Gdje jeftino na more ove godine?

Post Reply
elcaliente

#276 Re: Gdje na more

Post by elcaliente »

Koga zanima Ibiza odnosno Eivissa , imam svjeze informacije, dva prijatelja su se vratila jucer.

Cijene su po osobi

Hotel 3 zvjezdice 7 nocenja sa doruckom 600EUR . ( nisu bili zadovoljni hotelom, ali i uzeli su najjeftiniji posto su vecinu vremena provodili napolju )
Let MUC- Ibiza 300 EUR povratna
Cijene ulaza u Diskoteku izmedzu 60-100EUR , Sven Väth gostovao prosle sedmice ulaz 80EUR.
Mala piva u Disku 12EUR, velika piva 0,5- 20EUR. Voda mala 10EUR, Longdrings 35-45EUR.
Ako se ne jede na glavnim ulícama i malo potrazi moze se kompletan meni za veceru dobiti od 25-30EUR .
Sladoled kugla 2EUR
Taxi je jeftin za 10-15 EUR, vozaju te po citavom ostrvu i do svih klubova.
To je odprlike to, nije toliko ni skupo koliko se pricalo, naravno da ja malo skuplje nego negdje drugo, ali kada znas da Ides na Ibizu onda se i pripremas i stedis. Odprilike treba negdje oko 2500EUR po osobi da ti bude fino.
Preovladavaju silikoni, misici i tetovaze, jaran mi bas ono su smijehu kaze iduci put kada budu isli morati ce prije toga pola godine u teretanu. :-D ( Ovako bas strse iz mase )
Ima malo jeftinija verzija sto se tice smjestaja ali treba vec sada za iducu godinu rezervisati, to je apartman za 4 osobe koji odprilike kosta 1200EUR za 7 dana.
elcaliente

#277 Re: Gdje na more

Post by elcaliente »

Informacija sto se tíce hotela za one koji neznaju: 3 zvjezdice su zemljama tipa Grcka, Turska, Spanija cisti hamelj.
Ispod 4 zvjezdice u tim zemljama ne treba gledati, radije ustedite na necemu drugom.
agent_zero

#278 Re: Gdje na more

Post by agent_zero »

elcaliente wrote:Informacija sto se tíce hotela za one koji neznaju: 3 zvjezdice su zemljama tipa Grcka, Turska, Spanija cisti hamelj.
Ispod 4 zvjezdice u tim zemljama ne treba gledati, radije ustedite na necemu drugom.
To isto važi i za Egipat.
Irm@

#279 Re: Gdje na more

Post by Irm@ »

Ko to smat wrote:Ipak ove godine u Vodice preporuka prijatelja i povoljan apartman .Dakle Vodice cim odradim detaljnije informacije,
meni treba poreporuka za smjestaj nisam nesto zadovoljna internet ponudom..pa ako ti nije kakav zahmet da podijelis informacije :) ;-)
ljuspica

#280 Re: Gdje na more

Post by ljuspica »

elcaliente wrote:Informacija sto se tíce hotela za one koji neznaju: 3 zvjezdice su zemljama tipa Grcka, Turska, Spanija cisti hamelj.
Nije tacno. Bolje je uplatiti neki izlet a biti u hotelu sa 3 zvjezdice.Ovo sto si rekao vazi samo za osobe koje su nja nja nja i koje su vjecito nezadovoljne....koje traze pogled na pucinu...a da ne kazem da su rodjene sa pogledom na brdo...mislim mi smo ipak bosanci ;)
elcaliente

#281 Re: Gdje na more

Post by elcaliente »

ljuspica wrote:
Nije tacno. Bolje je uplatiti neki izlet a biti u hotelu sa 3 zvjezdice.Ovo sto si rekao vazi samo za osobe koje su nja nja nja i koje su vjecito nezadovoljne....koje traze pogled na pucinu...a da ne kazem da su rodjene sa pogledom na brdo...mislim mi smo ipak bosanci ;)
Ja sam bio u Grckoj-Krit-Hersonisos u hotelu sa 3 zvjezdice, nebi ni najvecem dusmanu preporucio da ide u tim zemljama u takve hotele. U ostalom ima mali milion emisija na TV gdje upozoravaju na to, da 3 zvjezdice u tim zemljama odgovaraju 1 zvjezdici u razvijenim zemljama.
Ne radi se bas o pogledu na pucinu, radi se o higijeni, prljavstina ispod kreveta, prljavstina u WC i kupatilu, stare instalacije i sanitarije, izlezani madraci, fleke od krvi i urina na madracima jer su madraci stari i po 5-10 godina. Tanki zidovi, vrata koja mozes otvoriti ako ih malo jace gurnes iako si ih zakljucao, svako moze uci u hotel iako nije gost, buka i galama ispred hotela itd.
Prljavstina u kuhinji hotela, internacionalni standardi u hotelijerstvu se ne postuju.
A i ovaj sto citave godine gleda u brda dosao je na godisnji da gleda pucinu, logika. :-D Kao sto ovi sa mora dolaze kod nas da gledaju brda sa balkona. :-D
Ja licno poznajem ljude koji organizuju putovanja na Zakintos iz Bosne iz nasih agencija, i vrlo dobro znam koji su to hoteli gdje se spava, ali nije to tema nebi nikome da upropastim posao.
tutku

#282 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by tutku »

Vidio sam da je jos neko pitao, pa evo i mene interesuju ove ponude sto mozemo vidjeti na stubovima po gradu, na more za neke male pare... konkretno interesuje me da li neko zna neku ponudu koja je otprilike 2-3 dana na moru jer vecina onih koje sam vidio su ili smao jedan dan ili ono 6-7 dana.. hvala vam :D
charrrmed

#283 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by charrrmed »

Temudžin wrote:
and wrote:kakav li je ovaj sjeverni kipar?
Bio. Ne bih preporucio nikako. Neljubazni, stalno vas pokusavaju prevariti i za to jos traze "tips". Hoteli ili nemaju svoje vlastite plaze, pa morate placati po 10 lira po osobi dnevno ili ako i hotel ima svoju plazu onda je u nekoj zabiti gdje ti taksisti traze po 20 ili vise eura da te odvedu nekih recimo 8 kilometara do grada, itd. Da sam samo izgubio one pare koje sam im uplatio, manje bi se nasekirao.

Btw. Ako se neko ipak odluci, niposto ne uzimajte njihove izlete. Preskupi, a nista necete vidjeti. Npr. izlet u Nikoziju kod njih kosta 30 eura (i to snizen sa 35), i za sve sto posjetite ne treba vam ulaznica. U privatnoj reziji odete sa njihovim dolmusom (povratna karta je negdje oko 8 lira (oko 6,5 km)), uzmete besplatnu kartu grada u turist birou i sami obidjete za nekih 2-3 sata. Znaci preko agencije za dvoje oko 120 km, u privatnoj reziji 13 km. Blago receno , sto je previse, previse je. I mogao bih jos do jutra nabrajati...

Stvarno :shock: a ja ozbiljno razmisljam (razmisljao do ovog teksta) ove godine na Kipar.
charrrmed

#284 Re: Gdje na more

Post by charrrmed »

Slazem se, bio dva puta u Turskoj, jednom u Kemeru, jednom u Alanyi u hotelima sa 3 zvjezdice. Katastrofa. Od sobe od koje ti se povraca, pogotovo kupatila, preko loseg izbora hrane. I od tada evo vec 4 godine idem u hotele sa 4 zvjezdice, ko nebo i zemlja, od usluge, preko sobe i hrane. Ali iako odredjeni hoteli imaju istu kategorizaciju, razlika zna biti ogromna, pa nisu bas ni svi sa 4 isti, i to treba imati na umu.
elcaliente

#285 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by elcaliente »

charrrmed wrote:
Temudžin wrote:
Bio. Ne bih preporucio nikako. Neljubazni, stalno vas pokusavaju prevariti i za to jos traze "tips". Hoteli ili nemaju svoje vlastite plaze, pa morate placati po 10 lira po osobi dnevno ili ako i hotel ima svoju plazu onda je u nekoj zabiti gdje ti taksisti traze po 20 ili vise eura da te odvedu nekih recimo 8 kilometara do grada, itd. Da sam samo izgubio one pare koje sam im uplatio, manje bi se nasekirao.

Btw. Ako se neko ipak odluci, niposto ne uzimajte njihove izlete. Preskupi, a nista necete vidjeti. Npr. izlet u Nikoziju kod njih kosta 30 eura (i to snizen sa 35), i za sve sto posjetite ne treba vam ulaznica. U privatnoj reziji odete sa njihovim dolmusom (povratna karta je negdje oko 8 lira (oko 6,5 km)), uzmete besplatnu kartu grada u turist birou i sami obidjete za nekih 2-3 sata. Znaci preko agencije za dvoje oko 120 km, u privatnoj reziji 13 km. Blago receno , sto je previse, previse je. I mogao bih jos do jutra nabrajati...

Stvarno :shock: a ja ozbiljno razmisljam (razmisljao do ovog teksta) ove godine na Kipar.
Pa idi na Grcku stranu.
charrrmed

#286 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by charrrmed »

elcaliente wrote:
Pa idi na Grcku stranu.
Kako kada nase agencije nude samo Sjeverni Kipar, to je ova Turska strana, zar ne? Nisam bas upucen. A na te dalje destinacije uvijek idem iskljucivo agencijom.
elcaliente

#287 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by elcaliente »

charrrmed wrote:
elcaliente wrote:
Pa idi na Grcku stranu.
Kako kada nase agencije nude samo Sjeverni Kipar, to je ova Turska strana, zar ne? Nisam bas upucen. A na te dalje destinacije uvijek idem iskljucivo agencijom.

Turski je sjever, ali oni su totalno nepoznati u turistickom svijetu. Grci tamo drmaju turizmom ali su i malo skuplji.
BlueBlood

#288 Re: Gdje na more

Post by BlueBlood »

zna li ko kako je u Albaniji?
crnoplavo

#289 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by crnoplavo »

bio sam i na grckom dijelu i u Turskoj Republici Sjeverni Kipar, ne preko agencije, vec u vlastitoj reziji, plaze su super, pjesak, prelijepo.
Na sjeveru mi je bilo ljepse, zbog prijatelja prije svega, ali i prirode (a moze biti da mi se cinila ljepsom zbog prijatelja, a u sustini sve je to isto). Ali na jednom njemackom dokumnetarcu su tvrdili da su najljepse plaze na sjeveru.
Ove godine nemogu nazalost ici, ali ako Bog da slijedece idem ponovo.
Sjeverni Kipar je u Turskoj poznat kao kockarska Mekka.

Na Engleskom dijelu Kipra nisam bio :-D
Taj njihov britanski dio otoka je vecinom na grckom dijelu, imaju i manji dio na turskom dijelu doduse. Vojna uprava njenog velicanstva Kraljice Elizabete, nije preporucljivo...
BlacButterfly

#290 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by BlacButterfly »

Mi smo prosle godine nasli na Bracu apartman za 2 osobe 30E...
http://www.apartmanija.hr/apartmani/bra ... ebrac/3424

Mjesto se tek razvijelo prosle godine, ali je dvije minute sa autom Sumartin... Mirno, fantasticno za odmor, sredjen apartman za 10, cak puno bolji nego na slikama... A ovaj za 6 osoba je ustvari cijeli sprat kuce sa ogromnom terasom, zidanim rostiljem, sa masinom za sudje... fakat extra...
Anticelulitna krema

#291 Re: Gdje na more

Post by Anticelulitna krema »

BlueBlood wrote:zna li ko kako je u Albaniji?
Ne znam... prijatelji mi se nikad nisu vratili pa da mi mogu ispricati :)
charrrmed

#292 Re: Gdje na more

Post by charrrmed »

Anticelulitna krema wrote:
BlueBlood wrote:zna li ko kako je u Albaniji?
Ne znam... prijatelji mi se nikad nisu vratili pa da mi mogu ispricati :)

:lol:
iusstudent

#293 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by iusstudent »

kada je CG u pitanju, Ulcinj, Sutomore i Dobre vode su veoma povoljni a ukoliko imate vlastiti automobil nije daleko otici i do Budve jer imaju veoma dobru ponudu kada je noćni život u pitanju ( što ne znači da ovi prethodno navedeni gradovi to nemaju).

A što se nacionalizma tiče, obišao sam skoro čitavo crnogorsko primorije ( jer sam u CG rođen ) i lično nisam iskusio još niti jedan incident vezan za takav jedan motiv. Međutim, ispoljavanje nacionalnih ili religijskuh simbola kako kod Albanaca tako i kod Srba je svakako primjetno posebno u Ulcinju i Budvi, međutim, kao neko ko ne pripada niti jednoj od tih "frakcija" nisam osjetio bilo kakvu vrstu pritiska ili nelagode u njihovom okruženju i to bez imalo ustručavanja kada je u pitanju iskazivanje mog identiteta. Ako idete sa djecom, slobodno se u sred Sutomora, Ulcinja ili Budve možete javno punim imenima dozivati bez da vas iko čudno pogleda. Genralno, Srbi i Crnogorci su po mom mišljenju mnogo gostoprimljiviji i opušteniji od Hrvata, stoga, poznavajući Bosanki, Srspki i Crnogorski mentalitet, smatram da su Bosanci mnogo više dobrodošli u CG nego u Hrvatskoj.
Temudžin

#294 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by Temudžin »

charrrmed wrote:
Temudžin wrote:

Charrrmed imas pp.
agent_zero

#295 Re: Gdje na more

Post by agent_zero »

charrrmed wrote:
Slazem se, bio dva puta u Turskoj, jednom u Kemeru, jednom u Alanyi u hotelima sa 3 zvjezdice. Katastrofa. Od sobe od koje ti se povraca, pogotovo kupatila, preko loseg izbora hrane. I od tada evo vec 4 godine idem u hotele sa 4 zvjezdice, ko nebo i zemlja, od usluge, preko sobe i hrane. Ali iako odredjeni hoteli imaju istu kategorizaciju, razlika zna biti ogromna, pa nisu bas ni svi sa 4 isti, i to treba imati na umu.
U kojim sve hotelima si bio?
cicos

#296 Re: Gdje na more

Post by cicos »

Zna li neko kakav je Split za odlazak na more ? Plaza, provod i ostalo.... :D
condy

#297 Re: Gdje na more

Post by condy »

cicos wrote:Zna li neko kakav je Split za odlazak na more ? Plaza, provod i ostalo.... :D
Split kao grad je super, preljep.
Plaza nije nista posebno, i rijetko ko da ide u Split zbog mora... :)
cicos

#298 Re: Gdje na more

Post by cicos »

Pretpostavljam da nema neku plazu. Gledam nesto a da nije Makarska rivijera, ako imas neki prijedlog reci :)
condy

#299 Re: Gdje na more

Post by condy »

cicos wrote:Pretpostavljam da nema neku plazu. Gledam nesto a da nije Makarska rivijera, ako imas neki prijedlog reci :)
Ja sam bio u Vodicama dva puta. Plaza nije dobra, osim na jednom dijelu kod hookah bara, gdje je sve ok. Grad je dobar, živ i povelik, za provoda ima dosta izbora, ali plaza nije nesto posebno, i ima dosta hodanja do plaze. Sad rijetko gdje ces naci plazu kao na makarskoj rivijeri.

Cuo sam da je Opatija preljepo mjesto ali je dosta sjeverno. Ako ti nije daleko, raspitaj se.
cicos

#300 Re: Gdje na more

Post by cicos »

E hvala ti, raspitat cu se :)
Post Reply