ajmo sačekati maj/juni, pa ću te citirati.golfiista wrote:https://sport.avaz.ba/nogomet/408311/po ... a-grbavici
Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- studiorum_tuzlaensis
#2751 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
-
zipoo
#2752 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Evo izjavio je i covjek iz saveza. Nisu novi krivi sto stara uprava nije obezbjedila gradjevinsku dozvolu. Cim bude vjerovatno ce i poraditi na krovu. Obecali su da nece stati radovi na stadionu, ne vidim razloga da im ne vjerujemo.
A nesto i ne vidim da se rasipamo na igrackom kadru.
- JavierBosnia
#2753 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Zar se toliko na gradjevinsku ceka? Ne grade toranj nego krov
Krivo mi jer od septembra iscekujem krov, rekose na proljece prije utakmica repke sigurno, a evo nista..
I onaj sjever svaki put kad prodjem i one prodavnie vidim, mars, burek, farbe.. mora se srediti
Krivo mi jer od septembra iscekujem krov, rekose na proljece prije utakmica repke sigurno, a evo nista..
I onaj sjever svaki put kad prodjem i one prodavnie vidim, mars, burek, farbe.. mora se srediti
-
zipoo
#2754 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
To trebas pitati na pdf politika, tema sda
- studiorum_tuzlaensis
#2755 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
he he he
"na proljeće novi krov"
proljeće nastupa za 3 dana...
a krov...
biće aBd.
"na proljeće novi krov"
a krov...
biće aBd.
- JavierBosnia
#2756 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Nigdje ne pise da ce biti prvog dana proljeca..studiorum_tuzlaensis wrote:he he he
"na proljeće novi krov"
a krov...
biće aBd.
- rumenige_brajtner
#2757 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
nema sponzora, nema grijača, raspad sistema. u ćošku se pravi bivša uprava od blata
https://www.klix.ba/sport/nogomet/utakm ... /190326122
https://www.klix.ba/sport/nogomet/utakm ... /190326122
-
DonieBrasco
#2758 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Sramota velika morali su biti spremni na ovo.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#2759 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Kakvi amateri rade u savezu. Das im stadion sa najboljim uslovima i ono ne upali grijace 
Ili je možda najbolja uprava od velikog praska i ovo polovicno uradila, kao sto je slučaj sa tribinom
Ili je možda najbolja uprava od velikog praska i ovo polovicno uradila, kao sto je slučaj sa tribinom
-
splinter
#2760 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Grijače ne možeš upaliti jer nije napravljen trafo za njih, tako da su trenutno praktički beskorisni.sime_cipol wrote:Kakvi amateri rade u savezu. Das im stadion sa najboljim uslovima i ono ne upali grijace
-
laik1981
#2761 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Ovi grijaci nikada nece raditi, taman da tri trafostanice nabavimo. Zasto? Pitajte ljude iz prosle uprave i njihove nadzore na rekonstrukciji trerena. Kupovanje trafostanice bi u situaciji kada se zna da grijaci nisu ispravni bilo samo obicno bacanje para i niko nije lud da baca pare. Iz istog razloga je i prosla uprava prestala sa pricom o nabavci trafostanice. Dobra vijest je da teren, uz kvalitetno odrzavanje, moze sasvim normalno funkcionisati i bez grijaca..
-
zipoo
#2762 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Pitaje ljude iz prosle uprave nja nja nja, pa napisi zasto kad vec znas. Sta izvodislaik1981 wrote:Ovi grijaci nikada nece raditi, taman da tri trafostanice nabavimo. Zasto? Pitajte ljude iz prosle uprave i njihove nadzore na rekonstrukciji trerena. Kupovanje trafostanice bi u situaciji kada se zna da grijaci nisu ispravni bilo samo obicno bacanje para i niko nije lud da baca pare. Iz istog razloga je i prosla uprava prestala sa pricom o nabavci trafostanice. Dobra vijest je da teren, uz kvalitetno odrzavanje, moze sasvim normalno funkcionisati i bez grijaca..
Platis 2 mil. KM za jebeni teren i onda ide prica namjerna sabotaza ili prikrivanje. Prije toga je isla prica da su probili cijevi. Jos se zna da nisu grijaci ispravni
Na kraju kupe trafostanicu i sve radi bez greske.
- Qler
#2763 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Njagore je ovo pitaj, vidi sta mahala prica, baci grah...
reci ako znas sta je problem...
reci ako znas sta je problem...
-
laik1981
#2764 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Ne moras biti agresivan. Forumi nisu mjesto za agresivu.. Grijaci su izbuseni na vise mjesta prilikom postavljanja hibrida zato sto sloj zemlje izmedju trave i grijaca nije bio adekvatne debljine na svim dijelovima terena. Razlog je u tome sto drenazni sljunak, na kojem leze grijaci, nije bio iznivelisan kako treba.. Odgovorni su Grci i nadzorni organi. Prosla uprava je jedino kriva sto nije tuzila grke zbog tog promasaja jer se za taj problem saznalo prilikom busenja hibrida. Trenutna uprava je kriva sto sad ne tuzi iste te grke jer je teren pod garancijom.. Pominjanje nekog trafoa je suvisno u ovakvoj situaciji. Grijaci mogu raditi i na trafostanicu od reflektora, s tim da u vrijeme kada se koriste grijaci ne mogu istovremeno raditi i reflektori.. Novi trafo ce uskoro doci i bez grijaca, jer su nam povecane potrebe za el. energijom zbog jaceg osvjetljenja i led banera..zipoo wrote:Pitaje ljude iz prosle uprave nja nja nja, pa napisi zasto kad vec znas. Sta izvodislaik1981 wrote:Ovi grijaci nikada nece raditi, taman da tri trafostanice nabavimo. Zasto? Pitajte ljude iz prosle uprave i njihove nadzore na rekonstrukciji trerena. Kupovanje trafostanice bi u situaciji kada se zna da grijaci nisu ispravni bilo samo obicno bacanje para i niko nije lud da baca pare. Iz istog razloga je i prosla uprava prestala sa pricom o nabavci trafostanice. Dobra vijest je da teren, uz kvalitetno odrzavanje, moze sasvim normalno funkcionisati i bez grijaca..
Platis 2 mil. KM za jebeni teren i onda ide prica namjerna sabotaza ili prikrivanje. Prije toga je isla prica da su probili cijevi. Jos se zna da nisu grijaci ispravni
Na kraju kupe trafostanicu i sve radi bez greske.
Treba stati sa pricama i podmetanjima koje nemaju nikakvu svrhu vec samo prave razdor medju nama.. Zelji smo svi potrebni, inace sve ove turbulencije su nista u poredjenju sa onim sta nas ceka ako ne pocnemo misliti glavom, kako ljudi u klubu, tako i mi navijaci koji smo u velikoj mjeri kumovali svim problemima..
Budite pozdravljeni..
- agnostic_front
#2765 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Eto, neka si napisao šta je stvarno problem. Sve nešto pitaj ovog, pitaj onog 
- nosara
#2766 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Opet lobotomci zasrali. Jos samo da nam opstina zguli visak istoka koji je pravljen mimo odobrenog projekta... 
-
laik1981
#2767 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Pa sto ovi ne zavrse gradjevinsku. Da nije bilo prosle uprave evropu bi jos na kosevu igrali, o istoku i terenu samo mastali. Stari bi nasli nacin da se krov uradi. Ovi vjeruju pogresnim ljudima. Moras biti teski levat da vjerujes Koldzi i SDA uhljupima tipa Bulenta. Ni ove teme nebi bilo da nije bilo proslih. Usrali su na mnogim stvarima, ali kada je stadion u pitanju sve se uradilo zahvaljujuci iskljucivo njima..nosara wrote:Opet lobotomci zasrali. Jos samo da nam opstina zguli visak istoka koji je pravljen mimo odobrenog projekta...
- nosara
#2768 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Uradio se moj kurac, nista se nije uradilo. Koji su kurac zapocinjali ako nisu imali pare i papire. Istok nezavrsen, teren sjeban, tim u kurcu, to su uradili.laik1981 wrote:Pa sto ovi ne zavrse gradjevinsku. Da nije bilo prosle uprave evropu bi jos na kosevu igrali, o istoku i terenu samo mastali. Stari bi nasli nacin da se krov uradi. Ovi vjeruju pogresnim ljudima. Moras biti teski levat da vjerujes Koldzi i SDA uhljupima tipa Bulenta. Ni ove teme nebi bilo da nije bilo proslih. Usrali su na mnogim stvarima, ali kada je stadion u pitanju sve se uradilo zahvaljujuci iskljucivo njima..nosara wrote:Opet lobotomci zasrali. Jos samo da nam opstina zguli visak istoka koji je pravljen mimo odobrenog projekta...
-
Dead Man Walking
#2769 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Tako je, nista nije trebalo raditi dok se sve i jedan papir ne nabavi. Kao da je bilo problem srediti yebeni papir pa onda poceti, zna se da je to kod nas 5 minuta posla. Da imamo principa ne bi nikad krocili na istok dok se ne dobije dozvola, a vala ne vidim ni zasto bi igrali na syebanom stadionu kad smo imali sasvim urednu oranicu i blato u kojem smo ostvarili neke od najvecih pobjeda u zadnje vrijeme. I koji ce nam uopste qrac reprezentacija na Grbavici i pare od inzajmljivanja stadiona?
- avetinja
#2770 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Pa i nije se trebalo graditi bez dozvole. Još su sjebali istok sa betonom koji propušta vlagu pa se prostorije ne mogu praviti dok se krov ne stavi.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#2771 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Pa zasuci rukave i ti uradi bolje....bit ce ti zahvalna plava armija! Cuj uradio se njegov kurac......nosara wrote:Uradio se moj kurac, nista se nije uradilo. Koji su kurac zapocinjali ako nisu imali pare i papire. Istok nezavrsen, teren sjeban, tim u kurcu, to su uradili.laik1981 wrote:Pa sto ovi ne zavrse gradjevinsku. Da nije bilo prosle uprave evropu bi jos na kosevu igrali, o istoku i terenu samo mastali. Stari bi nasli nacin da se krov uradi. Ovi vjeruju pogresnim ljudima. Moras biti teski levat da vjerujes Koldzi i SDA uhljupima tipa Bulenta. Ni ove teme nebi bilo da nije bilo proslih. Usrali su na mnogim stvarima, ali kada je stadion u pitanju sve se uradilo zahvaljujuci iskljucivo njima..nosara wrote:Opet lobotomci zasrali. Jos samo da nam opstina zguli visak istoka koji je pravljen mimo odobrenog projekta...
-
laik1981
#2772 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Upravo tako. Od stadiona na kojem je bila zabrana odigravanja bilo kakve medjunarodne utakmice napravili su stadion koji uz bilino polje jedini ispunjava trecu kategoriju. Teren nije sjeban. Nas teren je u top 5 u regiji.. Grijaci nama nisu potrebni. Zimi se ne igra nesto posebno. Koristenje samih grijaca je dosta skupa zajebancija i ne bismo ih koristili ni da su 100% funkcionalni. To ti za 24 sata potrosi mjesecnu platu jednog ekstra igraca, a grijaci se moraju paliti 24 sata prije utakmice da bi u vrijeme utakmice bili funkcionalni.hrasno38 wrote:Pa zasuci rukave i ti uradi bolje....bit ce ti zahvalna plava armija! Cuj uradio se njegov kurac......nosara wrote:Uradio se moj kurac, nista se nije uradilo. Koji su kurac zapocinjali ako nisu imali pare i papire. Istok nezavrsen, teren sjeban, tim u kurcu, to su uradili.laik1981 wrote: Pa sto ovi ne zavrse gradjevinsku. Da nije bilo prosle uprave evropu bi jos na kosevu igrali, o istoku i terenu samo mastali. Stari bi nasli nacin da se krov uradi. Ovi vjeruju pogresnim ljudima. Moras biti teski levat da vjerujes Koldzi i SDA uhljupima tipa Bulenta. Ni ove teme nebi bilo da nije bilo proslih. Usrali su na mnogim stvarima, ali kada je stadion u pitanju sve se uradilo zahvaljujuci iskljucivo njima..
Evo jedan zvanicni plan
- nosara
#2773 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Lobotomci, poenta je da NISTA NIJE URADJENO KAKO TREBA I DO KRAJA. Tacka.
Dakle nista bukvalno nije zavrseno kako treba. Jedini projekat koji su nesposobnjakovici priveli kraju uspjesno je UNISTAVANJE PRVOG TIMA FK ZELJEZNICAR!
Zavalili su nas finansijski kao niko, nasli su GS koji je dobio status GS na osnovu kredita koji smo dobili (kao i drugi, kamate, troskovi). Dakle, vracamo ono sto bi trebalo biti sponzorstvo.
Platili smo grijace, sad kad su ih lobotomci sjebali, kao, ni ne trebaju nam. Debili. Teren ce se sjebati za par zima jer je garancija vazeca samo ako se citav sistem pusti u funkciju. Ova vrsta trave se mora grijati, koga boli kurac za troskove.
Sjebali su sve relacije koje smo imali i u savezu i sa lokalnom zajednicom. Dok se dobiju papiri za istok (nikad) nekvalitetni beton od kojeg je istok pravljen ce propustati vodu, prostorije ce plaviti i na kraju propasti.
Amateri, neznalice, popapuceni opanci...
Dakle nista bukvalno nije zavrseno kako treba. Jedini projekat koji su nesposobnjakovici priveli kraju uspjesno je UNISTAVANJE PRVOG TIMA FK ZELJEZNICAR!
Zavalili su nas finansijski kao niko, nasli su GS koji je dobio status GS na osnovu kredita koji smo dobili (kao i drugi, kamate, troskovi). Dakle, vracamo ono sto bi trebalo biti sponzorstvo.
Platili smo grijace, sad kad su ih lobotomci sjebali, kao, ni ne trebaju nam. Debili. Teren ce se sjebati za par zima jer je garancija vazeca samo ako se citav sistem pusti u funkciju. Ova vrsta trave se mora grijati, koga boli kurac za troskove.
Sjebali su sve relacije koje smo imali i u savezu i sa lokalnom zajednicom. Dok se dobiju papiri za istok (nikad) nekvalitetni beton od kojeg je istok pravljen ce propustati vodu, prostorije ce plaviti i na kraju propasti.
-
RJ57
#2774 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
jebiga šta nam je to nam je, sad se treba vaditi, nema druge. urađeno je puno ali nažalost navrat nanos i nekvalitetno! javašluk je kod nas domaća životinja!
meni je odma bilo van zdrave pameti stavljati hibrid klase bernabea kad znaš da održavanje toliko košta da to ovdje niko platiti ne može a kamoli mi ... ali eto, nismo došli ni do održavanja nego smo to sjebali u startu!
ja ne znam šta je obećano od strane saveza, ali pitanje: da li je problem istočne tribine i tog betona moguće riješiti postavljanjem krova? znam ja da mi nemamo prebijene pare ali ako stvarno postoji neki dogovor sa savezom da li bi to bilo istovremeno i rješenje prokišnjavanja? (ja nisam ni arhitekta ni građevinac tako da nemam pojma o toj temi).
meni je odma bilo van zdrave pameti stavljati hibrid klase bernabea kad znaš da održavanje toliko košta da to ovdje niko platiti ne može a kamoli mi ... ali eto, nismo došli ni do održavanja nego smo to sjebali u startu!
ja ne znam šta je obećano od strane saveza, ali pitanje: da li je problem istočne tribine i tog betona moguće riješiti postavljanjem krova? znam ja da mi nemamo prebijene pare ali ako stvarno postoji neki dogovor sa savezom da li bi to bilo istovremeno i rješenje prokišnjavanja? (ja nisam ni arhitekta ni građevinac tako da nemam pojma o toj temi).
-
laik1981
#2775 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Po stilu pisanja i nacinu razmisljanja da se zakljuciti da si ti najveca neznalica i lobotomac i iz posta u post to dokazujes. Sa takvim balvanima izbjegavam komunikaciju. Uzivaj u neznanju a ja cu u onome sto vidim..nosara wrote:Lobotomci, poenta je da NISTA NIJE URADJENO KAKO TREBA I DO KRAJA. Tacka.
Last edited by laik1981 on 29/03/2019 11:19, edited 1 time in total.