Željko Komšić osniva novu stranku

Locked
ultima_palabra

#2751 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by ultima_palabra »

Pa glasala je i za nakaradnu vladu KS - "SDA plus par privatnika" :D
Altsa

#2752 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Altsa »

Komsic je u kontaktu sa politicarima iz rs-a...samo toliko
dustaban

#2753 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by dustaban »

Altsa wrote:Komsic je u kontaktu sa politicarima iz rs-a...samo toliko
Ma on je u kontaktu sa svima, osim sa narodom kome pripada!
:mrgreen:
Revoltage

#2754 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Revoltage »

Opaaaaa inicijali D.Č. iz rs-a. ;-)
nosara

#2755 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by nosara »

dustaban wrote:
Upravo suprotno... Iznenadices se...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2756 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by -LIBERO- »

Nosara, aktiviraj se :D :dance: :thumbup:
nosara

#2757 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by nosara »

Tesko, gusi me demokratija... :evil:
Dekstroza

#2758 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Dekstroza »

dustaban wrote:
Plaho si mi se ti zabrinuo za njega. Brini se ti za svoje nacionalne lidere, imas tu dovoljno brige s njima,
Revoltage

#2759 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Revoltage »

Ja mislim da će se neki iznenaditi i to debelo. Usput pitanje, ima li Željko kakvog roda u Livnu ili otišao samo brati gljive tamo?
dustaban

#2760 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by dustaban »

Dekstroza wrote:
dustaban wrote:
Plaho si mi se ti zabrinuo za njega. Brini se ti za svoje nacionalne lidere, imas tu dovoljno brige s njima,
De mi objasni matereti ko su to moji nacionalni lideri.
nosara wrote: Upravo suprotno... Iznenadices se...
Revoltage wrote:Ja mislim da će se neki iznenaditi i to debelo...
Ja momaka sto prijete iznenadjenjima! Haj da vidim to iznenadjenje, gorim od radoznalosti.
Napravi li Komsic stranku, nebitno koliku, ali cija ce dva frtalja biti nebosnjaci i jedan frtalj djelovati u RS-u... pa ja cu... eto vi mi smislite sta da uradim u tom slucaju
pemanapemani

#2761 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by pemanapemani »

Možemo se složiti u jednom, privrženost Željka Komšića Bosni i Hercegovini je neupitna.

Eto, taman da dobije sve i jedan glas od Bošnjaka, zašto bi to bio problem?
Stvar je još apsurdnija, smiješnija, ali u neku ruku, i jako žalosna. Šta su postigli dosadašnji "bošnjački političari", odnosno, koje je to blagodeti na svojoj koži osjetio bošnjački narod? :-) :-)

Zaboravljamo da 50% građana sa pravom glasa, to pravo ne iskorištava.
Onaj ko se istinski uhvati u koštac sa korupcijom i ko stane na žulj kriminalcima može očekivati podršku iz čitave države. Podrška bi bila neravnomjerna, ali s vremenom ...

To još niko nije pokušao, ali se godinama vrti priča kako je nemoguće dobiti podršku od "svih".

Nadam se da će Željko uspjeti. :bih:
StupskaBitanga

#2762 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by StupskaBitanga »

On nema kao SDA i vrh SDP toliko afera iza sebe pa nek otvori ladice i krene
Naći će se svašta
dijaliza

#2763 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by dijaliza »

Misliš? Šta?
StupskaBitanga

#2764 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by StupskaBitanga »

dijaliza wrote:Misliš? Šta?
Vjeruj svašta
Iznenadio bi se
Opetja033

#2765 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Opetja033 »

vee-jay wrote:Komsic ce samo i jedino biti relevantan u Federaciji. Tako je bilo tako ce i ostati. Ni SDP ni NS ni Komsic niti jedna druga stranka iz Federacije nisu nimalo krive sto ih se ne glasa na podruciju RSa.
Upravo. Ne perem ni SDA, ni SDP ni Komsica od odgovornosti ali stavljati ovo breme Komsicu moze samo neko ko je zlonamjeran ili opterecen mantrom "kme, kme - zasto nas oni u BL i Listici ne vole".

Naravno, glasati za Komsica necu. Medjutim zaista i njemu i njegovoj stranci zelim sve najbolje. Doci ce kao osvjezenje u ovo politicko sivilo.

Dobio sam info, iz dosta pouzdanih izvora da ce se ovoj stranci prikljuciti i jedan od SDP-ovih nacelnika. Naravno, znam koji je u pitanju ali ne bih da letim pred rudu. Zelio bih samo da mi, ukoliko su mogucnosti i ukoliko znaju nesto o ovome, ovi iz "Komsiceve incijative" (pri nedostatku boljeg imena) potvrde ili negiraju. Ne, ne radi se o Imamovicu.
Damir_5

#2766 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Damir_5 »

Heh 113 stranica brljezgarija, poslije ne znam koliko mjeseci, a "nidje" ni "s" od stranke? Dok on osnuje stranku, Zlaja ce rasfuckati cijelu drzavu da ce se velikosrbi lupati u glavu sto ga nisu u 90 tim postavili pa da to sve odrade mirnim putem?

Pa hajde Komso zaboga miloga vise, nepravis Republikansku stranku Amerike, registruj stranku, uzimaj Zlaji kadrove, posebno zastupnike u drzavnom parlamentu, pa onda pravi statut ili sta vec radis.
Haustorče

#2767 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Haustorče »

Opetja033 wrote:
vee-jay wrote:Komsic ce samo i jedino biti relevantan u Federaciji. Tako je bilo tako ce i ostati. Ni SDP ni NS ni Komsic niti jedna druga stranka iz Federacije nisu nimalo krive sto ih se ne glasa na podruciju RSa.
Upravo. Ne perem ni SDA, ni SDP ni Komsica od odgovornosti ali stavljati ovo breme Komsicu moze samo neko ko je zlonamjeran ili opterecen mantrom "kme, kme - zasto nas oni u BL i Listici ne vole".

Naravno, glasati za Komsica necu. Medjutim zaista i njemu i njegovoj stranci zelim sve najbolje. Doci ce kao osvjezenje u ovo politicko sivilo.

Dobio sam info, iz dosta pouzdanih izvora da ce se ovoj stranci prikljuciti i jedan od SDP-ovih nacelnika. Naravno, znam koji je u pitanju ali ne bih da letim pred rudu. Zelio bih samo da mi, ukoliko su mogucnosti i ukoliko znaju nesto o ovome, ovi iz "Komsiceve incijative" (pri nedostatku boljeg imena) potvrde ili negiraju. Ne, ne radi se o Imamovicu.
Da nije Berilo, on voli da mijenja stranke :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :bih:
kosac23

#2768 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by kosac23 »

inicijali Dž.B.? ;)
slucajni prolaznik

#2769 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by slucajni prolaznik »

vee-jay wrote:Komsic ce samo i jedino biti relevantan u Federaciji...
I ne treba dalje. Ja sam zadovoljan i Kantonom Sarajevo 8-)

Kad pocisti sve smece i rastjera ovu bagru koja se nakotila u ove dvije decenije, jednostavno je preci kantonalne ili entitetsku liniju. U stvari, sama ce popucati :D
muzicar_iz_parka

#2770 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by muzicar_iz_parka »

Genije wrote:pa osnoval je više :cry:
Kako bi onaj crnogorski film/serija: Đekna još nije umrla a kad će ne znamo.
kosac23

#2771 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by kosac23 »

ozbiljno,ima li iko makar neku poluprovjerenu informaciju kad bi konstituirajuca sjednica mogla da se desi? bio bih zahvalan da mi neko ko zna odgovori pa moze i na pp... hvala!
AlipasinskaBaraba

#2772 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by AlipasinskaBaraba »

kosac23 wrote:ozbiljno,ima li iko makar neku poluprovjerenu informaciju kad bi konstituirajuca sjednica mogla da se desi? bio bih zahvalan da mi neko ko zna odgovori pa moze i na pp... hvala!
..još nije vrijeme da se krene al' ......... biće, biće... uskoro :-D
vee-jay

#2773 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by vee-jay »

Opetja033 wrote:

Dovoljno sam upratio tvoje postove da zakljucim da nas veoma malo povezuje. Ali eto ovo misljenje dakle dijelimo. Pa da na tren zaboravim ono sto znam i upitam: zasto naravno neces glasati za Komsica?
vee-jay

#2774 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by vee-jay »

slucajni prolaznik wrote:
vee-jay wrote:Komsic ce samo i jedino biti relevantan u Federaciji...
I ne treba dalje. Ja sam zadovoljan i Kantonom Sarajevo 8-)

Kad pocisti sve smece i rastjera ovu bagru koja se nakotila u ove dvije decenije, jednostavno je preci kantonalne ili entitetsku liniju. U stvari, sama ce popucati :D
Ja ne ocijenjujem, ja analiziram.

Komsic je po meni pozitivna snaga ali ona nece donijeti progres, niti na politickoj sceni niti na drustvenoj sceni BiH. Znam da sam ponovio hiljadu puta: rjesenje nije u politici... Krivi smo mi...
Opetja033

#2775 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Opetja033 »

vee-jay wrote:
Opetja033 wrote:

Dovoljno sam upratio tvoje postove da zakljucim da nas veoma malo povezuje. Ali eto ovo misljenje dakle dijelimo. Pa da na tren zaboravim ono sto znam i upitam: zasto naravno neces glasati za Komsica?
Dijelimo u potpunosti. Komsica cijenim kao covjeka, i to zaista. Kao politicar je prosjek. Isto tako ne vidim ga kao nekog Mesiju koji ce spasiti BiH, prosto mi se place od zalosti kada vidim kako ljudi lutaju od "Mesije" do "Mesije". Pogotovo jedan odredjeni dio bh drustva. Jucer je to bila NS, prekjuce Zlatko a sutra Zeljko. Medjutim Zeljko itekako ima potencijal da bude jedna od glavnih stijena u probosanskom bloku. Za njega necu glasati jer nisam ljevicar, necu zbog one slike u kabinetu, necu jer nisam osoba koja luta pucinom bh politike od izbora do izbora.

Ukoliko oko sebe okupi prave ljude, siguran sam da ce iduce izbore pocijepati. Ovo "pocijepati" je uslovno receno, uzimajuci u obzir da je nova stranka u pitanju. Bice odmah iza SDA na prostoru FBiH i medju prve 3-4 stranke na nivou BiH. 100% sam ubjedjen u ovakav izhod.

Medjutim bojim se da taj vas idealizam povodom Komsiceve nove stranke ne splasne odmah nakon izbora kada Komsic bude u situaciji da bira koalicionog partnera. Izabrao li SDP ili SDA - izgubice zasigurno dio onih koji ga podrzavaju.

Dakle sazetak: smatram pojavu njegove stranke na bh politickom nebu pozitivnom pojavom, ne smatram ga vanserijskim politicarom ali znam da nikada ne bi prodao ovu drzavu i sasvim sam siguran da ce, bas kao sto sam i rekao, biti jedan od najcvrscih dijelova probosanskog bloka. Nisam bio nimalo cinican kada sam i njemu i njegovom politickom projektu zazelio puno srece.
Locked