li išta od isplate ovog ostatka novca, jel to sve povezano sa ovim slučajem Budimir-Krajina ili ?
-
popisivac
#2753 Re: POsao-Popis stanovnistva
Umalo popisivac wrote:Neto je 500 maraka. Valjda ce nam priznati nesto i za kartu, nekih 50 maraka ali ne vjerujem da cemo dobiti sta vise od toga. A i to za kartu mozda ce ovisiti gdje ko zivi.
Koliko dnevno radite i je li u smjenama? Jel bas svaka subota radna?
-
lozze
#2754 Re: POsao-Popis stanovnistva
7h dnevno, svaka subota radna.popisivac wrote:Umalo popisivac wrote:Neto je 500 maraka. Valjda ce nam priznati nesto i za kartu, nekih 50 maraka ali ne vjerujem da cemo dobiti sta vise od toga. A i to za kartu mozda ce ovisiti gdje ko zivi.
Sent from my GT-N7105 using Tapatalk 2
-
Umalo popisivac
#2755 Re: POsao-Popis stanovnistva
Dnevno je 6 ili 6 i pol sati (nisam siguran). Radi se u smjenama i prva pocinje u 8 (ili 8.30) do 14.30. Smjene se rotiraju svakih 7 dana. Zadnja subota u mjesecu je slobodna.popisivac wrote:Umalo popisivac wrote:Neto je 500 maraka. Valjda ce nam priznati nesto i za kartu, nekih 50 maraka ali ne vjerujem da cemo dobiti sta vise od toga. A i to za kartu mozda ce ovisiti gdje ko zivi.
-
lozze
#2756 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ne siri dezinformacije, radi se od 7:30 do 14:30 i druga smjena od 15:30-22:30. Znaci 7h se radi, i svaka subota je radna, prvo su rekli da je zadnja subota slobodna, pa su kasnije definitivno rekli da se svaka subota radi. 500KM se placa i to mozda daju jos 50KM za kartuUmalo popisivac wrote:Dnevno je 6 ili 6 i pol sati (nisam siguran). Radi se u smjenama i prva pocinje u 8 (ili 8.30) do 14.30. Smjene se rotiraju svakih 7 dana. Zadnja subota u mjesecu je slobodna.popisivac wrote:Umalo popisivac wrote:Neto je 500 maraka. Valjda ce nam priznati nesto i za kartu, nekih 50 maraka ali ne vjerujem da cemo dobiti sta vise od toga. A i to za kartu mozda ce ovisiti gdje ko zivi.
Sent from my Galaxy Note II using Tapatalk
-
theprodigy
#2757 Re: POsao-Popis stanovnistva
ko obezbjedjuje isplatu plata za obradu podataka?
-
Umalo popisivac
#2758 Re: POsao-Popis stanovnistva
Da, neces ti dezinformacija i strahote radi li se pola sata vise ili manje. Logicnije mi je bilo da se pocinje u 8 pa sam zato mislio.lozze wrote: Ne siri dezinformacije, radi se od 7:30 do 14:30 i druga smjena od 15:30-22:30. Znaci 7h se radi, i svaka subota je radna, prvo su rekli da je zadnja subota slobodna, pa su kasnije definitivno rekli da se svaka subota radi. 500KM se placa i to mozda daju jos 50KM za kartu
Sto se subote tice, ja se sjecam da je direktor rekao da je zadnja subota u mjesecu neradna. Ovo sam provjerio i u Agenciji kad sam im nosio sliku, pa ako lazem ja lazu i oni.
-
lolol
#2759 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ima li price da ce neko odustati od tog posla? Ima li nade za nas sto nismo prosli ?
-
lozze
#2760 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ja sam bio prva smjena, a u drugoj smjeni je receno da se radis svaka subota. A i radi se od pola 8. Bar ja znam da u ponedjeljak moram tada dociUmalo popisivac wrote:Da, neces ti dezinformacija i strahote radi li se pola sata vise ili manje. Logicnije mi je bilo da se pocinje u 8 pa sam zato mislio.lozze wrote: Ne siri dezinformacije, radi se od 7:30 do 14:30 i druga smjena od 15:30-22:30. Znaci 7h se radi, i svaka subota je radna, prvo su rekli da je zadnja subota slobodna, pa su kasnije definitivno rekli da se svaka subota radi. 500KM se placa i to mozda daju jos 50KM za kartu
Sto se subote tice, ja se sjecam da je direktor rekao da je zadnja subota u mjesecu neradna. Ovo sam provjerio i u Agenciji kad sam im nosio sliku, pa ako lazem ja lazu i oni.
-
Umalo popisivac
#2761 Re: POsao-Popis stanovnistva
Upravo sam ja bio u drugoj smjeni i u drugoj smjeni nam je receno da se zadnja subota ne radi. Ma nije ni bitno na kraju krajeva, al et'. 
-
lozze
#2762 Re: POsao-Popis stanovnistva
Eh to je jako bitno hehe..bar meni...nadam se da tii imas bolju informaciju od mojeUmalo popisivac wrote:Upravo sam ja bio u drugoj smjeni i u drugoj smjeni nam je receno da se zadnja subota ne radi. Ma nije ni bitno na kraju krajeva, al et'.
-
Solarija
#2763 Re: POsao-Popis stanovnistva
I ja sam bila druga smjena i nama su reki da je zadnja subota u mjesecu neradna.
Pitanje jedno jel od ponedeljka krecemo u smjenu onako kako smo bili na obuci posto nama nisu nista definisali????
Pitanje jedno jel od ponedeljka krecemo u smjenu onako kako smo bili na obuci posto nama nisu nista definisali????
-
Umalo popisivac
#2764 Re: POsao-Popis stanovnistva
Krecemo onako kako smo bili i na obuci. Znaci, ko je bio na obuci prva, krece raditi prvu smjenu, ko je bio druga, radi drugu, prvih sedam dana, i onda se mijenjamo.
-
Umalo popisivac
#2765 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ma mislim, bitno je i meni.lozze wrote:Eh to je jako bitno hehe..bar meni...nadam se da tii imas bolju informaciju od mojeUmalo popisivac wrote:Upravo sam ja bio u drugoj smjeni i u drugoj smjeni nam je receno da se zadnja subota ne radi. Ma nije ni bitno na kraju krajeva, al et'.
Mene zapravo od svega najvise zanima/brine koliko ce izlaziti u susret sa zamjenom smjena zbog ispita, a ovaj posao ce raditi kako mi se cini dominantno studenti. Direktor je rekao da nema zamjena,
-
lolol
#2766 Re: POsao-Popis stanovnistva
Normalno da Vas studente nece pustati s posla radi ispita, a i kada bi se mjenjale smjene non stop bi bilo zamjena. Zato am fino kazem, vi sto vam se ne sviđa, ajmo vozdra, ima nas koji bi radili i nedjeljom ako treba. Osim toga uopste mi nije jasno zasto se jedan student prijavio za ovo kad zna da je to posao u trajanju od 9mj ili vise, pa normalno da ima ispite, toliko nas je slobodnih i bez posla... katastrofa!!!
-
Potočna pastrmka
#2767 Re: POsao-Popis stanovnistva
lolol wrote:Normalno da Vas studente nece pustati s posla radi ispita, a i kada bi se mjenjale smjene non stop bi bilo zamjena. Zato am fino kazem, vi sto vam se ne sviđa, ajmo vozdra, ima nas koji bi radili i nedjeljom ako treba. Osim toga uopste mi nije jasno zasto se jedan student prijavio za ovo kad zna da je to posao u trajanju od 9mj ili vise, pa normalno da ima ispite, toliko nas je slobodnih i bez posla... katastrofa!!!
Upravo tako lolol, studenti se ljute, neće moći na ispite, a mi nemamo ništa. A što kažeš radili bi svaki dan ako treba.
-
rokan
#2768 Re: POsao-Popis stanovnistva
mislim da nema puno studenata, cak ih ima dosta sa srednjom skolom. a posao je otprilike takav da je dovoljna i osnovna skola.
radno vrijeme je gadno za one koji zive u gradu jer je prva smjena od pola 8 a druga se zavrsava u pola 11 i radi se svake subote osim posljednje u mjesecu, bez toplog obroka, bez ikakvog odmora za vrijeme ljeta, neprijavljen a sve za 500 KM + 50 KM prevoza.
-
lolol
#2769 Re: POsao-Popis stanovnistva
Zato kazem napustajte odmah ako ti se ne sviđa. Nesto sto ti na prvi pogled nije bilo ok, nece ni na drugi. Jednostavno nesto sto je nekom ok, nekom drugom nije i nikad se nece uklopiti u to. Nema razloga da se silite s tom obukom i na samom pocetku rada odustanete, meni da se ne sviđa ja bih odustala odmahrokan wrote:mislim da nema puno studenata, cak ih ima dosta sa srednjom skolom. a posao je otprilike takav da je dovoljna i osnovna skola.radno vrijeme je gadno za one koji zive u gradu jer je prva smjena od pola 8 a druga se zavrsava u pola 11 i radi se svake subote osim posljednje u mjesecu, bez toplog obroka, bez ikakvog odmora za vrijeme ljeta, neprijavljen a sve za 500 KM + 50 KM prevoza.
-
Umalo popisivac
#2770 Re: POsao-Popis stanovnistva
A ma nemoj molim te. Ja znam da bi mnogi radili i nedeljom, zato nazalost poslodavci sve iskoristavaju zbog takvih. Ja sam isto bez posla. To sto ja studiram je moja stvar. Da mogu radije bih ostao i ljencario kuci ostatak dana, ne boj se. Radio sam i prije neke poslove i mogu ti reci da su od mene vise izostajali ne studenti nego ja. Ili je bolest, ili sahrane, trudnicko, frizure i sta sve ne itd itd A ispiti na kraju krajeva nisu svaki dan i od posla od 500 maraka i ocekujem odredjenu fleksibilnost, osobito zato sto je posao jednostavan.lolol wrote:Normalno da Vas studente nece pustati s posla radi ispita, a i kada bi se mjenjale smjene non stop bi bilo zamjena. Zato am fino kazem, vi sto vam se ne sviđa, ajmo vozdra, ima nas koji bi radili i nedjeljom ako treba. Osim toga uopste mi nije jasno zasto se jedan student prijavio za ovo kad zna da je to posao u trajanju od 9mj ili vise, pa normalno da ima ispite, toliko nas je slobodnih i bez posla... katastrofa!!!
Nakon direktora gospodja sto je govorila je ipak rekla da ce postojati malo slobode oko toga. A i za ovaj posao dodatne bodove je donosilo studiranje, kao i nezaposlenost itd. Tako je je ovo izmedju ostalog namjenjeno i studentima.
Last edited by Umalo popisivac on 24/01/2014 11:34, edited 2 times in total.
-
Umalo popisivac
#2771 Re: POsao-Popis stanovnistva
Gadno je radno vrijeme. Ja recimo drugu smjenu cu u kucu uci negdje oko cca 00.00rokan wrote:mislim da nema puno studenata, cak ih ima dosta sa srednjom skolom. a posao je otprilike takav da je dovoljna i osnovna skola.radno vrijeme je gadno za one koji zive u gradu jer je prva smjena od pola 8 a druga se zavrsava u pola 11 i radi se svake subote osim posljednje u mjesecu, bez toplog obroka, bez ikakvog odmora za vrijeme ljeta, neprijavljen a sve za 500 KM + 50 KM prevoza.
Ovo mislis srednjoskolaca?
- jasko_ja
#2772 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ovdje su se javljali ljudi koji su imali max broj bodova na testu, nezaposleni, VSS, radili na popisu. Dakle imali max broj bodova po svim osnovama i nisu prosli. O kakvim SSS i studentima pricamo...
-
Umalo popisivac
#2774 Re: POsao-Popis stanovnistva
Pa i ja sam isto zaokruzio "nezaposlen" jer je nosilo vise bodova od "student". Zelim reci da dok je postojala opcija "student" znaci da je jedna od ciljanih grupa za ovaj posao uz nezaposlene bila i studentska grupacija.jasko_ja wrote:Ovdje su se javljali ljudi koji su imali max broj bodova na testu, nezaposleni, VSS, radili na popisu. Dakle imali max broj bodova po svim osnovama i nisu prosli. O kakvim SSS i studentima pricamo...
To za srednjoskolce nije ni meni jasno. Je li se tu misli o ljudima koji su zavrsili srednju ili jos idu u srednju. Jer ako idu u srednju onda je pitanje imaju li 18 godina a koliko mi je poznato za posao se trazila punoljetnost.
Meni su tamo ljudi vecinom djelovali u nekim studentskim godinama, a bilo je svakako i starijih. Srednjoskolaca bas ne bih rekao. Isto tako na mjestu za rucnu obradu podataka vecinom su popisivaci, tako da tu nema nikakvih srednjoskolaca.
Last edited by Umalo popisivac on 24/01/2014 12:13, edited 1 time in total.
-
rokan
#2775 Re: POsao-Popis stanovnistva
mislim na one sa zavrsenom srednjom skolom.