Novi Golf 7 dolazi u septembru

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#2751 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by mk ultra »

respo wrote:a razlika cijene kad su kupljeni novi je?
redovne cijene oko 2000-2500KM
Ovaj 1.6 HDI je oko 36k + koliko vidim neke doplate ima oko 1500KM, Golf je mislim bio oko 38k, mozda cak i nize zbog toga sto je vec trebala da krene prodaja golfa 6
respo

#2752 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by respo »

u biti znaci dodje da je ista cijena tih nekih 2000 skuplje platis ime jer je na ovim prostorima ipak vece ime od pezoa
goran16v

#2753 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

mk ultra wrote:
respo wrote:a razlika cijene kad su kupljeni novi je?
redovne cijene oko 2000-2500KM
Ovaj 1.6 HDI je oko 36k + koliko vidim neke doplate ima oko 1500KM, Golf je mislim bio oko 38k, mozda cak i nize zbog toga sto je vec trebala da krene prodaja golfa 6

Sudeci po celicnim 15"-kama, crnim lajsnama i retrovizorima, da nema maglenki ovo je osnovni Trendline i kostao daleko manje od 38k KM tj da je kostao nekih 34k.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#2754 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by mali_milojica »

Evo nek su kostali isto. Po 35k svaki. Za sest godina si na 308 izgubio 4000 KM vise ili oko 700 KM godisnje.
S obzirom da je noviji model,da si drugaciji od drugih (bubam njih 20 000 koji su kupili petice,sto polovne sto nove)i ne viđas toliko cesto druge da imaju isti auto kao ti,nemas auto koji ima policija + imas lijep i ugodan san (neprocjenivo),po meni vrijedi svake marke.
citroen xm

#2755 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Meni su ta dva auta neuporediva(u korist P308) ma koliki pad cijene bio. Ali kada se uzme razlika u cijeni novih i polovnih, nije to 4000 KM sigurno.
goran16v

#2756 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

mali_milojica wrote:Evo nek su kostali isto. Po 35k svaki. Za sest godina si na 308 izgubio 4000 KM vise ili oko 700 KM godisnje.
S obzirom da je noviji model,da si drugaciji od drugih (bubam njih 20 000 koji su kupili petice,sto polovne sto nove)i ne viđas toliko cesto druge da imaju isti auto kao ti,nemas auto koji ima policija + imas lijep i ugodan san (neprocjenivo),po meni vrijedi svake marke.
Sve to je samo slaba utjeha za ocigledan gubitak, a o gubitku je bilo rijec.

EDIT
p.s. Kome god je bitno da ne vozi auto kakav vozi policija, P-308 je unikat na cesti i pravo rjesenje :D

Image
Last edited by goran16v on 22/04/2013 00:04, edited 2 times in total.
goran16v

#2757 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

citroen xm wrote:Meni su ta dva auta neuporediva(u korist P308) ma koliki pad cijene bio. Ali kada se uzme razlika u cijeni novih i polovnih, nije to 4000 KM sigurno.
To sta je tebi neuporedivo zadrzi za sebe, sta je je u praksi (ne)uopredivo pokazuje cijena. Inace u pravu si, nije to 4k KM ovaj Golf 1,9 TDI Trendline je bio jeftiiniji od ovog Peugeota, sto znaci da je razlika u gubitku veca od 4k KM.
respo

#2758 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by respo »

dodatno ugraditi multilock-ove cobre zebre aligatore
pored tog opipljivog dodje onaj subjektivan stav kakva je u jednog i u drugog udobnost kakav je osjecaj u voznji itd
koliko kosta odrzavanje jednog koliko drugog itd
mislim da bi dosli do cifre daleko manje od 4000
goran16v

#2759 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

respo wrote:dodatno ugraditi multilock-ove cobre zebre aligatore
pored tog opipljivog dodje onaj subjektivan stav kakva je u jednog i u drugog udobnost kakav je osjecaj u voznji itd
Po cemu je odrzavanje Peugeota 308 HDI-a (toliko) povoljnije od Golfa 1,9 TDI?
respo

#2760 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by respo »

goran16v wrote:
respo wrote:dodatno ugraditi multilock-ove cobre zebre aligatore
Po cemu je odrzavanje Peugeota 308 HDI-a (toliko) povoljnije od Golfa 1,9 TDI?
ko je napisao da je povoljnije?
goran16v

#2761 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

respo wrote:
Po cemu je odrzavanje Peugeota 308 HDI-a (toliko) povoljnije od Golfa 1,9 TDI?[/quote]
ko je napisao da je povoljnije?[/quote]

Po boldiranom se da naslutiti da je odrzavanje 308 jeftinije.
respo

#2762 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by respo »

da se naslutiti?
nemoj ti nista slutiti ziv bio
nego govorim uporedi sve to pa bi vidjeli pravi raspon gubitka ili dobitka tih para kad prodas polovno auto
golfiista

#2763 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by golfiista »

99% automobilskog svijeta kaže da je Golf prvi u kompaktnoj klasi po svim mjerilima i standardima, a onda dođe par dokonih forumaša sa skromnim poznavanjem svijeta automobilizima, najčešće iz perspektive putnika u tramvaju, i pametuje kako je ovaj ili onaj kompakt ipak bolji ovako, onako, ne kakite živi bili.

I to hajde da kažu Focus je skoro pa kao Golf, ili Astra će za koju godinu biti dobra kao Golf, nego ovdje porede kralja sa super nenadjebivim Citroenima ili Pežoima koji su sve druge samo ne ozbiljni automobili i to samo zato što voze francuza jer je ipak Golf bio preskup.
drndalo

#2764 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by drndalo »

Prokuzio si sviju koji smiju reci ista protiv "kralja"...

Jebote, jesi li ti uopste svjestan svog idolopoklonstva ??? Golfaskog... Tebe slusajuci, Golf ce jos ispasti auto, a ne prevozno sredstvo... E cuj, "KRALJ"... Jesi li pokusao sa strucnjacima utvrditi odakle to vuce korjene ? Nesretno djetinjstvo u kojem se nista vise od Fice nije moglo imati, a direktor skole ti imao G2D, i tada si rekao:"Imacu ga i ja jednog dana!"?
golfiista

#2765 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by golfiista »

To je METAFORA, ja koji si ti golfomrzac ( bez nekog posebnog razloga, sem što voziš talijansko smeće ).
I Golf jeste KRALJ u odnosu na vozila kompaktne klase i to nema veze sa djetinjstvom bilo čijim. Za nekih sto godina, kada nadođu i ostali proizvođači ( ako se ikada to desi ) Golf će i tada biti primus inter pares, u najmanju ruku. Ebote Stilo u shupak!
drndalo

#2766 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by drndalo »

Malo si ti mene pomijesao s nekim, s ljubavi prema Stilu, a i prema shupku, nemoj meni svoje snove imputirati...

Ne mrzim nikoga, pa ni Golfa, ali znam ocijeniti svacije pluseve i minuse...

P.S. Znaju li ti roditelji da su na tek trecem mjestu tvoje ljubavi ? Nakon Golfa, i Golfa...?
golfiista

#2767 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by golfiista »

Ma ti i Johntra, trećeg vam nema! :D
goran16v

#2768 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

respo wrote:da se naslutiti?
nemoj ti nista slutiti ziv bio
nego govorim uporedi sve to pa bi vidjeli pravi raspon gubitka ili dobitka tih para kad prodas polovno auto
Ti ili ne znas o cemu je rijec ili ne znas sta hoces da kazes. Ovdje se govorilo o padu cijena i sta osim cijena kad su bili novi i cijena kad su strai X godina treba jos da se uporedi da bi se vodio ukupni gubitak? Ako mislis da je ukupni gubitak/trosak na konto odrzavanja manji, pa je razlika u gubitku za 2 auta u linku manja od 4k KM (gubitak je zapravo veci jer je Golf sa linka nov kostao manje nego nov 308 sa linka), onda objasni kako. U slucaju ova 2 auta jedini realni trosak na strati Golfa kojeg nema na strani 308-ice je sigurnost, a tu je milja zaklopi kako hocees, i opet ostaje 3 i vise hiljada razlike u padnu vrijednosti.
condy

#2769 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by condy »

goran16v wrote:
condy wrote: Odgovorno tvrdiš, jel :D

Peugeot, na tržištu model 308 drži od početka 2008. godine. VW je od 2009 godine ili kraja 2008 godine krenuo sa G6 modelom, koji je tehnološki mnogo napredniji od tog Peugeota. Sama činjenica da je polovan 308 jeftiniji od Golfa G5, govori za sebe.

Izbor motora kod Golfa je raznovrsniji i bolji, pogotova kad je rječ o TSI benzinaca, koji su daleko ispred svakog francuskog turbobenzinca po perfomansama. Zatim da ne spominjem izvedbe R32 ili GTI verziju. Raznovrsniji paketi opreme, pogotovo bolja unutrašnja izvedba, sa color displejem ili velikim navigacijama i sl. što Peugeot uopće nema u ponudi, odnoso Golf G6 je u svakom segmentu tehnološki daleko ispred tog Peugeota. Za to vrijeme je VW na tržište plasirao još i G7 a da iz Peugeota nema uopšte najava da bi mogao ubrzo doći nasljednik 308.

Po meni Peugeot 308 je u rangu Golfa G5, jer paketi opreme, materijal unutrašnjosti, i sl. je za poređenje sa Golfom 5, čak i tu Peugeot 308 zaostaje i gubi, jer izmeđuostalog 308 nema stražnji multilink ovjes, koji ima svaki G5. Ako si imao priliku voziti auto sa tim ovjesom, onda ti je jasno kakva je to razlika u vožnji. Zatim, razlika između FAP filtera i DPF filtera, i da dalje ne nabrajam....jednostavno najlakše je reće ma sve je to isto, taj precjenjeni Golf se samo malo ušminkao i to je to ali ja sam naveo neke konkretne stvari i ima ih još jer jako dobro znam i jendog i drugog, jer i sa jednim i sa drugim imam više kilometara neko što će neki napraviti za 10 godina.
Ispravak netocnog navoda:

1. P-308 se prodaje od 2007. godine (vozio P-308 1,6 THP kupljen nov 2007. u Bloku)
2. P-308 je imao kolor cenralni displej od pocetka (upravo ovaj iz tc. 1) sto znaci prije Golfa jer ga u G-V nije bilo
3. P3-8 ne samo da je ima veliku navigaciju nego ima flip displej dok Golf ima fiksni pa ti racunaj sta je tehnoloski naprednije

Ides u detalje o kojima ocigledno ne znas dovoljno, a hvalis se da dobro znas i jednog i drugog i kilometrazom, sta bi tek bilo da je fakat tako... :-)
Dovoljno mi je da znam i jedan i drugi bolje od tebe, sve ostalo su nijanse.

Veoma je značajna informacija, koju si nam rekao, odnosno da li je to bila 2007 godina ili 2008 godina :-)

Color displej podrazumjeva displej u više boja, i to u svim izvedbama a ne samo kod nekog sportskog primjerka, u koji se ugrađuje oprema iz automobila više klase. To bi isto bilo kao da bi neko rekao, pa ima sve to Golf R32. Taj Golf sa običnim Golfom ima samo isto ime. U 95% primjeraka P-308, a kojih najviše ima na cesti, nema color displej, već obični mali zastarjeli jednobojni crveni.

Golf V, za tvoju informaciju ima kolor displej kod modela sa orginalnom navigacijom. Da ne bi odmah poletio i vikno, netočno, evo ti slika pa gledaj...

http://www.google.ba/imgres?imgurl=http ... g&dur=1602
condy

#2770 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by condy »

direstraits0078 wrote:
condy wrote: Zatim, razlika između FAP filtera i DPF filtera,
:lol: :lol: :lol: :lol: Grohotom se smijem. :lol: :lol: :lol: Koja je razlika, o veliki stovaoce njemackog inzinjeringa. :lol: :lol: :lol:

Hint: Diesel Particle Filter vs. Filtre à Particules vs. DieselrußPartikelFilter

:-) Koju poruku poslati, a da vec nije odaslana... :run:

Razlika je u tome što DPF filteri ( kod VW vozila i dr. ) ne koristi nikakav aditiv za rad, dok FAP filteri ( Kod HDI motora ) koriste aditive, i bez njega ne mogu raditi :)

Pamet se ne stiče tako lako, to trebaš da znaš, kad idući put se budeš pravio pametan.
goran16v

#2771 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

condy wrote: Dovoljno mi je da znam i jedan i drugi bolje od tebe, sve ostalo su nijanse.

Veoma je značajna informacija, koju si nam rekao, odnosno da li je to bila 2007 godina ili 2008 godina :-)

Color displej podrazumjeva displej u više boja, i to u svim izvedbama a ne samo kod nekog sportskog primjerka, u koji se ugrađuje oprema iz automobila više klase. To bi isto bilo kao da bi neko rekao, pa ima sve to Golf R32. Taj Golf sa običnim Golfom ima samo isto ime. U 95% primjeraka P-308, a kojih najviše ima na cesti, nema color displej, već obični mali zastarjeli jednobojni crveni.

Golf V, za tvoju informaciju ima kolor displej kod modela sa orginalnom navigacijom. Da ne bi odmah poletio i vikno, netočno, evo ti slika pa gledaj...
Ti da ista znas, a ne da znas bolje od mene, za pocetak ne bi provaljvao nego bi znao koje godine se P-308 poceo prodavati! :lol:
Dalje, da te podsjetim ko je levat koji palamudi o nijansama i to nicim izazvan.
Raznovrsniji paketi opreme, pogotovo bolja unutrašnja izvedba, sa color displejem ili velikim navigacijama i sl. što Peugeot uopće nema u ponudi

Bitno je da Peugeot 308 IMA kolor displej u ponudi, nije bitno skupi/jeftini model, bitno je da ga IMA, bitno je da Peugeot 308 IMA veliku navigaciju sa flip sistemom kakvu Golf nije nudio i bitno je dda ti pojma ot tome NEMAS! :lol:
johntra

#2772 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by johntra »

Meni 308 i danas ima jednu od najugodnijih i najkvalitetnijih unutrašnjosti u klasi...rijetko je to ko dobro napravio, kao što su oni...nemojte zaboraviti da ima i opciju mirisa u ventilaciji... :D
goran16v

#2773 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

johntra wrote:Meni 308 i danas ima jednu od najugodnijih i najkvalitetnijih unutrašnjosti u klasi...rijetko je to ko dobro napravio, kao što su oni...nemojte zaboraviti da ima i opciju mirisa u ventilaciji... :D
Pa samo reci da nikad nisam bio objektivan! :lol:
Sto se tice mirisa, dobar fol, ali bolje da ga nema!
condy

#2774 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by condy »

goran16v wrote:
condy wrote: Dovoljno mi je da znam i jedan i drugi bolje od tebe, sve ostalo su nijanse.

Ti da ista znas, a ne da znas bolje od mene, za pocetak ne bi provaljvao nego bi znao koje godine se P-308 poceo prodavati! :lol:
Dalje, da te podsjetim ko je levat koji palamudi o nijansama i to nicim izazvan.
Raznovrsniji paketi opreme, pogotovo bolja unutrašnja izvedba, sa color displejem ili velikim navigacijama i sl. što Peugeot uopće nema u ponudi

Bitno je da Peugeot 308 IMA kolor displej u ponudi, nije bitno skupi/jeftini model, bitno je da ga IMA, bitno je da Peugeot 308 IMA veliku navigaciju sa flip sistemom kakvu Golf nije nudio i bitno je dda ti pojma ot tome NEMAS! :lol:
Kakvo si ti nedokazano dijete :)
Za tebe je bolan Šumaher amater :lol:

Šta Peugeot 308 ima u ponudi svako može saznati ili iz vlastitog iskustva ili preko neta, i nikom nisi potreban niti ti i tebi slični, da nešto filozofiraju i izmišljaju :)
johntra

#2775 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by johntra »

goran16v wrote:
Pa samo reci da nikad nisam bio objektivan! :lol:
Sto se tice mirisa, dobar fol, ali bolje da ga nema!
ko, jel ja? :D
miris je bio u onom 1,6 THP baš, sa fullom...ne sjećam se više, ali čini mi se da je lijepo mirisao... :D
Post Reply