Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
-
oridjidji
#276 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
SVI SE SLAZEMO POSTOJI KODEKS NA FAKULTETIMA.
CEMU ONDA DVOSTRUKI ARSINI?
Jedni mogu da se jebu sa studenticama kako bi one polzile ispit, da iznudjuju pored toga i pare od studenta kojima preko picke ne mogu naplatiti jer su muskarci, da pijani dolaze po fakultetima, da smrkaju koku, da prime platu a da na fakultetu nebudu ni mjesec dana cijele godine jer su vise u politici nego na fakultetima. Nesmeta nasem studentu sto su vise na kojekakvim jebenim seminarima nego sa njima i sto im demonstratori i asistenti predaju gradivo, cak ih i ispituju na ispitima. To sto profa uzima deset plata na deset funkcija i time poklapa i svoje studente to je sastavni dio toga kodeksa. Saltaga napise knjigu kojoj je zabranjeno stampanje 96 i distriburianje, a znamo da je do prije par godina bio dekan na pravnome fakultetu. Vešović odavno kvalifikovao sve srbe kao Četnike, ali to nije upitno. Fatmiru očito jeste.
Ovo je politicka odluka. Jednoumlje pojedinaca kojima je Fatmir zasmetao i koji su ga sprijecili da doktorira. Ovdje mnogi od Fatmira prave Breivika. Vidjecemo kako ce okoncati sudski proces izmedju njih...
CEMU ONDA DVOSTRUKI ARSINI?
Jedni mogu da se jebu sa studenticama kako bi one polzile ispit, da iznudjuju pored toga i pare od studenta kojima preko picke ne mogu naplatiti jer su muskarci, da pijani dolaze po fakultetima, da smrkaju koku, da prime platu a da na fakultetu nebudu ni mjesec dana cijele godine jer su vise u politici nego na fakultetima. Nesmeta nasem studentu sto su vise na kojekakvim jebenim seminarima nego sa njima i sto im demonstratori i asistenti predaju gradivo, cak ih i ispituju na ispitima. To sto profa uzima deset plata na deset funkcija i time poklapa i svoje studente to je sastavni dio toga kodeksa. Saltaga napise knjigu kojoj je zabranjeno stampanje 96 i distriburianje, a znamo da je do prije par godina bio dekan na pravnome fakultetu. Vešović odavno kvalifikovao sve srbe kao Četnike, ali to nije upitno. Fatmiru očito jeste.
Ovo je politicka odluka. Jednoumlje pojedinaca kojima je Fatmir zasmetao i koji su ga sprijecili da doktorira. Ovdje mnogi od Fatmira prave Breivika. Vidjecemo kako ce okoncati sudski proces izmedju njih...
-
oridjidji
#277 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
Seselj je mrzio Tita i time se ponosio. To sa odama je nehatom izrecena laz.taxi_driver wrote:Avicena, i seselj je pisao ode Titu ali vidi sta sad prica. Znaci dobar je seselj, ovo sto sad kaze omaklo mu se i izvlacimo iz konteksta.
-
Bodkin
#278 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
eis? i dodik je u ratu pomagao nekoj bosnjackoj porodici ili vise njih i bio protiv sds-a. da se pozovemo na taj period onda?avicena wrote:
A za to možemo između ostalih zahvaliti i Fatmiru jer on juče pozva sve profesore i vas koji ga napadate da skupite sve svoje reakcije iz tog vremena nasuprot njegovih. Odgovorite mu.
Iako izmišljotine o rasizmu ne bi smjele imati veze sa akademskim procesima, ipak želim kazati sljedeće: u odnosu na sve bošnjačke pisce, političare i javne ličnosti, tvrdim da sam u toku ratnih godina napisao više antinacionalističkih tekstova nego svi oni zajedno, tvrdim da sam jedini Bošnjak koji je 1992. javno osuđivao pojave premlaćivanja lojalnih Srba, i da sam javno pozivao borce Armije RBiH, zbog nekoliko incidenata, da ne pale srpske kuće, jer je to sve naša zemlja Bosna. Spreman sam javno, faksimilima tekstova, dokazati ove tvrdnje i posvjedočiti da sam bio najaktivniji i najistaknutiji bošnjački antinacionalista u ratnom periodu. Ovim činjenicama se ponosim, jer kao i prije 20 godina i danas mislim da je antinacionalizam jednak bošnjačkom nacionalnom interesu.
- taxi_driver
#279 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
Oridjidji, dijete mlad si. Veze ti blage nemas. Necu s tobom da raspravljam. Ti znas istoriju samo od 91 , mada su ti i o tom stariji pricali, pa ti upijao mada ni sam ne znas sta je od toga istina.
- avicena
#280 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
Možeš li napisati jedan komentar u kome nećeš omalovažiti sagovornika koji nije tvoj istomišljenik? Odakle ti onda pravo da kritikuješ psihološki profil drugih kojima pripisuješ to isto? U ovom slučaju Fatmirov?taxi_driver wrote:Oridjidji, dijete mlad si. Veze ti blage nemas. Necu s tobom da raspravljam. Ti znas istoriju samo od 91 , mada su ti i o tom stariji pricali, pa ti upijao mada ni sam ne znas sta je od toga istina.
taxi_driver wrote:Jarane mene nezanima ni hrvatska ni srpska javnost. Ni srbija ni hrvatska. Po tebi , ako mi je komsija fasista , to moram i ja biti.glupo rezonovanje.
taxi_driver wrote:Ej oni su doktorske titule dobili prije vise od 40 godina. I tad sigurno nisu pisali kao sto fatmir sada pise. A da su pisali bilo bih ih na golom otoku. Mjesate kruske i jabuke ili se pravite glupi
taxi_driver wrote:Avicena, razmisli tom glavom , ako ista ima u njoj. Zamisli da je neki srbin ili hrvat ovo pisao o bosnjacima. Iste recenice samo umjesto srba tu su bosnjaci. I da im na nos nabija njihove vjerske praznike. Ali kod vas je ona ako oni tamo imaju fasiste onda ih i mi moramo imati. Glupa vam je teza.
Ad hominem nije argument.taxi_driver wrote:Hadzi lojo, ti si ili glup ili se pravis glup. Jovo je srbin a vidio si sta fatmir misli o srbima i krscanima. Znaci sramota je staviti fatmira i Jovu u istu recenicu.
- avicena
#281 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
Površno čitaš ili nisi pročitao citat do kraja. Mislim na posljednju rečenicu.Bodkin wrote:eis? i dodik je u ratu pomagao nekoj bosnjackoj porodici ili vise njih i bio protiv sds-a. da se pozovemo na taj period onda?avicena wrote:
A za to možemo između ostalih zahvaliti i Fatmiru jer on juče pozva sve profesore i vas koji ga napadate da skupite sve svoje reakcije iz tog vremena nasuprot njegovih. Odgovorite mu.
Iako izmišljotine o rasizmu ne bi smjele imati veze sa akademskim procesima, ipak želim kazati sljedeće: u odnosu na sve bošnjačke pisce, političare i javne ličnosti, tvrdim da sam u toku ratnih godina napisao više antinacionalističkih tekstova nego svi oni zajedno, tvrdim da sam jedini Bošnjak koji je 1992. javno osuđivao pojave premlaćivanja lojalnih Srba, i da sam javno pozivao borce Armije RBiH, zbog nekoliko incidenata, da ne pale srpske kuće, jer je to sve naša zemlja Bosna. Spreman sam javno, faksimilima tekstova, dokazati ove tvrdnje i posvjedočiti da sam bio najaktivniji i najistaknutiji bošnjački antinacionalista u ratnom periodu. Ovim činjenicama se ponosim, jer kao i prije 20 godina i danas mislim da je antinacionalizam jednak bošnjačkom nacionalnom interesu.
- avicena
#282 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
Jel' dizao glas za Iliju Jurišića iako nije Bošnjak?sandokann wrote:Nema nista efikasno, ni protiv Jove ni protiv mene - kao NEBosnjaka!avicena wrote:
Jesi li vidio šta si napravio markiranjem dijelova rečenice ili cijelih rečenica? Nema veze sa porukom, a poruka je bošnjačka histerija tih dana uglavnom što se čovjek zove Jovo. Pročitaj još jednom pa ćeš vidjeti da nisi shvatio poentu. Nema on protiv Jove ništa.
- nosara
#283 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
Kako nije...? Pa ludak ce dobit dr na osnovu SAMO i JEDINO tih i takvih argumenata... Budi dosljedan...avicena wrote:Možeš li napisati jedan komentar u kome nećeš omalovažiti sagovornika koji nije tvoj istomišljenik? Odakle ti onda pravo da kritikuješ psihološki profil drugih kojima pripisuješ to isto? U ovom slučaju Fatmirov?taxi_driver wrote:Oridjidji, dijete mlad si. Veze ti blage nemas. Necu s tobom da raspravljam. Ti znas istoriju samo od 91 , mada su ti i o tom stariji pricali, pa ti upijao mada ni sam ne znas sta je od toga istina.
taxi_driver wrote:Jarane mene nezanima ni hrvatska ni srpska javnost. Ni srbija ni hrvatska. Po tebi , ako mi je komsija fasista , to moram i ja biti.glupo rezonovanje.taxi_driver wrote:Ej oni su doktorske titule dobili prije vise od 40 godina. I tad sigurno nisu pisali kao sto fatmir sada pise. A da su pisali bilo bih ih na golom otoku. Mjesate kruske i jabuke ili se pravite glupitaxi_driver wrote:Avicena, razmisli tom glavom , ako ista ima u njoj. Zamisli da je neki srbin ili hrvat ovo pisao o bosnjacima. Iste recenice samo umjesto srba tu su bosnjaci. I da im na nos nabija njihove vjerske praznike. Ali kod vas je ona ako oni tamo imaju fasiste onda ih i mi moramo imati. Glupa vam je teza.Ad hominem nije argument.taxi_driver wrote:Hadzi lojo, ti si ili glup ili se pravis glup. Jovo je srbin a vidio si sta fatmir misli o srbima i krscanima. Znaci sramota je staviti fatmira i Jovu u istu recenicu.
Kad ste se sjetili da je Jovo ikebana...?
- avicena
#284 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
De malo ozbiljno. Šta je tema disertacije? Treba li šutjeti o posljedicama genocida?nosara wrote:
Kako nije...? Pa ludak ce dobit dr na osnovu SAMO i JEDINO tih i takvih argumenata... Budi dosljedan...
- nosara
#285 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
Ako do sad nisu jasne, sumnjam da ce ih on pojasnit... Doduse, bice hajra od pisanja, njemu licno...avicena wrote:De malo ozbiljno. Šta je tema disertacije? Treba li šutjeti o posljedicama genocida?nosara wrote:
Kako nije...? Pa ludak ce dobit dr na osnovu SAMO i JEDINO tih i takvih argumenata... Budi dosljedan...
-
oridjidji
#286 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
taxi_driver wrote:Oridjidji, dijete mlad si. Veze ti blage nemas. Necu s tobom da raspravljam. Ti znas istoriju samo od 91 , mada su ti i o tom stariji pricali, pa ti upijao mada ni sam ne znas sta je od toga istina.
Meni je skoro pa 30, a ti ako nadjes ijednu odu Seseljovu o Titi ja ti kupim novi taksi.
- avicena
#287 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
Nemam ja volje nekome prevoditi šta je čovjek htio naglasiti sa pričom o Jovi. Tekst je stvarno lagan i čitljiv. On na jednom mjestu u tekstu pita zašto niko nije u paroli uzviknuo:"Nedamo generala Divjaka!" Zar to nije opet zloupotreba Jove?nosara wrote: Kad ste se sjetili da je Jovo ikebana...?To je radovan provlacio kroz cijeli rat, sto je trebalo ovoliko vremena da preuzmete tezu...?
- poznanik
#288 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
avicena wrote:.... Šta je tema disertacije? Treba li šutjeti o posljedicama genocida?
Ne, nego iz "genocida" treba svaku priliku koristiti za ostvarivanje raznoraznih profita, kao što čini i ovaj ksenofob Fatmir
Fakat je postalo pretjerano forsiranje i isticanje srebreničkog genocida, gdje god i šta god kome zatreba za ostvarivanje svojih ciljeva - uhvati se genocida, a ko se pobuni, bude opisan najgorim mogućim osobinama i proglašen smrtnim neprijateljem Bošnjaka...
- nosara
#289 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
Opet pitam kad ste shvatili da je radovan bio u pravu...?već je presudan njegov status najraskošnije srpske ikebane u građanskom Sarajevu
- avicena
#290 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
Koliko ja mogu primijetiti u svom okruženju mnogi još nisu svjesni tih posljedica mada takvi i neće pročitati njegovu analizu. Pročitat će je oni koji su uglavnom i svjesni i sumnjam da će tom iskušenju odoliti i Lovrenović i Komšić i Kazaz.nosara wrote:Ako do sad nisu jasne, sumnjam da ce ih on pojasnit... Doduse, bice hajra od pisanja, njemu licno...avicena wrote:De malo ozbiljno. Šta je tema disertacije? Treba li šutjeti o posljedicama genocida?nosara wrote:
- avicena
#291 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
poznanik wrote:avicena wrote:.... Šta je tema disertacije? Treba li šutjeti o posljedicama genocida?
Ne, nego iz "genocida" treba svaku priliku koristiti za ostvarivanje raznoraznih profita, kao što čini i ovaj ksenofob Fatmir![]()
![]()
![]()
Fakat je postalo pretjerano forsiranje i isticanje srebreničkog genocida, gdje god i šta god kome zatreba za ostvarivanje svojih ciljeva - uhvati se genocida, a ko se pobuni, bude opisan najgorim mogućim osobinama i proglašen smrtnim neprijateljem Bošnjaka...![]()
Ovo sam shvatio kao da si rekao da i ovo nije trebalo? Koliko Fatmir ima veze sa stolicama?

-
oridjidji
#292 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
sandokann wrote:Ðiha, điha, SaraJOVO!
Borba za opstanak
Piše: Fatmir Alispahić
Katolici imaju Gospu u Međugorju, a Bošnjaci imaju Jovana Divjaka u Sarajevu! Nikada niko u bošnjačkoj povijesti nije počašćen tolikom ljubavlju, i tepanjem, kao general Divjak. Da nije uhapšen u Beču, pod optužbom za ratni zločin, nikada ne bismo saznali šta je nama Jovo, niti bismo pomislili da našem glavnom gradu predjevamo ime u SaraJOVO. Protesti za Divjaka su bili neviđeni kvazipatriotski trans bošnjačkog ranjenog uma, koji bosanstvo doživljava kao ulizivanje nemuslimanima i zanemarivanje muslimana. A bosanstva nema bez jednakosti, a konkretno - jednake brige prema procesuiranim generalima Rasimu Deliću, Alagiću, Hadžihasanoviću i drugim oficirima i borcima Armije RBiH. Bošnjaci nisu iskazali tu jednaku brigu, i otud su protesti za Divjaka – lažni patriotizam, licemjerje, bezobrazluk, manifestacija patološke samomržnje jednog nestajućeg naroda, koji u svemu nebošnjačkom vidi vrijednost, i u svemu svome vidi feler od kojeg treba bježati. Zašto ovako nije branjen Rasim Delić, koji je čak i u bolesti, i u smrti, bio ostavljen od mnogih? Zato što za Bošnjake nije isto skandirati: “Rasime, Rasime!”, i skandirati: “Jovo, Jovo!”. Rasim nam je iz avlije, a u Jovu i u Jove smo uvijek gledali odozdo. A Srbi su u svoje Jove uvijek gledali s poštovanjem, a u Rasime odozgo. Ta obrnuta perspektiva svjedoči o hroničnom nemanju samopoštovanja u Bošnjaka, vjerovatno jedinog naroda na planeti koji sam sebe vidi kao žabu krastaču.
Raskošna srpska ikebana
Tumačenje parola, naslova i raznoraznih poruka vezanih za proteste zbog hapšenja generala Divjaka u Beču ukazuje da je centralni smisao u njegovom veličanstvenom imenu: Jovo. Na parole i u naslove se mogla isticati i sintagma “general Divjak”, ali, štos nije da branimo i volimo “generala Divjaka”, jer to nije dovoljno srpski, već da se vidi koliko volimo jednog Jovu. Naslovnica magazina Dani je otišla najdalje u sugeriranju patriotskog kiča i ljubavi prema jednom Jovi, istakavši preko cijele stranice naslov: “Čika Jova Zmaj od Bosne”, iz čega saznajemo da je general Divjak bezmalo važan kao Husein-kapetan Gradaščević. Uhapšeni general je ni kriv ni dužan postao ukazanje srbijanskog pjesnika Jovana Jovanovića Zmaja, poznatom po pjesmici “Điha, Điha...”, a koji je jedini u masmedijskoj upotrebi zvat “čika Jova”. Na tom refleksu bi se trebalo prihvatiti kako je oficir Jovan Divjak onaj nasmijani čikica iz naših djetinjstava, koji nam je kroz ekavske rime pjevao, valjda, o cicama, macama i jahanju konjića. To je jednako budalasto kao kad bi od pjesnika Jovana Jovanovića Zmaja pravili oficira. Pravo je čudo kako sarajevski mediji nisu prije otkrili da se general Divjak zove “čika Jovo”, već je ta i tolika ljubav premijerno prikazana baš u povodu njegovog hapšenja!? Isto vrijedi i za njegovu ratnu ulogu, za koju se baš sada saznalo da je bila toliko epohalna da bi – “Sarajevo bilo druga Srebrenica da nije bilo Jovana Divjaka”. Ova glupava izjava Tilmana Zulcha, koju su bombastično prenijeli svi mediji, zapravo sugerira kako u Armiji RBiH nije bilo sposobnog čovjeka da organizira odbranu Sarajeva, već je to učinio jedan Srbin, kojemu sada svi trebamo biti zahvalni što Sarajevo nije Srebrenica. ...A Sarajevo je u mnogo čemu gore od Srebrenice, jer je opsada bosanske metropole bila javni masovni zločin. Činjenica da niko nije kritički reagirao na ovu glupost o Divjakovom spašavanju Sarajeva, govori o intenciji da nam se nametne nova historijska istina, u kojoj jedan Srbin spašava nesposobne Bošnjake. Ta podvala djeluje efektnije u paketu sa bošnjačkom pomamom nazivanja ulica po Srđanu Aleksiću iz Trebinja, kojeg želimo vidjeti kao heroja našeg srca, a ne kao pripadnika Vojske Republike Srpske, u čiju vojničku čast se svake godine u Trebinju organizira plivački turnir “Srđan i Maksim”. A Maksim je još jedan poginuli borac Vojske RS, inače Srđanov rođak. Uspomena na Srđana nije distancirana od četničkog i genocidnog porijekla Vojske RS. Po ovome slutimo da Srđan ima dva značenja, jedno kod nas, drugo kod njih. Iako nemaju nikakve veze, uz “čika Jovu” je pominjan i Srđan Aleksić, iz čega se vidi namjera da se kao heroji bošnjačkog geta slave Srbi, ali ne i “Majke Srebrenice”, recimo, koje su zaslužne što su srebreničku bol usmjerile u toleranciju, a ne u osvetu. Izvan tog bošnjačkog geta niko i ne pomišlja da slavi bosanske atribute, jer je fokus na razmuslimanjenju Bošnjaka.
U ovim povodima uopće ne želimo tematizirati zlobne glasine o “čika Jovi”, jer je on kroz fondaciju “Obrazovanje gradi” i kroz primjereno držanje u poratnom periodu za sebe izborio status čovjeka kojega treba poštovati i s kojim se treba ponositi. Odmah iza rata slično poštovanje je uživao Marko Vešović, ali se izrodio u nacionalistu i islamofobijsku nakazu. Otud ovo i nije priča o Jovanu Divjaku, već o Bošnjacima, koji tog Jovana Divjaka ne bi ni iz bliza slavili da se on zove Rasim ili Mehmed, čime je obesmišljeno i do licemjerja dovedeno veličanje Divjakovih zasluga. Eto, imali su i generali Delić i Alagić još veće zasluge za Armiju RBiH, ali se u povodu njihovih hapšenja i privođenja nisu organizirale nikakve demonstracije. Sjećamo se da je general Alagić od bosanske policije, u svom Sanskom Mostu, uhapšen kao zadnji otpadnik, iako mu je mogao biti uredno uručen poziv na koji bi se on odazvao. Ali, za Bošnjake nije bilo ničeg privlačnog, ničeg bosanskog, u odbrani ovih heroja sa muslimanskim imenima. Bošnjaci su šansu da potvrde svoj nemuslimanski identitet ugledali kada je uhapšen “čika Jovo”, jer su dočekali tu čast i ljepotu da familijarno skandiraju: “Jovo, Jovo, Jovo, Jovo, Jovo...” U toj mantri je magija patološke čežnje da se bude Srbinom, srpskom familijom, da nam Jovo u srcu stanuje, po kući hoda, košto nikad ni jedan Mehmed neće po srpskoj kući hodati. Plemenita je to bosanska čežnja, ali, čim je jednosmjerna, smiješna je i tugovita.
Jadan je taj Jovan Divjak kad je objektom veličanja po Sarajevu postao usljed transgeneracijske patologije u Bošnjaka, a ne zbog nekih opipljivih djela. Jer, kad bi se mjerilo djelima, a ne ličnim imenima, onda bi se cijenila i djela ostalih bosanskih heroja koji su hapšeni i progonjeni. Konkretno, oštrica protesta u povodu hapšenja generala Divjaka uopće nije trebala biti usmjerena na ime “čika Jove” - jer to nije tema ove priče - već je morala biti usmjerena na hegemonističko i agresorsko ponašanje Beograda i velikosrpskih obavještajnih službi koje zloupotrebljavaju međunarodne standarde za hapšenje bh. patriota i široku destabilizaciju Bosne i Hercegovine. Tema je Beograd, a ne Jovan Divjak! Ali, bošnjačkim demonstrantima u Sarajevu, Beču i Berlinu je bilo važnije da pokažu koliko mi volimo “čika Jovu”, nego da Svijetu ukažu na nedopustivo ponašanje Beograda.
U dejtonskim zatvorima je ležalo, i ležat će, još mnogo časnih Bošnjaka, istinskih patriota, ali niko od njih neće doživjeti tu čast da kantonalne vlasti u Sarajevu po hitnom postupku zasijedaju i razmatraju šta je najbolje učiniti za spas našeg čovjeka. Lijepo je što je kantonalna vlast izdvojila i hitno uplatila milion maraka, kao kauciju za puštanje Divjaka, a ružno je što se ovakva solidarnost događa prvi, a vjerovatno i posljednji put. Opet dolazimo da zaključka da nisu bitna Divjakova djela, jer su takva ili veća djela imali i drugi progonjeni oficiri ARBiH, već je presudan njegov status najraskošnije srpske ikebane u građanskom Sarajevu. Hem je Srbijanac, hem govori ekavski, hem je s nama, a nije s njima, i ko bi sad ispustio tu priliku da na takvom materijalu pokaže teoriju i praksu multikulture?! Nije li to laž?
Zaštita državnog terora
Ponekad se događaji poredaju tako da sami sebe razotkrivaju. Protesti za oslobađanje generala Divjaka su se dogodili 7. i 8. marta, na godišnjicu preseljenja na ahiret dvojice velikih bosanskih heroja, generala Mehmeda Alagića, odnosno, generala Mustafe Hajrulahovića Talijana. Niko među demonstrantima nije imao kulture i hrabrosti pozvati na Fatihu, ili na riječ, o Alagiću i Talijanu, plašeći se da bi pokvario taj trans u kome Bošnjaci tužno pokušavaju biti neko drugi. A ničeg logičnijeg od toga, da se u vrijeme progona jednog generala, sjetimo progona drugog generala, Mehmeda Alagića, čije je zdravlje ubijeno u tim montiranim procesima a život završen u gorkom razočarenju u bošnjačku političku i akademsku elitu. Ta bošnjačka šutnja o Alagiću i Talijanu...
saff 19 mart 2011
Samo da apostrofiram Jovu su za vrijeme rata u Sarajevu,Bosnje sikanirali iz vlasti, dali mu orden Generala, mnogi su ga prozivali kao Cetnika, sina su mu u ratu nasi ranili, bio je kao i Siber maska za multikulturu koja je poslje bacena na margine svih zbivanja, dovoljno je procitati Jovino pismo Aliji nakon rata, kada mu je vratio dobiveni cin Generala. Covjek jeste patriota i prije svega veliki covjek, medjutim on nije jedini koji je svojim patriotizmom pridonjeo ocuvanju i ovakve BiH, ali za Jovu se protestvovalo, za Alagica, Delica i pojedine druge nase patriote nije se protestvovalo, niti im se izbliza davala potpora kao njemu, a mozda su i veca djela pogotovo Alagic Delic ucinili za BiH od Jove Divjaka. Mislim da je potrebno svakome dokazanom patrioti dati jednaku podrsku i nepraviti razliku medju njima. Eto igrom slucaja su ti protesti bili na godisnjicu smrti Alagica i Talijana i mozes misliti niko se od javnosti u Sarajevu toga nije sjetio...
Jovino pismo Alji:
http://www.camo.ch/pismo-predsjedniku.htm
- poznanik
#293 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
O čemu ti svega ti?avicena wrote:poznanik wrote:Ne, nego iz "genocida" treba svaku priliku koristiti za ostvarivanje raznoraznih profita, kao što čini i ovaj ksenofob Fatmiravicena wrote:.... Šta je tema disertacije? Treba li šutjeti o posljedicama genocida?![]()
![]()
![]()
Fakat je postalo pretjerano forsiranje i isticanje srebreničkog genocida, gdje god i šta god kome zatreba za ostvarivanje svojih ciljeva - uhvati se genocida, a ko se pobuni, bude opisan najgorim mogućim osobinama i proglašen smrtnim neprijateljem Bošnjaka...![]()
Ovo sam shvatio kao da si rekao da i ovo nije trebalo? Koliko Fatmir ima veze sa stolicama?
Kakve veze ima Alispahićeva doktorska teza "Iseljeničko iskustvo u novijoj bošnjačkoj književnosti" sa crvenim stolicama i ubijenom sarajevskom djecom?
-
oridjidji
#294 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
Da li ti mislis da Bosnjaci trebaju zaboraviti Srebrenicu?poznanik wrote:avicena wrote:.... Šta je tema disertacije? Treba li šutjeti o posljedicama genocida?
Ne, nego iz "genocida" treba svaku priliku koristiti za ostvarivanje raznoraznih profita, kao što čini i ovaj ksenofob Fatmir![]()
![]()
![]()
Vise se na koridi u Cevljanovicima Bosnja zadesi nego na dzenazi u Potocarima, to je sramota za nas narod.To nam govori koliko se mi te Srebrenice sjecamo. A to nije jedino mjesto gdje je stradalo mnostvo Bosnjaka, samo zato sto su bili Bosnjaci muslimani. Kad nas pored srebrenickih zrtava i sve druge nevine zrtve budu podjednako boljele onda cemo postati narodom, jer genocid iako je proglasen samo u Srebrenici, bio je i u Prijedoru, Banja Luci, Zvorniku, Bratuncu, Derventi, Rudom, Foci, Visegradu...
Vjerujem da mnogi forumasi nisu bili na dzenazi u Potocarima i da nisu osjecali moralnu potrebu da podju tamo jer im je na EXIT bilo bolje poci.
Svakome ko tamo nije posao, savjetujem da podje pa da udje u muzej u fabrici aukumulatora i malo se podsjeti sta je bilo tamo, pa da malo oplace razmisljajuci kako je covjek covjeka mogao ubiti samo radi razlicitog imena i kako je neko bezdusno mogao pobiti cijele porodice samo zato sto su bili Bosnjaci/Muslimani. Samo na ploci u potocarima citajuci pobijene clanove samo jedne porodice ne moze da pojmi da su tu nestajale samo porodice, vec plemena.
Istina je da se Srebrenica ispolitizirala, ali to je nasa krivica jer mi smo omogucili drugima da cuvaju sjecanje na nju i da je politiziraju kako ko zeli i na njoj zaradjuje jeftine politicke poene.
-
oridjidji
#295 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
covjek ti je samo zelio reci da se zamislis nad rijecima oko pretjeranog forsiranja i isticanja srebrenickog genocida koje si u prethodnom postu napisao. ako nam isticanje genocida u srebrenici nije potrebno, onda nam nisu ni potrebne stolice i obiljezavanje godisnjice grada sarajeva i sjecanje na sarajevskih 10541 zrtvu rata.poznanik wrote:O čemu ti svega ti?avicena wrote:poznanik wrote:Ne, nego iz "genocida" treba svaku priliku koristiti za ostvarivanje raznoraznih profita, kao što čini i ovaj ksenofob Fatmir![]()
![]()
![]()
Ovo sam shvatio kao da si rekao da i ovo nije trebalo? Koliko Fatmir ima veze sa stolicama?![]()
![]()
![]()
Kakve veze ima Alispahićeva doktorska teza "Iseljeničko iskustvo u novijoj bošnjačkoj književnosti" sa crvenim stolicama i ubijenom sarajevskom djecom?![]()
kontas sada?
- fatamorgana
#296 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
Pa ti si sam sebi prilijepio etiketu fašiste ovom tvojom tvrdnjom koja je 1/1 dobro poznata nacistička teorija o čistoj rasi citiram:Hadzi Lojo wrote:Neki na ovom forumu umislili da su neka vrsta vrhovnog suda BiH i kome oni prilijepe etiketu fasiste onda je to tako i nema druge.
Hadži lojo: "Ja ne znam ali izgleda da Bosnjaci trebaju da ubuduce udaju kcerke samo sa provjerenim muskarcima koji bi bili podvrgnuti medicinskoj kontroli".
- suzzy_q
#297 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
Slazem sefatamorgana wrote:Pa ti si sam sebi prilijepio etiketu fašiste ovom tvojom tvrdnjom koja je 1/1 dobro poznata nacistička teorija o čistoj rasi citiram:Hadzi Lojo wrote:Neki na ovom forumu umislili da su neka vrsta vrhovnog suda BiH i kome oni prilijepe etiketu fasiste onda je to tako i nema druge.
Hadži lojo: "Ja ne znam ali izgleda da Bosnjaci trebaju da ubuduce udaju kcerke samo sa provjerenim muskarcima koji bi bili podvrgnuti medicinskoj kontroli".
- avicena
#298 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
Opet bukvalno čitanje mada i takvo ima logike. Treba li mi dijete sutra nastradati uz neku budalu uz to i hiv pozitivan?fatamorgana wrote:Pa ti si sam sebi prilijepio etiketu fašiste ovom tvojom tvrdnjom koja je 1/1 dobro poznata nacistička teorija o čistoj rasi citiram:Hadzi Lojo wrote:Neki na ovom forumu umislili da su neka vrsta vrhovnog suda BiH i kome oni prilijepe etiketu fasiste onda je to tako i nema druge.
- fatamorgana
- fatamorgana
#300 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
Ako je udaš za vehabiju nećeš imati takvih bojazni ...avicena wrote:
Opet bukvalno čitanje mada i takvo ima logike. Treba li mi dijete sutra nastradati uz neku budalu uz to i hiv pozitivan?